Тренировка - ГЪРДИ

Темата е заключена.
Прескочи до:

08.07.04
23:25

Аз сега съм включил по 1 супер серия за гърди, гръб и рамо, 2 за крака, а бицепсът и трицепсът са си 1 след друг пак в супер серия. Яко мускулна треска имам, но растежа е видим.  :shock: Направо за 2 седмици не мога да се позная. :) Само от 7 месеца тренирам, но с тази програма дърпам по-бързо отколкото от първите ми 2 месеца.

08.07.04
23:39

Ами супер :)
Трябва да си повече от доволен.

09.07.04
17:48

a nqkoi moje li da mi kaje koga e dobre da se po4va sus super seriite ili drop seriite?Imam predvid sled kolko godini staj?

09.07.04
18:05

Ти сам ще го усетиш.Пробвай и ако почнат да ти се подгьват лактите или коленцата значи още не си за тях.Това е най-добрия начин по пьтя на пробите и грешките :wink:

09.07.04
18:27

Абе това ми е малко смешно да си кажа честно :)
Какво значи 1-2 години стаж?
Има някой които за 1 година ще е мнооого понапред от някой който е ходил по залите и 5 години ама явно нещо не е бил в час...
Относително е много. Ти трябва сам да си усетиш!

ME

10.07.04
10:59

hora triabva da vi pitam neshto.. v programata si gardite vkliu4vam sas biceps, grub s triceps i ramo s kraka. Samo 4e vaprosa e dali nqma da se pretovarvam.. taq programa e za relef. Za gardi i biceps treniram 2 pati v sedmicata.
Ponedelnik:
1.Povdigane na dambeli ot leg - 1x12-10-10-8
2.Flais - 1x12-10-10-8
3.Povdigane na dambeli ot poluleg - 1x12-10-10-8
4.Pull-over - 1x12-10-10-8
Ostanalite uprajneniq v denq sa ve4e za biceps:
5.Bicepsovo sgavane na skripec - 1x15-12-10-8
6.Skotovo razgavane s dambeli - 1x12-10-10-8
7.Koncentri4no zgavane s dambel - 1x12-10-10-8
Za korem nakraq na trenirovkata:
8.Koremni presi 3x30
vtornik mi e za grab, srqda za kraka i ramene, 4etvartak e po4ivka…
Petuk:
1.Povdigane na dambeli ot leg - 1x12-10-10-8
2.Flais - 1x12-10-10-8
3.Povdigane na dambeli ot obraten leg - 1x12-10-10-8
4.Pull-over - 2x8
Ostanalite uprajneniq sa pak za biceps i sa sashtite:
5.Bicepsovo sgavane na skripec - 1x15-12-10-8
6.Skotovo razgavane s dambeli - 1x12-10-10-8
7.Koncentri4no zgavane s dambel - 1x12-10-10-8
Za korem nakraq:
8.Povdigane na krakata ot vis - 1x30-25-20(vseki den na trenirovka zavarshvam s korem)
Vaprosa mi e dali s tazi programa nqma da pretreniram i dobra li e za relef na gardite? :roll:

A ето ги и моичките. Сега лятото увеличих упражненията, щото имам килца и искам да видя малко зор.
Ако имам сили, всичките ги млатя в пирамида с увеличаващи се килограми.
Когато реша, че днес съм звяр и мога повече, правя загряваща серия и обратна пирамида.
Битката е за маса и сила.
Задължителни:
4-5 серии преси от лег 15-10-8-6(колебание има когато реша да направя една серия със свръхтежест за сила; първата серия ми е разгряваща).
Пекдек 3х 12-10-8
Пулоувър в суперсерия с клек 3 до 4 серии, но тук държа не толкова на пирамидата, колкото на броя на повторенията.
Заменящи се:
Наклонена лежанка с щанга или наклонена лежанка с дъмбели 3-4 серии в пирамида, обикновено 10-8-6
Кросоувър с  кабел или флайс с дъмбели с и без наклон - 3 серии 12-10-8 повторения.

10.07.04
19:22

не ми разбрахте въпросът,Image беше казал эа cheeting-а,че е по добре да се изполэва от хора с 3-4 години стаж има ли нещо такова при супер сериите?Знам,че е добре 1 път на месец мускула да се стресне с drop или super серии.

21.07.04
13:49

Един съвет от мен. Когато правите бенч преси на хоризонтална лежанка с лост използвайте по-широк хват. Това много добре разтваря и разпуква гръдните мускули. Пробвах същото и за горна но така натоварвам много предното рамо и затова там не го правя. Опитайте и ще видите ефекта.
В тренировката ми за гърди каквато и да е винаги са 3 серии по 10 повторения в пирамида. Като последната или средната серия стигам до отказ. Правя 3 до 4 упражнения. Различни са. Винаги обаче засягам и трите зони на гърдите горна, средна и долна. Любимото ми упражнение са кофичките. Не защотото са нещо кой знае какво, а понеже като почнах да тренирам неможех нито веднъж да се пусна и вдигна.  :wink:

Също мога да кажа за широкия хват обаче, че смъква много от дължината на движението - упражнението става половинчато.... Ползата от по - дългото движение вероятно е ясна на всички.
Плюсът му е спред мен че не се стига до пълно изправяне и натоварване на ставите и през цялото време, дори и във високото положение напрежението си е върху гърдите.
Ползата от него според мен е спорна и ако за напреднал може да свърши работа като допълнителен стимул на мускула, едва ли става за начинаещ, с още недооформени мускули....
А аз наскоро смених тактиката на гърдите - вместо пирамида отдолу нагоре правя предимно загряваща серия и пирамида отгоре надолу....
Много помпещо.

NI

29.07.04
16:05

абе вено някои може ли да ми каже някфи упражнения за домашни условия. За сваляне на кила и орефляване?!

nikolcho, свалянето и орелефяването става с кардио тренировки. Тоест бягане, каране на колело, скачане на въже и т.н. Така, че за това не ти трябва някакви допълнителни уреди и можеш да си ги правиш без проблем. НО забележи релеф не се постига само с тренировка! Трябва да спазваш и определен хранителен режим. Прочети повече в раздела за хранене. И един последен съвет - не се опитвай да сваляш бързо много кг!

kato pravq superserii,obiknoveno gi pravq samo pri rucete i to ne pove4e ot 3-4 uprajneniq/serii edna sled druga.pri profesionalno-zanimava6tite se superseriite dostigat do 7-8 uprajneniq/serii.interesuvam se,za6oto 4uh mnogo mneniq po vurposa,“pek dek”-ut v koq 4ast na gurdite vliza-vutre6nata ili vun6nata,otcepva li gi,ili raboti v/u vun6nata 4ast na gurdite?mersi predvaritelno

14.09.04
01:28

Първо има значение къде го хващаш, по-надолу или по-нагоре.
После има значение дали затваряш ръцете или не.
В зависимост от това гърдите се натоварват в горната част или долната. Ако затваряш натоварва и вътрешната особено, ако правиш покова контракция.

Пек декът извършва движение по дължина на целия мускул. Т.е. обхваща грудния мускул като цяло - при разтварянето настрани и прибирането после мускулът ивършва пълно движение.
Всъщност въпросът с натоварването се решава лесно - просто се следи движението на мускула и посоката на натоварване(силата). Изводът къде и как дава ефект можеш после и сам да си направиш
Теоретически пек декът ще ти помогне специално да оформиш вътрешната линия на гърдите. Поради простата причина, че натоварването върви в тази посока и така дава посока и на растежа а мускула.
Според мен - ако си начинаещ - не го прави под ъгли.

благодаря,разбрах за пекдека.проблемите ми в гърдите са два :не са [_][_] ами са __/,което 6те ре4е 4е не са квадратни отдолу,някак закръглени са(по голямо триъгълни4е има) и 4е не са отцепени до горе.ако правя : лежанка с обратен наклон,кофи4ки,пекдек и кросоувер дали 6те имам подобрение?

Ами ако говорим за вече оформен мускул, значи проблемът е решим само с операция :(
Това си е структура на мускула, човеко. Определя се от скелетна структура, дължина на ставите и т.н.
Даденост. Едва ли можеш да постигнеш кой знае какво. Но не се отчайвай. И така можеш пак да изглеждаш добре :)

още много маса може да се иска,така 4е няма да се стигне до операция  :wink: ,пък и по горе някой има6е моя проблем и му казаха 4е ако прави горепосо4ената тренировка 6те има голям напредък и доста 6те скрие генети4но заложените си не-квадртани гърди.все пак не съм 100кгов билдър и о6те много 6те ка4вам тепърва на гърди

27.10.04
16:59

а някой може ли да ми каже как да стегна зърната на гъдите? смисъл да са твърди. какви упражнения трябва да се правят, серии т.н.

27.10.04
17:05

http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=2223&sid=c390716e79d04de3ceed7c73248f71a1 Ей,там сме писали че такава тренировка няма.Има а гьрди и това е :lol:

FL

29.10.04
21:42

Имам проблем с горната част на гърдите, не растат, даже много бавно растат. Та, значи, от 9 месеца тренирам, но спрях за месец и половина и позагубих форма както и доста сила. Много сгреших, знам, но това е положението и искам помощ от някой компетентен. На 15 съм, 168 см, 60 кг(мазнинки натрупах около 3 кг от лятото, когато направих НВД, сутршно кросчеистих като нямах кво да чистя, но се поучих от грешката. А сега за темата, някой компетентен да ми помогне - искам да си върна формата(ако може разбира се) - трябва ми некав сплит. Преди прявех 5 дена и 2 дена почивка, но това беше за да изчистя. Сега искам някой сплит от 3-4 дена, като горната част на гърдите ми да е привилегия, много е зле... Ако някой иска да ми помогне, нека го направи, ще обсъждам с вас и по-нататък. А метаболизмът ми клони към бавен(просто за информация, та сега да не натрупам една камара мазнини през зимата . Искам да включа и кратин на НУТРИМ, който съм си купил но не съм го ползвал още.
Това е засега!!!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1