29.08.04
00:18
[quote author=“perlsite”]”-> Повдигане на шанга зад гърба(за задно рамо) 4 х 12”
Къде е казано, че става въпрос за упражнението което ти говориш?
Това което описваш, основното движение е по вертикалната ос. Но има версия с движение назад от кръста, в хоризонтална посока. Което товари задната част на рамото. Преполагам, че визира точно това упражнение, което аз лично препочитам да правя с дъмбели.
За това написах “глупости”, защото пишете простотии без да се замислите, какво е имал в предвид човека. Предполагате нещо и после пишете романи, колко неправилно било.
Е извинявай ама говориш пълни глупости. Искаш да ми кажеш че хващаш 2 дъмбела и се опитваш да достигнеш хоризонтално положение на ръцете зад гърба ле ле това трябва да се види(може ако си Йога) :) такова движение и упражнение в бодибилдинга НЯМА съветвам те да не го практикуваш защото има опасност да се контузиш много сериозно!!! А си представям ако хванеш с щанга да го правиш за какво става въпрос. Смех :!: Смех :!:
Хахаха точно това щях и аз да го попитам. Някаква голяма магия трябва да прави. Той сигурно си мисли за ето това упражнение.
http://www.exrx.net/AnimatedEx/DeltoidPosterior/DBOneArmRearLateralRaise.gif
Погледни на първата анимирана картинка там лактите не се сгъват изобщо!!!! Не си направил дори усилие да потърсиш правилното упраженение което е за задно рамо. Това което си показал е за трапеца...
Пак ще кажа: посочвате грешно упражнение и после спорите с мен!
Аз мога да кажа, че трапец не се тренира със Скотово сгъване, да постна картинки как се изпълнява и да ви се смея, че това упраженение не е за трапеца!
Когато говорим за задното рамо, упражението може да се изпълнява по два начина: във вертикална посока със сгъване на лактите и изнесени на вън. И хоризонтално: като лактите са изпънати и ротационно щангата се повдига на горе до хоризонтално изравняване. Ако вие не го правите (или незнаете) си е ваш проблем 8)
Вече наистина започна да говориш големи глупости. Как ще си повдигнеш ръцете до хоризонтално положение назада бе умник. Това, което ми описваш е:
http://www.exrx.net/AnimatedEx/DeltoidAnterior/BBFrontRaise.gif
Само дето на това упражнение целта му е Deltoid (Anterior) или иначе казано предната част на рамото, която участва и като синергист в бенч пресата.
[quote author=“bigroncoleman”]Искаш да ми кажеш че хващаш 2 дъмбела и се опитваш да достигнеш хоризонтално положение на ръцете зад гърба ле ле това трябва да се види(може ако си Йога) :) такова движение и упражнение в бодибилдинга НЯМА
Аз използвам 1 дъмбел, защото ми е по-удобно да правя упраженението с по-голяма тежест. А иначе бързо схващаш и се сети за какво ти говоря. Поне 10 души съм виждал да го правят и сигурно има защо :lol:
Проблемите са ти два, не всъщност три:
1. Гледаш в сайт където това упражнение не е показано.
2. Имаш проблеми с тялото си щом, не можеш да го изпълниш това упражнение - няма проблем има и други упражнения за рамо.. не се превъзбуждай.
3. Ниското ти ниво на интелект те кара да залоупотребяваш с думичките и определенията, които на всички им е ясно, че прилягат много по-добре на теб!
Пич много си самоуверен понякога обаче наистина говориш пълни глупости и си мислиш, че си голяма работа. Разгледах повече от 30 упражнения за различни части на рамото в 2 от най-големите сайта. Никъде няма такова упражнение. Сигурно има защо не мислиш ли? Крайно време е слезеш на земята и да спреш да се конфронтираш с всички.
[quote author=“mincho”]Пич много си самоуверен понякога обаче наистина говориш пълни глупости и си мислиш, че си голяма работа. Разгледах повече от 30 упражнения за различни части на рамото в 2 от най-големите сайта. Никъде няма такова упражнение. Сигурно има защо не мислиш ли? Крайно време е слезеш на земята и да спреш да се конфронтираш с всички.
Напротив има в ББ над 200 упражнения и вариации, а ВИЕ се смеете, на човек който МОЖЕ БИ има в предвид същите упражненията за които аз споменах, а това са упражнения които доста хора използват, включително и аз. Така, че вие сте тези които спорите с “Bad^Boy”, без да сте го попитали какво има в предвид, но веднага го оплюхте без да имате право за това!
perlsite наистина си има такова упражнение и се прави от доста хора в залата в която ходя. Те немогат да те разберат явно за какво им говориш. Можеби ако го видят ще им стане ясно.
Ето ви 41 упражнения за рамена. Посочете ми, кое от всички е. Ако пък го няма се замислете, защо от 41 упражнения за рамена го няма. Това, че повечето хора в залата правят нещо си, нищо не значи.
хора, спорът ви е интересен, ама много разводнява “важната” тема за тренировката на рамо. другите ще я четат след време тази тема за да разберат как да тренират, а не споровете ви, които взеха да стават на лична основа.
BTW, това упражнение за което говори perlsite, ако съм го разбрал правилно де, съм го виждал, макар че го считам за слабо ефективно.
[quote author=“Pars”]хора, спорът ви е интересен, ама много разводнява “важната” тема за тренировката на рамо. другите ще я четат след време тази тема за да разберат как да тренират, а не споровете ви, които взеха да стават на лична основа.
BTW, това упражнение за което говори perlsite, ако съм го разбрал правилно де, съм го виждал, макар че го считам за слабо ефективно.
Прав си за темата. Иначе упражнението не е основно и се прави с относително малки тежести, но е невероятно доизпомващо и има чудесен ефет. Пробвай го и в двата варианта 8)
Ето ти тъъъът линк за изпълнението на упражнението за което писах в 20 поста. Отворен тъъъът....
http://www.bb-team.org/exercise/000075.php
А се почна от повдигане на щанга зад гърба.
Или аз нещо не разбирам или вие си намирате само за кво да се джавкате :)
13.10.04
13:27
сяяяя-за рамо е важно не кави упражнения правиш а с какво ги съ4етаваш.ПРАВЕТЕ РАМО С ТРАПЕЦ,ГОРНА 4АСТ НА ГЪРДИ И ДУРПАНЕ ЗА ГРЪБ ОТ ПОЛУНАКЛОН-за маса.Ама не прекалявайте 4е после боли:))
сяяяя-за рамо е важно не кави упражнения правиш а с какво ги съ4етаваш.ПРАВЕТЕ РАМО С ТРАПЕЦ,ГОРНА 4АСТ НА ГЪРДИ И ДУРПАНЕ ЗА ГРЪБ ОТ ПОЛУНАКЛОН-за маса.Ама не прекалявайте 4е после боли:)) ?!?!?!
Прочети малко преди да постваш така смело!! Естествено, че е от огромно значение какви упражнения прави!
или няма значение? Прави: “РАМО С ТРАПЕЦ,ГОРНА 4АСТ НА ГЪРДИ И ДУРПАНЕ ЗА ГРЪБ ОТ ПОЛУНАКЛОН”
И рамото расте?