12.06.04
18:36
Това ще е тема, която мисля ще улесни много от хората, които посещават форума. Кажете всичките си серии, повторения и упражнения!
1) За маса :
2) Оформяща (ако имате такава):
3) За релеф:
ПП - моля не ми се сърдете че я пускам но така мисля че ще улесним както себе си, така и други хора. За мен е много важна, т.к. ми се ще да видя дали не греша някаде, а също и всеки нов регистрирал се няма да пуска теми, които вече сме обсъждали. Няма да се сърдя, ако решат модераторите да я трият! 8)
Моята е следната, тя е само за маса:
- предно 4х8
- странично 4х8
12.06.04
20:38
alex, пак не си писал никакви упражнения...
Моята тренировка е за релеф:
-> Раменни преси 1 х 10-12-15-15 (повторенията, се покачват а тежестта намалява)
-> Изтласкване арнолд 4 х 12
-> Изтласкване на скрипец встрани 4 х 12
-> Повдигане на шанга зад гърба(за задно рамо) 4 х 12
И мисля, че 2 упр. са малко за рамо не знам как ти действат, но рамото е сравнително голям мускул и иска повече оттрениране.
[quote author=“Bad^Boy”]alex, пак не си писал никакви упражнения...
Моята тренировка е за релеф:
-> Раменни преси 1 х 10-12-15-15 (повторенията, се покачват а тежестта намалява)
-> Изтласкване арнолд 4 х 12
-> Изтласкване на скрипец встрани 4 х 12
И мисля, че 2 упр. са малко за рамо не знам как ти действат, но рамото е сравнително голям мускул и иска повече оттрениране.
Bad^Boy да ти кажа аз ги правя с малки тежести и не знам защо ама на следващия ден ме болят доста! Това добре ли е?
ramoto e maluk muskul no s mnogo funkzii i se dviji v mnogo posoki t.e. trqbva da se natovarva ot razlichni ugli! Osven tova tejestta ne e vajna, imam po dobri rezultati sega, kogato pravq 10-12 povtoreniq s umerena tejest i super striktna forma otkolkoto predi kogato praveh s pochti 2 puti poveche kilogrami….
inache v momenta pravq…:
iztlaskvane zad vrat na smith mashina : 3-4x 10-14
povdigane otpred s dumbel : 3x 10-14
zadno ramo na pek-dek mashina: 3x 12-15
Като малък мускул не бих го определил при все, че се бара голяма мускулна група :) Ако сте забелязали профитата имат огромни рамене!
Мен рамото генетически ми е проблем и какво ли не сам пробвал вече :(
Неоник е прав трябва да се удря от различни ъгли и е добре да се почва с основно базово упражнение освен ако не искате да го шокирате като почнете с изолирано и после го скапете с базово :)
Но като цяло раменна преса (зад/пред врат с дъмбели, арнолд преса)
след това за всяка глава по едно упражнение. Не забравяте задното рамо, то винаги е подценявано и после е зор, за да навакса.
ИСКАМ РАМЕНА КАТО ГЮЛЕТА! :)
Рамото е много важна група в бб, но и много лесно може да се контузи.Това че те болят раменете зависи от болката може да е ставна или мускулна .Така че прецени.Опитай да тренираш и трите глави на раменния мускул.Това в домашни условия е поне вьзможно.1.Раменни преси от седеж с дьмбели 4х10-12.Това упр.вьздейства в/у целия мускул.Странично повдигане на дьмбели от седеж,стоеж,полулег 4х10 3.Вертолет или повдигане дьмбел пред гьрди 4х10 4.Повдигане на дьмбели под наклон 4х10
Ще помоля всеки, който си пише тренировката да каже за какво е! За маса, оформяща или релеф! 8)
Nai vajnoto neshto za ramo, koeto pri mene se okaza RAZLIKATA mejdu ramo i RAMO - vinagi super strictna forma i okolo 10-12 povtoreniq, na presite nikoga da ne se izpuvat ruzete do gore i da ne se svalq pod bradichkata, i t.n. seshtate se za kakvo govorq :D
masa:
1:povdigane na shtanga ot pred 3 serii po 8 povtorenia
2:povdigane na shtanga zad vrat 3 serii po 8 povtorenia
3:povdigane na dymbel ot stoej za predno ramo 3 po 10-12 povtorenia
4:povdigane na dymbel ot stoej za stranichno ramo 3 serii po 10-12 povtorenia
5:povdigane na dymbel ot stoej za zadno ramo 3 serii po 15 povtorenia
10.07.04
11:17
za relef dobra li e taq programa za ramo(ramenete treniram s krakata):
ramene:
1.Ramenni presi s shtanga - 1x-12-10-8-8
2.Rammenni raztvarqniq s dambeli napred - 1x12-10-10-8
3.Cross-over - 1x12-10-10-8
10.07.04
11:35
Crossover за рамене? Това упражнение е за оформяне на вътрешната част на гърдите.
10.07.04
12:16
Abe to ne e cross over, ma shtoto e na port skripec zatva… Ne e crossover ma se izpalnqva na portalniq.Namerih mu opisanieto iz saita:
- Вариантите на долен или портален скрипец осигуряват постоянно напрежение в мускулите. Недостатъкът им е в това, че за разлика от изпълненията със свободни тежести, скрипците не въвлича в участие стабилизиращи теректорията на движението мускулни групи. Повдигането на скрипеци се изпълнява за оформяне на раменете. Изпълнението на портален скрипец дава възможност за концентрирано унилатерално изпълнение.
Uprajnenieto se kazvalo “Povdigane na portalen skripec”...
na4i programata e takava
1.Ramenni presi s shtanga - 1x-12-10-8-8
2.Rammenni raztvarqniq s dambeli napred - 1x12-10-10-8
3.Povdigane na portalen skripec :lol: :lol: - 1x12-10-10-8
Ще е добре да правиш това на скрипеца за страничните делтоиди(може да се прави и за задните), че гледам нямаш упражнение за тях.
Ама като гледам нямаш и за задните, освен ако не ги правиш с гърба :)
Задният делтоиден мускул е доста забравян, не прави тази грешка.
Много ми е интересно каква е раликата м/у изтласкването зад врат и пред врат,единственото эа което се сещам е ,4е зад врат е много по трудно :oops:
10.07.04
19:59
Точно обратното е - пред врат е по - трудно.
ами зад врат отива в задна част на рамото и в трапеца, докато отпред - повече в предна част и горни гърди.
Поне аз така го усещам
10.07.04
20:05
Хехе е при всеки различно,на мен зад врат пък ми е по трудно.
Някои правил раменни преси с щанга пред врат с обратен хват???
И усеща ли натоварване през самото движение?
15.07.04
23:36
Ami az pravia, prioritetnia princip vinagi
po4vam sas zadno ramo, 4e nai trudno se pravi
predpolagam 4e ne samo pri men e taka
pravia vdigane na dumbeli vstrani sednal s naklon na tialoto napred
4 serii po4vam ot 12 do 7 povtorenia
ili tupa piramida
ili burns
ili ostaviam edna i su6ta tejest i namaliam pauzite sled vsiaka seria
kato gledam 4isto da gi izpulniavam bez da iztlaskvam
i zapo4vam s uvisnali ramene za da ne vklu4vam tolkova mnogo trapecius
sled tova pravia vdigane na dumbeli sednal kato za slu4aia izpolzvam kolan i po vreme na seriitei si pazia grubna4nia stulb vinagi izpraven 4e pri tova uprajnenie dosta hora si skapvat grubna4nia stulb v sedali6tniata 4ast
ogledaite se v zalite kadeto trenirate i 6te vidite
kak si pu4at koremite kato vdigat koetzo e dosta vredno
4 serii s partnior intensivni povtorenia, tupa piramida
12 do 7 povtorenia
i za sredno ramo pravia vdigane na dumbeli v strani v stoej
pak 4isto bez da iztlaskvam i s uvisnali ramene, do nivoto na u6ite
kato ne se tovaria s golemi tejesti za da moga pravilnata tehnika da izpulnia
leko sgunati lakti zapo4vam dvijenieto otpred pred bedrata
ot vreme na vreme pravia
flushings
ili 7,7,7
ili drugi prinzipi za da ne se polu4avat zastoi
pak i e dobre za kruvoobra6tenietop da se vkara malko v igrata
da ne zabraviamae gimnastika za ramennite stavi predi trenirovka 4e sa mnogo naranimo miasto
ami tova e
na 2-3 meseca si smeniam uprajneniata
i tn.
16.07.04
11:48
Извън темата:
Как да се въздържа, Диджей Мадман? В друга тема ти бях направил забележка, тука вече и по два празни реда по средата на всяко изречение си взел да оставяш. Разбери: първо писането на латиница губи времето на хората и го четат отгоре отгоре, айде, може да имаш извинение; второ тоя начин на писане - на всяко изречение трябва да внимавам на кой ред си го пренесъл. Постовете ти не стават за четене, да не говорим, че по тоя начин на една страница остава само твоят и още два - три поста, по тоя начин губиш и времето на хората за четене. Правописен ли ти е проблема или какво ?
Btw тези упражнения, които правиш, не акцентуват ли твърде много върху едно и също място, а именно средното рамо, при това 12 серии ? И зад главата, и дъмбелите и страничното вдигане вслизат много там според мен. А предната част на рамото ??? лежанка с 30 гр. наклон според мен няма да го развие достатъчно, а то дава сила за лежанката.
И не е ясно за какво е тренировката ти... Или пирамида, или с еднаква тежест с намаляващи почивки, или.... Ами това са и за маса и за релеф. На кое акцентуваш ?
16.07.04
12:08
stiga be hora, ne pi6a tuk za da se karam s niakoi ili kakvoto i da e
ama to v edin bulgarski forum drugo ne moje da stane
pi6a na latinica za6toto jiveia ne v bulgaria
vtoro sam pozabravil kak se pi6e bulgarski
6toto sam tuk ot suma ti i vreme
treto az si napisah az kak treniram i tova si e moi na4in, a prinzipite sam gi smesil ili, ili, za6toto zavisi v kakva faza sam zatova
kakto vijda6 kato davam niakoi savet go davam samo za tehnikata na izpulnenie
drugoto vsi4koto si e moi problem
kak treniram
prednoto mi ramo si e dosta po razvito ot drugite mi , zatova ne nabliagam na nego,
Peace Stan
16.07.04
12:09
I az ne znam spored teb samo tezi varianti li ima masa i relef haha
16.07.04
12:17
Да, форумът ти е виновен, че е български. Според мен “български”(по твоите разбирания) са само твоите реакции.
Отговори и на основния въпрос: докога едно изречение ще го пишеш на 20 нови реда? Ако си позабравил как се пише на български и това е причината, пиши на английски. Макар че май и там думите се свързваха в изречение, а изреченията - в абзаци, а не всяка дума - със свое лично пространство върху страницата.
Кой ти пречи да пишеш нормално? Виж, написал си два реда нормален текст, а си заел 20, че си сложил и два поредни поста !
Стига, де, Дзвер, ще изгониш човека. А поне на мен нещата които пише са ми интересни.
Ще мине време, ще се поошлайфа малко, ще си припомни българския - ще му пратим и кирилица.
Peace.
16.07.04
12:28
dobre de aide stiga ve4e, gledai sega ,v momenta sam na rabota, i niamam gram vreme 4astno da pi6a zatova mnogo mnogo stroeja mi na izre4eniata ne e ok., aide peace
Ето и моята програма:
1)изтласкване зад врат 4-5 x 7-8повторения
2)раменни преси с гири-4 x 6-8
3)разтваряне в страни с гири - 4 x 8-10
4)вертолет - 4x 6-8-10
Обаче се чудя дали са удачни суперсериите при рамената?????
[quote author=“Freddie”]
Обаче се чудя дали са удачни суперсериите при рамената?????
Според мен си струва само суперсерия предно+средно и задно. Просто да правиш примерно предно и средно в суперсерия не е много удачно, защото във всички упражнения за средно рамо малко или много участва и предното.
28.08.04
19:19
[quote author=“Bad^Boy”]
Ха Ха Ха Ха Ха това ме разби! Тва ако е за задно рамо значи хоризонталния лег е за корем хахахахаха...
В случая момчето има предвид повдигане на щанга, която я държиш отзад зад дупето с пуснати ръце, макар че и за мен това не е добро упражнение за задното рамо :)
28.08.04
21:07
[quote author=“gotcha”]В случая момчето има предвид повдигане на щанга, която я държиш отзад зад дупето с пуснати ръце, макар че и за мен това не е добро упражнение за задното рамо :)
Абе не знам какво ги правите вие тия щанги ама това се изпозва за трапец и е най-добре да се прави с щангата отпред. Както и да я суче тая щанга няма начин да се натовари задното рамо при това движение.
[quote author=“bigroncoleman”] Както и да я суче тая щанга няма начин да се натовари задното рамо при това движение.
Глупости...
Никакви глупости не са. Много е прав човека.
Ето го упражнението само че в седнало положение. Разлика почти няма.
http://www.exrx.net/AnimatedEx/TrapeziusUpper/CMBSeatedShrug.gif
Основен мускул в натоварването:
Trapezius (горна част)
http://www.exrx.net/Graphics/TrapUpperHalf.gif
Синергисти:
Trapezius (средна част)
http://www.exrx.net/Graphics/TrapMiddleHalf.gif
Levator Scapulae
http://www.exrx.net/Graphics/LevatorScapHalf.gif
Аз лично правя това упражнение за трапец. Който иска, нека да го прави за задно рамо. Доста голям успех ще има :lol:
“-> Повдигане на шанга зад гърба(за задно рамо) 4 х 12”
Къде е казано, че става въпрос за упражнението което ти говориш?
Това което описваш, основното движение е по вертикалната ос. Но има версия с движение назад от кръста, в хоризонтална посока. Което товари задната част на рамото. Преполагам, че визира точно това упражнение, което аз лично препочитам да правя с дъмбели.
За това написах “глупости”, защото пишете простотии без да се замислите, какво е имал в предвид човека. Предполагате нещо и после пишете романи, колко неправилно било.
29.08.04
00:18
[quote author=“perlsite”]”-> Повдигане на шанга зад гърба(за задно рамо) 4 х 12”
Къде е казано, че става въпрос за упражнението което ти говориш?
Това което описваш, основното движение е по вертикалната ос. Но има версия с движение назад от кръста, в хоризонтална посока. Което товари задната част на рамото. Преполагам, че визира точно това упражнение, което аз лично препочитам да правя с дъмбели.
За това написах “глупости”, защото пишете простотии без да се замислите, какво е имал в предвид човека. Предполагате нещо и после пишете романи, колко неправилно било.
Е извинявай ама говориш пълни глупости. Искаш да ми кажеш че хващаш 2 дъмбела и се опитваш да достигнеш хоризонтално положение на ръцете зад гърба ле ле това трябва да се види(може ако си Йога) :) такова движение и упражнение в бодибилдинга НЯМА съветвам те да не го практикуваш защото има опасност да се контузиш много сериозно!!! А си представям ако хванеш с щанга да го правиш за какво става въпрос. Смех :!: Смех :!:
Хахаха точно това щях и аз да го попитам. Някаква голяма магия трябва да прави. Той сигурно си мисли за ето това упражнение.
http://www.exrx.net/AnimatedEx/DeltoidPosterior/DBOneArmRearLateralRaise.gif
Погледни на първата анимирана картинка там лактите не се сгъват изобщо!!!! Не си направил дори усилие да потърсиш правилното упраженение което е за задно рамо. Това което си показал е за трапеца...
Пак ще кажа: посочвате грешно упражнение и после спорите с мен!
Аз мога да кажа, че трапец не се тренира със Скотово сгъване, да постна картинки как се изпълнява и да ви се смея, че това упраженение не е за трапеца!
Когато говорим за задното рамо, упражението може да се изпълнява по два начина: във вертикална посока със сгъване на лактите и изнесени на вън. И хоризонтално: като лактите са изпънати и ротационно щангата се повдига на горе до хоризонтално изравняване. Ако вие не го правите (или незнаете) си е ваш проблем 8)
Вече наистина започна да говориш големи глупости. Как ще си повдигнеш ръцете до хоризонтално положение назада бе умник. Това, което ми описваш е:
http://www.exrx.net/AnimatedEx/DeltoidAnterior/BBFrontRaise.gif
Само дето на това упражнение целта му е Deltoid (Anterior) или иначе казано предната част на рамото, която участва и като синергист в бенч пресата.
[quote author=“bigroncoleman”]Искаш да ми кажеш че хващаш 2 дъмбела и се опитваш да достигнеш хоризонтално положение на ръцете зад гърба ле ле това трябва да се види(може ако си Йога) :) такова движение и упражнение в бодибилдинга НЯМА
Аз използвам 1 дъмбел, защото ми е по-удобно да правя упраженението с по-голяма тежест. А иначе бързо схващаш и се сети за какво ти говоря. Поне 10 души съм виждал да го правят и сигурно има защо :lol:
Проблемите са ти два, не всъщност три:
1. Гледаш в сайт където това упражнение не е показано.
2. Имаш проблеми с тялото си щом, не можеш да го изпълниш това упражнение - няма проблем има и други упражнения за рамо.. не се превъзбуждай.
3. Ниското ти ниво на интелект те кара да залоупотребяваш с думичките и определенията, които на всички им е ясно, че прилягат много по-добре на теб!
Пич много си самоуверен понякога обаче наистина говориш пълни глупости и си мислиш, че си голяма работа. Разгледах повече от 30 упражнения за различни части на рамото в 2 от най-големите сайта. Никъде няма такова упражнение. Сигурно има защо не мислиш ли? Крайно време е слезеш на земята и да спреш да се конфронтираш с всички.
[quote author=“mincho”]Пич много си самоуверен понякога обаче наистина говориш пълни глупости и си мислиш, че си голяма работа. Разгледах повече от 30 упражнения за различни части на рамото в 2 от най-големите сайта. Никъде няма такова упражнение. Сигурно има защо не мислиш ли? Крайно време е слезеш на земята и да спреш да се конфронтираш с всички.
Напротив има в ББ над 200 упражнения и вариации, а ВИЕ се смеете, на човек който МОЖЕ БИ има в предвид същите упражненията за които аз споменах, а това са упражнения които доста хора използват, включително и аз. Така, че вие сте тези които спорите с “Bad^Boy”, без да сте го попитали какво има в предвид, но веднага го оплюхте без да имате право за това!
perlsite наистина си има такова упражнение и се прави от доста хора в залата в която ходя. Те немогат да те разберат явно за какво им говориш. Можеби ако го видят ще им стане ясно.
Ето ви 41 упражнения за рамена. Посочете ми, кое от всички е. Ако пък го няма се замислете, защо от 41 упражнения за рамена го няма. Това, че повечето хора в залата правят нещо си, нищо не значи.