Инициатива за създаване на фитнес правописен речник...
|
|
28.08.2006, 03:39
Това е тема-идея. Идеята е потребителите да съставят правописен речник на най-бърканите думи в писаниците из форума. В случай, че Ви допадне предложението ми, моля въведете поне 1 дума във вида: Правилно: мускули; Грешно: музколи, музкули, мусколи
28.08.2006. ПП: 29.08.2007. ПП2: Почистих темата от странични постинги, моля ползвайте темата като система. аЗ безСмислен вЪглехидрати грЪБ заЩото култУризъм мУскУл най-голям
раСтеж сигУрност упражнение фиНи овесени ядки |
|
|
06.11.2006, 12:15
Ето още 2 предложения: съоченик - съученик правилно разобеждавам - разубеждавам правилно |
|
|
06.11.2006, 12:38
и редовното - имам предвид! improve! |
|
|
06.11.2006, 13:04
И айде най-после се научете кога се пише пълен и кога кратък член...баси неграмотните хора има ей...не зацепихте ли че като думата се замества с ТОЙ се пише пълен член(ът,ят),а когато думата се замества с НЕГО се пише кратък (а,я)! I WaNt a GirL wHose NamE doEsn’t eNd in .jpg |
|
|
06.11.2006, 13:23
Нищо против темата, но наистина ли мислите, че някои, които си пише пост-а ще влезне тук, за да потърси правилно ли е изписал дадена дума..Още повече, че не са подредени по азбучен ред и т.н. П.П. Така и така говорим за правописа,ще ме извините, че не пиша никога “й‘, но това е, защото не знам къде се намира на фонетиката и направо пиша “и“. (__/) E V I L |
|
06.11.2006, 17:18
[quote author=“MI5”]П.П. Така и така говорим за правописа,ще ме извините, че не пиша никога “й‘, но това е, защото не знам къде се намира на фонетиката и направо пиша “и“. Буквата “Й“ се крие под латинската буква “J” |
|
|
|
10.11.2006, 00:10
Аз бих напомнил и за пунктуацията. Неща от рода, че пред “че“ обикновено стои запетая, както и пред “който, която, както“ и прочие. Ever tried? Ever failed? Never mind! Try again! Fail better! And forgive me nothing, for I truly meant it all - what I’ve said, what I’ve done… Когато влязох в ТУ се шегувахме, че като се знаем какви инженери сме ни е страх да идем на лекар. |
|
|
12.11.2006, 15:34
Ами темата е направена, за да се дава като линк от грамотни потребители на неграмотни такива, с цел самоусъвършенствуване |
|
|
12.11.2006, 16:24
Правилно: дъмбел (идва от dumb-bell на английски) Ever tried? Ever failed? Never mind! Try again! Fail better! And forgive me nothing, for I truly meant it all - what I’ve said, what I’ve done… Когато влязох в ТУ се шегувахме, че като се знаем какви инженери сме ни е страх да идем на лекар. |
|
|
26.11.2006, 22:28
Целият пост е пълен с грешки, затова го пускам целия. “Според мен , ако прегледаш форума и си направиш добър режим , за покачване на маса , ще е най - добрия варият за барзия ефект , но ако нямаш пари , има една тема за най-ефтините белтаци и подобни - аз секи ден си хапвам риба , ефтина е , и садаржа сичко нужно . За млякото , аз предпочитам прясно мляко , и аз поне знам че , е по полезно от киселото , са ако някои смята че, киселото е по добро , да са ваздаржи неми се спори , взимам на Верея с калций които е 1.50 , 1 литар . “ Съжалявам ако съм пропуснала някоя грешка... |
|
|
27.11.2006, 23:33
вместо ефтин предлагам да се пише еВтин. Някак си по-правилно ми се струва Ever tried? Ever failed? Never mind! Try again! Fail better! And forgive me nothing, for I truly meant it all - what I’ve said, what I’ve done… Когато влязох в ТУ се шегувахме, че като се знаем какви инженери сме ни е страх да идем на лекар. |
|
|
28.11.2006, 18:34
[quote author=“marzipan”]вместо ефтин предлагам да се пише еВтин. Някак си по-правилно ми се струва Така е. А това направо ме разби: спорд
|
|
|
29.11.2006, 02:47
Тук ще дам пример как НЕ трябва да се пише. Този пост просто ме уби и не се сдържах да му се развикам и в темата.
Сега ще напиша този пост правилно. Отне ми много време, най-вече да посоча грешките, но се надявам, че някой ще прочете тази тема, ще се замисли и ще си пооправи граматиката.:
Ever tried? Ever failed? Never mind! Try again! Fail better! And forgive me nothing, for I truly meant it all - what I’ve said, what I’ve done… Когато влязох в ТУ се шегувахме, че като се знаем какви инженери сме ни е страх да идем на лекар. |
|
|
29.11.2006, 05:33
[quote author=“marzipan”]Тук ще дам пример как НЕ трябва да се пише. Този пост просто ме уби и не се сдържах да му се развикам и в темата.
Сега ще напиша този пост правилно. Отне ми много време, най-вече да посоча грешките, но се надявам, че някой ще прочете тази тема, ще се замисли и ще си пооправи граматиката.:
Оранжевото е препоръчително, червеното задължително. Death gotta be easy, ‘cause life is hard |
|
|
05.12.2006, 18:57
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=21213 Един от най-неграмотните постове дето съм чела. Особено тази част:
|
|
07.12.2006, 12:52
понEделник <—- в тази дума няма грешка 8) Добрата тренировка прави добрите билдъри,а добрата почивка прави най-добрите билдери! |
|
|
|
07.12.2006, 18:18
[quote author=“mihail.kolev”]понEделник <—- в тази дума няма грешка 8) Има има, човекът е написал понделник. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: |
|
07.12.2006, 19:17
[quote author=“fitday”][quote author=“mihail.kolev”]понEделник <—- в тази дума няма грешка 8) Има има, човекът е написал понделник. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
ааа може , не съм му гледал пост-а . Мислех буквите , написани с червено , че показват грешката .... разбрах те Добрата тренировка прави добрите билдъри,а добрата почивка прави най-добрите билдери! |
|
|
|
19.12.2006, 23:19
това не е ли саит за body building <кво значение има как пишеш това да не е контролно по литература по-важно е да ти разберат мисълта или въпроса :!: е това е само мое мнение (~~~~)i’m а wolf….........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! не просто спорт ,а начин на живот !!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
20.12.2006, 01:47
Ако си го написал с грешки може и да не те разберат, все пак хората не могат да надникнат в главата ти и да видят какво си мислиш... :wink: Be Progressive!! |
|
|
20.12.2006, 12:19
[quote author=“sat…“]това не е ли саит за body building <кво значение има как пишеш това да не е контролно по литература по-важно е да ти разберат мисълта или въпроса :!: е това е само мое мнение Ами идеята е, някой човек като влезе в форума и като види неграмотно написаните постове веднага ще си помисли, че тея “кОлтуристи“ са егати и тъпанарите и мислят само за “мускОли“. Ако искаш хората да мислят такива неща за тебе си пиши както си искаш. |
|
|
20.12.2006, 13:23
Ми според мене искате прекалено много от хората във форума....са някой от тука,без да назовавам имена,са доста тъпи деца,които не са прочели една книга през живота си,пък камо ли да знаят как се пише...Еми то с щанги акъл не се прави....така де,хубаво е да се тренира,ама някои хора само тва правят.И най-смешното е като почнат да ползват някви клиширани изрази с цел да се направят на много начетени...жалка история.Не се хабете да ги пишете тия неща,просто малоумниците ше си останат такива... I WaNt a GirL wHose NamE doEsn’t eNd in .jpg |
|
|
20.12.2006, 16:02
[quote author=“InDaHEad”]Ми според мене искате прекалено много от хората във форума....са някой от тука,без да назовавам имена,са доста тъпи деца,които не са прочели една книга през живота си,пък камо ли да знаят как се пише...Еми то с щанги акъл не се прави....така де,хубаво е да се тренира,ама някои хора само тва правят.И най-смешното е като почнат да ползват някви клиширани изрази с цел да се направят на много начетени...жалка история.Не се хабете да ги пишете тия неща,просто малоумниците ше си останат такива... Човек трябва да опита! С тая нагласа доникъде няма да се стигне. Дай, защото някой е спортист да не може две дума на кръст да напише... |
|
|
21.12.2006, 05:48
Аз се опитах да пусна идеята тая тема да се дава като линк на всеки новорегистриран, и без да я отвори да не го пуска нататък, белким поне занапред малко се ограничат най-фрапантните правописни грешки, но не вярвам да стане. sat… Точно заради такова отношение към нещата повечето незапознати хора си мислят за трениращите като за безмозъчни кретени, които могат да напишат само една дума правилно - стероид. Ever tried? Ever failed? Never mind! Try again! Fail better! And forgive me nothing, for I truly meant it all - what I’ve said, what I’ve done… Когато влязох в ТУ се шегувахме, че като се знаем какви инженери сме ни е страх да идем на лекар. |
|
21.12.2006, 09:06
[quote author=“marzipan”]Аз се опитах да пусна идеята тая тема да се дава като линк на всеки новорегистриран, и без да я отвори да не го пуска нататък, белким поне занапред малко се ограничат най-фрапантните правописни грешки, но не вярвам да стане. sat… Точно заради такова отношение към нещата повечето незапознати хора си мислят за трениращите като за безмозъчни кретени, които могат да напишат само една дума правилно - стероид. Нея я пишат по-често “стеройд“ |
|
|
|
21.12.2006, 10:52
[quote author=“fitday”]Ами идеята е, някой човек като влезе в форума и като види неграмотно написаните постове веднага ще си помисли, че тея “кОлтуристи“ са егати и тъпанарите и мислят само за “мускОли“. Ако искаш хората да мислят такива неща за тебе си пиши както си искаш. ами фитдей те ги мислят независимо как пишат,първото впечатление е такова <——Персонален Фитнес инструктур,изготвяне на индивидуален хранителен и тренировачен режим,според целите на клиента и тренировка с мен за показване на правилното изпълнение на упражненията,който иска 0899856998-Тео цена 20лв |
|
|
21.12.2006, 12:15
[quote author=“fitday”][quote author=“InDaHEad”]Ми според мене искате прекалено много от хората във форума....са някой от тука,без да назовавам имена,са доста тъпи деца,които не са прочели една книга през живота си,пък камо ли да знаят как се пише...Еми то с щанги акъл не се прави....така де,хубаво е да се тренира,ама някои хора само тва правят.И най-смешното е като почнат да ползват някви клиширани изрази с цел да се направят на много начетени...жалка история.Не се хабете да ги пишете тия неща,просто малоумниците ше си останат такива... Човек трябва да опита! С тая нагласа доникъде няма да се стигне. Дай, защото някой е спортист да не може две дума на кръст да напише... Ми ти защо си мислиш хората са на тва мнение...просто защото си е така :wink: .Спортистите са си тъпи по принцип.Тяхната работа не е да си развиват мозъка,а тялото...еми то резултатите не закъсняват много.. I WaNt a GirL wHose NamE doEsn’t eNd in .jpg |
|
|
21.12.2006, 12:25
Момчето дето държи залата в която тренитам веднъж ми разправя:“Аз като тренирах борба цяла сутрин ти е тренировката, след това в училище спиш в часовете защото си едвам останал жив и след училище отиваш на втората тренировка за деня. Вечерта се прибираш у вас, едвам успяваш да се изкъпеш и наядеш и вече си заспал. Така всеки ден. И то кога да учиш ебаси?! За тва борците сме толко тъпи.“ И аз си мисля, че трябва да се пише колкото се може по - правилно, но реших да ви постна това негово изказване защото явно има нещо вярно :D Practice makes perfect. |
|
|
22.12.2006, 20:51
Много ясно е че има “нещо“ вярно. Be Progressive!! |
|
|
22.12.2006, 21:54
Ооо повярвай ми приятелю книгите формират културния бекграунд на всеки един човек...тези които се мислят за много умни като копират някоя друга фраза бият на очи веднага-именно те са ограничени.По добре като си тъпичък да говориш както можеш и да не се превъзнасяш,защото в противен случай изглеждаш жалък и смешен...а тук има тооолкова такива хорица,че...както и да е :wink: I WaNt a GirL wHose NamE doEsn’t eNd in .jpg |
|
|
26.12.2006, 23:00
[quote author=“InDaHEad”]Ооо повярвай ми приятелю книгите формират културния бекграунд на всеки един човек...тези които се мислят за много умни като копират някоя друга фраза бият на очи веднага-именно те са ограничени.По добре като си тъпичък да говориш както можеш и да не се превъзнасяш,защото в противен случай изглеждаш жалък и смешен...а тук има тооолкова такива хорица,че...както и да е :wink: Превъзнасянето няма нищо общо с грамотността. |