Глупави ли сме!?

Прескочи до:

Едно изказване на мой приятел бивш борец:”Като бяха на 14-15 години ежедневието ми беше тренировка, училище(в което спя щото съм едвам жив от тренировката) и вечерта пак тренировка. Нито време за учене, нито сила за такова... И после що борците били тъпи... Еми... :D”

25.05.07
13:42

Да ама точно борците малко ги мързеше. От мутрите в началото много бяха от борбата. От щангите не се сещам за никой! Нищо лично, не искам да обидя някой, просто това е статистиката. Пък и щангите ми харесват повече!

29.05.07
07:05

:) няма проблеми, нека си ни мислят за глупави, това да се доказваш, че не си е.... значи вътрешно не си обеден и се опитваш да обедиш другите... Да, глупави сме :) какво толкова? :) Живота е забавление, ако тръгнем да се мислим за мъдри, умни и много знаещи... айдееее :) нЕма смисъл, к’мислите тая работа

29.05.07
20:14

:)

Мнението беше редактирано от mitaka101 на 16.10.07 21:16.

30.05.07
15:51

Аз съм завършила Природоматематическата гимназия във Варна, добро училище е, но не е най-елитното. Английският ми е на много добро ниво - писмено, устно и говоримо, работила съм и като преводач. След гимназията изкарах TOEFL и SATI с мераци за Щатите, но уви паричките не ми достигаха. Завърших Международни икономически отношения във ИУ-Варна, а сега заеършвам магистратурата си по Банков мениджмънт в СА-Свищов.  Мразя да гледам телевизия, дори и филмите едва издържам 2 часа. Обичам да чета исторически романи, особено книгите на Ерих Сенкевич, Дюма, Умберто Еко, Дикенс. Някои неща чета, защото смятам, че щом светът ги е признал за класика, трябва и аз да ги прочета, не че ми допадат особено, ама съм такава. В момента сменям професионалното си амплоа, но се усещам, че май се увличам да си търся работа към Белгия и Швейцария. А и рисувам, но само за удоволствие.

Мнението беше редактирано от peterinka на 30.05.07 15:52.

30.05.07
17:26

Ето това е типичен пример за един ТЪП човек :D:D .Това са пълни глупости бе хора.Има и разни напомнани химици,които са страшно тъпи,но като цяло това,че се грижиш за тялото си не те прави тъп.Тези изказвания ги правят хора,които ги мързи да тренират нали се сещате ;)  .Тъй,че да не ви пукааа :)

30.05.07
19:07

Пичове , не сме глупави . Много сме си добре даже

30.05.07
22:00

Обикновено тия коментари за тъпи ги чувам от едни кюфтетааа,  мани, мани. Прави сте за мързела! Освен това спорта е здраве (дори състезателите са в по добро здраве от много хора дето ги мързи да излязат от вкъщи без колата или да ядат боклуци)! В мойта академия е пълно с такива!

казано от peterinka на 30.05.07, 15:51:

Обичам да чета исторически романи, особено книгите на Ерих Сенкевич...

Хенри(х)к Сенкеевич
Пишат го и с едно е, но правилно е с две.

Аз имам какво да напиша, но няма да се изреждам тука, какъв съм, какъв съм бил, какви са ми дипломите. Излишно е. Пък и какво доказвам?
Да, тъп съм и тъп ще си остана. Възхищавам се от тези, които са умни и ги знаят нещата. Аз пък имам лоша форма на алчност - знанието никога не ми стига. Щом някой е напреднал толкова много, че да няма какво да научи в някаква насока, евалата му. Поне не е болен от моята болест.
Прилича ми малко на спор от типа: “Мойта кола е по - голяма и по - бърз от твойта” “Е да, ама мойта е Порше”.
Всеки изтъква собственото си самохвалство.

Едно съм се убедил: излишно е да се опитваш да мотивираш някой чрез собственият си успех(или чрез чужд), често се приема на завист. Грешка пък е ако се опитваш да убеждаваш или дори натрапваш някому начин на живот, който му е неприсъщ и не го разбира.
В първия случай грешката е предимно в нас, мислим че хората изхождат прекалено позитивно.
Във втория случай пък грешката е изцяло в нас - и мен да дойдат да ме убеждават, че 7 пъти на ден трябва да се кланям на изток, вероятно накрая ще взема да изпъдя или дори да обидя натрапника. Въпреки, че цялата работа може и да има някакъв смисъл.

Така че е редно да помислим дали грешката, че хората така ни изказват нещата не е и в нас, или е навсякъде само голо предубеждение. Да доказваме колко сме умни, интелигентни и начетени - няма смисъл. То се вижда и в дискусиите, и в посещаемостта.

Поздрави!

31.05.07
09:16

Глупаци има навсякъде...Във всяка сфера...Такива тотални заключения,като “Билдърите са тъпи” или “Феновете са лумпени”,не трябва да има...

31.05.07
12:34

Създаване на концпеция и после хората виждат живота през тези очила, само дето нищо в този свят не е сигурно и всичко се променя(освен смъртта и други такива процеси :) ). Ако има някой който знае всичко :), то той ще е бог. Целта на знанието е да те накара да разбереш колко малко в същност знаеш. Точно както великите мислители. Просто осъзнаваш ограничеността и невежеството си повече когато имаш и повече знание.

Мнението беше редактирано от Emil_mlo на 31.05.07 12:35.

07.06.07
16:58

Само не разбрах защо точно билдърите трябва да са глупави ,защото са рещили да се погрижат за тялото и здравето си ли!?!?!>:-( Нима е по-хубаво човек да се тъпче със сладко и да си дава парите за компютри и всевъзможни глупости,но все пак да си остават по-умни от билдърите(според тях)Просто хората завиждат на волята с която се мъчим за последната серия и решават да избият комплексите си по този начин. :down:

07.06.07
19:43

Въпроса е доста относителен.Всеки човек се различава.Какво е общото между един трениращ мъж с 3 висшета и един трениращ мъж с незавършен 4 клас?Волята да продължи.Така че единственото качество, което притежават всички бб и което ги различава от обикновенните хора е волята и упоритостта.Въпреки това имам приятели, които са постигнали много по добри резултати от мен и които не знаят как тренират.За пример ще дам един фриенд, които си мислеше че лежанката развива и перките.А той тренира от 4 години.

13.08.07
08:37

Темата много ми хареса, мислих, мислих, и стигнах до извода, че проблемът е бил в мен самата. Досега 2 пъти се захващах с фитнес маниаци, накрая стигах до извода, че не са много умни. Явно пак съм се занимавала с грешните мъже. В интерес на истината, интелектуалното ниво на хората в този форум е доста високо:) Така че, мисля, че не сте глупави.

13.08.07
10:02

ееееее - една свястна дума ;-)
БЛАГОДАРЯ
заслужаваш си почерпка, ама ...... много си далече

Мнението беше редактирано от FRANKO на 13.08.07 13:32.

13.08.07
11:10

Абе, ти тренирай, пък аз все някой ден ще стигна пак до морето:) Без майтап обаче, хората в този форум промениха мнението ми за младите, красиви и трениращи български момчета:)

казано от Amanda на 13.08.07, 08:37:

В интерес на истината, интелектуалното ниво на хората в този форум е доста високо:) Така че, мисля, че не сте глупави.

Благодаря ти, че мислиш за нас, както и за комплимента.

Специално за форума, не един път, съм бил потресен от безмерната простотия на разни хора, като дори не говоря за правописните грешки (мускол, разтеж, опастност и т.н.), а дори за разни псевдо фитнес твърдения от типа на това, че с клек се развива бицепса и т.н.
Хората, които “не са глупави” не парадират с това, че тренират, с това, че са отдадени на билдинга. Тези, с които си се срещала, навярно, са си били повърхностни и фитнесът просто задоволява егото им и сигурно улеснява вкарването в леглото на разни дами (no offence) - достатъчна възвращаемост, за да продължат да си тренират. Та така, умни и глупави има навсякъде. Надявам се тук да преобладава елитът.

П.П. Няма интелигентен начин, да изтъкнеш колко си интелигентен. Не смятам за уместно, както каза ДЗВЕР, всеки да си покаже дипломата и да се изтъкне персонално. Във форума сме да си помагаме на тематика фитнес. Това е.

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 13.08.07 14:12.

13.08.07
13:39

казано от Amanda на 13.08.07, 11:10:

Абе, ти тренирай, пък аз все някой ден ще стигна пак до морето:) Без майтап обаче, хората в този форум промениха мнението ми за младите, красиви и трениращи български момчета:)

за сега не смятам да спирам тренировките  :)
BTW ако съм в групата на момчетата, задължително ще трябва да черпя :lol:
спирам да пиша, че обърнахме темата на чат

17.08.07
09:48

Всеки професионален спорт, пък дори и всяко занимание, което изисква пълно посвещение, малко или много затъпява. Да не мислите, че професионалните шахматисти са много интелигентни хора? Те мислят само в рамките на играта, на възможните комбинации, дотам. Също и е един културист, който е решил да постигне нещо сериозно в спорта си. Не може ежедневието ти да е заето само от хранене, спане, почивка и тренировки и после да очакваш да поумнееш. Ще развиеш волята си, упоритостта, но не и интелекта си. Ако към това прибавим и употребата на стероиди, напълно е възможнода се затъпее здраво :cheese: .
Но и един учен, който мисли само за своите изследвания и не го интересува нищо друго, ще стигне до същото накрая. Така че е важно да съчетаваш спорта със странични занимания като начин на почивка и възстановяване.

30.09.07
15:32

В момента работя в Гоогъл а преди се занимавах с ядрена физика.

30.09.07
16:49

А какво точно правиш в Гугъл щото съм много любопитен :))

01.10.07
07:56

Много ми е трудно да отговоря на този въпрос... Не би било вярно ако обидя цяла една , така да се каже прослойка в обществото, че са некомпетентни в много сфери... Но и да си призная ще излъжа че по голямата част са с високо интелектуално ниво. Но едно забелязах... в повечето случаи когато става въпрос за интелигентно момч,е занимаващо се с бодибилнг/фитнес (по скоро), тялото му не успява да впечатли особено останалите... Абе с няколко думи: Колкото повече мускули толкова по малко интелектуална дейност. Но пак казвам не са малко изключенията! Лично да си преизная на мен покачването на ММ и постигането на по добра форма ми действат по следния начин: определено повдигане на самочувствието, все повече задълбочаване в мускули, по мако интелектуална дейност (ако е имала някаква въобще)... Абе въобще като цяло почвам да се задълбочавам и да ровя в тази насока... Но понякога е странно и трудно човек да се опитва да избива с интелект при впечатляващо тяло, защото хората сме убедени че при направата на това тяло не достига време за мн четене...

08.12.07
10:13

Срещал доста негативно отношение много често, особено от някой учители.Миналата година бях 8ми клас в английска гимназия ( подготвителен клас ) и накрая на годината сме на физкултура последен час.Господина се опита да пусне един тънък намек, че не вярва да имам повече от 3 по другите предмети, но след като видя бележника само с 6.. почна за да се обяснвя е айде сега, аз нямах това предвид и така.Иначе съчетаването на качествена тернировка + правилно ядене + учене и излизане ми е доста трудно.Нямам сободно време през деня и всичко е по час, ако 5 мин се забавя някъде ми отива всичко.Отделно курсовете по англииски ( тази година ще се явявам на FCE exam ) и от време на време малко математика и като се сложи излизане всяка вечер става зле;д Време за телевизия и други такива просто нямам единсвено събота неделя, ако пусна някой филм и това е.Половината година мина и за сега се справям успешно, надявам се това да продължи и другата година.Нямам време за почивка заради това лягам в 10, сутрин ставам малко по-рано за да мога да ям и така.Мисля, че ако имаш амбиции за нещо, то ти го постигаш!А изобщо тренировката ми дава мотивация за учене, казвам си мога да направя серия на лежанка - значи мога да науча английски!Опитвам се от рано да мога да си подреждам всичко, че да се справям и занапред.Тази година приоритет ми е английският, но бодибилдингът не седи по-долу.Някой, които ме познават казват “Ти си ненормален и луд”, но така ми харесва така живея.Предпочитам да съм роб на железата отколкото роб на алкохол или наркотици. В заключение не смятам, че спортът вреди на умственото развитие, напротив подпомага го, всички тези неща за храненето, които се научават и куп други неща свързани с анатомия, травми и тн може да бъдат много полезни.Както казва една моя учителка “преди да учите нещо друго се научете как работи тялото ви”.

08.12.07
14:49

Имаше един лаф:”Не ставаш тъп,тъп се раждаш”.

08.12.07
19:15

Аз от 4 години се занимавам с фитнес като последните 1-2 не толкова активно заради други ангажименти.
Завършил съм СМГ (Софийска Математическа Гимназия). Последна година студент съм в Бокони-Италия (остават ми 4 изпита до завършване) специалност - Международна Икономика и Мениджмънт на английски. Владея английски перфектно. Основни познания по немски, шведски и малко над основните по италиански. Имам CAE (Certificate in Advanced English) от Кембридж, а в момента започвам да се готвя за GMAT (Graduate Management Admissions Test) за магистърска степен в Европа или САЩ евентуално - мисля да карам Маркетингов Мениджмънт ако ме приемат някъде. А след време ако имам парички и MBA (Master of Business Administration).

08.12.07
20:03

Vanisher просто от любопитство колко имаш на CAE :)

10.12.07
18:33

C :) но това е без стабилна подготовка (само някъв курс дето ходех да слушам щото мемързеше за повече усилия) и го карах 2004, от тогава почти завършвам висшето си на английски, така че бих казал не е въобще акутален резултата. Примерно последни 5 месеца не съм се прибирал в България и в момента мисля на английски...малко е дразнещо :)

10.12.07
18:54

Браво, браво:)Аз съм имам амбиции за CAE, но нека минем през FCE първо :)

ИВ

10.12.07
20:56

Концепцията за “затъпяването” идва единствено и само от щангистите. Хорското схващане, че ние сме се лепнали единствено и само в блъсканицата с тежестите ни доставя тази популярност на глупави хора.

Все пак ние сме един вид социална група и трябва да си поемаме колективната отговорност ;).

11.12.07
17:18

И аз мисля, че не може да се дават такива крайни оценки, че който се занимава с фитнес е глупав. В крайна сметка е хубаво да поддържаш тялото си в добра форма.  Глупави са тези, които блъскат тежести само за да се харесват на мацките и да се правят на големи бабаити. Но когато човек е мотивиран и не се мотае  винаги ще намери време за спорт, независимо от другите задължения-училище, работа. Аз например се интересувам от  чужди езици, история, география,книги (чета предимно криминални романи), музика и т.н. Имам много добър английски, що годе добър немски и поназнайвам малко руски, като смея да твърдя, че езиците ми се отдават. По-нататък живот и здраве може да пробвам да понауча някой друг език, но ще видим кога ще му дойде времето.

А тези, който мислят, че трениращите фитнес са глупави нека се замислят не е ли по-добре да потрениращ в залата час-час и половина отколкото си губиш времето в някое задимено кафане или да прекарващ безкрайно много време в някой интернет клуб.

12.12.07
14:42

казано от RedWalker на 10.12.07, 18:54:

не го карай FCE, няма смисъл да плащаш за всеки изпит по 250$ или колкото беше там.
Аз ги карах и двата и ме хваня яд че плащах такса и за двата. Изкарай курса за ФЦЕ после продължи за ЦАЕ и направо карай ЦАЕто.

12.12.07
14:48

казано от vanisher на 12.12.07, 14:42:

казано от RedWalker на 10.12.07, 18:54:

не го карай FCE, няма смисъл да плащаш за всеки изпит по 250$ или колкото беше там.
Аз ги карах и двата и ме хваня яд че плащах такса и за двата. Изкарай курса за ФЦЕ после продължи за ЦАЕ и направо карай ЦАЕто.

Дам, това са и мойте планове.Не мисля да плащам още 300 лева за нещо, което няма да ми върши работа.Ти спомена, че си в САЩ в момента.Можеш ли да ми раясниш има ли смисъл от тези сертификати наистина, защото чувам най-различни мнения?Можеш ли да си намериш прилична работа с него?Можеш ли да следваш в Американски университет?Признатат ли те наистина като компетентен в англиийския с наличието на този сертификат?

12.12.07
14:50

vanisher принципно е прав, FCE е колкто да си го сложи баба ти в рамка ;) Но  имай предвид, че Advance-а, поне за хубава оценка, не е елементарна работа :) Е, накрая бацни и едно Poficiency за престиж ;)

12.12.07
14:52

Red,
ти сигурно си знаеш,  но за USA се насочи към TOEFL или IELTS.

12.12.07
16:11

казано от vlade на 12.12.07, 14:50:

vanisher принципно е прав, FCE е колкто да си го сложи баба ти в рамка ;) Но  имай предвид, че Advance-а, поне за хубава оценка, не е елементарна работа :) Е, накрая бацни и едно Poficiency за престиж ;)

Според мен и двете са безсмислени. Не могат да ти послужат за университет (поне нямам познат, който да е влязал с такъв изпит), а за работа - става, но за най-неквалифицираните неща. Както каза в долния си пост - SAT и TOEFL (Зависи на какво ниво си подготвен де, но специялно TOEFL-а не е кой знае какво). Другото е ала бала.
А сега по темата :
Ако преди да тръгнеш на фитнес си си бил прост - ами прост ще си останеш.
Ако преди да тръгнеш на фитнес си бил интелигентен - ами определно няма да затъпееш.
Тренировките нямат абсолютно никакво отношение към интелектуалното развитие на човека. Друг е въпроса, че голяма част от “здравеняците” са станали такива поради това, че изцяло са се отдали на фитнеса, тъй като са толкова слабоумни, че за нищо друго не стават. Но пък и тях не трябва да ги съдим - все пак по-добре прост, но здрав, отколкото само прост - съгласете се. Може би на това се дължи преднамереността у повечето хора към якичките типове :)

Мнението беше редактирано от ozo на 12.12.07 16:17.

12.12.07
21:19

казано от Adolf Hitler на 12.12.07, 16:23:

Аз лично всеки ден чета книга,вестник или списание(Чук-чук)........Решавам безгрешка пробната матура по история, при това 11клас....Партиен член съм и имам много статии в националистически форуми........Да не говорим за ораторските ми възможности!Е те това ако е тъп человек....
Тъпия си е тъп,ако ще и да зубри и да тренира шах!

Аве човек, знаеш ли на кой свят се намираш? В момента сме 2007 година, а не 1941 !
Не знам за това дали всеки ден четеш книга или каквото и да било, но със сигурност не можеш да пишеш правилно, което се разбира от всеки един твой пост във форума, а това за ораторските способности... No comment!

казано от Adolf Hitler на 12.12.07, 16:55:

Ми на диета съм и треа да ям през няколко часа и в даскало няма какво да ям..........Няма да си вимам кацата с зеле в училище :(
Трябва ми най-обикновенна и да не е прекалено скъпа....Абе направи нещо за диета ама да се яде в училищя...Много тъпо се изразих ма ми се пика.....

От този цитат се разбира ораторската ти способност и тънкостта на изразяването ти в най-добрия си аспект.

Изключително много ме издразни и това, че се смяташ за Адолф Хитлер, защото той е единствен и неподръжаем, но за жалост умрял на 29 април 1945 г. Няма човек на земята, който да е достатъчно жесток, луд, но и в същото време гениален, че да се нарича Хитлер. Аз също му се възхищавам, но това не ме кара да изпадам в такива крайности и простащини като теб...

Надявам се само да не докарам неприятности на форума с изказванията си и съжелявам, че не се стърпях да кажа това...

13.12.07
12:19

Добре де, на 30ти умира, но един ден повече или по-малко не е от съществено значение, а това за книгите е малко тъпо да го казваш като не знаеш...  в момента съм на “Хитлер и Чърчил: Тайните на лидерството” от Андрю Робъртс, а предишната ми книга беше “В обкръжението на Хитлер” от Мариан Подковински, така че недей говори неща, които не знаеш.

13.12.07
13:13

последен офтопик,
озо,

аз имам десетки познати които влязоха в университети със сертификатите на Кембридж, аз самия влязох с такъв. Това са изключително престижни тапии в Европа, но всяка държава дърпа чергата към себе си, а в случая Щатите правят това с техния си изпит - TOEFL, защото става въпрос за много пари и не на последно място за вечния “спор” - American vs. British English.
Advanced и Proficiency са доста сериозни изпити и особено втория - доста по сложни от TOEFL. А и за разлика от него са for life :)

14.12.07
12:46

Тези сертификати на Кеймбридж имат сила само в Англия. Така че вече са доста безмислени.
Аз не съм в САЩ а  в Италия, и от тази година приемат със САТ, до миналата беше ТОЕФЛ и ФЦЕ И ЦЕА, но от тази САТ.
Според мен ще ти е по-полезно да караш САТа или ИЕЛТС за САЩ.
За магистърски степени ГМАТ е доста задължителен изпит.

14.12.07
14:09

IELTS e изпит на Кембридж, British Council и IDP: IELTS Australia. Както казах - за удостоверение на езикови познания пред американски университети - TOEFL, IELTS и по рядко другите сертификати на Кембридж. За списък на всички институции (академични и други) които признават изпитите на Кембридж - тук  :coolsmile:

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1