Създаване на концпеция и после хората виждат живота през тези очила, само дето нищо в този свят не е сигурно и всичко се променя(освен смъртта и други такива процеси :) ). Ако има някой който знае всичко :), то той ще е бог. Целта на знанието е да те накара да разбереш колко малко в същност знаеш. Точно както великите мислители. Просто осъзнаваш ограничеността и невежеството си повече когато имаш и повече знание.
Мнението беше редактирано от Emil_mlo на 31.05.07 12:35.
Само не разбрах защо точно билдърите трябва да са глупави ,защото са рещили да се погрижат за тялото и здравето си ли!?!?!>:-( Нима е по-хубаво човек да се тъпче със сладко и да си дава парите за компютри и всевъзможни глупости,но все пак да си остават по-умни от билдърите(според тях)Просто хората завиждат на волята с която се мъчим за последната серия и решават да избият комплексите си по този начин. :down:
Въпроса е доста относителен.Всеки човек се различава.Какво е общото между един трениращ мъж с 3 висшета и един трениращ мъж с незавършен 4 клас?Волята да продължи.Така че единственото качество, което притежават всички бб и което ги различава от обикновенните хора е волята и упоритостта.Въпреки това имам приятели, които са постигнали много по добри резултати от мен и които не знаят как тренират.За пример ще дам един фриенд, които си мислеше че лежанката развива и перките.А той тренира от 4 години.
Темата много ми хареса, мислих, мислих, и стигнах до извода, че проблемът е бил в мен самата. Досега 2 пъти се захващах с фитнес маниаци, накрая стигах до извода, че не са много умни. Явно пак съм се занимавала с грешните мъже. В интерес на истината, интелектуалното ниво на хората в този форум е доста високо:) Така че, мисля, че не сте глупави.
ееееее - една свястна дума ;-)
БЛАГОДАРЯ
заслужаваш си почерпка, ама ...... много си далече
Мнението беше редактирано от FRANKO на 13.08.07 13:32.
Абе, ти тренирай, пък аз все някой ден ще стигна пак до морето:) Без майтап обаче, хората в този форум промениха мнението ми за младите, красиви и трениращи български момчета:)
13.08.07
11:31
казано от Amanda на 13.08.07, 08:37:
В интерес на истината, интелектуалното ниво на хората в този форум е доста високо:) Така че, мисля, че не сте глупави.
Благодаря ти, че мислиш за нас, както и за комплимента.
Специално за форума, не един път, съм бил потресен от безмерната простотия на разни хора, като дори не говоря за правописните грешки (мускол, разтеж, опастност и т.н.), а дори за разни псевдо фитнес твърдения от типа на това, че с клек се развива бицепса и т.н.
Хората, които “не са глупави” не парадират с това, че тренират, с това, че са отдадени на билдинга. Тези, с които си се срещала, навярно, са си били повърхностни и фитнесът просто задоволява егото им и сигурно улеснява вкарването в леглото на разни дами (no offence) - достатъчна възвращаемост, за да продължат да си тренират. Та така, умни и глупави има навсякъде. Надявам се тук да преобладава елитът.
П.П. Няма интелигентен начин, да изтъкнеш колко си интелигентен. Не смятам за уместно, както каза ДЗВЕР, всеки да си покаже дипломата и да се изтъкне персонално. Във форума сме да си помагаме на тематика фитнес. Това е.
Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 13.08.07 14:12.
казано от Amanda на 13.08.07, 11:10:
Абе, ти тренирай, пък аз все някой ден ще стигна пак до морето:) Без майтап обаче, хората в този форум промениха мнението ми за младите, красиви и трениращи български момчета:)
за сега не смятам да спирам тренировките :)
BTW ако съм в групата на момчетата, задължително ще трябва да черпя :lol:
спирам да пиша, че обърнахме темата на чат
17.08.07
09:48
Всеки професионален спорт, пък дори и всяко занимание, което изисква пълно посвещение, малко или много затъпява. Да не мислите, че професионалните шахматисти са много интелигентни хора? Те мислят само в рамките на играта, на възможните комбинации, дотам. Също и е един културист, който е решил да постигне нещо сериозно в спорта си. Не може ежедневието ти да е заето само от хранене, спане, почивка и тренировки и после да очакваш да поумнееш. Ще развиеш волята си, упоритостта, но не и интелекта си. Ако към това прибавим и употребата на стероиди, напълно е възможнода се затъпее здраво :cheese: .
Но и един учен, който мисли само за своите изследвания и не го интересува нищо друго, ще стигне до същото накрая. Така че е важно да съчетаваш спорта със странични занимания като начин на почивка и възстановяване.
Много ми е трудно да отговоря на този въпрос... Не би било вярно ако обидя цяла една , така да се каже прослойка в обществото, че са некомпетентни в много сфери... Но и да си призная ще излъжа че по голямата част са с високо интелектуално ниво. Но едно забелязах... в повечето случаи когато става въпрос за интелигентно момч,е занимаващо се с бодибилнг/фитнес (по скоро), тялото му не успява да впечатли особено останалите... Абе с няколко думи: Колкото повече мускули толкова по малко интелектуална дейност. Но пак казвам не са малко изключенията! Лично да си преизная на мен покачването на ММ и постигането на по добра форма ми действат по следния начин: определено повдигане на самочувствието, все повече задълбочаване в мускули, по мако интелектуална дейност (ако е имала някаква въобще)... Абе въобще като цяло почвам да се задълбочавам и да ровя в тази насока... Но понякога е странно и трудно човек да се опитва да избива с интелект при впечатляващо тяло, защото хората сме убедени че при направата на това тяло не достига време за мн четене...
Срещал доста негативно отношение много често, особено от някой учители.Миналата година бях 8ми клас в английска гимназия ( подготвителен клас ) и накрая на годината сме на физкултура последен час.Господина се опита да пусне един тънък намек, че не вярва да имам повече от 3 по другите предмети, но след като видя бележника само с 6.. почна за да се обяснвя е айде сега, аз нямах това предвид и така.Иначе съчетаването на качествена тернировка + правилно ядене + учене и излизане ми е доста трудно.Нямам сободно време през деня и всичко е по час, ако 5 мин се забавя някъде ми отива всичко.Отделно курсовете по англииски ( тази година ще се явявам на FCE exam ) и от време на време малко математика и като се сложи излизане всяка вечер става зле;д Време за телевизия и други такива просто нямам единсвено събота неделя, ако пусна някой филм и това е.Половината година мина и за сега се справям успешно, надявам се това да продължи и другата година.Нямам време за почивка заради това лягам в 10, сутрин ставам малко по-рано за да мога да ям и така.Мисля, че ако имаш амбиции за нещо, то ти го постигаш!А изобщо тренировката ми дава мотивация за учене, казвам си мога да направя серия на лежанка - значи мога да науча английски!Опитвам се от рано да мога да си подреждам всичко, че да се справям и занапред.Тази година приоритет ми е английският, но бодибилдингът не седи по-долу.Някой, които ме познават казват “Ти си ненормален и луд”, но така ми харесва така живея.Предпочитам да съм роб на железата отколкото роб на алкохол или наркотици. В заключение не смятам, че спортът вреди на умственото развитие, напротив подпомага го, всички тези неща за храненето, които се научават и куп други неща свързани с анатомия, травми и тн може да бъдат много полезни.Както казва една моя учителка “преди да учите нещо друго се научете как работи тялото ви”.
Аз от 4 години се занимавам с фитнес като последните 1-2 не толкова активно заради други ангажименти.
Завършил съм СМГ (Софийска Математическа Гимназия). Последна година студент съм в Бокони-Италия (остават ми 4 изпита до завършване) специалност - Международна Икономика и Мениджмънт на английски. Владея английски перфектно. Основни познания по немски, шведски и малко над основните по италиански. Имам CAE (Certificate in Advanced English) от Кембридж, а в момента започвам да се готвя за GMAT (Graduate Management Admissions Test) за магистърска степен в Европа или САЩ евентуално - мисля да карам Маркетингов Мениджмънт ако ме приемат някъде. А след време ако имам парички и MBA (Master of Business Administration).
C :) но това е без стабилна подготовка (само някъв курс дето ходех да слушам щото мемързеше за повече усилия) и го карах 2004, от тогава почти завършвам висшето си на английски, така че бих казал не е въобще акутален резултата. Примерно последни 5 месеца не съм се прибирал в България и в момента мисля на английски...малко е дразнещо :)
Браво, браво:)Аз съм имам амбиции за CAE, но нека минем през FCE първо :)
10.12.07
20:56
Концепцията за “затъпяването” идва единствено и само от щангистите. Хорското схващане, че ние сме се лепнали единствено и само в блъсканицата с тежестите ни доставя тази популярност на глупави хора.
Все пак ние сме един вид социална група и трябва да си поемаме колективната отговорност ;).
11.12.07
17:18
И аз мисля, че не може да се дават такива крайни оценки, че който се занимава с фитнес е глупав. В крайна сметка е хубаво да поддържаш тялото си в добра форма. Глупави са тези, които блъскат тежести само за да се харесват на мацките и да се правят на големи бабаити. Но когато човек е мотивиран и не се мотае винаги ще намери време за спорт, независимо от другите задължения-училище, работа. Аз например се интересувам от чужди езици, история, география,книги (чета предимно криминални романи), музика и т.н. Имам много добър английски, що годе добър немски и поназнайвам малко руски, като смея да твърдя, че езиците ми се отдават. По-нататък живот и здраве може да пробвам да понауча някой друг език, но ще видим кога ще му дойде времето.
А тези, който мислят, че трениращите фитнес са глупави нека се замислят не е ли по-добре да потрениращ в залата час-час и половина отколкото си губиш времето в някое задимено кафане или да прекарващ безкрайно много време в някой интернет клуб.
казано от RedWalker на 10.12.07, 18:54:
не го карай FCE, няма смисъл да плащаш за всеки изпит по 250$ или колкото беше там.
Аз ги карах и двата и ме хваня яд че плащах такса и за двата. Изкарай курса за ФЦЕ после продължи за ЦАЕ и направо карай ЦАЕто.
казано от vanisher на 12.12.07, 14:42:
казано от RedWalker на 10.12.07, 18:54:
не го карай FCE, няма смисъл да плащаш за всеки изпит по 250$ или колкото беше там.
Аз ги карах и двата и ме хваня яд че плащах такса и за двата. Изкарай курса за ФЦЕ после продължи за ЦАЕ и направо карай ЦАЕто.
Дам, това са и мойте планове.Не мисля да плащам още 300 лева за нещо, което няма да ми върши работа.Ти спомена, че си в САЩ в момента.Можеш ли да ми раясниш има ли смисъл от тези сертификати наистина, защото чувам най-различни мнения?Можеш ли да си намериш прилична работа с него?Можеш ли да следваш в Американски университет?Признатат ли те наистина като компетентен в англиийския с наличието на този сертификат?
vanisher принципно е прав, FCE е колкто да си го сложи баба ти в рамка ;) Но имай предвид, че Advance-а, поне за хубава оценка, не е елементарна работа :) Е, накрая бацни и едно Poficiency за престиж ;)
казано от vlade на 12.12.07, 14:50:
vanisher принципно е прав, FCE е колкто да си го сложи баба ти в рамка ;) Но имай предвид, че Advance-а, поне за хубава оценка, не е елементарна работа :) Е, накрая бацни и едно Poficiency за престиж ;)
Според мен и двете са безсмислени. Не могат да ти послужат за университет (поне нямам познат, който да е влязал с такъв изпит), а за работа - става, но за най-неквалифицираните неща. Както каза в долния си пост - SAT и TOEFL (Зависи на какво ниво си подготвен де, но специялно TOEFL-а не е кой знае какво). Другото е ала бала.
А сега по темата :
Ако преди да тръгнеш на фитнес си си бил прост - ами прост ще си останеш.
Ако преди да тръгнеш на фитнес си бил интелигентен - ами определно няма да затъпееш.
Тренировките нямат абсолютно никакво отношение към интелектуалното развитие на човека. Друг е въпроса, че голяма част от “здравеняците” са станали такива поради това, че изцяло са се отдали на фитнеса, тъй като са толкова слабоумни, че за нищо друго не стават. Но пък и тях не трябва да ги съдим - все пак по-добре прост, но здрав, отколкото само прост - съгласете се. Може би на това се дължи преднамереността у повечето хора към якичките типове :)
Мнението беше редактирано от ozo на 12.12.07 16:17.
12.12.07
21:19
казано от Adolf Hitler на 12.12.07, 16:23:
Аз лично всеки ден чета книга,вестник или списание(Чук-чук)........Решавам безгрешка пробната матура по история, при това 11клас....Партиен член съм и имам много статии в националистически форуми........Да не говорим за ораторските ми възможности!Е те това ако е тъп человек....
Тъпия си е тъп,ако ще и да зубри и да тренира шах!
Аве човек, знаеш ли на кой свят се намираш? В момента сме 2007 година, а не 1941 !
Не знам за това дали всеки ден четеш книга или каквото и да било, но със сигурност не можеш да пишеш правилно, което се разбира от всеки един твой пост във форума, а това за ораторските способности... No comment!
казано от Adolf Hitler на 12.12.07, 16:55:
Ми на диета съм и треа да ям през няколко часа и в даскало няма какво да ям..........Няма да си вимам кацата с зеле в училище :(
Трябва ми най-обикновенна и да не е прекалено скъпа....Абе направи нещо за диета ама да се яде в училищя...Много тъпо се изразих ма ми се пика.....
От този цитат се разбира ораторската ти способност и тънкостта на изразяването ти в най-добрия си аспект.
Изключително много ме издразни и това, че се смяташ за Адолф Хитлер, защото той е единствен и неподръжаем, но за жалост умрял на 29 април 1945 г. Няма човек на земята, който да е достатъчно жесток, луд, но и в същото време гениален, че да се нарича Хитлер. Аз също му се възхищавам, но това не ме кара да изпадам в такива крайности и простащини като теб...
Надявам се само да не докарам неприятности на форума с изказванията си и съжелявам, че не се стърпях да кажа това...
13.12.07
12:19
Добре де, на 30ти умира, но един ден повече или по-малко не е от съществено значение, а това за книгите е малко тъпо да го казваш като не знаеш... в момента съм на “Хитлер и Чърчил: Тайните на лидерството” от Андрю Робъртс, а предишната ми книга беше “В обкръжението на Хитлер” от Мариан Подковински, така че недей говори неща, които не знаеш.
последен офтопик,
озо,
аз имам десетки познати които влязоха в университети със сертификатите на Кембридж, аз самия влязох с такъв. Това са изключително престижни тапии в Европа, но всяка държава дърпа чергата към себе си, а в случая Щатите правят това с техния си изпит - TOEFL, защото става въпрос за много пари и не на последно място за вечния “спор” - American vs. British English.
Advanced и Proficiency са доста сериозни изпити и особено втория - доста по сложни от TOEFL. А и за разлика от него са for life :)
Тези сертификати на Кеймбридж имат сила само в Англия. Така че вече са доста безмислени.
Аз не съм в САЩ а в Италия, и от тази година приемат със САТ, до миналата беше ТОЕФЛ и ФЦЕ И ЦЕА, но от тази САТ.
Според мен ще ти е по-полезно да караш САТа или ИЕЛТС за САЩ.
За магистърски степени ГМАТ е доста задължителен изпит.
IELTS e изпит на Кембридж, British Council и IDP: IELTS Australia. Както казах - за удостоверение на езикови познания пред американски университети - TOEFL, IELTS и по рядко другите сертификати на Кембридж. За списък на всички институции (академични и други) които признават изпитите на Кембридж - тук :coolsmile:
30.01.08
10:10
Какво да ви кажа- на 21 съм, не се мисля за тъпо парче, въпреки че никога не съм бил дори добър ученик в училище, езици не знам, прекъснах 9-ти клас от техникума(по Електротранспорт в София), защото не ми се ставаше ватман, ама после така и не се навих да вляза или да се преместя някъде. Оттогава си бачкам нон-стоп(верно по строежите, но взимам по-добри пари от много “експерти” :) ), вече съм кажи- речи майстор и нямам намерение да уча повече, така си ми е добре и си изкарвам пари. Блъскам си, взимам си това онова, гледам си жената и детето, книги и такива работи не чета(само спортни вестници и то от време на време) и си ми е общо взето добре. Това дали си тъп не се определя от това къде и колко си учил :) .
Това дали си тъп не се определя от това къде и колко си учил
Аха. Тъй-тъй.
Добре го каза.
(виж Никито Василев е жив пример за горното)
:)
15.02.08
16:29
Някой от колегите в университета ме възприемат като обсебен маняк,който не мисли за нищо друго. Някои колежки възприемат като голям плюс оформлението ми. Трети момчета завиждат и измислят прозвища,свързани с анаболи,питат ме примерно “днес взима ли и такива глупости”. В крайна сметка като изкарах добри оценки на сесията,си промениха мнението. Не ме интересува кой какво мисли и казва,важното е аз да се чувствам добре. За мен е важно мнението на хората,от които се интересувам
казано от Владимир8507 на 19.05.07, 16:45:
Завършил съм I Езикова Гимназия гр. Варна (води се най-елитната в града) с английски език. В момента съм студент III-ти курс в Софийски Университет “Св. Климент Охридски”, специалност Политология-редовно обучение. Владея английски език на много добро ниво и немски на средно. Имам отлична компютърна грамотност, не съм специалист, но съм доста над ниво “среден потребител”. Като дете съм свирил 3 години на пиано.
Интересувам се активно от история (особено средновековна и история на Световните войни), политика, високи технологии и малко от цифрова фотография.Падам си по научна фантастика - може би затова предпочитам да чета такива книги и да гледам такива филми.
Любими книги - “Капитан Немо”, “Граф Монте Кристо”. От българската класика: “Под Игото”
Любими поети и писатели: Христо Ботьов и Иван Вазов - това за мен са върхове в литературата.
Любими чуждестранни писатели: Жул Верн, Александър Дюма.
Това не те прави умен. НЕ КАЗВАМ, ЧЕ НЕ СИ!!! Дори не те познавам, как да знам! Казвам само, че образованието не прави хората умни.
17.02.09
08:03
Глупави сме според мене.
Щом даваме ухо и правим дискусия по една такава безмислена тема....
17.02.09
08:36
И аз това си мисля - как някой с високо мнение за себе си може да се обиди на констатация от типа на “всички фитнесджии са глупави”. Такива приказки въобще не ги коментирам.
17.02.09
13:26
Аз сега ще завършвам бакалвърска степен в Свищов, специалност Финанси, но това Определено НЕ значи че съм много умен или че съм учил за да стигна до 4ти курс без нито една поправка и успех над 5.00 :) За съжаление това е образованието в България
Глупави ли сме? Най-малкото доста от нас четат. Дори само в сайта да четеш и да се интересуваш, пак си КЛАСИ над доста от хората разхождащи се по улиците. (да не говорим за фешънчетата) Не ме разбирайте погрешно, в България има много интелигентни хора, но това е много относително защото както казаха неколкократно в темата - Можеш да бъдеш интелигентен и без да имаш някакво високо образование. (да не говорим за образованието в България) А само като се сетя в момента колко са “глупави” хората (визирам сегашното поколение).. имам предвид да речем “подрастващите” на моята възраст, тъй като сега съм почти на 18 и съдя по хората около мен......... трагедия! Не твърдя, че съм страшно умен и интелигентен. Нищо подобно! Но 85% от хората на моята възраст в момент в главата им е в Петък в коя дискотека да отидат и дали сега да се напушат или след 1 час. Поне според мен това не е нормално. Не знам според вас как е, но за мен това не е нещо нормално. Е вече не ми и прави впечатление тъй като е ежедневие... Чувствам се по-умен от тях най-малкото заради това, че поне се занимавам с нещо смислено и правя нещо за себе си. Случвало ми се е хиляди пъти да ми казват “Офф кво ми ходиш в тия тъпи фитнеси да ми лашкаш на ляво на дясно некви железа?! Къв е смисъла?”.. преди много се дразнех, сега казвам “Да, добре. Прав си.” край.