казано от RedWalker на 10.12.07, 18:54:
Браво, браво:)Аз съм имам амбиции за CAE, но нека минем през FCE първо :)
не го карай FCE, няма смисъл да плащаш за всеки изпит по 250$ или колкото беше там.
Аз ги карах и двата и ме хваня яд че плащах такса и за двата. Изкарай курса за ФЦЕ после продължи за ЦАЕ и направо карай ЦАЕто.
казано от vanisher на 12.12.07, 14:42:
казано от RedWalker на 10.12.07, 18:54:
Браво, браво:)Аз съм имам амбиции за CAE, но нека минем през FCE първо :)
не го карай FCE, няма смисъл да плащаш за всеки изпит по 250$ или колкото беше там.
Аз ги карах и двата и ме хваня яд че плащах такса и за двата. Изкарай курса за ФЦЕ после продължи за ЦАЕ и направо карай ЦАЕто.
Дам, това са и мойте планове.Не мисля да плащам още 300 лева за нещо, което няма да ми върши работа.Ти спомена, че си в САЩ в момента.Можеш ли да ми раясниш има ли смисъл от тези сертификати наистина, защото чувам най-различни мнения?Можеш ли да си намериш прилична работа с него?Можеш ли да следваш в Американски университет?Признатат ли те наистина като компетентен в англиийския с наличието на този сертификат?
vanisher принципно е прав, FCE е колкто да си го сложи баба ти в рамка ;) Но имай предвид, че Advance-а, поне за хубава оценка, не е елементарна работа :) Е, накрая бацни и едно Poficiency за престиж ;)
казано от vlade на 12.12.07, 14:50:
vanisher принципно е прав, FCE е колкто да си го сложи баба ти в рамка ;) Но имай предвид, че Advance-а, поне за хубава оценка, не е елементарна работа :) Е, накрая бацни и едно Poficiency за престиж ;)
Според мен и двете са безсмислени. Не могат да ти послужат за университет (поне нямам познат, който да е влязал с такъв изпит), а за работа - става, но за най-неквалифицираните неща. Както каза в долния си пост - SAT и TOEFL (Зависи на какво ниво си подготвен де, но специялно TOEFL-а не е кой знае какво). Другото е ала бала.
А сега по темата :
Ако преди да тръгнеш на фитнес си си бил прост - ами прост ще си останеш.
Ако преди да тръгнеш на фитнес си бил интелигентен - ами определно няма да затъпееш.
Тренировките нямат абсолютно никакво отношение към интелектуалното развитие на човека. Друг е въпроса, че голяма част от “здравеняците” са станали такива поради това, че изцяло са се отдали на фитнеса, тъй като са толкова слабоумни, че за нищо друго не стават. Но пък и тях не трябва да ги съдим - все пак по-добре прост, но здрав, отколкото само прост - съгласете се. Може би на това се дължи преднамереността у повечето хора към якичките типове :)
Мнението беше редактирано от ozo на 12.12.07 16:17.
12.12.07
21:19
казано от Adolf Hitler на 12.12.07, 16:23:
Аз лично всеки ден чета книга,вестник или списание(Чук-чук)........Решавам безгрешка пробната матура по история, при това 11клас....Партиен член съм и имам много статии в националистически форуми........Да не говорим за ораторските ми възможности!Е те това ако е тъп человек....
Тъпия си е тъп,ако ще и да зубри и да тренира шах!
Аве човек, знаеш ли на кой свят се намираш? В момента сме 2007 година, а не 1941 !
Не знам за това дали всеки ден четеш книга или каквото и да било, но със сигурност не можеш да пишеш правилно, което се разбира от всеки един твой пост във форума, а това за ораторските способности... No comment!
казано от Adolf Hitler на 12.12.07, 16:55:
Ми на диета съм и треа да ям през няколко часа и в даскало няма какво да ям..........Няма да си вимам кацата с зеле в училище :(
Трябва ми най-обикновенна и да не е прекалено скъпа....Абе направи нещо за диета ама да се яде в училищя...Много тъпо се изразих ма ми се пика.....
От този цитат се разбира ораторската ти способност и тънкостта на изразяването ти в най-добрия си аспект.
Изключително много ме издразни и това, че се смяташ за Адолф Хитлер, защото той е единствен и неподръжаем, но за жалост умрял на 29 април 1945 г. Няма човек на земята, който да е достатъчно жесток, луд, но и в същото време гениален, че да се нарича Хитлер. Аз също му се възхищавам, но това не ме кара да изпадам в такива крайности и простащини като теб...
Надявам се само да не докарам неприятности на форума с изказванията си и съжелявам, че не се стърпях да кажа това...
13.12.07
12:19
Добре де, на 30ти умира, но един ден повече или по-малко не е от съществено значение, а това за книгите е малко тъпо да го казваш като не знаеш... в момента съм на “Хитлер и Чърчил: Тайните на лидерството” от Андрю Робъртс, а предишната ми книга беше “В обкръжението на Хитлер” от Мариан Подковински, така че недей говори неща, които не знаеш.
последен офтопик,
озо,
аз имам десетки познати които влязоха в университети със сертификатите на Кембридж, аз самия влязох с такъв. Това са изключително престижни тапии в Европа, но всяка държава дърпа чергата към себе си, а в случая Щатите правят това с техния си изпит - TOEFL, защото става въпрос за много пари и не на последно място за вечния “спор” - American vs. British English.
Advanced и Proficiency са доста сериозни изпити и особено втория - доста по сложни от TOEFL. А и за разлика от него са for life :)
Тези сертификати на Кеймбридж имат сила само в Англия. Така че вече са доста безмислени.
Аз не съм в САЩ а в Италия, и от тази година приемат със САТ, до миналата беше ТОЕФЛ и ФЦЕ И ЦЕА, но от тази САТ.
Според мен ще ти е по-полезно да караш САТа или ИЕЛТС за САЩ.
За магистърски степени ГМАТ е доста задължителен изпит.
IELTS e изпит на Кембридж, British Council и IDP: IELTS Australia. Както казах - за удостоверение на езикови познания пред американски университети - TOEFL, IELTS и по рядко другите сертификати на Кембридж. За списък на всички институции (академични и други) които признават изпитите на Кембридж - тук :coolsmile:
30.01.08
10:10
Какво да ви кажа- на 21 съм, не се мисля за тъпо парче, въпреки че никога не съм бил дори добър ученик в училище, езици не знам, прекъснах 9-ти клас от техникума(по Електротранспорт в София), защото не ми се ставаше ватман, ама после така и не се навих да вляза или да се преместя някъде. Оттогава си бачкам нон-стоп(верно по строежите, но взимам по-добри пари от много “експерти” :) ), вече съм кажи- речи майстор и нямам намерение да уча повече, така си ми е добре и си изкарвам пари. Блъскам си, взимам си това онова, гледам си жената и детето, книги и такива работи не чета(само спортни вестници и то от време на време) и си ми е общо взето добре. Това дали си тъп не се определя от това къде и колко си учил :) .
Това дали си тъп не се определя от това къде и колко си учил
Аха. Тъй-тъй.
Добре го каза.
(виж Никито Василев е жив пример за горното)
:)
15.02.08
16:29
Някой от колегите в университета ме възприемат като обсебен маняк,който не мисли за нищо друго. Някои колежки възприемат като голям плюс оформлението ми. Трети момчета завиждат и измислят прозвища,свързани с анаболи,питат ме примерно “днес взима ли и такива глупости”. В крайна сметка като изкарах добри оценки на сесията,си промениха мнението. Не ме интересува кой какво мисли и казва,важното е аз да се чувствам добре. За мен е важно мнението на хората,от които се интересувам
казано от Владимир8507 на 19.05.07, 16:45:
Завършил съм I Езикова Гимназия гр. Варна (води се най-елитната в града) с английски език. В момента съм студент III-ти курс в Софийски Университет “Св. Климент Охридски”, специалност Политология-редовно обучение. Владея английски език на много добро ниво и немски на средно. Имам отлична компютърна грамотност, не съм специалист, но съм доста над ниво “среден потребител”. Като дете съм свирил 3 години на пиано.
Интересувам се активно от история (особено средновековна и история на Световните войни), политика, високи технологии и малко от цифрова фотография.Падам си по научна фантастика - може би затова предпочитам да чета такива книги и да гледам такива филми.
Любими книги - “Капитан Немо”, “Граф Монте Кристо”. От българската класика: “Под Игото”
Любими поети и писатели: Христо Ботьов и Иван Вазов - това за мен са върхове в литературата.
Любими чуждестранни писатели: Жул Верн, Александър Дюма.
Това не те прави умен. НЕ КАЗВАМ, ЧЕ НЕ СИ!!! Дори не те познавам, как да знам! Казвам само, че образованието не прави хората умни.
17.02.09
08:03
Глупави сме според мене.
Щом даваме ухо и правим дискусия по една такава безмислена тема....
17.02.09
08:36
И аз това си мисля - как някой с високо мнение за себе си може да се обиди на констатация от типа на “всички фитнесджии са глупави”. Такива приказки въобще не ги коментирам.
17.02.09
13:26
Аз сега ще завършвам бакалвърска степен в Свищов, специалност Финанси, но това Определено НЕ значи че съм много умен или че съм учил за да стигна до 4ти курс без нито една поправка и успех над 5.00 :) За съжаление това е образованието в България
Глупави ли сме? Най-малкото доста от нас четат. Дори само в сайта да четеш и да се интересуваш, пак си КЛАСИ над доста от хората разхождащи се по улиците. (да не говорим за фешънчетата) Не ме разбирайте погрешно, в България има много интелигентни хора, но това е много относително защото както казаха неколкократно в темата - Можеш да бъдеш интелигентен и без да имаш някакво високо образование. (да не говорим за образованието в България) А само като се сетя в момента колко са “глупави” хората (визирам сегашното поколение).. имам предвид да речем “подрастващите” на моята възраст, тъй като сега съм почти на 18 и съдя по хората около мен......... трагедия! Не твърдя, че съм страшно умен и интелигентен. Нищо подобно! Но 85% от хората на моята възраст в момент в главата им е в Петък в коя дискотека да отидат и дали сега да се напушат или след 1 час. Поне според мен това не е нормално. Не знам според вас как е, но за мен това не е нещо нормално. Е вече не ми и прави впечатление тъй като е ежедневие... Чувствам се по-умен от тях най-малкото заради това, че поне се занимавам с нещо смислено и правя нещо за себе си. Случвало ми се е хиляди пъти да ми казват “Офф кво ми ходиш в тия тъпи фитнеси да ми лашкаш на ляво на дясно некви железа?! Къв е смисъла?”.. преди много се дразнех, сега казвам “Да, добре. Прав си.” край.
казано от Петров на 17.02.09, 21:28:
Случвало ми се е хиляди пъти да ми казват “Офф кво ми ходиш в тия тъпи фитнеси да ми лашкаш на ляво на дясно некви железа?! Къв е смисъла?”.. преди много се дразнех, сега казвам “Да, добре. Прав си.” край.
Много познато - имам един приятел, който постоянно се чуди и диви защо съм дигал толкова здраво при положение, че няма как ‘’да ме забележат пут*ите’‘, тъй като спя, вместо да ходя на диско...
Какво да се прави, никога не ме е привличал такъв разпилян начин на живот.
А бай дъ уей, слуачайно сред вас да има студенти по медицина, завършили или поне такива, които смятат да кандидатстват? Защото аз съм се насочил точно към това, но все повече се убеждавам, че рано или късно ще се наложи да прекъсна за известно време фитнеса или поне сериозните занимания с него, тъй като материалът, който за съжаление трябва да се назубри, е безумно много :(
18.02.09
08:53
Завършел съм Технически университет град ямбол :) със специалност електроника,а сега съм 2 ри курс пак електроника в ТУ-София.Владея US сега се хванах да изучавам и Руски език.Разбирам си доста от електроника и от други неща ,но когато отида на лекции и като доиде времето за хапване си вадя кутииката с ориз и си ям ,като отначало имаше критики приемане на несиориозност.Да мисля си ,че хората до някаква степен ни мислят за луди понеже на яйцето казваме -белтък на пържолата протеин,на картофа въглехидрат и т.н. Но пък според мен другият тип хора са много по несириозни ,че да не полагат поне малки усилия да изглеждат добре ,Но просто хората ни завиждат това е момчета ,че изглеждаме много по добре от тях и за това не ни взимат на сериозно и ни гледат с пренебрежение .”а бе мани го тоя якия само знае да виси в залата нищо друго не прави”......хората сме страшно нещо :)
не виждам защо трябва да се доказваш на някой дали си глупав или не....ако иска нека си мисли, че си глупав, а ти си прави нещата както мислиш за добре. винаги ще има някой, който няма да те хареса, но това ли е най-важното. Важно е да бъдеш самият себе си.
18.02.09
14:11
Интересен офтопик. Имам ги и двата сертификата от почти 10 години, и двата до момента даже гъзъ не съм си избърсал с тях.
18.02.09
14:16
казано от Aleksandar Marinov на 17.02.09, 13:26:
Аз сега ще завършвам бакалвърска степен в Свищов, специалност Финанси, но това Определено НЕ значи че съм много умен или че съм учил за да стигна до 4ти курс без нито една поправка и успех над 5.00 :) За съжаление това е образованието в България
Аз съм завършил Психология в онова място дето има сграда до парламента. По-гнусно се съм се чувствал в живота си. Това което казваш горе, всяка дума, през успеха до качеството, важи и за мен... но... НО...
Но в момента завършвам като магистър по Когнитивна наука в НБУ. Също като темвата “Фитнесджиите са глупави”, 10 пъти по-често съм чувал “НБУ не е университет”. Аха. Добре. Само дето не е баш така. Да кажа че съм “доволен”, би било обида. Да кжа че ми “харесва”, би било абсурдно. Прекланям се пред образованието, което получих и все още получавам там!
28.04.09
10:26
Който повтаря често, че не е глупав значи има сериозна причина да се съмнява в това.
28.04.09
20:54
От кога по образованието се съди за интелигентноста на човек?
Depeche Mode - Wrong :)
Интересен е обаче факта, че хората занимаващи се със силови спортове са много по-интелигентни от например... борците! Бога ми... те са тъпи до до един !
Да си кажа за мен.
IQ test 8 клас - 30/28т.
IQ test 11 клас - 100/93т.
Оценкит ми в училище не са блестящи... Това може би подкрепя теорията ми, че не всички хора с образование са и хора с мозък.
02.08.09
16:06
Аз пък уча в хладилна и климатична техника в София,интересувам се предимно от отоплителна техника,”обичам да човръчкам разни жички”,след което идва бодибилдинга най-голямото ми удоволствие от всичко,след време когато завърша може би ще уча за фитнес инструктур,но има време.
Че то и аз да се похваля :)
По последни данни - IQ 130. При добро желание влизам в менса, ама не съм будала, така че там няма да се запиша.
Учил съм съобщителна техника, в момента завършвам филология - магистър. Говоря и пиша на 3 езика освен българския, разбирам още няколко в по-голяма или по-малка степен. Освен това имам и добра компютърна грамотност, както и напълно прилични познания в доста други области. Що се отнася до книгите - прочел съм твърде много, поради което смятам да прекратя четенето за няколко години. Личен рекорд - 700 страници по диагонала за 6 часа, 800 за цял ден, война и мир - 6 дни при много внимателно четене.
За сметка на това имам проблем със запомнянето на имена и лица, паметта ми действа доста избирателно и трудно се концентрирам. Не мога да рисувам, не мога да пея, не мога да различа два музикални тона, нямам си и понятие от география.
23.09.09
00:41
Според мен тая тема си я написал щото слушаш хората кво приказват за тебе и се комплексираш по някав начин...загуба на време влияеш се от чуждото мнение...
То не само, че се влияе, а някой да каже такова нещо по-скоро той е глупавия, защото малко интелигентни и възпитани хора, биха казали такова нещо за човек, който се грижи за тялото и добрия си външен вид, просто някой от улицата с комплекси до небето е изказал мнение, а ние тук слизаме на неговото ниво.. Да не споменавам, че не дипломите, правят човека умен. Общо взето в темата наистина изглеждаме глупаво - да се хвалим сами за себе си.
23.09.09
14:45
Факт: Упражненията помагат на мозъка да бъде във форма. Постоянните занимания със спорт увеличават количеството капиляри в мозъка, което позволява доставянето на повече кислород и глюкоза. Бивши спортисти с остаряването си ” оглупяват” значително по- рядко от останалите хора. За да има ефект от спорта, заниманията трябва да продължават не по- малко от 30 минути няколко пъти седмично.
23.09.09
17:28
Да владееш тялото си е вид интелигентност. ;) Да го развиваш е интелигентност + дисциплина...не виждам кой ще ме гледа презрително затова,че тренирам. :)
казано от moonclub на 04.08.09, 12:51:
За сметка на това имам проблем със запомнянето на имена и лица, паметта ми действа доста избирателно и трудно се концентрирам. Не мога да рисувам, не мога да пея, не мога да различа два музикални тона, нямам си и понятие от география.
Сякаш говориш за мен! С единственото изключение за двата музикални тона. Не мога да пея, но музиката я усещам в кръвта си.
Не сме по-глупави. Не сме и по-умни. М/у ум и интелект има разлика. Затова бих казал, че по-умни сме според това кои сме извън фитнеса, но твърдо смятам, че сме по-интелигентни. И не говоря за обща култура, за знания в Х област. Поста ще стане дълъг и объркващ, а и съм изморен. Утре, или ако изобщо някога ми се занимава, ще доразвия тезата.
Глупави са тези, които поставят тренировките, преди основните им задължения, с изключение на тези, чиито професии са тясно свъзани със физическото им състояние.
П.С. това с ай-кю-то е пълна простотия
Мнението беше редактирано от HeartCore на 23.09.09 22:40.
24.09.09
15:16
Умен съм , обаче откакто започнах да ходя на фитнес станах много тъп .
24.09.09
16:28
Да се поддържаш било то от към визия, външен вид, козметика дрехи или тяло е престижно и характерно за интелигентни хора.
29.09.09
13:25
казано от Evgeni Nikolov на 24.09.09, 15:16:
Умен съм , обаче откакто започнах да ходя на фитнес станах много тъп .
Лелеее..... Аз за 20 години значи съм останал без мозък! Спирай фитнес и ще си върнеш “мисловната фотма” :)
Еми аз съм едва 10-ти клас но уча в паралелка със икономика и журналистика , миналата година замалко да хвана стипендия , ама замалко :D
иначе сам изчел много литература (предимно за фитнес и хранене)