Глупави ли сме!?

Прескочи до:

21.05.07
14:38

Днес ми се случи една случка в академията ( НАТФИЗ) с един колега режисьор (аз уча операторство там), като му казах че съм снимал едно филмче (10 минутна курсова работа, ще дам линк като стане) за един културист, той ме попита: “Ей, и много тъп ли беше” Как не го ***** само аз си знам, но ако го бях направил щях да съм като него. Че някои говеда са наистина тъпи е техен проблем. Хората писали в темата са немалко доказателство за това че билдърите не са глупави.

Завършил сам полиграфия в НПГПФ
12 години съм учил англииски в Алианс,
уча операторско майсторство в НАТФИЗ Кръстьо Сарафов на 2ро място във випуска

и аз се интересувам от история (най вече на 20ти в, световните войни и т.н.)
занимавам се с фотография отдавна, профила във фотофорума го пуснах в темата за хобитата

Мнението беше редактирано от YODA на 21.05.07 14:44.

21.05.07
17:59

9 класс в ПМГ Враца Паралека Математи и Английски.Чужди езици-Английски и Руски :) Обичам Документални филми Екшани и разбира се Комедии:)

21.05.07
18:24

Осми клас съм във Икономическия Технокум в град Свищов, икономическа информатика с английски език е паралелката ми и тя е с най висок бал. Води се едно от най-елитните в областта (В.Търново). Уча английски вече 5 години и другата година ще се явявам на Cambridge. Занимавал съм се 7 години с тенис на корт, лека атлетика, баскетбол и волейбол, колоездене. Също и малко тенис на маса. Детството ми е било на игрищата, но за сметка на това винаги съм се учил, чел, гледал документални филми и т.н. Явявал съм се на конкурси по английски език, на математика и литература. Вземал съм първи места доста пъти и съм горд с това. Най-много от всичко обичам да бъда навън с приятели, както и да спортувам много. Също така обичам и да чета книги (фантастики, криминалета..) и да гледам филми (екшъни, комедии и т.н.).

21.05.07
20:29

Завършвам в другиден Механото гр. Бургас -не е най-елитното училище в града.Нямам отлична диплома,нямам три висши,не съм първенец в квото и да е било,нямам награди за някакви трудове,не говоря пет езика полуперфектно и един на средно ниво,не съм следвал в Кембридж ,не съм и дори кандидатствал за там,не съм минавал и покрай него,имам го само на картичка,не съм член на някоя катедра за IQ над 160,не съм изчел 20 тома квантова физика и планетарната теория на Ръдърфорд не си я спомням ясно,както и квантовия модел на Нилс Бор също.
За мен е важно да се интересувам от много и разнообразни неща за да се обогатя,тая тема наистина е тип мерене на пишки.

А за да си изкажа мнението по повод защо ни мислят за безмозъчни,понеже са ни бръснати главите и нагъваме пършоляци - това е нормално понеже хората които практикуват тоя спорт са общаци и охрани.А м/у другото в който и друг спорт да си добър няма да ти кажат ,че си  и тъп,това за малоумниците важи само за щанги/бодибилдинг/борба.
-С какво се занимаваш?
-Ми гимнастик съм през свободното си време,цял ден прая шпагати,иначе се занимавам с продажба на плод/зеленчук.
-А ,много добре,ами ти?
-Аз имам рекорд на лежанката петица на 180кг,както и косата ми от 8ми клас е била най-много 2мм,в другото време преподавам кванто..
-Ъ,тъпанар...щанги,тежести...

Не че нещо ,ама майка ми точно по тоя начин разсъждава,аз й пречупих малко мирогледа,макар че понякога като ми е сърдита го изтъква това с щангите ,че от анаболите* ми се е промил мозъкът...

*креатин монохидрат

Мнението беше редактирано от introducer на 21.05.07 20:33.

Смешно как в темата има хора, които от вчера са в залата,ама вече се засягат на “всички фитнесджии са тъпи”.  :Х

22.05.07
17:58

Пичове успокойте топката , да не вадя голямата баданарка

22.05.07
18:33

казано от MI5 на 22.05.07, 17:35:

Смешно как в темата има хора, които от вчера са в залата,ама вече се засягат на “всички фитнесджии са тъпи”.  :Х

Tова за мен ли беше  :lol:  :lol:

24.05.07
21:22

Сигурно за мен, но не се впрягам. Какво лошо има човек да знае с какви хора общува във форум?

24.05.07
22:15

Мда. Завършил съм езикова. Първи език немски, втори англииски. Уча сега више. Изобщо не виждам смисъл да се оправдавам. Нито пък имам намарение да убеждавам някой, че не съм тъп. Нека ме мисли за тъп, пък аз да си го работя.

Обаче като се появи някои като този:
http://bb2.bigbrother.bg/player_profile.pcgi?player_id=12 - фйтнес инструктор с кистинява коса (абе цялото му описание е един бисер)
и нали знаете - една келява овца цялото стадо разваля. и Този момък ето как завършил:
http://www.big.bg/modules/news02/article.php?storyid=13870
Кой колко знае, колко е умен и колко е тъп времето ще покаже.

24.05.07
23:17

А м/у другото в който и друг спорт да си добър няма да ти кажат ,че си и тъп,това за малоумниците важи само за щанги/бодибилдинг/борба.

Аз да си кажа...
По принцип има схващане, че спортистите са тъпички.
В някаква степен, има причини за това.
Става въпрос за хора, които са посветили цялото си ежедневие на нещо си, което най-често не изисква особено мозъчни напъни, рядко може да се интересуват от нещо друго и т.н.
В това отношение, ББ е доста по-добре в сравнение с други спортове.
Друга причина - Х. Стоичков.  :snake:

Едно изказване на мой приятел бивш борец:”Като бяха на 14-15 години ежедневието ми беше тренировка, училище(в което спя щото съм едвам жив от тренировката) и вечерта пак тренировка. Нито време за учене, нито сила за такова... И после що борците били тъпи... Еми... :D”

25.05.07
13:42

Да ама точно борците малко ги мързеше. От мутрите в началото много бяха от борбата. От щангите не се сещам за никой! Нищо лично, не искам да обидя някой, просто това е статистиката. Пък и щангите ми харесват повече!

29.05.07
07:05

:) няма проблеми, нека си ни мислят за глупави, това да се доказваш, че не си е.... значи вътрешно не си обеден и се опитваш да обедиш другите... Да, глупави сме :) какво толкова? :) Живота е забавление, ако тръгнем да се мислим за мъдри, умни и много знаещи... айдееее :) нЕма смисъл, к’мислите тая работа

29.05.07
20:14

:)

Мнението беше редактирано от mitaka101 на 16.10.07 21:16.

30.05.07
15:51

Аз съм завършила Природоматематическата гимназия във Варна, добро училище е, но не е най-елитното. Английският ми е на много добро ниво - писмено, устно и говоримо, работила съм и като преводач. След гимназията изкарах TOEFL и SATI с мераци за Щатите, но уви паричките не ми достигаха. Завърших Международни икономически отношения във ИУ-Варна, а сега заеършвам магистратурата си по Банков мениджмънт в СА-Свищов.  Мразя да гледам телевизия, дори и филмите едва издържам 2 часа. Обичам да чета исторически романи, особено книгите на Ерих Сенкевич, Дюма, Умберто Еко, Дикенс. Някои неща чета, защото смятам, че щом светът ги е признал за класика, трябва и аз да ги прочета, не че ми допадат особено, ама съм такава. В момента сменям професионалното си амплоа, но се усещам, че май се увличам да си търся работа към Белгия и Швейцария. А и рисувам, но само за удоволствие.

Мнението беше редактирано от peterinka на 30.05.07 15:52.

30.05.07
17:26

Ето това е типичен пример за един ТЪП човек :D:D .Това са пълни глупости бе хора.Има и разни напомнани химици,които са страшно тъпи,но като цяло това,че се грижиш за тялото си не те прави тъп.Тези изказвания ги правят хора,които ги мързи да тренират нали се сещате ;)  .Тъй,че да не ви пукааа :)

30.05.07
19:07

Пичове , не сме глупави . Много сме си добре даже

30.05.07
22:00

Обикновено тия коментари за тъпи ги чувам от едни кюфтетааа,  мани, мани. Прави сте за мързела! Освен това спорта е здраве (дори състезателите са в по добро здраве от много хора дето ги мързи да излязат от вкъщи без колата или да ядат боклуци)! В мойта академия е пълно с такива!

казано от peterinka на 30.05.07, 15:51:

Обичам да чета исторически романи, особено книгите на Ерих Сенкевич...

Хенри(х)к Сенкеевич
Пишат го и с едно е, но правилно е с две.

Аз имам какво да напиша, но няма да се изреждам тука, какъв съм, какъв съм бил, какви са ми дипломите. Излишно е. Пък и какво доказвам?
Да, тъп съм и тъп ще си остана. Възхищавам се от тези, които са умни и ги знаят нещата. Аз пък имам лоша форма на алчност - знанието никога не ми стига. Щом някой е напреднал толкова много, че да няма какво да научи в някаква насока, евалата му. Поне не е болен от моята болест.
Прилича ми малко на спор от типа: “Мойта кола е по - голяма и по - бърз от твойта” “Е да, ама мойта е Порше”.
Всеки изтъква собственото си самохвалство.

Едно съм се убедил: излишно е да се опитваш да мотивираш някой чрез собственият си успех(или чрез чужд), често се приема на завист. Грешка пък е ако се опитваш да убеждаваш или дори натрапваш някому начин на живот, който му е неприсъщ и не го разбира.
В първия случай грешката е предимно в нас, мислим че хората изхождат прекалено позитивно.
Във втория случай пък грешката е изцяло в нас - и мен да дойдат да ме убеждават, че 7 пъти на ден трябва да се кланям на изток, вероятно накрая ще взема да изпъдя или дори да обидя натрапника. Въпреки, че цялата работа може и да има някакъв смисъл.

Така че е редно да помислим дали грешката, че хората така ни изказват нещата не е и в нас, или е навсякъде само голо предубеждение. Да доказваме колко сме умни, интелигентни и начетени - няма смисъл. То се вижда и в дискусиите, и в посещаемостта.

Поздрави!

31.05.07
09:16

Глупаци има навсякъде...Във всяка сфера...Такива тотални заключения,като “Билдърите са тъпи” или “Феновете са лумпени”,не трябва да има...

31.05.07
12:34

Създаване на концпеция и после хората виждат живота през тези очила, само дето нищо в този свят не е сигурно и всичко се променя(освен смъртта и други такива процеси :) ). Ако има някой който знае всичко :), то той ще е бог. Целта на знанието е да те накара да разбереш колко малко в същност знаеш. Точно както великите мислители. Просто осъзнаваш ограничеността и невежеството си повече когато имаш и повече знание.

Мнението беше редактирано от Emil_mlo на 31.05.07 12:35.

07.06.07
16:58

Само не разбрах защо точно билдърите трябва да са глупави ,защото са рещили да се погрижат за тялото и здравето си ли!?!?!>:-( Нима е по-хубаво човек да се тъпче със сладко и да си дава парите за компютри и всевъзможни глупости,но все пак да си остават по-умни от билдърите(според тях)Просто хората завиждат на волята с която се мъчим за последната серия и решават да избият комплексите си по този начин. :down:

07.06.07
19:43

Въпроса е доста относителен.Всеки човек се различава.Какво е общото между един трениращ мъж с 3 висшета и един трениращ мъж с незавършен 4 клас?Волята да продължи.Така че единственото качество, което притежават всички бб и което ги различава от обикновенните хора е волята и упоритостта.Въпреки това имам приятели, които са постигнали много по добри резултати от мен и които не знаят как тренират.За пример ще дам един фриенд, които си мислеше че лежанката развива и перките.А той тренира от 4 години.

13.08.07
08:37

Темата много ми хареса, мислих, мислих, и стигнах до извода, че проблемът е бил в мен самата. Досега 2 пъти се захващах с фитнес маниаци, накрая стигах до извода, че не са много умни. Явно пак съм се занимавала с грешните мъже. В интерес на истината, интелектуалното ниво на хората в този форум е доста високо:) Така че, мисля, че не сте глупави.

13.08.07
10:02

ееееее - една свястна дума ;-)
БЛАГОДАРЯ
заслужаваш си почерпка, ама ...... много си далече

Мнението беше редактирано от FRANKO на 13.08.07 13:32.

13.08.07
11:10

Абе, ти тренирай, пък аз все някой ден ще стигна пак до морето:) Без майтап обаче, хората в този форум промениха мнението ми за младите, красиви и трениращи български момчета:)

казано от Amanda на 13.08.07, 08:37:

В интерес на истината, интелектуалното ниво на хората в този форум е доста високо:) Така че, мисля, че не сте глупави.

Благодаря ти, че мислиш за нас, както и за комплимента.

Специално за форума, не един път, съм бил потресен от безмерната простотия на разни хора, като дори не говоря за правописните грешки (мускол, разтеж, опастност и т.н.), а дори за разни псевдо фитнес твърдения от типа на това, че с клек се развива бицепса и т.н.
Хората, които “не са глупави” не парадират с това, че тренират, с това, че са отдадени на билдинга. Тези, с които си се срещала, навярно, са си били повърхностни и фитнесът просто задоволява егото им и сигурно улеснява вкарването в леглото на разни дами (no offence) - достатъчна възвращаемост, за да продължат да си тренират. Та така, умни и глупави има навсякъде. Надявам се тук да преобладава елитът.

П.П. Няма интелигентен начин, да изтъкнеш колко си интелигентен. Не смятам за уместно, както каза ДЗВЕР, всеки да си покаже дипломата и да се изтъкне персонално. Във форума сме да си помагаме на тематика фитнес. Това е.

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 13.08.07 14:12.

13.08.07
13:39

казано от Amanda на 13.08.07, 11:10:

Абе, ти тренирай, пък аз все някой ден ще стигна пак до морето:) Без майтап обаче, хората в този форум промениха мнението ми за младите, красиви и трениращи български момчета:)

за сега не смятам да спирам тренировките  :)
BTW ако съм в групата на момчетата, задължително ще трябва да черпя :lol:
спирам да пиша, че обърнахме темата на чат

17.08.07
09:48

Всеки професионален спорт, пък дори и всяко занимание, което изисква пълно посвещение, малко или много затъпява. Да не мислите, че професионалните шахматисти са много интелигентни хора? Те мислят само в рамките на играта, на възможните комбинации, дотам. Също и е един културист, който е решил да постигне нещо сериозно в спорта си. Не може ежедневието ти да е заето само от хранене, спане, почивка и тренировки и после да очакваш да поумнееш. Ще развиеш волята си, упоритостта, но не и интелекта си. Ако към това прибавим и употребата на стероиди, напълно е възможнода се затъпее здраво :cheese: .
Но и един учен, който мисли само за своите изследвания и не го интересува нищо друго, ще стигне до същото накрая. Така че е важно да съчетаваш спорта със странични занимания като начин на почивка и възстановяване.

30.09.07
15:32

В момента работя в Гоогъл а преди се занимавах с ядрена физика.

30.09.07
16:49

А какво точно правиш в Гугъл щото съм много любопитен :))

01.10.07
07:56

Много ми е трудно да отговоря на този въпрос... Не би било вярно ако обидя цяла една , така да се каже прослойка в обществото, че са некомпетентни в много сфери... Но и да си призная ще излъжа че по голямата част са с високо интелектуално ниво. Но едно забелязах... в повечето случаи когато става въпрос за интелигентно момч,е занимаващо се с бодибилнг/фитнес (по скоро), тялото му не успява да впечатли особено останалите... Абе с няколко думи: Колкото повече мускули толкова по малко интелектуална дейност. Но пак казвам не са малко изключенията! Лично да си преизная на мен покачването на ММ и постигането на по добра форма ми действат по следния начин: определено повдигане на самочувствието, все повече задълбочаване в мускули, по мако интелектуална дейност (ако е имала някаква въобще)... Абе въобще като цяло почвам да се задълбочавам и да ровя в тази насока... Но понякога е странно и трудно човек да се опитва да избива с интелект при впечатляващо тяло, защото хората сме убедени че при направата на това тяло не достига време за мн четене...

08.12.07
10:13

Срещал доста негативно отношение много често, особено от някой учители.Миналата година бях 8ми клас в английска гимназия ( подготвителен клас ) и накрая на годината сме на физкултура последен час.Господина се опита да пусне един тънък намек, че не вярва да имам повече от 3 по другите предмети, но след като видя бележника само с 6.. почна за да се обяснвя е айде сега, аз нямах това предвид и така.Иначе съчетаването на качествена тернировка + правилно ядене + учене и излизане ми е доста трудно.Нямам сободно време през деня и всичко е по час, ако 5 мин се забавя някъде ми отива всичко.Отделно курсовете по англииски ( тази година ще се явявам на FCE exam ) и от време на време малко математика и като се сложи излизане всяка вечер става зле;д Време за телевизия и други такива просто нямам единсвено събота неделя, ако пусна някой филм и това е.Половината година мина и за сега се справям успешно, надявам се това да продължи и другата година.Нямам време за почивка заради това лягам в 10, сутрин ставам малко по-рано за да мога да ям и така.Мисля, че ако имаш амбиции за нещо, то ти го постигаш!А изобщо тренировката ми дава мотивация за учене, казвам си мога да направя серия на лежанка - значи мога да науча английски!Опитвам се от рано да мога да си подреждам всичко, че да се справям и занапред.Тази година приоритет ми е английският, но бодибилдингът не седи по-долу.Някой, които ме познават казват “Ти си ненормален и луд”, но така ми харесва така живея.Предпочитам да съм роб на железата отколкото роб на алкохол или наркотици. В заключение не смятам, че спортът вреди на умственото развитие, напротив подпомага го, всички тези неща за храненето, които се научават и куп други неща свързани с анатомия, травми и тн може да бъдат много полезни.Както казва една моя учителка “преди да учите нещо друго се научете как работи тялото ви”.

08.12.07
14:49

Имаше един лаф:”Не ставаш тъп,тъп се раждаш”.

08.12.07
19:15

Аз от 4 години се занимавам с фитнес като последните 1-2 не толкова активно заради други ангажименти.
Завършил съм СМГ (Софийска Математическа Гимназия). Последна година студент съм в Бокони-Италия (остават ми 4 изпита до завършване) специалност - Международна Икономика и Мениджмънт на английски. Владея английски перфектно. Основни познания по немски, шведски и малко над основните по италиански. Имам CAE (Certificate in Advanced English) от Кембридж, а в момента започвам да се готвя за GMAT (Graduate Management Admissions Test) за магистърска степен в Европа или САЩ евентуално - мисля да карам Маркетингов Мениджмънт ако ме приемат някъде. А след време ако имам парички и MBA (Master of Business Administration).

08.12.07
20:03

Vanisher просто от любопитство колко имаш на CAE :)

10.12.07
18:33

C :) но това е без стабилна подготовка (само някъв курс дето ходех да слушам щото мемързеше за повече усилия) и го карах 2004, от тогава почти завършвам висшето си на английски, така че бих казал не е въобще акутален резултата. Примерно последни 5 месеца не съм се прибирал в България и в момента мисля на английски...малко е дразнещо :)

10.12.07
18:54

Браво, браво:)Аз съм имам амбиции за CAE, но нека минем през FCE първо :)

ИВ

10.12.07
20:56

Концепцията за “затъпяването” идва единствено и само от щангистите. Хорското схващане, че ние сме се лепнали единствено и само в блъсканицата с тежестите ни доставя тази популярност на глупави хора.

Все пак ние сме един вид социална група и трябва да си поемаме колективната отговорност ;).

11.12.07
17:18

И аз мисля, че не може да се дават такива крайни оценки, че който се занимава с фитнес е глупав. В крайна сметка е хубаво да поддържаш тялото си в добра форма.  Глупави са тези, които блъскат тежести само за да се харесват на мацките и да се правят на големи бабаити. Но когато човек е мотивиран и не се мотае  винаги ще намери време за спорт, независимо от другите задължения-училище, работа. Аз например се интересувам от  чужди езици, история, география,книги (чета предимно криминални романи), музика и т.н. Имам много добър английски, що годе добър немски и поназнайвам малко руски, като смея да твърдя, че езиците ми се отдават. По-нататък живот и здраве може да пробвам да понауча някой друг език, но ще видим кога ще му дойде времето.

А тези, който мислят, че трениращите фитнес са глупави нека се замислят не е ли по-добре да потрениращ в залата час-час и половина отколкото си губиш времето в някое задимено кафане или да прекарващ безкрайно много време в някой интернет клуб.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1