Всичко за L-Carnitine и Acetyl L-Carnitine - updated 27.02.2008
|
|
03.06.2007, 12:46
Информация за Ацетил Л-Карнитин(ALCAR) в пост N3 Всяка втора тема е за л-карнитин. Л-Карнитин Какво е това? Какво е основното му физиологично въздействие? Какви са оптималните дози? Какви са възможните вредни/странични въздействия при приема му? Под каква форма се продава ? Примерен прием на л-карнитин: Времето на прием преди тренировка се определя от формата на л-карнитина - течна или на капсули/таблетки ! Л-карнитина се се комбинира успешно с почти всички фат бърнъри и др. такива продукти, като в този случай често самите продукти съдържат л-карнитин и трябва да се внимава за предозиране. НАКРАТКО: Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease. |
|
|
03.06.2007, 12:46
На коя фирма да взема л-карнитин ? Ориентировъчни цени и списък - ТУК - 10x to manson :wink: (update in progress) И за последно - ТОВА НЕ Е МАГИЧЕСКА ДОБАВКА - работи, но иска правилен хранителен режим и тренировки. ——— Старата тема и мненията по нея тук Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease. |
|
23.06.2007, 15:47
Здравейте! Съжалявам ако някаде се повтаря въпоса ми , но поне аз не открих такова мнение - а именно кое е по добре за изичстване - фет бърнър или Л-карнитин - естествено и двете комбинирани с диета и тренировки.. колебая се между фетбърнър на Нутрим дали да го комбинирам с Л-карнитин също или не? Също така пия проотеин Голд 90 и тренирам 4-5 седмично Би и фитнес ?благодаря предварително ... целта ми с пиенето на тези суплементи е изичстване за летния сезон и по-добър релеф ! |
|
|
|
24.06.2007, 15:53
Acetyl L-Carnitine 2. Какво прави ? 3. На кого му трябва и какви са сипмтомите за недостиг ? 4.Дозировка и странични ефекти.
6. Какви са предимствата пред Л-карнитина ? Acetyl L-Carnitine ALC подобрява в краткосрочни и дългосрочни периоди паметта ALC подобрява настроението (според изследвания при 53% от подложените на тест пациенти) ALC подобрява производителността (при тест с животни има голямо увеличение на издръжливостта-бягане) ALC енергийния метаболизъм на невроните ALC траснпортира мазнините в митохондриите на клетките ALC подобрява фокуса ALC подобрява координацията (око-ръка).Прием от 1.5гр дневно в ракмите на 30 дни подобрява координацията при здрави и водещи заседнал начин на живот. ALC подобрява възможностите за запомняне (научаване) - при жени на възраст от 22-27г. приемали 30 дни ALC е проведен тест, при който са използвани видео игри.След сравняване на резултатите се наблюадава голямо увеличение във: ALC в момента се проучва като лек за заболяването на Паркинсон. ALC подобрява съня и времето за възстановяване - поради тази причина единия от приемите в нетренировъчен ден ще е преди лягане ALC възпрепятства освобождаването на Кортизол в следствие на стрес. (изследванията само върху животни обаче) ————— ПРИЕМ: Не тренировъчен ден - сутрин след ставане и вечер преди лягане. В крайна сметка какво да очакваме: ————- Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease. |
|
|
06.07.2007, 08:58
Здравейте! |
|
|
10.07.2007, 22:01
Редно е да кажеш коя е фирмата, не че не се досещам.
Поздрави, |
|
|
16.07.2007, 17:42
L-Carnitine криво ляво се вписва в програмите. It can be done…!!! |
|
|
16.07.2007, 17:46
Това не е хубаво за Българската фирма...нито за клиентите...вземете мерки за тази прословута фирма.СПРЕТЕ Я! It can be done…!!! |
|
29.07.2007, 19:30
Имам един въпрос. Пия течен L-carnitine, който си взимам от фитнес залата преди всяка тренировка. Шишето е 500ml и съдържа 1000mg карнетин. Цялото шише ли да пия преди тренировка или половината или изобщо да си взема на капсули? |
|
|
18.08.2007, 17:45
значи тренировката ако е сутринта към 10 трябва ли да се яде преди да се приема L-Carnitine? Също така - вечер - колко часа след ядене? |
|
|
29.09.2007, 21:57
И аз нещо се навивам да си купя л-карнитин ама се чудя на коя фирма. В една фирма ми разправяха че имало в евтините и д-катнитин който бил токсичен и тн. Това което ме вълнува повече е има ли някой свестен който да не излиза по 80-100лв за 60гр.(30 дена x 2гр.). |
|
|
|
29.09.2007, 22:11
http://www.nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=121&Itemid=44 Разгледай и другите видове карнитин. Practice makes perfect. |
|
31.10.2007, 21:56
Zdraveite na vsi4ki iskam samo da znam dali ima nqkakva vuzrastova granica i ako ima kakvi sa granicite za upotrebata na L-carnitine Пиши на кирилица! |
|
|
02.01.2008, 01:19
Имам аз 2 въпроса |
|
|
|
02.01.2008, 02:49
|
|
11.01.2008, 17:56
Някой може ли да препоръча продукт, който да си купя? Тренирам от скоро. Преди 4 години прекъснах. Преди това посещавах фитнес залата редовно в продължение на година. 117 кг съм и съм висок 193 см. Искам да сваля 10ина кг подкожни мазнини, главно корем и паласки. Тренирам по 3 до 4 пъти седмично. Л-Карнитин или ALC? Ако пия Л-Карнитин, необходимо ли е да го комбинирам с нещо друго, както например ALC и АLA? Цената не е от значение. |
|
|
|
11.01.2008, 21:24
@Влад - щом цената не е от значение, това е за теб: На лично събщение ще ти дам повече инфо т.к. темата си е за карнитина. Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease. |
|
|
12.01.2008, 17:22
Аз мисля, че от него пулса му се засилва-не учестява, а засилва и освен това се получава лека диария... Нищо тревожно, но все пак не ми се вижда нормално. Не съм никак омазнен. Добре де наистина ли никой не е забелязал някаква промяна при прием на Л-карнитин?? - “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...“ |
|
|
12.01.2008, 18:17
При 6гр дневно се потя много, когато правя кардио и в залата и потта мирише малко странно, ама не мога да го опиша. Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease. |
|
19.02.2008, 15:03
момчета моля за съвет значи на 17години съм и тежа 77кг трениръл съм активно но поради контузия трябваше да прекъсна за известно време - 1 година . качил съм мазнина и искам да я разкарам решил съм да пия Л-Карнитин имам на Био гейм бихте ли ме посъветвали по колко и как да го приемам |
|
|
27.02.2008, 19:11
Здравейте, въпросът ми е относно L- Карнитина на Юнивърсъл. Прави ми впечатление, че този, който се продава в магазините, го няма в продуктовата листа в сайта на Universal, та се питам дали не е някакъв фалшификат. Дали е възможно да се спекулира с етикет на известна фирма ? |
|
|
|
27.02.2008, 20:10
Не е фалшификат,има много такива продукти,но за по-сигорно им прати един мейл. Ако живота беше лесен, то нямаше да започва с плач. |
|
27.02.2008, 21:10
E, няма да ровя чак толкова. |
|
|
28.02.2008, 17:31
————- |
|
|
09.03.2008, 14:11
Какво ще кажете за карнитина на Nutrim(мисля че така се пишеше)?Защото ми казаха че върши работа и няма странични ефекти като този на БиоГейм като гадене и други. |
|
|
21.03.2008, 01:39
На Нутрим няма смисъл да се пие, на Пауър фууд също, АдиФарм също :( .За съжаление нашите нещо побългаряват. Към момента от предлаганите по аптеките най-добър ефект има някакав Super L-carnitine. Уж е американси от USA LAb. е произведен, но е добър. Опаковка от 100 капсули /1000 мг струва около 94 лева. |
|
|
30.03.2008, 10:08
купих си на power food течен Л-Карнитин на него пише 20 дози по 1000мг в тренировъчен ден ясно то на него пише по една супена лъжица но когато не тренирам кога да го пия мисля в дните който не тренирам да тичам дайте съвет от понеделник почвам да го пия само преди тренировка ли да го приемам по една супена лъжица казвайте че от утря трябва да го почвам .. |
|
|
|
30.03.2008, 10:18
Сутрин на гладно и вечер преди лягане. Practice makes perfect. |
|
30.03.2008, 10:22
значи 20 мин преди тренировка по една супена лъжица демек 1000мг в тренировъчни дни и в почивните сутрин 500мг и вечер 500 мг ? |
|
|
|
30.03.2008, 10:24
В тренировъчен ден 30 мин. преди тренировка 1000 мг. и преди лягане 1000 мг. Practice makes perfect. |
|
30.03.2008, 10:58
значи по 2 грама на ден нали ? и с тези 20 дози където имам съм за никъде още колко да си купя ? |
|