peterinka виж то си трябва и воля, и на мен понякога така не ми се яде сухата извара че още щом я погледна и ми се гади обаче знам че това е добре за мен така че си я ям и си обирам и трохичките от нея, трудно е но ако искаш да си оправиш живота все от някъде трябва да почнеш, получи добри съвети и от тралфчето и от други - възползвай се, най важното е да започнеш да се храниш по - често с разнообразна и полезна храна, увеличавай постепенно с едно хранене докато стигнеш 5 - 6 хранения тогава организма ще има сили и ресурси от добрата храна сам да започне да оправя нещата, сега ти му блокираш въдможностите като го тъпчеш с лекарства които го отслабват и същевременно не му даваш достатъчно суровина от храненето. Ако искаш да се оправиш започни сериозна борба със зависимоста в която си попаднала, постепенно увеличавай естествената храна и намаляй лекарствата така нещата от само себе си ще започнат да си идват на мястото.
Знам, че си прав с всяка дума, знам, че трябва да намеря изход, макар да ми е много трудно. :-/
Днес съм доволна от себе си, сутринта с изварата си изядох едно такова оризово кръгче (екструдиран ориз), обяда ми беше едно пилешко шишче (не помня от кога не бях яла), преди тренировка хапнах пак към 50 гр извара, а след тренировката сега изпих суроватъчен протеин (взех си все пак - Pro Nutrition). Така, че до тук 4 хранения и ще станат 5, ура. :)
А тренировката беше супер:
клек - работни серии: 1 х 6 на 45 кг
1 х 4 на 50 кг
1 х 4 на 55 кг
3 х 4 на 57,5 кг
1 до отказ на 55 кг
тяга - 1 х 3 на 50 кг
1 х 3 на 55 кг
2 до отказ на 60 кг
бицепс - сгъване на дъмбели последователно от стоеж: 4 серии х 8 повторения с 7 кг (малко е, знам)
сгъване на щанга с обратен хват (не знам как се казва, ама доста товари и предмишницата): 3 х 8 с 15 кг
21 с около 13 кг
Мнението беше редактирано от peterinka на 09.10.07 17:25.
09.10.07
18:32
Хе хе стигна ги тия 60 кг на клека почти, а? А представяш ли си, ако се храниш и имаш повечко енергия колко можеш. Сериозно, важното е, че сама знаеш, че трябва да се вземеш в ръце и да направиш нещо за себе си. Психологическият аспект е най-важен, а ти го имаш. От тук нататък само не трябва да се отказваш. Прав е алкорин-стъпка по стъпка минаваш на 4-5 хранения, след това постепенно увеличаваш количеството. Едно само ме стресна и то сериозно. Чаша вода на ден :ahhh: Нормално фибрите са те запичат при това положение, нали знаеш, при недостатъчно количество течности приети с тях имат обратен ефект. Дехидратирането е дори по-лошо от недояждането. Силна воля му е майката, някой ден тялото ти ще ти бъде благодарно за това, че си я упражнила. А и не те ли блазни поне малко мисълта да успееш само да се измъкнеш от трудна ситуация, дори и с цената на повечко усилия. :)
10.10.07
03:55
Здравей,Петеринка. Прочетох всичко, а и си спомням, че по-рано съм чела твои постове. Всички ти дават прекрасни съвети, така че няма смисъл да се повтарям с “яж повече” и подобни. Едно нещо само ми се иска да ти кажа. Знам, че физически можеш да се излекуваш доста бързо. Твоя проблем идва само от психиката ти. Незнам как можв да смяташ, че 47кг. са твоят максимум и да се изтезаваш, опитвайки се да ги поддържаш. Това е ненормално за 168см. ръст. Сигурна съм, че си повече от слаба...Само че ти не се виждаш такава в огледалото...
Ако успееш да забравиш за килограми и мазнини за известно време, ще се излекуваш далеч по-бързо. И какво, ако качиш 20 кг. , дори 30? Най - важното, това, от което зависят здравето и живота ти е да се излекуваш. Здраво тяло лесно се оформя. Дори и да качиш много, когато си излекувана ще можеш лесно и здравословно да ги свалиш. Но тогава метаболизма ти ще се е възстановил, както и всички функции на тялото ти.
Това, ковто се опитвам да кажа е, че трябва да спреш да мислиш за килограми и дебелеене изобщо!!!
Единствено здравето ти има значение. А твоето здраве и дори живота ти зависят единствено и само от теб!!!
Успех
казано от Sharp на 10.10.07, 03:55:
Здравей,Петеринка. Прочетох всичко, а и си спомням, че по-рано съм чела твои постове. Всички ти дават прекрасни съвети, така че няма смисъл да се повтарям с “яж повече” и подобни. Едно нещо само ми се иска да ти кажа. Знам, че физически можеш да се излекуваш доста бързо. Твоя проблем идва само от психиката ти. Незнам как можв да смяташ, че 47кг. са твоят максимум и да се изтезаваш, опитвайки се да ги поддържаш. Това е ненормално за 168см. ръст. Сигурна съм, че си повече от слаба...Само че ти не се виждаш такава в огледалото...
Ако успееш да забравиш за килограми и мазнини за известно време, ще се излекуваш далеч по-бързо. И какво, ако качиш 20 кг. , дори 30? Най - важното, това, от което зависят здравето и живота ти е да се излекуваш. Здраво тяло лесно се оформя. Дори и да качиш много, когато си излекувана ще можеш лесно и здравословно да ги свалиш. Но тогава метаболизма ти ще се е възстановил, както и всички функции на тялото ти.
Това, ковто се опитвам да кажа е, че трябва да спреш да мислиш за килограми и дебелеене изобщо!!!
Единствено здравето ти има значение. А твоето здраве и дори живота ти зависят единствено и само от теб!!!
Успех
Разбирам, че сте прави, само, че за мен не е толкова лесно да го възприема. Аз наистина въобще не се виждам слаба, а ако имам възможност да ви покажа и снимки (особено от кръста надолу), ще се убедите, че е така. както и да е, не искам да ставам досадна. За здравия човек тия проблеми са неразбираеми и досадни, сблъсквала съм се с доста такива реакции. За сега карам както съм я почнала, вкарах и суроватка като за 5-то хранене, защото все още не мога да го поема като храна. За жалост обаче сплита ми и тренировките като цяло плачат с глас за промяна, а не мога да стигна до правилно решение.
За момента обаче основния ми проблем е, че е факт, че протеина ме запича :-S . Не си въобразявам, не пия протеин за пръв път и сега си припомних, че предните пъти имах абсолютно същия проблем. Дори и с разхлабителните е жалка работа, направо ужас. Абе аз ли съм най-големия карък на света, никой друг не съм чувала да има такъв ефект от протеина.
Не е ли жалко и смешно, аз се опитвам да си помогна откъм храненето, а то ми се връща по един от най-наболялите проблеми. :-/
Мнението беше редактирано от peterinka на 12.10.07 20:21.
15.10.07
07:38
Мила Петеринка, нормално е като се храниш много малко да страдаш от запек. А понеже това е вече от дълго време , организма ти е привикнал към повечето разхлабителни. Всичко това и сама си го знаеш. В дългосрочен план трябва да започнеш да се храниш като всички “нормални” хора, тогава може и перисталтиката ти да заработи.
За момента мога само да попитам дали си опитвала китайския чай “Сание” ? Знам, че звучи налудничаво в сравнение със силните таблетки, които вероятно вземаш , но повярвай ми - този чай действа. Разбира се, не мога да гарантирам, но можеш да опиташ.
Съвсем ми е ясно, че нямаш нужда от такива съвети, а от цялостна промяна, но знам и какво е да страдаш от запек.
Щом протеина те запича - спри го. Опитай да хапнеш истинска храна. И без това течностите не забързват метаболизма, а ти от това имаш нужда. Сигурно ти е доста тежко на стомаха, но все пак опитай, опитай... За начало нещо мъничко , другата седмица ще увеличиш количеството...
Оо, и може би трябва да си забраниш всякакъв достъп до кантари, дори и до огледало. Ще имаш време да ги ползваш като се излекуваш :)
Напиши си трен. програма , а също и какви промени искаш. Може да обсъдим заедно с другите какво да промениш.
Шарп, аз вместо нови очистителни и разхлабителни, бих й препоръчала директно да се свърже с гастроентеролог заради запека. Това наистина е сериозен проблем, който няма да се реши от самосебе си.
Тя е пределно наясно, че храненето й е проблем. И докато САМА не реши да го коригира - нито един съвет, нито една критика, нито една добра дума, няма да имат ефект.
Петеринка, имам едно питане. Кое е по-важно за теб - ама съвсем съвсем честен отговор: слабото тяло или здравето? Защото си докарала според мен организма си до този избор. И мисля, че най-големия ти приоритет трябва да е коригиране на нанесените вреди - и чак тогава влизане в старите дрехи. Защото иначе ще стане още по-лошо. Не искам да съм черен пророк, просто виждам, че се въртиш в затворен кръг - ТИ си по-важна от фигурата ти, това, което е вътре в главата.
Външния му израз се коригира.
Казвам го, защото и аз с големите си мераци да отслабвам, преди няколко години го бях докарала до спиране на цикъла и хормонални проблеми. Е, слава богу - разминах се само с еднократно приемане на лекарства. Ама поне това ми увря в главата - гладът не е вариант.
И знаеш ли - хората наистина сме способни да си самопричиним какво ли не... Достатъчно си умничка - помисли над нещата.
Мисля, че и консултация с психоаналитик би ти се отразила добре, защото серизните проблеми с храненето сочат към анорексия..
казано от Sharp на 15.10.07, 07:38:
Мила Петеринка, нормално е като се храниш много малко да страдаш от запек. А понеже това е вече от дълго време , организма ти е привикнал към повечето разхлабителни. Всичко това и сама си го знаеш. В дългосрочен план трябва да започнеш да се храниш като всички “нормални” хора, тогава може и перисталтиката ти да заработи.
За момента мога само да попитам дали си опитвала китайския чай “Сание” ? Знам, че звучи налудничаво в сравнение със силните таблетки, които вероятно вземаш , но повярвай ми - този чай действа. Разбира се, не мога да гарантирам, но можеш да опиташ.
Съвсем ми е ясно, че нямаш нужда от такива съвети, а от цялостна промяна, но знам и какво е да страдаш от запек.
Щом протеина те запича - спри го. Опитай да хапнеш истинска храна. И без това течностите не забързват метаболизма, а ти от това имаш нужда. Сигурно ти е доста тежко на стомаха, но все пак опитай, опитай... За начало нещо мъничко , другата седмица ще увеличиш количеството...Оо, и може би трябва да си забраниш всякакъв достъп до кантари, дори и до огледало. Ще имаш време да ги ползваш като се излекуваш :)
Напиши си трен. програма , а също и какви промени искаш. Може да обсъдим заедно с другите какво да промениш.
Мила, Sharp, дано си права за това чайче, при първа възможност ще го намеря да го пробвам. Наистина звучи налудничаво да ми действа добре, при условие, че химиите вече забиват откъм действие. Обаче ми се ще да вярвам, може пък само от употребата на нов продукт да потръгне. А иначе искам да те уверя в едно - казваш, че нямам нужда от такива съвети, може би се чувстваш и гузна да ми ги даваш. Повярвай ми, мила, успявам да вървя напред малко по малко САМО ако не ме притискат много, ако не правя драстични промени изцяло. Променям нещо, докато свикна с него, но другите неща ги оставям докато имам сили да променя и тях. Ако се случи нещо, което да разбие изцяло стереотипа, който съм си създала, това просто ме изкарва извън равновесие и не мога да си стъпя на краката. Казвам го от опит.
В момента не се тегля, защото ме е страх, че пак съм продължила да качвам с тия хормони, макар всичките ми усилия да задържа поне на тоя етап нещата. А в огледалото не се гледам. Всъщност, гледам си само лицето когато се гримирам, иначе не се оглеждам.
Ще се радвам на всички, които могат да ми помогнат за сплита и тренировките. Тренирам 3 пъти в зала и 3 пъти кардио, общо 6 дни. На първо време ми се ще да намаля с 1 път кардиото, нямам време за нищо просто с толкова тренировки. Но, не знам как да го компенсирам в другите тренировки, така че да не доведе до загуба на форма, мускул, вид и качване на килограми.
В залата тренировките са с акцент на краката, качвам кошмарно лесно на тях:
вторник: тежък клек (55-57,5 кг), тежка тяга (60 кг), бицепс (3 упражнения с по 6-8 повторения)
четвъртък: клек на гърди, нормален клек на смит машина като този път клякам до долу, напади, гръб (2 тежки упражнения), рамена (в супер серия, че тренировката иначе ще стане 100 часа)
събота: клек (по-лек с малки почивки и голяма интензивност), бедрено разгъване, римска тяга, глутеус, трицепс
Дори и да не махна акцента от краката, поне трябва да променя нещо, ще спрат да действат тия тренировки вече. Иначе си мисля да правя крака в 2 тренировки (вторник и четвъртък), като оставя тежката тяга във вторник както си е, а гърба да го правя в отделен ден (събота- да има достатъчно време да се възстановя от тягата). Иначе това, че натоварвам краката постоянно, вече свикнах, не знам как издържат, ама е факт.
Само, че не знам как и с какви упражнения да ги допълня тренировките за крака, така че да компенсирам, както казах, това че ще ги тренирам с една тренировка по-малко и че ще правя кардио 1 път по-малко. Или да не намалям кардиото ли?? Офф, не знам, в главата ми е пълна каша, че ми се реве вече. :shut:
Мнението беше редактирано от peterinka на 15.10.07 17:38.
16.10.07
03:41
Мила Петеринка, този чай се води “чай за отслабване” :) Но всъщност действието му е точно разхлабително и нищо друго. И за щастие е просто комбинация от зелен чай и някакви билки. Никаква химия. Но аз като човек със същите проблеми ( запека имам предвид) мога да кажа, че поне при мен действа далеч по-добре от всичко друго. Освен това няма привикване към него. Дори в началото е възможно да ти е много силен , но ти ще си прочетеш листовката вътре и всичко ще ти стане ясно. Само още едно уточнение - има 2 вида от този чай. Аз ги различавам по опаковката и цената(примерно единия е 4лв.,а другия 6 лв.). Няма как да ти обясня как изглеждат, но при мен действа само евтиния. А ти можеш да опиташ и двата и да избереш за себе си.
Относно хормоните е ясно, че ще качваш от тях. Така че си постави за цел да се излекуваш по-бързо, за да ги спреш и оттам сама ще можеш да си коригираш теглото и външния вид. Т.е. спри да мислиш за дебелеене. Това е само краткотраен страничен ефект от лекарствата. Приеми го , повтаряй си го и вярвай, че когато СКОРО съвсем оздравееш всичко ще си дойде на мястото.
С тези тренировки съм крайно убедена, че би имала прекрасно тяло , изваяно и мускулесто...Само че това тяло има нужда от вода и храна. Дай му ги и ще видиш , че то ще ти се отплати богато.
Тренировките ти - хм... струва ми се, че си привикнала към тях така, както си привикнала към разхлабителните. Само за пример ще ти дам , че някои инструктори по аеробика не могат да свалят с по 2 серии по 1 час всеки ден кардио. Това е , защото тялото свиква с натоварванията,а особено при теб твоето тяло се бори за всеки грам мазнина...
Да, трябва да намалиш тренировките за крака , докато тялото ти отвикне от това крайно тежко натоварване.Виж, кардиото ти не е било драстично много. Варианти за съчетаване на силова тренировка и кардио има много. Трябва ми малко време да помисля и ще ти напиша някакви варианти.
Откога не си почивала от тренировки? Имам предвид поне една пълна седмица или 10 дена почивка без никакви тежки натоварвания ?
Последно ще ти кажа, че те разбирам напълно за малките промени и големите промени. Да, стъпка по стъпка е начина да се излекуваш и да се върнеш към нормален живот. Но не забравяй , че една стъпка напред и после 2 назад не е прогрес. Защото на финала си по-назад , отколкото когато си започнала. Така че се бори за всяка малка стъпчица, но никога не се връщай назад, колкото и да ти е трудно. Не се успокоявай, че големите промени те травматизират.Напротив - вярвай , че те те водят към успеха! Колкото по-скоро изминеш пътя към оздравяването, толкова по-скоро ще имаш тялото, за което мечтаеш. А нали оттам е започнало всичко ?
Направо нацели относно мисълта за почивка. Аз се усещам, че всичко вече ми тежи, като си помисля, че трябва да отида на тренировка или да бягам и ми се разваля настроението. Твърдо съм решила другата седмица да почивам цялата. Казвам от другата, защото трябва да се настроя психически - все пак това, че няма да тренирам означава, че няма да изгарям калории :blank:
Така, че до края да следващата седмица трябва да съм наясно с това как ще тренирам. Освен това, смятам като свърша настоящата опаковка с хормони, да ги спра вече и да включа омега 3 и 5 мастни киселини като таблетки (а иначе вече позасилих хапването на маслини,обезсолени) и понякога хапвам малко риба. Трябва да активирам липидната обмяна в организма си, че да не вземе да спре менструацията пак.
Чая ще го потърся тия дни и ще си го взема, аз за сега я карам със Сена-Майчин лист по 4 пакетчета :red: и таблетки Бисалакс.Моля се да ми действа това Сание.
Sharp, не мога да не ти изразя огромната си благодарност, за това, че въобще се занимаваш с моите проблеми и се опитваш да ми помогнеш. Благодарности безкрай, наистина
:)
Много съм горда от себе си днеска - правих олимпийско вдигане много успешно. Добре го съчетах в тренировката:
клек на гърди - 4 х 10-15 повторения (до отказ)
напади - 2 серии с 37,5 кг до отказ
горен скрипец - 4 серии х 22,5 кг
После смятах да правя гребане с щанга и предно и средно рамо в суперсерии. Обаче... реших да съчетая второто упражнение за гръб с упражнението за предно рамо. За това се сетих за олимпийското вдигане като довършвам движението с милитари над главата, направих 3 серии до отказ с 20 кг (което беше малко за гърба, но мноого за рамото).
И накрая завърших с отделно упражнение за средно рамо - разтваряне на дъмбели в страни - 3 серии х 8 повторения с около 5 кг
Иначе хапването:
1/2 блокче екструдиран ориз с 50 гр извара
60 гр шницел от 100% телешко месо
1/3 протеинов бар
протеин
вечерята още я мисля, ама ще е както обичайно по вкуса ми - изкиснато сирене и нискомаслен кашкавал
Мнението беше редактирано от peterinka на 18.10.07 18:55.
21.10.07
03:59
Здравей. Браво за олимпийското вдигане :) Въобще грешка нямаш , когато става въпрос за тренировки ;) Само хапването още мъъъъничко усилия....
Значи съвсем правилно ми разбра мисълта за почивката. Аз щях да ти пиша дори по въпроса с изгарянето на калориите , но си замълчах (току-виж не си се сетила - хехе,абсурд ;) )
Изгаряш или не - имаш крайна нужда от почивка. Дори аз ти препоръчвам 10 дена или 2 седмици. Ако ти се струва много страшно , можеш да си тичаш по малко, когато имаш желание.
Браво и за решението да спреш лекарствата. Но това - сама знаеш - означава да хапваш повечко. И особено мазнини. Ти си ги знаеш тези неща де. Затова гледай да няма повече “нискомаслен кашкавал” и подобни в менюто ти. Поне временно храните ти трябва да са максимално натурални - така, както идват от природата.
Опитай с мазна риба, ядки, млечни продукти (не обезмаслени) и месо ( ако е пиле - с кожата ,и без това е по-вкусно ;) )
Все пак спирането на лекарствата ще е една голяма крачка към победата , нали ?
И последно - още една малка крачица, която можеш да направиш - замени протеина с истинска храна, а ако ти е тежко, можеш да си правиш шейк от мляко, банан и мед.
Оу, сега всъщност осъзнах, че другата ти храна е екструдиран ориз , протеинов бар ...въобще почти няма храна. ...помисли и за тях...как да ги замениш с нещо по - “истинско”.
Знаеш, че метаболизма се забързва от честото хранене, но не от течни протеини... Трябва да си ядеш- не пиеш - храната. Например някои протеинови храни изискват за смилането си около 30% от енергията , която дават, т.е. ако изядеш 100 ккал. ,за смилането на дадената храна трябват 30 ккал. и тялото ти ще усвои 70 ккал. , а метаболизма ти остава висок. Ако ги изпиеш под формата на шейк ще си дойдат 100% калориите. Тук при другите хора има значение и че се огладнява по-бързо след шейка, ама при теб все още не...
Чакам с огромно нетарпение как ще напишеш някой ден “едва дочаках да се прибера в къщи след тежката тренировка, толкова бях гладна” :)
имам нужда от съвет, искам да си взема таблетки с омега 3 и 5 мастни к-ни и не мога да се ориентирам кои да взема от всичкото което се предлага. Предполагам, че това са таблетките с рибено масло, което много от хората тук пият. Или пък има отделни такива таблетки, които са наречени по друг начин - Има някакви “Олесалвин” от акула, от треска и разни други с извлек от хрущяли от риби (ама че обясних %-P ). Както и да е, целта ми е да взимам таблетки с есенциални мастни к-ни, какви да взема и вършат ли една и съща работа?
Здрасти! Доколкото знам - тоест основавам се на прочетено и дочуто от други хора, активно занимаващи се с фитнес, а и на собствен опит, най-доброто е Ескимо 3. Олисалвина съм го пила също - но Ескимото е просто най-реномирано, а и повече на сметка. Разбира се - можеш и да редуваш. Ефектите, освен че подобчряват мастната обмяна: кожата “светва”, умората се провъзмогва, ноктите не се чупят, ставите са в по-добра кондиция, пада лошият холестерол (това го казвам от опита проведен с половинката - той има проблем с холестерола и доста често си прави изследвания), за сърцето е идеално също. Заслужава си!
kozunak, мерси за съвета, ще сравня цените по аптеките, казваш, че е по на сметка, а и щом е толкова добро явно си заслужава. ;-)
Моля, моля - дано съм ти била полезна :) В София варират цените варират - трябва все да пообикалям аптеките, но последно май е около 13 лв. Аз пък днес си взех коктеил Gela Drink за ставите, че пукам адски и ме завъртяха покрай студа. Ама това е всъщност май оф топик на дневника ти, така че извинявай, да не ти го разводнявам. :)
Отдавна не съм писала, но понеже почивам една седмица, реших да пропусна и отчитането. Сега обаче, в края на почивката, ми се ще да кажа, че има някои промени, които съм направила.
Първо, пия омега 3-киселини (Ескимо) - kozunak, да си жива и здрава. Освен това, след консултация с лекар, започнах да пия Colon N - за възстановяване певристалтиката на червата (това са някакви отвратителни люспи, които се пият с вода, не се разтварят). Бога ми, това е истинско изпитание на волята ми, ужастно е за пиене, иде ми да повърна, а и изисква много пиене на вода и ми е много тежко на стомаха. Освен това, пия Bacilus Bulgaricus на таблетки (това е за възстановяване на чревната флора) и накрая Q10 на таблетки (това е силен антиоксидант, зареди многото медикаменти, които съм взимала и твърде дългото пиене на хормони).
Е, това е, скоро с нови сили в залата (между другото, това Q10 давало много енергия) и се моля тия мерки да дадат резултат. :)
Здравейте,
предварително се извинявам, че не успях да прочета всичко, което сте писали, но имам един въпрос към авторката - какви точно хормонални хапчета пиеш? защото и аз преди време пиех и качих килограми и сега още се боря с тях, но и продължавам да пия противозачатъчни хапчета, което не знам до колко влияе, та ми е интересно твоите какви са и успя ли да намериш балансиран режим на хранене и тренировки?
Ами здравейте и от мен, след дъъълга пауза в писането тук. За много години на всички, да сте живи и здрави и много усмихнати. ;-P
Почнах да пиша отново, защото ударих на камък и не знам къде е проблема. Моля ви за менията ви, защото не знам на къде да тръгна.
Хм, значи последно като пишех във форума тренирах по 6 пъти на седмица, много кардио, тежести, а нещата нещо не вървяха, качвах много лесно, от най-малкото и то само мазнина.
Тогава промених изцяло програмата на следната:
1 ден - крака и корем:
клек - 1 загряваща серия на 40% по 20 повторения
1 загряваща на 60% по 10-15 повторения
1 загряваща на 80% по 5 повторения
работна на 90% - отказ
работна на 85%-отказ (7-8 повторения)
работна на 80% - отказ (9-10)
тяга - загряваща на 50 кг - 3 повторения
загряваща на 55 кг - 3
3 работни серии на 90-95% - отказ
бедрено разгъване - 2 серии по 15-20 повторения до отказ
бедрено сгъване - същото
корем - 3 серии на римско столче с 4,5 дъмбел зад врата
2 ден - рамена и трицепс
рамо - милитъри - 8-10 повторения
Арнолд-преси - само 1 серия по 12-15 повторения до отказ
вертолет/ разтваряне на дъмбели встрани - 10-12 повторения
задно рамо - 15 повторения (и трите серии са до отказ, докато при предните упражнения отказа е само в последната серия)
трицепс - тесен хват/ френско - 8-10 повторения
скрипец - 10-12 повторения
дъмбел над глава/ помпички за трицепс - 15 (и тук отново последната серия от всяко упражнение е до отказ)
3 ден - крака и бицепс, корем
клек на гърди - 3 работни серии на 30, 35 и 35 кг до отказ всяка
напади - 3 серии с 35 кг по 15 повторения (последната серия е до отказ)
бицепсово сгъване с щанга - 3 серии по 8-10 повторения
скотово - 3 серии по 10-15 повторения
сгъване със скара - 2 серии по 15 повторения (същия принцип с отказите)
4 ден - гръб и трапец
чукчета - 3 серии с 35 кг по 8-10 повторения
горен скрипец зад врат - 3 серии по 10-12 повторения
долен скрипец - 3 серии по 10-15 повторения
сгъване за трапец с 12 кг дъмбели - 3 серии до отказ
Храната беше през 3 часа, 5 хранения, основно белтъчна храна - колколо 50 гр. извара, пиле, изкиснато сирене, яйце или нещо друго.
След тази промяна почна страхотна промяна, макар, че нямах вече никакво кардио. %-та подкожна мазнина намаля, качих на мускул малко, с което се качиха и килограмите до 50 кг. След 2 месеца обаче почнах да пълнея, да се омазнявам, без да съм променяла нищо. От 2 седмици вкарах по още 1 серия във всяко упражнение с малка тежест и по 20-25-30 повторения до отказ за донапомпване, също вкарах и 10 мин кардио след всяка тренировка. Обаче за сега нито грам Промяна. И стигаме до сега - КАКВО ДА ПРОМЕНЯ? Мисля си, дали метаболизма ми не е твърде бавен за хранене през 3 часа (след години гладуване и без друго бавния ми метаболизъм не знам на какво ниво е) и се чудя дали да не променя храненията на през 4 часа - съответно ще станат 4 хранения на ден?
Какво ще кажете - тук ли да променям, правилно ли разсъждавам, какво да правя?
Поздрави!
Храненето трябва да е през 2.30ч-3.00ч това ти забързва метаболизма, ако увеличиш паузите това ще го забави.
Щом програмата вече не върши работа сменяй я, променяй параметрите и увеличавай интензивността.
Лично мнение: пълното изключване на въглехидратите не е хубаво. Организмът започва да пази всеки въглехидрат, до който се докопа и ефектът от белтъчното хранене е временен. Логиката е подобна на глада: като няма калории, организмът пази като за световно.
Давай му по малко въглехидрати: примерно добави по малко зеленчуци с белтъчините или поне редувай белтъчните с въглехидратно-белтъчни дни. Не е лошо постепенно да му включиш и от ‘полезните’ мазнини.. Просто да е по-балансирано менюто.
Според мен си постигнала страхотен успех с това, че си започнала да се храниш - и то честичко. Не бързай, за да не се откажеш - вкарвай по малко, по малко - ще видиш, че ‘не хапе’ :)
ПП. Това е изцяло лично мнение :) Поне при мен съм го установила, че е по-правилно като хранене.
15.01.08
10:07
Ако си на НВД (или просто ядеш много малко въглехидрати ) ТРЯБВА да се прави поне 1 път седмично ВВ ден!! В тоя форум хем повечето хора вобще не правят ВВ ден и се чудят : “що не свалям мазнин??” ; “що ми е бавн метаболизма? ” “що свалих толко много мусколна маса??’!!Идеят е да залъжем оргазнима че не сме на диета и да ядем 4-5 грама въглехидрати на телесно тегло като калориите са ни на +200 !!
Wrestling_pro, не е лошо човек да не знае - защото може да пита.
По-лошо е да не знаеш как да му отговориш, мисля, че е излишна агресията в поста ти, с който можеше да кажеш много повече - в един друг тон.
ПП. Пише се ‘мускул’.
@Петеринка, като цяло съветът на Wrestling_pro е добър - пробвай да включиш един по-зареждащ ден през седмицата, в който да увеличиш количеството на въглехидратите и да раздвижиш менюто. Организмът много бързо привиква към това, което му се дава :) Изненадай го ;)
Мнението беше редактирано от Грахче на 15.01.08 11:49.
Едно много просто правило при храненето - яжте винаги белтъчини+въглехидрати или белтъчини+мазнини. Никога не карайте само на белтъчини.
Хм, първо, благодаря ви много за мненията и съветите.
Второ, да поясня и още някои неща:
интензивността на тренировката мисля, че си я бива - почивките между сериите ми са по минута, само между сериите на клековете, тягата и нападите правя минута и половина почивка. Просто не съм в състояние да си направя следващата серия толкова бързо. От това не знам как повече да увеличавам интензивността.
Относно храненето ми, не съм споменала, че пия рибено масло, по 1 капсула на ден - 1000 мг риб. масло. Изяждам също и около 2-3 маслини на ден. А и не изключвам сиренето (изкиснато) и кашкавала (нискомаслен), но все пак имат мазнинка. А, пия и прясно мляко - всъщност едното ми хранене е точно суроватъчен протеин с 150 мл нискомаслено мляко.
А по отношение на сложните въглехидрати, много ми е трудно да ги включа в менщто си, много ми става тежко от най-малкото количество, от овеса пък ме скъсва от болки корема. Това е една от причините да мисля, че метаболизма ми е твърде бавен все още - трудносмилаемите храни ми разказват играта, а и като хапна 1 варено яйце или 50 гр извара, мога бая време да седя сита. Е, това не е ли признак да мисля, че съм права.
Иначе понякога се опитвам на закуска да изям 1/2 ябълка или банан, вместо белтък. Така, че се опитвам да вкарам въглехидрат, макар и чиста проба прост въглехидрат. А, относно зареждащия ден, ами не ми пречи нищо да го вкарам.
Та така, какво ще кажете сега
:roll:
15.01.08
18:49
ИЗВИНЯВАМ СЕ ако съм бил груб?? ама прясното мляко според мен се избягва като сваляме тъи като има 4.5 грама лактоза на 100 мл или го пии в ВВ деня ама през 1вата част от деня !!!
19.03.08
20:02
Здравей Петеринкар БРАВО! Почнала си да се храниш.Дълго време не бях чела дневника ти, но сега го прегледах. Мисля че ако пробваш по-малко от различни неща ще успееш да откриеш правилните за теб храни. Но няма начин да стигнеш до верните отговори без допускането на малки грешки.