22.02.08
09:05
Здравейте!
Тук е прието всеки да пише за свои проблеми. Аз засега нямам въпроси, относно хранене, тренировки... Считам, че за себе си имам отговор на повечето неща, които са ми нужни за изграждане на собствения ми режим. Ак имам питане, ще се обърна за помощ към форума.
Но сега ще си позволя да наруша тази традиция. Ще поставя начало на нов вид теми във форума. Ще пускам на различен период теми, които ще целят да създадат дискусии на различни явления, упражнения, технологии на изпълнение, хранене и т.н.
Надявам се да се получи добро, като замисъл.
Какво мислите за натурализма, като вид явление в културизма и фитнеса, като цяло! Смятате ли, че бихте прибягнали към него? Смятате ли, че той има своето място, че вие имате волята и желанието да сте част от това завръщане към натуралното, без химия, без така нареченото “форсиране” на организма? Не искам да изразявам моето мнение, за да не се получава подтик от спор от моя страна, нито подвеждане за изказване ан мнение. Просто дискусия на тема.
Очаквам вашите мнения!
Димитър Михайлов: “Корекция заглавие: Натурален културизъм. Извинявам се за неточното поставено заглавие и благодаря за искането за уточняване!” стана доста дълго, затова съкратих заглавието. Сигурен съм, че и така ще се разбере.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 24.02.08 15:01.
22.02.08
09:49
Можеше да си пуснеш темата без уводната част. :)
А колкото до натурализма...зависи докъде е натурално и откъде започва “форсирането”.Аз не смятам,че след прием на протеин огранизма се форсира.Иначе малко хора биха тренирали натурално главно заради слабия прогрес от един момент нататъка.Неможеш да си впечатляващ и да ядеш малко.С времето нуждите ти растат,а финансите не.Неможеш да ядеш 2 кг месо,купуваш протеин и така. :) Малко некомпетентно е моето мнение,но в общи линии така ги виждам нещата.
22.02.08
11:08
казано от DeadManWalking на 22.02.08, 09:49:
Можеше да си пуснеш темата без уводната част. :)
А колкото до натурализма...зависи докъде е натурално и откъде започва “форсирането”.Аз не смятам,че след прием на протеин огранизма се форсира.Иначе малко хора биха тренирали натурално главно заради слабия прогрес от един момент нататъка.Неможеш да си впечатляващ и да ядеш малко.С времето нуждите ти растат,а финансите не.Неможеш да ядеш 2 кг месо,купуваш протеин и така. :) Малко некомпетентно е моето мнение,но в общи линии така ги виждам нещата.
Извини ме, ще си позволя да те коригирам, но не говорим за малко ядене... принципите на натурализма са други.
22.02.08
16:18
казано от Велин Иванов на 22.02.08, 11:08:
Извини ме, ще си позволя да те коригирам, но не говорим за малко ядене... принципите на натурализма са други.
Ако може да разясниш какви са принципите на натурализма, защото и аз не го разбирам напълно.
Предполагам, че под натурализъм имаш предвид натурален културизъм, т.е. без използването на стимулиращи медикаменти, но в това число влизат ли добавките или не ?(предполагам, че не влизат, но все пак :))
22.02.08
16:40
Хранитените добавки са си в натуралния бодибилдинг !!!
казано от Wrestling_pro на 22.02.08, 16:40:
като не можете да направите нищо без добавки и всякакви други простотий естествено че ще са “натурални”
22.02.08
16:59
Аз не използвам добавки !!Разчитам само на храна ама в състава на добавките има това дето има и в храните ти си поредния неграмотник дето не различава стероиди от добавки !!!
като не можете да направите нищо без добавки и всякакви други простотий естествено че ще са “натурални”
Blizanko я да те видим теб какво си направил без добавки.
Мнението беше редактирано от mihtar на 22.02.08 19:08.
22.02.08
19:21
казано от Велин Иванов на 22.02.08, 09:05:
Здравейте!
Тук е прието всеки да пише за свои проблеми. Аз засега нямам въпроси, относно хранене, тренировки... Считам, че за себе си имам отговор на повечето неща, които са ми нужни за изграждане на собствения ми режим. Ак имам питане, ще се обърна за помощ към форума.
Но сега ще си позволя да наруша тази традиция. Ще поставя начало на нов вид теми във форума. Ще пускам на различен период теми, които ще целят да създадат дискусии на различни явления, упражнения, технологии на изпълнение, хранене и т.н.
Надявам се да се получи добро, като замисъл.Какво мислите за натурализма, като вид явление в културизма и фитнеса, като цяло! Смятате ли, че бихте прибягнали към него? Смятате ли, че той има своето място, че вие имате волята и желанието да сте част от това завръщане към натуралното, без химия, без така нареченото “форсиране” на организма? Не искам да изразявам моето мнение, за да не се получава подтик от спор от моя страна, нито подвеждане за изказване ан мнение. Просто дискусия на тема.
Очаквам вашите мнения!
замисъла на дискусията е добър :) харесва ми
Натурализма е най-близо до истинското тяло в смисъл ,че всичко е направено с наистина много труд и много време.
Лично аз до сега несъм взимал никакви такива химий и поне за сега немисля да взимам.Ще си карам с храната колкото мога пък след това ще му мисля :P
22.02.08
19:50
казано от blizanko на 22.02.08, 16:46:
Ще ме извиниш за определението,но от мнението ти личи,че си абсолютно некомпетентен по темата и като такъв моля,не се намесвай в тази дискусия само за да спамиш и обиждаш!А ти обиждаш труда на хора,които са постигнали в този спорт много повече отколкото ти БИ МОГЪЛ някога да постигнеш и липсата на воля у теб да се промениш си е лично твой проблем!
Сега по темата-натурален културизъм е културизъм без употребата на стероиди.Това е единственото,което не влиза в него-иначе многото храна и добавките са си 100% натурални.Разбира се,резултатите от този тип трениране не могат да се сравнят с резултати не някой профи културист от IFBB-и точно тук може би е най-хубавото.Защото от една страна постигнатото само с естествени средства тяло е много по-красиво(лично мнение),а от друга именно многото труд помага на човека да оцени напредъка си и наистина да се мотивира с всяка малка стъпка напред.Не е чудо да качиш 10 кила мускули за нула време със зоб-но да го направиш натурално е много по-респектиращо и удовлетворително,пък било и за много по-дълго време.
EDIT:Забравих да кажа браво на автора на темата за хубавата идея,наистина този тип теми имат бъдеще и със сигурност са много по-продуктивни за всички от хилядата теми кога да пия креатин.
Мнението беше редактирано от zoben_pitbul на 22.02.08 19:52.
22.02.08
20:22
Какво да мислим за натурализма?Това си е тренировка без стероиди,значи най-стария и естесвен начин да развиваш възможностите си.По скоро темата трябва да е какво мислим за хората,които търсят преки пътища към успеха.Защото в натурализма няма нищо интересно за обсъждане според мен.Фитнесът не е само в фитнес залата.Може да е на площадка,у дома.
22.02.08
20:26
казано от blizanko на 22.02.08, 16:46:
(май стана култов цитат)
Напълно разбирам негодуванието ти, защото добавка, уж безвредна и без странични ефекти, добре, но пак си е голямо предимство на трениращия с един набор от бурканчета с хапчета, прахчета и т.н. за пари, с които аз си купувам комютър с 20” монитор. Не е като да разчиш само на хладилника... И аз изпитвам това чувство от време, на време, въпреки че съм ползвал протеин и креатин(само веднъж 5либри НАУ концентрат и креатин монохидрат НАУ) и пак мисля да ползвам, когато се опарича. Яд те е че избираш трудния път към нещата, вместо по-прекия, но за жалост, всичко в живота е така. Няма равноправие, колкото и да се опитват да го наложат! (започвам да се отколнявам, извинявам се :))
Не обвинявам никой, дори и хората използващи хормонални препарати. Все пак и те полагат доста усилия в спорта и се предполага, че са му се отдали доста, щом прибягват към това(оптимистичната теза, за зобенето :))
Натуралния културизъм излага на показ красотата и финеса на едно добре развито тяло, в следствие на упорити тренировки и хранене. Поне така го виждам аз :)
П.С. Много от познатите ми се отвращават от професионалните културисти и смятат за отвратително такива огромни тела. Нещо, с което повечето от форума сигурно сме свикнали да гледаме/разглеждаме и вече не ни прави впечатление :)
Ако добавките помагаха чак толкова, щях да ги ползвам. Но е голяма заблуда, че ефекта от тях е голям и с добавки се постига повече. Вече с химия нещата стават други.
Аз лично тренирам натурално, защото нямам нужда от химия, за да постигна това, което искам. И от добавки файда не виждам, затова и тях не ползвам.
здравейте..
не претендирам да съм голям познавач...биолог или химик....но знам как изглежад хора които са се тъпчели или се тъпчат и как изглеждат такива които не са го правили.Според мен за да докажеш че си “машина” и че разбираш как да спортуваш единстения начин е време в залата и храна в хладилника.Неможе да ми твърдиш че си “играч в залата” като майкати и баща ти ти дават по 25 лв джобни на час и имаш възможноста да си купуваш какъфто и да е тип боклук.(говорим за хора на 16-23год не компентирам професионалистите).Това е моето мнение по въпроса.Аз лично от 2 месеца съм през ден в залата и съм доволен от резултата,нямам някъква спец програма която да използвам от тука или режим на хранене...всичко е интересуване и елементарно познание за това кое ти влияе добре и кое не...но твоа е за друга тема.Знам също и какво е режим(4 години преди това съм тренирал плуване) и държа да кажа че това е ключа към успеха на хора като нас занимаващи се за удоволствие ;)
казано от Петко К на 22.02.08, 20:36:
Ако добавките помагаха чак толкова, щях да ги ползвам. Но е голяма заблуда, че ефекта от тях е голям и с добавки се постига повече. Вече с химия нещата стават други.
Аз лично тренирам натурално, защото нямам нужда от химия, за да постигна това, което искам. И от добавки файда не виждам, затова и тях не ползвам.
Вярно е че от добавките не можем да очакваме чудеса но,все пак помагат.
Хмм мнението ми по въпроса (засега) е че натурално трябва да се тренира един определен дълъг период (поне едно 5-7години +) и после да се използва умерено базова химия, имам предвид оптималните дози - минимум странични ефекти, оптимални положителни страни за да се довърши с нея постигнатото и да се повиши силата повече отколкото е възможно без химия за не повече от няколко години (имам предвид с циклите) след това да се тренира тежко за да се задържи каквото е постигнато.
22.02.08
21:05
Зависи какво се разбира под натурализъм. Ако издребняваме много може да кажем само, че натуралното е само с базови упражнения.
Иначе по въпроса с хранителните добавки и стероидите моето мнение е че до първите трябв да прибегнеш когато знаеш как да ядеш, а до вторите когато си решил да се състезаваш.
23.02.08
06:48
казано от mihtar на 22.02.08, 20:50:
Аз лично тренирам натурално, защото нямам нужда от химия, за да постигна това, което искам. И от добавки файда не виждам, затова и тях не ползвам.Вярно е че от добавките не можем да очакваме чудеса но,все пак помагат.
Кое в добавките не мое си ги намериш в храната ???
почвам с изричното уточнение, че не ми е много ясно какви са принципите на натурализма, но май и на никой от предните изказали се също не им е много ясно. ако под “натурализъм” се разбира тренирането и постигането на резултати само с храна, мнението ми е , че този начин на тренировка е най-вече за хора, които само с това се занимават или имат страшно много свободно време. няма начин (или са единици тези, които могат)да работиш и да спазваш перфектен режим на хранене, почивка и тренировка. тогава идват на ред добавките и въпрос към “професионалния борец” - колко и каква храна трябва да изяде 90кг човек за да си набави 20гр креатин?ами съответните въглехидрати?ами витамини и минерали?въпроса не е “кое не можеш да си набавиш с храната”, а можеш ли да ядеш непрекъснато и между храненията ще успяваш ли да свършиш някаква работа от която да се изхранваш?
хубавото на натуралния бодибилдинг е, че всичко постигнато е 100% истинско и докато го постигнеш опознаваш възможностите на тялото си до най-дребните детайли. лошото е, че става много бавно - трябва много сериозна мотивация и воля да не посегнеш към стероиди.
FRANKO1 както казва една английска поговорка “ако има воля, път ще се намери”
23.02.08
08:35
За креатина и л карнитина съм съгласен ама максимална доза протеин която мое се усвои ( 60 грама ) се набавя от 300 грама месо което не е невъзможно и трудно да се изяде на 1 път !!Гледам че си зимате качествни добавки ( в което нема лошо ) ама според мен излиза по скъпо от храната !! за креатина не моа да ти кажа не разбирам ама и не ме влече !!
23.02.08
10:03
Първо искам да попитам автора сам ли си измисли термина натурализъм,защото лично аз за първи път чувам за натурализъм в културизма.Ако е така наистина ще е добре да му изясни принципите въпреки че се подразбират.За мен темата е безсмислена - ясно е какво ще е мнението за “натурализъм” на форум в който 99% от членовете не ползват стероиди.А що се отнася до някои суплементи,мнението ми съвпада с това на Петко К.Всеки си има мнение и всеки дйства по свое усмотрение - лично на мен ми е писнало от дебили,които си мислят че 5 таблетки аминокиселини и/или 1 доза казеин преди лягане ще ги възстановят по-добре,но парите са си техни-нека си ги дават.Също изключително дразнещо е мнението на повечето тук че стероидите са само за състезателите - ами не са!
Да и аз се интересувам от този термин “натурализъм” в културизма. Виж, в литературата съм го чувал, но в културизма за първи път. Идеята за подобен тип теми е чудесна, но би било по-хубаво темата да е зададена по-ясно и конкретно.
Ако правилно съм разбрал, че говориш за натурален бодибилдинг и завръщане към него.. доста странно би било, при положение, че статистически погледнато повечето хора от този форум въобще не са прибягвали до друга форма на културизъм..или поне това са моите впечатления - камо ли пък да се завръщат към него.
Би било хубаво да изясниш “принципите на натурализма”, защото както изданието, така и някои други литератури (като визирам по-точно “Енциклопедия на културизма” на В. Боянов - книгата, в която четох за първи път за принципи и методи) казват, че принцип/и на натурализма не съществува/т. Може би имаш предвид за културистични принципи, характерни и използващи се в “натурализма”.
Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 23.02.08 10:46.
казано от Wrestling_pro на 23.02.08, 06:48:
Аз лично тренирам натурално, защото нямам нужда от химия, за да постигна това, което искам. И от добавки файда не виждам, затова и тях не ползвам.Вярно е че от добавките не можем да очакваме чудеса но,все пак помагат.
FRANKO1 ти е отговорил вместо мен.Не говоря за химия.Ако не си пробвал добавки как така изказваш мнение?Аз съм карал без добавки,пробвал съм и добавки и за мен има файда.Всеки сам си решава.
П.С:От храната можеш да си добавиш всичко.Няма да цитирам Franko 1.
Мнението беше редактирано от mihtar на 23.02.08 11:11.
23.02.08
11:33
Ами...дозата Wrestling,дозата. :) Къде в храната такова количество аминокиселини или протеин на едно хранене?Ади 60 гр протеин може,ще се натъпчеш.Другия фактор е цената на храната.По скъпо е да си набавяш градивния материал от храна.
казано от PumpedFreak на 23.02.08, 10:03:
Първо искам да попитам автора сам ли си измисли термина натурализъм,защото лично аз за първи път чувам за натурализъм в културизма.Ако е така наистина ще е добре да му изясни принципите въпреки че се подразбират.За мен темата е безсмислена - ясно е какво ще е мнението за “натурализъм” на форум в който 99% от членовете не ползват стероиди.А що се отнася до някои суплементи,мнението ми съвпада с това на Петко К.Всеки си има мнение и всеки дйства по свое усмотрение - лично на мен ми е писнало от дебили,които си мислят че 5 таблетки аминокиселини и/или 1 доза казеин преди лягане ще ги възстановят по-добре,но парите са си техни-нека си ги дават.Също изключително дразнещо е мнението на повечето тук че стероидите са само за състезателите - ами не са!
Ще извиняваш за дразненето, но и аз съм подръжник на това мнение. Въобще не ми е ясно, с кой акъл и каква психика, някой който не му е абсолютно наложително, ще си рискува здравето със зоб.
Не виждам причина.
Освен, ако човекът не страда от някаква мания или де да знам, някаква висша форма келешлък. В краен случай - тренирал е поне 5-10 години, достигнал е до най-високото ниво, което ген, хранене, тренировки и суплементи му позволяват и все пак иска да прогресира.
Просто си обоснови мнението, че несъстезателите имат нужда от стероиди и/или че е нормално един несъстезаващ се да взима АС и т.н. Може и да промениш мнението ми, кой знае. :)
А за ‘дебилите’ ...не знам, как да го коментирам.
По самата тема - странно, че е зададена сякаш натурализма(каквото и да представлява, при липса на точна дефиниция) е ..някакво ново и екзотично явление.
23.02.08
11:37
Ами...дозата Wrestling,дозата. :) Къде в храната такова количество аминокиселини или протеин на едно хранене?Ади 60 гр протеин може,ще се натъпчеш.Другия фактор е цената на храната.По скъпо е да си набавяш градивния материал от храна.
Сега като се замисля,не е само това.В добавките обикновено съдържанието е синтезирано и обработено по начин,улесняващ усвояването от организма.Докато от храната става по-бавно и често не се усвоява напълно.Мнението ми е МНОГО некомпетентно и общо,но повърхностно погледното е така.
Пример: В прост протеинов десерт има въглехидрати.Защо?За да не се ползва протеина за енергия.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 23.02.08 11:38.
Alkorin - така е, но ако става въпрос само за един човек. предполагам, че много малко от пишещите тук са имат представа какво е да имаш 2 деца и ипотека на апартамента, да изкарваш достатъчно пари за да не лишаваш семейството си от нищо важно. това, което работя ми позволява да покривам финансовите си потребности, но не ми позволява да ям на всеки 2 часа. намерил съм начин да постигам някакви скромни резултати, но при мен без добавки не става. ако ги спра и калорииния ми баланс и необходимите хранителни вещества отиват на майната си. 1-2 шейка или протеинови бара не ми представляват проблем да ги поема, дори докато карам, но с храненето ..... не стават нещата.
Wrestling - 1 доза качествен протеин излиза 2лв, един бар - 2-4лв не е по-скъпо, но е в пъти по-удобно.да не говорим, че без добавки, не само протеин, ами ВСИЧКО трябва да си набавяш с храната.
абе всеки знае него си. аз не бих отсвирил всичко за да казвам, че съм натурален, а и едва ли някой някога ще ме пита :)
23.02.08
12:06
казано от С7АЛК3Р на 23.02.08, 11:36:
Ще извиняваш за дразненето, но и аз съм подръжник на това мнение. Въобще не ми е ясно, с кой акъл и каква психика, някой който не му е абсолютно наложително, ще си рискува здравето със зоб.
Не виждам причина.
Освен, ако човекът не страда от някаква мания или де да знам, някаква висша форма келешлък. В краен случай - тренирал е поне 5-10 години, достигнал е до най-високото ниво, което ген, хранене, тренировки и суплементи му позволяват и все пак иска да прогресира.
Просто си обоснови мнението, че несъстезателите имат нужда от стероиди и/или че е нормално един несъстезаващ се да взима АС и т.н. Може и да промениш мнението ми, кой знае. :)
Хаха да,страдам от мания и смятам да се излекувам със стероиди.И каква е разликата между несъстезателите и състезателите(в България например),че едните да имат нужда от стероиди,а другите не?!Ползата и вредата от стероидите са еднакви за всички.Нима само състезателите искат красиви тела,мускули и сила?
А колкото до “дебилите” него коментирай.Не съм избрал точната дума,ако съм обидил някой-съжалявам.
Мнението беше редактирано от Ангел Kostov на 23.02.08 12:13.
23.02.08
12:14
казано от DeadManWalking на 23.02.08, 11:37:
Сега като се замисля,не е само това.В добавките обикновено съдържанието е синтезирано и обработено по начин,улесняващ усвояването от организма.Докато от храната става по-бавно и често не се усвоява напълно.Мнението ми е МНОГО некомпетентно и общо,но повърхностно погледното е така.
Пример: В прост протеинов десерт има въглехидрати.Защо?За да не се ползва протеина за енергия.
Моля те не се излагаи ...ИСТИНКИТЕ протеини са доста скъпи (говора за вносните фирми дето наистина знаеш че е протеин не тия биогеим ; нутриум и тем подобни те не са скъпи ама са боклуци )казали са ти хората ако мое да си набавяш всичкия протеин от храната не е необходимо да пиеш протеини !!протеина от храната не се усвоявал напълно аре моля те .. не говори глупости
23.02.08
12:16
Въпроса не е дали искаш да имаш красиво тяло, а на каква цена го увреждаш ! Защото като си състезател знаеш за какво го правиш, а за едното плажно тяло според мен не си струва цената. После на стари години като спреш, като увиснеш и имаш проблеми с органите, ще си чукаш главата(а дори не е сигурно и дали ще стигнеш тези “стари години”) ... Всичко се състои във това дали си струва. За добавките, ами въпроса е и в усвояването на протеина(никоя храна не се усвоява толкова бързо), а и като погледнеш и другите добавки ... Абе има и добавки, за които според мен се дават излишни пари, но и не съм съгласен, че като работиш и не можеш да ядеш през айде да не са 2, а 3 часа. Носиш си храната(зависи и от работата, но пък това са 10 мин.) и ядеш там. Разбира се когато имаш семейство нещата са други. Те са на първо място, трябва всичко да е осигурено, от нищо да не се лишават и да правиш всичко за тях, след това си ти и чак след това са твоите хобита и интереси, но искаш ли нещо може да го направиш, но ако бях като теб FRANKO и аз щях да си взимам барове. Ако можеш да отделяш пари за тях и не можеш да ядеш през 2,3 часа. Дори, ако можеш да отделиш за хубав MRP е много по добре, добре балансирани са.
П.П. Нали знаеш за какво тренират културистите - да могат да си вземат нов черен дроб като остареят(а и не само дроб). И междодругото не е сигурно, че като си културист ще печелиш много пари ... Този спорт е малко неблагодарен, но решението си е изцяло твое
Мнението беше редактирано от difference на 23.02.08 12:32.
23.02.08
12:29
Културистите в България и те зимат едни пари ... ха ха абе с целия спорт е така ... :( мн гадно помните кво каза Митко Димитров при Слави
23.02.08
12:42
Здравейте отново!
Признавам... изненадан съм... и то много прятно. Очаквах една голяма група да коментира в полза на стероидите. А то се получава обратно. доста спортуващи има, които защитават тезата за чист спорт. Поздравявам ви момчета!
Да разбираме ли, че правилно сме разбрали темата е за натурален бодибилдинг? :) Понеже така и не сподели какво е това натурализъм.
23.02.08
13:47
казано от Велин Иванов на 23.02.08, 12:42:
Здравейте отново!
Признавам... изненадан съм... и то много прятно. Очаквах една голяма група да коментира в полза на стероидите. А то се получава обратно. доста спортуващи има, които защитават тезата за чист спорт. Поздравявам ви момчета!
Още един противник на стероидите в мое лице :) Не сме малко, не се изненадвай.
Скромното ми мнение е, че стероиди има смисъл да взимат само състезателите, които са посветили живота си на този спорт. За нас аматьорите не са нужни.
За мен на първо място е качественото хранене, а добавките са един плюс, но не основата на нещата.
Твърдя, че натуралното винаги е по-красиво :)
Поздрави
23.02.08
15:56
Здравейте отново!
Пусни същата тема във форума на Go Hard. Там вече мненията ще са на два лагера- За и Против зоба ;)
...все пак този форум е главно за “фитнес и здравословен начин на живот”
Поздрави!
съжалявам че не мога да прочета всички коментари но от първите 2-3 на който не им харесва какво съм написал добих най-обща представа значи искам да питам тъй като аз не разбирам от добавки и храни но знам че протеините са органични в прахчетата такива ли са? или са искуствени ако говорите за натурално мисля че протеина(на прах) не е натурален(пак казвам аз не съм най-компетентия в тази област)
Здравейте отново!
стероидите са ли лично решение. ако някой е решил да се назоба, ще го направи каквото и да му говориш. лошото е, че и деца (имам предвид 15-16 годишни) посягат към стероидите, а още по-лошото е, че поради мързела си не прочитат и 2 реда за какво става въпрос. видяли някой корав батко в залата, чули че зоба, и решили да стават като него, но без изобщо да се поинтересуват какво ще стане в организма им и колко години баткото е тренирал преди да си набие шприцовете.
май тази тема я бяхме дъвкали преди да се раздели форума
23.02.08
18:12
казано от blizanko на 23.02.08, 16:56:
съжалявам че не мога да прочета всички коментари но от първите 2-3 на който не им харесва какво съм написал добих най-обща представа значи искам да питам тъй като аз не разбирам от добавки и храни но знам че протеините са органични в прахчетата такива ли са? или са искуствени ако говорите за натурално мисля че протеина(на прах) не е натурален(пак казвам аз не съм най-компетентия в тази област)
Натурално е нали казах по горе че хранителните добавки са си в натурални боди билдинг
23.02.08
18:20
Тва че 15-16 годишни зобат всеки го знае и наистина много малко от тях знаят какво правят.Те сами се отписват-от една страна след 3 цикъла те натурален прогрес НЯМА да видят поне 10 години след като спрат стероидите,а от друга ако решат да продължат на 25 години ще получат чернодробна недостатъчност и олелемале какво стана(и за да не кажете,че не се обосновавам ще ви кажа един случай с мой приятел:момче с много добра генетика,тръгна му прогреса и почна да си прави леки цикълчета.Малки дози използваше,но след третия цикъл почнаха проблемите с черния дроб и сега дори не може да тренира).