По третия е лесно. За другите два ти трябва калипер.
04.04.05
19:27
9.29% ме изкара. Засега е добре, ще видим в края на периода за маса. :)
04.04.05
23:07
14% вече се ядва :) Преди НВД-то бях 23-25% :)
Пичове, имам въпрос относно таблицата за мазнините! Тъй като съм нова тук искам да попитам с нея жени могат ли да си изчислят мазнините или данните са само за мъже? Благодаря
мнението ви бе модерирано от kulturista
05.01.06
11:46
[quote author=“bobtosh”]
Който желае да каже и ще му я пратя по мейла. Може и в сайта ако решат модераторите да я сложат... може да има секция в сайта за даунлоад с интересни такива неща...
Поздрави!!! Ще пиша пак догодина!!!
Бих искал да ми я пратиш! Благодаря предварително! Имейла ми е: nikolaBULL@abv.bg
bobtosh не е писал във форума от юни месец мин.година,ако искате ще ви я пратя ама ще стане вечерта ,защото на този ПЦ я нямам :)
05.01.06
18:27
Да, ако можеш прати я и на мен :arrow: plamen_vlast@abv.bg 10х предварително :)
30.01.06
10:56
Здравейте аз не съм много добре със таблиците :oops:
Ръст 189см Талия 86 Килограми:81 Китка:20см Години:16
Ще ви помля да ми го сметнете че не мога сам :oops:
Мерси предварително :P
30.01.06
13:13
кво става при 190фута и 26инча ?
[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“bobtosh”]баси, аз ли съм най-дебелия тука..... :oops: Джорджиоооо, идвай на помощ!!! :lol: :lol: :lol:
Няма ме в таблицата Сори
Как да те няма ве мой , 30% те изкарва. Карам на спомени , талия 110см китка 20см отношението е 90 което е 35,5 виж в таблицата на 290 фунта !
Но тази таблица не е много точна с шублера е по-точно :) .
ми при 91 талия тегло 83 18 китка колко става ?
Мнението беше редактирано от Vanko_91 на 15.01.08 22:35.
Само мъже тука-вие сте по болни на тая тема и от жените %-P Колкото и да чета почти нищо не разбирам за НДВрЗБ незнам си кво...Та да попитам простичко-ако примерно съм си измерила мазнините и те са 20-25 % това какво трябва да означава?Трябва ли да мина на някаква диета и да ги стопя-трябва ли да имам 0 % мазнини или това е невъзможно?
Според фитнес стандартите, 12-14% мазнини за жени са перфектно, 15-20% - нормално, повече от това вече са излишни.
За мъжете - около 8% - 10% е идеално, под 8 е супер форма, 10-15 - нормално, над 15 - излишни мазнини. Като цяло, жените са с поне 5% повече от мъжете при сходна физическа форма.
Жена не трябва да се опитва да достигне релефа на мъжете в никакъв случай, нито да пада под 12% мазнини.
27.01.08
21:46
Дам бива си я таблицата ! 12% се изкарах мен след сложни калкулации :D
Абе пробвах ко пробвах може ли някой на кратко да ми разястни как да си исчисля процента мазнини?
Намери някой с калипер да ти ги премери, не става с изчисления. Или просто се погледни в огледалото.
28.01.08
09:21
Хаха не е толкова сложно. Дай си размерите - талия, китка, килограми и ще ти ги пресметна :)
казано от AdDicTed. на 28.01.08, 09:21:
Хаха не е толкова сложно. Дай си размерите - талия, китка, килограми и ще ти ги пресметна :)
Талия - 76,5
Китка - 17
Тегло - 65
Ръст - 175
:)
29.01.08
14:24
Е защот таблица, ето ви сайта автоматично пресмята : http://www.he.net/~zone/prothd2.html
29.01.08
15:08
Данчо 9 % мазнини имаш :::smile:::
казано от AdDicTed. на 29.01.08, 15:08:
Данчо 9 % мазнини имаш :::smile:::
Това добре ли е ? :)
**хти мизерията немога да намеря шивашкия метър! Утре ще се измеря. Интересно е да отбележа че вчера ходих на диспансер. Там ма измериха колко съм висок-176. въведоха тези данни в кантар и аз се качих на него-закова на 72кг. Показа че имам 20% мазнини... Само с височина и кг става ли???
ПП: Дажр и да е вярно не се притеснявам, защото след точно 6 дена ще ми докарат новия кростренажор и оттам...
ПП2: hidro_men@abv.bg сенд псл :)
Мнението беше редактирано от Vasko на 30.01.08 08:22.
30.01.08
16:48
Дам добре е Данчо :)
казано от AdDicTed. на 30.01.08, 16:48:
Дам добре е Данчо :)
Много благодаря :)
Днес един колега беше донесъл някаква книга за диета, хранителни режими и т.н., копирах таблицата за пресмятане на процента мазнини. Оказа се, че е същата като тази в началото. При мен дава сравнително точна преценка.
Мнението беше редактирано от inspect на 22.03.10 18:25.
Нарича се “Зоната” нали? Интересно четиво е :) и дори да не е най-точният метод може да си следи човек делтата(изменението) само чрез 3 параметъра, което е купер удобно...
Казва се Protein Power, на български не знам как е. Изненада ме, че показа същият резултат +/-1% като калипер. Иначе съм напълно съгласен с теб, не е толкова важно абсолютното число ами изменението и посоката, в която се движиш.
В интерес на истината това даде само около 3% отклонение спрямо калипер, което е най-доброто постижение за таблица, което съм виждал. Изумително предвид мерките, с които работи, но изглежда доста добре.
Нещо не го схванах.Значи меря талията и китката.След това обиколката на талията (76 см или 29,92 в инчове) - обиколката на китката (18,5 см или 7,28 в инчове) и получавам 22,64.Теглото ми е приблизително 68 КГ или 150 фута.След това какво правя не ми е ясно :).Не рабрах това с точката на пресичане :).
мериш талията на пъпа- и засичаш вертикалата е теглото ти- търсиш 150 и по хоризонтала пък търсиш 22,64 или най-близкото и тогава засичаш ;) мислено теглиш по една черта и където се пресичат там е твойта стойност... надявам се схвана : )
Леле :D тея сметки нещо не ми се отдават :).Един приятел и той тръгна да го смята и двамата не можем да го сметнем.Чак ме е срам,че не мога да си го сметна :).
Проблема със сметките е решен- написах програма, която ги прави автоматично- изисква се да се впишете стойностите само- програмата ми е уродлива, но пък прави изчисленията на базата на таблицата от началото :D
Eто и линка- http://dox.bg/files/dw?a=7ab1bf3ac5 може да кажете дали работи.
EДИТ- антивирусната ви може да я хване като вирус, но не е! С абсолютна сигурност го казвам!
Мнението беше редактирано от Бойко на 26.10.10 16:45.