дневника на t1sh0o
|
|
08.08.2008, 17:58
Еми доколкото аз съм схванал идеята е да направиш около 25 повторения в неограничен брой серии. Целта е да се поддържа обем на тренировката, който идва от различни протоколи според разбиранията на трениращия. Според мен, а май и така беше написано в статията, е добре по-голямата МГ да се тренира с повече серии с по-малко повторения и обратното за малките МГ-и. При мен обаче има малко проблеми, защото аз нямам възможност да го изпълнявам на на 100%. На тяга нямам достатъчно килограми, а за клек нямам стойка за щангата. И все пак се старая поне при другите упражнения да го правя както трябва. Също така тази програма аз съм си я съставил, уж съобразно целите ми. Та аз съм си измислил някакви ограничения относно сериите който изпълнявам. Например лежанките и чукчетата трябва да 4-5 серии, разтварянията встрани да са 2-3 серии и всичко останало 3-4. Това са нещата общо взето надявам се да си ме разбрал и да съм ти полезен. И разбира се най-важното е всяка тренировка да напредваш поне с 1 повторение |
|
08.08.2008, 22:47
Ясно, благодаря ти много за инфото. Иначе статията, която четох пишеше : 2. Perform one set as fast as possible and terminate the set once the speed slows down. 3. Rest 60s 4. Repeat Step #2 until you’ve reached 25 reps. Тоест това означава ли, че килограмите на дадено упражнение не бива да ни позволяват да правим по повече от 4 - 6 повторения ? |
|
|
|
09.08.2008, 09:03
4-6 повторения, преди отказ. Избираш тежест, с която ще направиш серията си и ще имаш запас. Дали серията ти ще е от 4, 5.. или 8 повторения, зависи от теб.
|
|
|
13.08.2008, 23:51
Една лека и ненормална тренировка от вчера: 1 Раменни преси пред врат - 5х5 с 50; Май беше това. Няма и 30 минути. Имаше и още упражнения, но по 1 сериика и няма смисъл да ги пиша. Та килограми не съм гонил. Тренирах абсолютно безцелно като се получи тренировка с акцент на раменете и това го усетих днес от МТ-а в тях. Имаше и малко на гърба, но тя беше по-слаба. |
|
|
14.08.2008, 20:16
Тренировката от преди 5 минути: 1 Войнишки преси - 8,6,5,4 и 2 бързи с 60; Почти половин час тренировка. Изпуснах тягата и прасеца, защото нямам много време(треа се излиза). Горе-долу добри резултати, според условията: малко ядене за деня, басейн за близо 5 часа, не трениране напоследък, лека МТ на раменете от онзи ден и всекидневната консумация на бира(но тя прочиства бъбреците:-)). |
|
|
19.08.2008, 00:52
Напоследък нещо не тренирам, но така е през лятото: басейни, излизане до късно, малко сън и храна, работа! Всичко е от значение. Но аз пиша за друго. Значи днес се замислих колко ми е напредъка, като се сравня с миналата година. И установих че има прираст:-). Значи има смисъл от това че тренирам. Сила съм качил, маса също. Миналата година по това време тежах около 80 кг., а сега съм 85. На размери видимо съм доста по голям, а същото го показва и метъра. Като се замисли човек, не съм направил нещо особено, но аз съм доволен и ще продължавам с тренирането. |
|
|
22.08.2008, 10:22
От вчера започнах да тренирам по нова програма. Метода все още е 25, но сега ще тренирам 6 дни подред и 7-мия почивам, като обема на тренировките пада до 3 упражнения. Сериите няма да са повече от 12, а продължителността до 20 минути. Ето и как тренирах вчера: 1 Клек - 3х8 с 70,75,75; Това беше за 17 минути. Малко по-леко, но не съм тренирал скоро и затова намалих малко килограмите и интензивността. Днес имам МТ на трицепса и краката, но все пак мисля да си тренирам. А и тренировките са замислени така, че почти да няма 2 дни подред да се тренира един мускул директно и така МТ-ка да не ми пречи много. |
|
|
22.08.2008, 12:59
Ето и днешната мини тренировка: 1 Лег - 7,6,4,4,3 с 100; Общо 21 минути. Стига толкова трениране за днес, утре пак. Личи си че ми е намаляла силата. Преди бях стигнал до 24 повторения на лег в 4 серии с 100 и мислех да започвам с 105 и спрях да дигам и сега пак на 100 в 5 серии 24 повторения. Кофти. За бицепс добре, само дето лявата китка много ме боли и трябваше да си стегна доста здраво ръкавиците за да притъпя болката, но важното е, че успях да си довърша упражнението и то с добра тежест. На разтварянето съм увеличил малко тежестта и пак е добре. Докато го правех това упражнение направо щях да се разглобя. Няква топлина в трицепса, раменете някво напрежение, но това беше вече след 8-мото повторение. Общо взето добре беше тренировката. Редакция: Мислех да напиша какво ядох след тренировката, но забравих. Та ето го и яденето, 5 бъркани яйца със 70-80 гр. сирене. |
|
|
25.08.2008, 17:07
Уж щях да тренирам всеки ден, но не става. И все пак след 2 дни отсъствие се завърнах в “залата“: 1 Напади - 8 с 40, 6,6 с 60, 5 с 65(Това са повторения за един крак); Общо 19 минути. Добре беше. От нападите ме заболя гъза веднага и крака по-слабо. Трицепса се напомпа добре. Това беше едно от най-добрите ми изпълнения на упражнението. Май пак ще има треска на трицепса. |
|
|
26.08.2008, 19:39
Днес не тренирах, защото имам много здрава МТ на краката и гъза, а трябваше да правя тяга. Но ще си напиша храненето. Не че е добро, но все пак не е от най-лошите Повече ядене няма да има, само пиене. Грамажа на порциите съм го преценявал на око(само за шоколада съм сигурен). Гледал съм да е възможно най-обективен. За деня ми се връзват 2-3 литра кола и по 0,5 бира и вода. Остава да изпия още някоя бира като изляза и режима ще е пълен |
|
|
03.09.2008, 12:06
Вчера си спретнах една сравнително лека тренировка. Ето я и нея: 1 Лег - 3х8 с 80; Това беше. Не съм засичал време, но беше около 30 минути. Надявам се скоро да започна да тренирам редовно и да се храня по-добре, за да си върна формата от юни/юли. |
|
04.09.2008, 14:27
Пробвай френското и чукчетата накрая в суперсерия. Мисля, че добре би се получило. |
|
|
|
04.09.2008, 21:41
Чукчета и френско не ми звучи много добре. А и при моето оборудване трябва първо да направя тежка щанга, да си направя серията чукчета после, да сваля половината дискове, да сложа щангата на лежанката, за я взема, да легна и да изпълня упражнението. Доста време стана. |
|
04.09.2008, 23:01
Ами аз може би не съм разбрал. Реших, че говориш за бицепс сгъване и имах впредвид в този случай тези две упр. - едното за бицепс и френското в суерпсерия. Но щом казваш, че така или иначе не ти харесва да тренираш ръцете в суперсерия . . . Важното е все пшак кой как си го усеща |
|
|
|
05.09.2008, 13:46
Не ме разбирай погрешно. Аз също го усещам доста натоварващо, като тренирам в суперсерии, но преди няколко месеца правех цялата си тренировка за ръце в СС и за 2 месеца съм покачил 0,5 см. Затова ги избягвам. Разбирам че и храненето може да е проблем, но все пак то е горе-долу лошо през цялата година |