Снимки нямам жъзможност да дам , ако можех жече щях да съм постнал , кажи какво те интересува и ще ти кажа , имаи впредвид че още не съм вдигал в зала с него и не съм го разучил докраи , за да го изпробвам се наложи да покрося 5 мин.
Ами като го разучиш на 100 % постни всичките му възможности дето ги има цена и от де може да се купи.А също напиши модела и марката може и от нета нещо да искочи
04.01.05
11:20
Вижте сега!
Значи купих си тая джаджа на ТСМ - 30 лв. Добре, че има и ръководство на английски, та да внеса повече яснота тук.
Устройството отчита пулса, изгорените калории и процента на изгорените мазнини (не мазнините в тялото, както в предишни постове някои са се объркали!). Има хронометър, помни данните за тренировката, като време, най-нисък, най-висок, среден пулс. Въвежда се потребителски профил - години, височина, тегло, фитнес-ниво а уреда изчислява фитнес коефициента и по него се определя мин. и макс. пулс. => те може да се използват или да се коригират ръчно на каквито си искате стойности. Възможно е да издава звук по време на тренировка ако пулса не е в указаните граници, например между 125 и 145 удара. Има и екстри като аларма (просто будилник), часовник с дата (обикновен), осветяване на екрана.. абе готин е.
В по-горен пост беше казано че предавателя се слага под лявата гърда - НЕ! Предавателя стои по средата, точно под гърдите (върху слънчевия сплит). Елипсовидния предавател не е важно да е в контакт. Контактните зони са отстрани на предавателя - гумирани ленти (явно с електроди вътре), които стоят точно под двете гърди (и за мъже и за жени).
Съвсем за малко го пробвах и нямам много наблюдения, но явно си бачка без проблем. Ако трябва ме питайте нещо и ще пиша.
Замислям се, че щом показва изгорени калории, може да се използва и при аеробните тренировки, за да се види колко е енергоразхода там :wink:
http://free.hit.bg/bobtosh/TCM1.JPG
http://free.hit.bg/bobtosh/TCM2.JPG
Tочно за това говоря това имам и аз . Абе този колан трябва да стои под сърцето което се пада под лявата гърда(не че не може на дръго място просто ще отчита по вярно колкото по близо до сърцето ) , а за мазнините мислех че е мазнини в организма , а не изгорени мазнини, така че сори за грешната информация от моя страна.
Поздрави и по-полекада я карате!!!
04.01.05
12:28
Значи, коланът се състои от предавател (по средата) и две гумирани ленти от двата му края (в тях има електроди - метални пластинки). Важното е двете гумирани ленти да са непосредствено под двете гърди и в пълен контакт с кожата. Предавателя стои по-средата - директно под и между гърдите - той само предава, той не детектва пулса - така е описано, като правих опити така и най-добре се улавяше пулса, така е и на картинката на опаковката дадено...
айде поздрави!
11.01.05
15:25
Днес тренирах бицепс, трицепс и предмишница с пулсометъра! Ето данните на края на тренировката:
Тренировка:
8 упр., за 65 мин., интензивност - 79%, плътност - 141.63 кг/мин., обем на тренировката - 9206 кг.
Пулс:
- среден пулс - 144 удара.
- максимален - 194.
- 42 минути аеробен пулс (според личните ми данни)
- 13 минути анаеробен пулс
- 7 минути пулс под аеробния (нисък)
... и най-важното може би:
- изгорени 847kcal, от които 40% мазнини!
Как мислите, добро инфо ли е това за една тренировка? :wink:
Не добро а изчерпателно доста е инфото на базата на него можеш да си правиш добри изводи
bobtosh, как изчисляваш, колко са процентите мазнини от изгорените калории?
казано от no_scrubs на 05.08.10, 10:39:
bobtosh, как изчисляваш, колко са процентите мазнини от изгорените калории?
Кажи ми, че не забеляза, че последния пост в тая тема е от 2005?
Това пречи ли някой да ми отговори или трябваше да пусна нова тема за да питам?