29.12.04
16:32
предвид скорошните разгорещени спорове за пулса по време на кардио, уведоямавам всички заинтересовани :) , че в момента има промоция на пулсомери на фирма ТСМ. От 18 лв., сега струват 12 лв. Преди малко го изпробвах и установих, че домашния ми велоергометър Кетлер и пулсомера на ТСМ дават разлика от средно 1-3 удара в минута, което е нищо и може да се дължи на различните периоди през които замерват честотата на сърдечните удари. Така, че който се интересува, да върви в магазините на ТСМ, които ги има във всички по-големи градове в страната.
29.12.04
23:49
Иииииииииихааааааааа!!! Това е ценно инфо Pars… мерси! :lol:
Това е ценно за мен и предстоящия ми цикъл по сваляне на мазнините но трябва да го потърся че тук в провинцията по трудно се намират но ако ги има в метро или друга голяма верига ми кажете да си ги взема направо от там
Не мисля, че стоките на TCM ги има другаде освен в собствените им магазини. Тези магазини са доста разпространени, освен в големите градове ги има и в малките, примерно виждал съм ги в Поморие, но май не чак навсякъде ги има. djgorgio, оттам можеш да си вземеш и евтина електронна везна за измерване на количествата храна, ако нямаш такава, която ще ти трябва много щом ще правиш релеф :) :) .
И везничка ми трябва и за мерене на храна и за други целия ми напиши адреса в софия ще дойда специално да си взема и пулсомер и везна щото ми трябват мнооо
30.12.04
16:14
Е аз бях днес в магазина на ТСМ до халите и имаше пулсометри - часовник обаче и с измервател, който се захваща през гърдите... Така ли е на всички? Няма ли само за китката? Цената беше 29 лв. Не си купих. Ще ми се такъв без да закачам някакви неща около гърдите...
Да, захваща се през гърдите, за тези които нямат такъв окологръден колан съм чел някъде, че не са точни. Въобще не ти пречи, повярвай ми, въобще не го усещаш даже, само не знам как часовника приема сигналите от колана, но някак си ги приема, сигурно радиовълни някакви излъчва.
За цената не знам, аз си го взех от магазин в Бургас, от 18 на 12 лв беше намален и имаше цветна брошура като на Метро за намалението, което ме наведе на мисълта че важи за цялата страна.
В София има няколко магазина на TCM - аз знам на Аксаков, до Кристал и на Васил Левски, някъде към пресечката с Дондуков май беше. Има и други, но не ги знам.
[quote author=“Pars”]Да, захваща се през гърдите, за тези които нямат такъв окологръден колан съм чел някъде, че не са точни. Въобще не ти пречи, повярвай ми, въобще не го усещаш даже, само не знам как часовника приема сигналите от колана, но някак си ги приема, сигурно радиовълни някакви излъчва.
За цената не знам, аз си го взех от магазин в Бургас, от 18 на 12 лв беше намален и имаше цветна брошура като на Метро за намалението, което ме наведе на мисълта че важи за цялата страна.
В София има няколко магазина на TCM - аз знам на Аксаков, до Кристал и на Васил Левски, някъде към пресечката с Дондуков май беше. Има и други, но не ги знам.
Взел си го наскоро от Бургас? Я кажи точно от къде...
до новата поща, веднага след като тръгнеш към центъра има един голям блок с много магазини на първия етаж, дано да ти е достатъчно като ориентир да се сетиш :D
Като тръгна надолу в ляво се падат. Магазини за битова техника дето са? Или...?
[quote author=“crs”]Като тръгна надолу в ляво се падат. Магазини за битова техника дето са? Или...?
да, точно, в единия от тази поредица, вътре май продаваха и музикални инструменти ако не се лъжа.
Ами пичове и аз отидох в онзи магазин до халите ,защото ми е до работата и на мене ми казаха 29 лв. А аз мога да си взема за 60 апаратче Браун ,което мери и кръвно и е мнооо по-яко.
по-здрави
01.01.05
16:33
Здравей
според мен това със кръвното при спорт не ти трябва, защото при движение няма смисъл да си мериш кръвното
ако уреда няма това лъщично коланче за гърдите и се слага само на китката няма да ти свърши голяма работа, не знам с каква цел искаш да си вземаш такова
За да го следя не само на тренировка по принцип ми е заковано на 120/80 но имам чувството че варира нещо в последно време , а аз имам стандартен (с помпичка) но той не ми става на ръката и немога да си го премеря с него
От малкия цум братле ,но ми се обади ако ще копуваш да испрося намаление. Та съгласявам се с Мад мен напълно! И мерси за инфото братле. И я дай инфо братле ако имаш възможност за разликата в пулса в различните части на тялото плс.
по-здрави
[quote author=“emil_mlo”]От малкия цум братле ,но ми се обади ако ще копуваш да испрося намаление. Та съгласявам се с Мад мен напълно! И мерси за инфото братле. И я дай инфо братле ако имаш възможност за разликата в пулса в различните части на тялото плс.
по-здрави
На кое казваш малки цум и колко ще ми излезе с намалението Емо ?
02.01.05
12:04
малкия цум е базар точно срещу магазина на Пиротска 12. Емо да ме поправи ако нещо не съм в час... 8)
02.01.05
14:59
Здравейте,едно от най неточните места за мерене на пулс е китката, там има разлика с два до три удара , което е много защото за една минута мерене ти се събира доста невярна сума, най добре се мери на врата, на слабините, и мишницата
Ама уред с коланче за гърдите мери най точно, поне досега не се е намерил по добър метод за мерене по време на спорт, иначе в лаборатория има други по добри методи ама те не ни интересуват сега
Стан
На мене на коледа ми подариха 1 такъв на TCM и наистина е много добро ам не знаех че е толкова ценно , за подробно инфо за възможностите му можете да ми задавате въпроси.
[quote author=“master”]На мене на коледа ми подариха 1 такъв на TCM и наистина е много добро ам не знаех че е толкова ценно , за подробно инфо за възможностите му можете да ми задавате въпроси.
Ами снимай го ако можеш или изложи подробно инфо че и аз съм се навил да си вземам някакъв
03.01.05
01:43
подариха ти един какъв? => с презрамка за гърдите или без и само за китката. уточни.
Изглежда като ел. часовник с презрамка (гумена) на която има един малко по дебел от презрамката , елипсовиден предавател , които трябва да стои под лявата гърда.Функции-Часовник ;Хронометър;Пулсомер ;Отчита изгорени калории;Показва процента мазнини в организма , и има още 4 функции които не ги разбирам.
моят май не е такъв, какъвто го описва master, примерно не съм видял да мери процента мазнини, така че най-верятно TCM имат два модела, което обяснява и разликата в цената.
[quote author=“Pars”]моят май не е такъв, какъвто го описва master, примерно не съм видял да мери процента мазнини, така че най-верятно TCM имат два модела, което обяснява и разликата в цената.
Не видях мастера да е казвал нещо за мазнини
[quote author=“Pars”][quote author=“master”]Показва процента мазнини в организма , и има още 4 функции които не ги разбирам.
Аха видях го къде блея пак.Този уред е сигурно доста добър аиде мастер дай инфо и снимки
Снимки нямам жъзможност да дам , ако можех жече щях да съм постнал , кажи какво те интересува и ще ти кажа , имаи впредвид че още не съм вдигал в зала с него и не съм го разучил докраи , за да го изпробвам се наложи да покрося 5 мин.
Ами като го разучиш на 100 % постни всичките му възможности дето ги има цена и от де може да се купи.А също напиши модела и марката може и от нета нещо да искочи
04.01.05
11:20
Вижте сега!
Значи купих си тая джаджа на ТСМ - 30 лв. Добре, че има и ръководство на английски, та да внеса повече яснота тук.
Устройството отчита пулса, изгорените калории и процента на изгорените мазнини (не мазнините в тялото, както в предишни постове някои са се объркали!). Има хронометър, помни данните за тренировката, като време, най-нисък, най-висок, среден пулс. Въвежда се потребителски профил - години, височина, тегло, фитнес-ниво а уреда изчислява фитнес коефициента и по него се определя мин. и макс. пулс. => те може да се използват или да се коригират ръчно на каквито си искате стойности. Възможно е да издава звук по време на тренировка ако пулса не е в указаните граници, например между 125 и 145 удара. Има и екстри като аларма (просто будилник), часовник с дата (обикновен), осветяване на екрана.. абе готин е.
В по-горен пост беше казано че предавателя се слага под лявата гърда - НЕ! Предавателя стои по средата, точно под гърдите (върху слънчевия сплит). Елипсовидния предавател не е важно да е в контакт. Контактните зони са отстрани на предавателя - гумирани ленти (явно с електроди вътре), които стоят точно под двете гърди (и за мъже и за жени).
Съвсем за малко го пробвах и нямам много наблюдения, но явно си бачка без проблем. Ако трябва ме питайте нещо и ще пиша.
Замислям се, че щом показва изгорени калории, може да се използва и при аеробните тренировки, за да се види колко е енергоразхода там :wink:
http://free.hit.bg/bobtosh/TCM1.JPG
http://free.hit.bg/bobtosh/TCM2.JPG
Tочно за това говоря това имам и аз . Абе този колан трябва да стои под сърцето което се пада под лявата гърда(не че не може на дръго място просто ще отчита по вярно колкото по близо до сърцето ) , а за мазнините мислех че е мазнини в организма , а не изгорени мазнини, така че сори за грешната информация от моя страна.
Поздрави и по-полекада я карате!!!
04.01.05
12:28
Значи, коланът се състои от предавател (по средата) и две гумирани ленти от двата му края (в тях има електроди - метални пластинки). Важното е двете гумирани ленти да са непосредствено под двете гърди и в пълен контакт с кожата. Предавателя стои по-средата - директно под и между гърдите - той само предава, той не детектва пулса - така е описано, като правих опити така и най-добре се улавяше пулса, така е и на картинката на опаковката дадено...
айде поздрави!
11.01.05
15:25
Днес тренирах бицепс, трицепс и предмишница с пулсометъра! Ето данните на края на тренировката:
Тренировка:
8 упр., за 65 мин., интензивност - 79%, плътност - 141.63 кг/мин., обем на тренировката - 9206 кг.
Пулс:
- среден пулс - 144 удара.
- максимален - 194.
- 42 минути аеробен пулс (според личните ми данни)
- 13 минути анаеробен пулс
- 7 минути пулс под аеробния (нисък)
... и най-важното може би:
- изгорени 847kcal, от които 40% мазнини!
Как мислите, добро инфо ли е това за една тренировка? :wink:
Не добро а изчерпателно доста е инфото на базата на него можеш да си правиш добри изводи
bobtosh, как изчисляваш, колко са процентите мазнини от изгорените калории?
казано от no_scrubs на 05.08.10, 10:39:
bobtosh, как изчисляваш, колко са процентите мазнини от изгорените калории?
Кажи ми, че не забеляза, че последния пост в тая тема е от 2005?
Това пречи ли някой да ми отговори или трябваше да пусна нова тема за да питам?