Winnie’s

Дата: 07.09.2007
От: BG
13.06.2008, 11:14

Приятна и весела ваканция, Winnie!:)

Я, сега да се изкажа
smile

Дата: 17.12.2006
От: Варна
03.07.2008, 06:53

Здравейте!
Пиша само за да спомена, че съм ОК - не пуша все още (това е невероятен напредък), и все още съм в настроение (това пък е повече от напредък). Бях решила да не тренирам известно време, но не става, аз просто не мога да спра да тренирам. Ех, този серотонин! И поради това, че се намирам в Стара Загора, нямаше как да правя сутрешното кардио на кроса. Затуй започнах да скачам на въже по 30-40 мин. И познайте - отново проклетите болки в гърба, но този път по-нагоре, по средата на гърба. Не съм предполагала, че гръбнакът ми е толкова слаб, явно наистина се претоварвам с децата и малкото допълнителни усилия ме смазват. Та, тук реших, че е дошло времето на мъртвата тяга в моята тренировка. Само с една тренировка с нищо и никакви 30 кила на тяга, болките ми изчезнаха! Това наистина е най-добрата терапия за гръб. И тук в залата, в която тренирам, осъзнах нуждата си от треньор всъщност. Човек с подобен проблем на моя, прави грешки, ама сериозни грешки при изпълнението на упражненията, знаете ли? И тъй като няма как да се погледне отстрани и да види, че прави глупости, още повече се травмира. Затова реших, че вече няма да се правя на майка-героиня тренираща у дома, докато децата спят, ако ще да стана и 100 кила. Ако на някой не му допада външния ми вид, може да се порови в сайтове за запознанства с анорексички LOL
Отношението ми с яденето не е много приятелско red face не мога да спра да ям. Или поне така си мисля. Не мога да направя реална преценка сама, затова започвам пак писането. Не мога да си позволя и да съм на режим, защото ще се депресирам, а това е абсолютно недопустимо в момента - пак ще пропуша! Какво да правя?! Купих си една книга за хранене според кръвната група. Там пише, че за моята група “А“, най-доброто се явява вегетарианството. Ще го пробвам. И започвам пак да вписвам всичко, което ям. Само едно питане имам - колко грама трябва да е дневният порцион белтък? Не тренирам усилено сега, така че, смятам че 100-тина гр. ще е добре.
Е, разписах се!

Дата: 08.11.2004
03.07.2008, 11:31

До 1.3 грама на килограм телесно тегло, без да смяташ % мазнина! wink

**ПЕРСОНАЛЕН ТРЕНЬОР ПО СИСТЕМАТА**
****************  C.O.R.F.I.T.   ****************

http://www.belchohristov.com - Личен интернет блог за хранене и фитнес тренировки

Персонален треньор и Диетолог и Консултант

03.07.2008, 11:41

Хиляди благодарности, Питонsmile
Ако знаеш колко ме улесни? И без друго се чудих откъде да взема толкова белтъци без месо...

Дата: 07.02.2005
03.07.2008, 11:59

Здравей, учудващо откровено пишеш. Според мен е похвално.

Относно болките в гърба консултирала ли си се с медици? Знаеш ли точно източника на проблема? Питам защото аз рядко съм имал болки в гърба, но ако е имало нещо такова или дискомфорт, то е главно свързано с дългото време седнал, кофти матраци и други подобни неща. НАй-елементарното, повечто монитори които ползвам не са фронтално пред мен а леко в ляво или дясно. И също както при теб, след тренировка и раздвижване всякакъв дискомфорт и схванатост изчезва.

Защото може да ти препоръчат нещо наистина подходящо като ‘лечение‘. Примерно кинезитерапия, лечебни масажи, акопонктура или нещо от този род. Познавам хора на които им е било препоръчано това от лекар и са много доволни от резултата. Говоря за медицински методики, защото до се съм чувал лекар да препоръчва мъртва тяга, не че ще е лошо... smile

Освен това дали не е по-добре вместо тяга да опиташ хиперекстензии, без тежест и без преувеличаване на движението?

Аз все си мисля, че проблеми от подобен характер трябва да се решават, ако е възможно докато човек е относително млад, защото с времето нещата може да се задълбочат.

Поздрави и ги забрави тия цигари, търси отдушник другаде...

- “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...“
- “Tвойте мускули,
не свалят теб от клон.“
- За да съществува, човек има нужда от баланс.
- За мен

03.07.2008, 12:02

За болките във врата - по колко лекари ходих и какви изследвания си правих-всичко е в норма.....Сега започнаха да ми изтръпват разни ми ти крайници...мани-мани.В крайна сметка всичко е до начин на живот и това е.

Я, сега да се изкажа
smile

03.07.2008, 12:35
Ива Павлина - 03.07.2008, 12:02

За болките във врата - по колко лекари ходих и какви изследвания си правих-всичко е в норма.....Сега започнаха да ми изтръпват разни ми ти крайници...мани-мани.В крайна сметка всичко е до начин на живот и това е.

Не искам да те притеснявам, но това с изтръпването на крайниците е много сериозен симптом. Едно от първите неща който невролога пита за крайниците е това дали имаш изтръпване, студенина и т.н. А някои субстанции на централната нервна система са именно в гръбначния стълб. Изтръпването може да е симптом за увреда  на периферната нервна система.

Това което казвам е просто биологичната теория и изобщо не трябва да те притеснява. По всяка вероятност ти няма нищо особено, но все пак си струва да се подсигуряваш, ако разбира се вече не си го направила, както споменаваш...

П.П. Преди малко погледнах профла ти и видях, че си професионалистка в някои области, така че нещата по-горе може би са ти ясни, но все пак няма да трия мнението. smile

- “Tвойте мускули,
не свалят теб от клон.“
- За мен

03.07.2008, 12:37

Здравей, tpd! Откровена съм... ако знаеш колко пъти съм се проклинала за това, а ти ме хвалиш LOL  Човек май не бива да е прекалено честен, ама какво да се прави, то кое ли истинско ни остана?!
На лекари съм ходила, имам изкривяване - лордоза и шипове по гръбнака. Консултирах се със спортен терапевт, който ме насочи към “заякчаване“ на проблемните зони. Интересното е, че тренирам откакто се помня - от ученичка, но болките ми се появиха откакто започнах да практикувам режими без или с много малко въглехидрати. Явно изкривяването е резултат на бременостите, а шиповете - на диетите.
Упражнението, което ми оправи кръста се казва “Добро утро“. Сега минаваме на по-тежък вариант - “Мъртва тяга“. Мисля, че е рзумно.
Иве, да не би да имаш и ти някой шип? Щото и на мен ми изтръпваха краката преди, заради това, че се притискат нервите от кръста към бедрата. Сега нямам такива оплаквания.

03.07.2008, 12:39

Ооооо, обърнах си внимание, разбира се, и то не къде да е, ами при професори на 4-ти км:)Моля, моля - става въпрос за неврологична ктлиника, а не за психиатричната.То не бяха физиотерапии, рентгени, електромиографии...преди 2-3 години имам същите изследвания, както и ядрено-магнитен резонанс.От електромиографията има данни за коренчева увреда на 1-2 шийни прешлена, периферната нервна система е ок, рентгена също.Сега пия едни лекарства, от които в началото не знаех къде съм, ама май започнаха да действат все пак.

Я, сега да се изкажа
smile

03.07.2008, 12:43

Няма шипове, всичко ми било “като по учебник“, а прешлените “гладки като на бебе“:0От ЯМР-то -норма се води изправената шийна лордоза, била характерна за много млади жени грацилен тип.....грацилен - айде бе:)

Я, сега да се изкажа
smile

03.07.2008, 12:55

А какво бихте казали за малко плуване или от ония модерни гимнастики в басейн дето се предлагат?

И ще спра до тук с “гениалните методики“, които предлагам. Не съм никакъв експерт, но просто казвам това което мои познати са пробвали и са споменавали, че е добро. Специално в държавата в която се намирам, при голки в гърба едно от най-често предписваните неща е интензивна кинезитерапията/тоест лечение с движение/ включително и във водна среда. А като се има в предвид, че аз както и колегите ми имаме задължителни над 40 часа седмично в седнало положението и още доста на седмица в неадекватни условия за талото, такива екстри не липсват...

- “Tвойте мускули,
не свалят теб от клон.“
- За мен

03.07.2008, 19:34

Когато правиш мъртва тяга, хиперекстензии и всички движения за гръбнака, вдигай главата нагоре и гледай нависоко! Неправилна техника на движенията е най-вероятната причина за болките, макар и да минават след тренировка!

http://www.belchohristov.com - Личен интернет блог за хранене и фитнес тренировки

03.07.2008, 20:03

Така ги правя, Белчо, уверявам те! Старая се, уж де  tongue rolleye ...тук треньора ме следи и беше доволен. А и tpd може и да е познал за матраците и пружините. Все пак не бях спала в старозагорското си легло от доста време  LOL  Абе и без друго нищо не ми се прави тази седмица, няма да се зоря. Като се прибера ще мисля къде и как да тренирам. Ще взема най-после да се възползвам от услугите на персоналния треньор в твое лице. То е ясно, че ако няма кой да ме ръчка, нищо свястно не мога да сътворя. Не мога да се самостимулирам някакси.
С яденето ето какво скопосах днес:
1.2 кафета, 2 ябълки
2. 50гр. овес, 100гр. извара
3. 3 праскови
4. 100гр. козе сирене, 50гр. черни макарони
5. 1 купа салата домати и краставици, 1 авокадо
Между другото през деня - 100гр. сушени сливи, 100гр.тиквено семе и няколко корнишона.
Е това е. Много ли е, малко ли е, не знам... но няма и да се напъвам да го смятам.

03.07.2008, 21:52

Протеина куца, ама да не ствам дребнав smile Дерзай и смело напред!

04.07.2008, 13:55

Тия сушени сливи са супер остър бърз въглехидрат, поне ако са от тия дето аз съм купувал. Нищо лошо няма но е добре да го съобразяваш.

Менюто не е лошо за аматъор с твоите цели според мен.

- “Tвойте мускули,
не свалят теб от клон.“
- За мен