Winnie’s
|
|
13.06.2008, 11:14
Приятна и весела ваканция, Winnie!:) Я, сега да се изкажа |
|
|
03.07.2008, 06:53
Здравейте! |
|
|
03.07.2008, 11:31
До 1.3 грама на килограм телесно тегло, без да смяташ % мазнина! **ПЕРСОНАЛЕН ТРЕНЬОР ПО СИСТЕМАТА** http://www.belchohristov.com - Личен интернет блог за хранене и фитнес тренировки |
|
|
03.07.2008, 11:41
Хиляди благодарности, Питон! |
|
|
03.07.2008, 11:59
Здравей, учудващо откровено пишеш. Според мен е похвално. Относно болките в гърба консултирала ли си се с медици? Знаеш ли точно източника на проблема? Питам защото аз рядко съм имал болки в гърба, но ако е имало нещо такова или дискомфорт, то е главно свързано с дългото време седнал, кофти матраци и други подобни неща. НАй-елементарното, повечто монитори които ползвам не са фронтално пред мен а леко в ляво или дясно. И също както при теб, след тренировка и раздвижване всякакъв дискомфорт и схванатост изчезва. Защото може да ти препоръчат нещо наистина подходящо като ‘лечение‘. Примерно кинезитерапия, лечебни масажи, акопонктура или нещо от този род. Познавам хора на които им е било препоръчано това от лекар и са много доволни от резултата. Говоря за медицински методики, защото до се съм чувал лекар да препоръчва мъртва тяга, не че ще е лошо... Освен това дали не е по-добре вместо тяга да опиташ хиперекстензии, без тежест и без преувеличаване на движението? Аз все си мисля, че проблеми от подобен характер трябва да се решават, ако е възможно докато човек е относително млад, защото с времето нещата може да се задълбочат. Поздрави и ги забрави тия цигари, търси отдушник другаде... - “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...“ |
|
|
03.07.2008, 12:02
За болките във врата - по колко лекари ходих и какви изследвания си правих-всичко е в норма.....Сега започнаха да ми изтръпват разни ми ти крайници...мани-мани.В крайна сметка всичко е до начин на живот и това е. Я, сега да се изкажа |
|
|
03.07.2008, 12:35
Не искам да те притеснявам, но това с изтръпването на крайниците е много сериозен симптом. Едно от първите неща който невролога пита за крайниците е това дали имаш изтръпване, студенина и т.н. А някои субстанции на централната нервна система са именно в гръбначния стълб. Изтръпването може да е симптом за увреда на периферната нервна система.
П.П. Преди малко погледнах профла ти и видях, че си професионалистка в някои области, така че нещата по-горе може би са ти ясни, но все пак няма да трия мнението. - “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...“ |
|
|
03.07.2008, 12:37
Здравей, tpd! Откровена съм... ако знаеш колко пъти съм се проклинала за това, а ти ме хвалиш |
|
|
03.07.2008, 12:39
Ооооо, обърнах си внимание, разбира се, и то не къде да е, ами при професори на 4-ти км:)Моля, моля - става въпрос за неврологична ктлиника, а не за психиатричната.То не бяха физиотерапии, рентгени, електромиографии...преди 2-3 години имам същите изследвания, както и ядрено-магнитен резонанс.От електромиографията има данни за коренчева увреда на 1-2 шийни прешлена, периферната нервна система е ок, рентгена също.Сега пия едни лекарства, от които в началото не знаех къде съм, ама май започнаха да действат все пак. Я, сега да се изкажа |
|
|
03.07.2008, 12:43
Няма шипове, всичко ми било “като по учебник“, а прешлените “гладки като на бебе“:0От ЯМР-то -норма се води изправената шийна лордоза, била характерна за много млади жени грацилен тип.....грацилен - айде бе:) Я, сега да се изкажа |
|
|
03.07.2008, 12:55
А какво бихте казали за малко плуване или от ония модерни гимнастики в басейн дето се предлагат? И ще спра до тук с “гениалните методики“, които предлагам. Не съм никакъв експерт, но просто казвам това което мои познати са пробвали и са споменавали, че е добро. Специално в държавата в която се намирам, при голки в гърба едно от най-често предписваните неща е интензивна кинезитерапията/тоест лечение с движение/ включително и във водна среда. А като се има в предвид, че аз както и колегите ми имаме задължителни над 40 часа седмично в седнало положението и още доста на седмица в неадекватни условия за талото, такива екстри не липсват... - “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...“ |
|
|
03.07.2008, 19:34
Когато правиш мъртва тяга, хиперекстензии и всички движения за гръбнака, вдигай главата нагоре и гледай нависоко! Неправилна техника на движенията е най-вероятната причина за болките, макар и да минават след тренировка! **ПЕРСОНАЛЕН ТРЕНЬОР ПО СИСТЕМАТА** http://www.belchohristov.com - Личен интернет блог за хранене и фитнес тренировки |
|
|
03.07.2008, 20:03
Така ги правя, Белчо, уверявам те! Старая се, уж де |
|
|
03.07.2008, 21:52
Протеина куца, ама да не ствам дребнав **ПЕРСОНАЛЕН ТРЕНЬОР ПО СИСТЕМАТА** http://www.belchohristov.com - Личен интернет блог за хранене и фитнес тренировки |
|
|
04.07.2008, 13:55
Тия сушени сливи са супер остър бърз въглехидрат, поне ако са от тия дето аз съм купувал. Нищо лошо няма но е добре да го съобразяваш. Менюто не е лошо за аматъор с твоите цели според мен. - “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...“ |