Дневник - Марчела

Темата е заключена.
Прескочи до:
КА

27.06.08
12:26

Не, напротив, има ефект от Fyre-а.Специално по време на тренировка ми дава голям ряз и използвам максимума на силите си да въртя педалите на велоергометъра.Но нямам сърцебиене, изнервеност или треперене, заспивам си без проблеми.Дори си позволявам да пия кафе.Аз специално тренирам с неопренов клин, а отдолу под него и неопренов колан.НО това е при мен.Съобрази се с твоя организъм.

27.06.08
12:41

Излезнах ужким за едно ел. карнитинче , но  както винаги се улях в пазаруването .
Влезнах в първия изпречил ми се спортен магазин - аз отначалото питах за съвсем други неща , но мацката в магазина ми препоръча ето тези три неща и аз ги взех - Tonalin Cla , L - carnitine /течен / и Green tea extract - всичко на GNC .
Сдобих се и със златна карта за 20 % отстъпка :) .

Нямам идея дали се набутах , но бях ужасена колко са скъпи добавките .
Ще напиша цените , за да ми кажете дали тези неща могат да се вземат и на по изгодна цена .
Tonalin cla - 61.19 лв , L - carnitine /течен 474 ml /58.26 лв и Green tea extract - 13.11 лв .

Малко офф за женската аудитория :
И сега , като една типична женка реших да внеса баланс - как така ще се дават пари за добавки , пък няма да си купя нещо за душата .
Първо ходих на спа педикюр ... ммм масажа , а после и гледката на бонбонени ноктенца в прасковено .
Накрая завършихме с комплект нови златисти  сандалки с тънки каишки .
И настана хармония :) .

27.06.08
13:01

jeny аз хапвам достатъчно протеин - днес имам 109 гр .
Мисля , че менюто ми макар и да не е оптимално е съобразено с процентите за НВД - ВМ / аз съм се хранила така близо 1 година преди време / .
Старая се да включвам поне веднъж на ден месо , при положение , че не съм му от най - големите фенове .
Водата ми е над 4 литра откакто се помня независимо дали е зима , лято ...
Килограмите са ми качени от хормонално лечение продължило година и половина , не са от папкане само .
Отделно имам хипер инсулин - тоест трупам три пъти по бързо от останалите мазнини .
Този хиперинсулин се влияе много добре от НВД - ВМ и спорт - това по препоръка на лекари .
Въглехидратите са ми почти забранени , ако не го спазвам свръх производството на инсулин води до диабет в един момент ,скапва бъбреците и още взето ти разказва играта бавно и упорито .

Драго както писах по горе , аз е добре да съм на НВД - ВМ по здравословни причини .
До момента съм  два месеца на диета и отначалото просто намалих калориите , тоест не съм скочила веднага на НВД то .
Свалила съм 10 кг , а на обиколки - 10 см от ханш , 14 см от гръдна /това са по скоро сланинките по гърба , не чашката , тя е непокътната :) /, 4 см от бедрата , а от талията не знам , защото не я премерих , когато почнах , но закопчавам панталон , който зееше една педя .

Въобще хора чувствам се много добре и ентусиазирана , че с всеки изминал месец ще става все по добре .

27.06.08
13:18

Ще става по-добре разбира се! GNC - са хубави добавки - пия им лененото масло и витамините. Лично на мен най-добре ми се отразява Л-карнитина (течен) на NOW и на Optimum Nutrition. Това Cla може и да ти е излишно... Все пак в началото винаги човек експериментира и се нагажда на добавщките, за да намери най-доброто за себе си. Аз зеления чай предпочитам да си го пия, а не да купувам екстракт. И поздравления за спа- глезотиите - НУЖНИ са! Светът изведнъж става по-хубав около теб, нали?

27.06.08
13:25

Инсулина се влиае добре от НВД-то, защото намалената консумация на въглехидрати го държи в много ниски нива :)

Мнението беше редактирано от Lenks на 27.06.08 13:27.

27.06.08
13:28

казано от kozunak на 27.06.08, 13:18:

Светът изведнъж става по-хубав около теб, нали?

Определено :) !
А това с грижите за себе си и козметиката са ми слабост .
Учудвам се на момичета , които решават , че щом са пълни няма смисъл да се подържат и гласят .
Обявяват , че ще си купят хубави дрешки , като отслабнат и въобще всичко е все по нататък  .

27.06.08
14:14

Здрасти, успехи в начинанието. Постоянството е най-важно.

Един лек детайл ми се иска да ти спомена. Долматите които консумираш, незнам дали са купешки или домашни, но по мои наблюдения някои сортове има доста висок гликимичен индекс. Незнам дали много си падаш по този зеленчук, но според мен опитай да го замениш с комбинация от други зеленчуци - зеле, пиперки/зелени/... краставици или още нещо... Разбира се може да до хапваш, даже 200г не са много, но опитвай да разнообразяваш.

Лененото семе е добър избор, може да опиташ с пшеничен зародиш и евентуално, ако не ти се драйфа от тях трици. Но си е леко екстремно това с триците... :) Както и сусама не е лош продукт, особено ако имаш проблеми с костите, но не трябва да се прекалява с нищо.

Нензам как си винансово, но примерно може да опиташ да взимаш и гинко билоба, полезна била за кръвообращението и мисля, че може да допренесе положително. Опитай да намериш добри марки и по добре сурова отколкото на чай мисля... А ако търсиш някакви алтернативни чайове, за мурсалския съм чувал дори и легенди от края в който го събират в бг. Има приятен вкус, дори и студен.

Мнението беше редактирано от tpd на 27.06.08 14:19.

28.06.08
04:04

Златно правило при всеки термоген е да се прави TAPER UP с цел придобиване на толерантност.Ефекта “топли вълни” при мен  не се дължеше на Огънчето.Наистина първите дни ми даваше много RUSH, но аз го пих 3х2капс.
Ако си 2 месеца на диета, можеш спокойно да си го пиеш вече.
Още нещо искам да отбележа, първите дни дава много енергия, после утихва, след 5-6ия ден започва да действа на апетита при мен.Спрях го и се увеличи.

Принципно храненето ти не ми харесва, но като цяло аз не пък не харесвам ВМ-НВД.Добави поне още 2 яйца, да станат 3 поне.

КЛА - за да има някакъв, доста спорен  ефект се пие в огромни дози, т.е. не си заслужава инвестицията.

28.06.08
06:22

казано от emzo на 28.06.08, 04:04:

Принципно храненето ти не ми харесва, но като цяло аз не пък не харесвам ВМ-НВД.Добави поне още 2 яйца, да станат 3 поне.

КЛА - за да има някакъв, доста спорен  ефект се пие в огромни дози, т.е. не си заслужава инвестицията.

И аз мисля , че излишно дадох 60 кинта за този Тоналин , но както и да е - взех , го ще се пие .
За НВД то на мен ми действа прекрасно , ако тренирах тежко едва ли щеше да ми е добре с него .
Щях сигурно да съм много отпаднала , но сега с това кардио ми е ок .
За яйцата няма проблеми - аз обикновенно до три поне ги докарвам .

28.06.08
15:40

закуска:
кисело мляко 400 гр
краставица 300 гр
орехи 10 гр
ленено семе 5 гр
По някое време през деня ...
прясно мляко 100 мл в кафето
обяд :
сушеница 44 гр
сирене 40 гр
домати 275 гр
краставица 198 гр
след. закуска :
ролца от раци 200 гр
домат 120 гр
вечеря:
пиле 150 гр
тиквички 300 гр
сирене 100 гр
масло 10 гр
яйца 2 бр

Calories Eaten Today
  grams cals %total
Total:  1761  
Fat: 96 865 51%
Carbs: 85 334 20%
Protein: 124 496 29%

Не ми е хубаво менюто днес ... многото зеленчуци ми вдигнаха въглехидрата , но така е като не планирах , а хапвах в движение .
И комбинациите не са толкова оптимални - за утре да се постарая повече . :)

Спорт :
веднага след ставане
1 супена лъжица от L- carnitina
2 капсули Tonalin cla
1 капсула Зелен чай
30 мин по- късно - 35 мин на кроса
Вечерта
1 супена лъжица от L- carnitina
2 капсули Tonalin cla
30 мин по- късно - 25 мин на кроса

28.06.08
15:59

Нали не броиш въглехидратите от зеленчуците ?

28.06.08
16:04

казано от emzo на 28.06.08, 15:59:

Нали не броиш въглехидратите от зеленчуците ?

Естесвено , че ги броя .
Тренирам само кардио , няма къде да ги изразходя ... иначе нямаше да им бера грижа .

28.06.08
16:09

:)
A знаеш ли какви са им въглехидратите ?

28.06.08
16:14

казано от emzo на 28.06.08, 16:09:

:)
A знаеш ли какви са им въглехидратите ?

Би трябвало да са бавни и да са от “добрите” . :)
Но се чувствай поканен да ми обясниш или едно линкче , ако те мързи .

Мнението беше редактирано от Marchela на 28.06.08 16:15.

Marchela въглехидратите във зеленчуците са съставени от фибри, което означава че не се разграждат в храносмилателния тракт.Което пък от своя страна означава, че не отдават енергията си.Фибрите са важни защото действат очистващо на червата, един вид грубо казано ги остъргват което е полезно.Затова въглехидратите от фибри не се броят като нормални въглехидрати.

28.06.08
16:24

Да де , фибри , но не само .
Иначе ми е ясно това с фибрите , че не се усвояват , на лененото семе съм ги извадила от сметката , защото там са главно фибри .
Отивам да се образовам и да чета за въглехидрати .

28.06.08
16:26

Яж си спокойно зеленчуците и изобщо не ги брой. Това ще го потвърдят и други, ако ми нямаш вяра :P

28.06.08
16:30

Ми ок . :-/

казано от Marchela на 28.06.08, 16:24:

Отивам да се образовам и да чета за въглехидрати .

Може да започнеш от:

http://www.bb-team.org/articles/1546/
и
http://www.bb-team.org/articles/1606/

Но гледай да не се вглъбяваш толкова много.Аз например като знания съм зле, но това не ми попречи да смъкна няколко килограма от излишното си тегло.:)

28.06.08
16:35

казано от Marchela на 28.06.08, 16:30:

Ми ок . :-/

Ee по-весело я карай.Тази новина трябва да те радва.Аз ако не са зеленчуците не виждам как ще оцелея.Ям ги в промишлени количества.

От как станаха доматите на баба ми на селцето ям с килограми всеки ден.Което пак не е добре защото ми блокират стомаха и като вкарам нещо което трябва да се усвои може би неуспява.Затова за мен си поне знам че дори зеленчуците трябва да са с мярка.

28.06.08
16:47

Е добре де  :cheese:
Стига спам , отивам да поизляза , че от това висене на компа полза никва за фигурата .
Момчета приятна вечер ! ;-)

Марчела, извинявай, че така нахално ще ползвам дневника ти за един въпрос, но все изпускам темите за зеленчуците, а пък може и на теб да ти е интересно - за всички зеленчуци ли важи правилото “не бройте въглехидратите”? Грах, царевица, зеле?

казано от Димитър Михайлов на 28.06.08, 16:48:

Марчела, извинявай, че така нахално ще ползвам дневника ти за един въпрос, но все изпускам темите за зеленчуците, а пък може и на теб да ти е интересно - за всички зеленчуци ли важи правилото “не бройте въглехидратите”? Грах, царевица, зеле?

Митак мисля, че е най добре да попитаме господин Недков.Той би могъл да внесе достатъчно светлина по въпроса с което много би ни помогнал.

28.06.08
17:15

Царевицата изобщо не е за зеленчуковата категория, тънко да вметна и аз, Недков го чакам на старта! ;)

28.06.08
17:23

За съжаление царевицата се използва и за угояване на много животини,ама да му се не види,толкова я обичам!!:)

28.06.08
17:49

Краставици, чушки, доматите имат малко захари, но нищо съществено, зеле.
Царевицата спада към така наречените starchy(скорбяла) carbs (полизахаридИ).Скорбялата знам, че е комплексен въглехидрат с висок ГИ.

29.06.08
08:31

Върнала съм едно кило .  >:-(  :shut:
Отделно се прибрах към два и все още не съм толкова луда да тренирам през ноща .
Изпих си карнитина и тоналина и си легнах .
В 4 се събудих със сърцебиене , много отмаляла и ръцете ми целите изтръпнали само до китките .
Е доста се стреснах , поразходих се малко докато се убедя , че няма да получа инфаркт , както си спя и отново съм заспала .
Голяма глупост да ги изпия преди лягане .
Днес почивка и от кардиото и от добавките , а и от НВД то .  :cheese:
Определила съм неделята за свободен ден , пак си броя калории , но има въглехидрати - не от вафли де .  :zip:

И жлъчката ме заболя и въобще не знам дали ще мога да продължа с тези мазнини ...
Абе ще трябва нещо да се мисли откъм хранене , защото така няма да стане .  :roll:

29.06.08
08:38

Това не е добре ...Явно нещо от добавките не ти влиае хубаво ...Препоръчвам ти да спреш всичко, освен карнитина може би, ако те е страх от последствя ...

DE

29.06.08
09:00

Аз може ли да използвам тази тема, за да запитам нещо..
Девойката Марчела я боли жлъчка и може би ще й се наложи да спре мазнините.
Хипотетично - ако се кара НВД, без мазнините, какво се получава...?
Полезно ли е според вас, вредно ли е, ефикасно ли е, откъде ще черпи енергия организма?

29.06.08
09:10

Организмът си има достатъчно запаси - и въглехидратни, и мастни.

29.06.08
09:10

Марчела дигна ли калориите до 1600 ? Защо прецени че имаш нужда от почивен ден?

29.06.08
09:29

казано от Denichkata на 29.06.08, 09:00:

Аз може ли да използвам тази тема, за да запитам нещо..
Девойката Марчела я боли жлъчка и може би ще й се наложи да спре мазнините.
Хипотетично - ако се кара НВД, без мазнините, какво се получава...?
Полезно ли е според вас, вредно ли е, ефикасно ли е, откъде ще черпи енергия организма?

Енергия от въглехидрати и протеин.Режима е в съотношение 40/40/20 П/В/М
Може и 50/40/10 в краен случай.

DE

29.06.08
09:33

Ааааха...
Аз защото карам на 30:10:60 :)
Е как НВД пък 40% въглехидрати???
Гледах темата ти за НВД и там препоръчваше зехтин, сметана, как тогава само 20% мазнини...
Уф не знам вече какво точно НВД да карам...
От 3-4 години съм на ВМ НВД, ама имам нужда май от промяна.

29.06.08
09:38

Ааа не, този режим е РБР Равномерно балансиран хранителен режим.И с него се сваля и разликата не е толкова много голяма както с НВД.Режима обаче е по лесен и по юзър френдли.
Аз принципно обичам да си експериментирам с различни хранителни режими.Дори сега карам на НВД почти без мазнини и щом пресата излезе значи пак си действа :)

29.06.08
10:00

казано от R-tin на 29.06.08, 09:10:

Марчела дигна ли калориите до 1600 ? Защо прецени че имаш нужда от почивен ден?

Вдигнах ги ...
Прецених след кошмарната нощ , която изкарах .  :-/
Иначе днес отново съм си на диета - 1700 калории , просто си позволих малко въглехидрати в повече .

Деничка на девойката Марчела  вече взе да й писва , ако съм на НВД ме боли жлъчката , ако съм на повече въглехидрати пък свалям бавно .
Радвам се да те видя и тук ... и надявам се съвсем скоро и на едно друго място да се видим лично .  :P

Дали има смисъл да пробвам това с ротациите - 3 дена протеин , един въглехидрат .
Готвя се за море хора , драмата е голяма - щото приятелките  ми са кожа и кости и на фона на тях аз ще изглеждам още по едра .

Мнението беше редактирано от Marchela на 29.06.08 10:05.

DE

29.06.08
10:05

Къдрокоске, аз обмислям известно време НВД без мазнини, ей така за разнообразие.
Имам нужда от промяна, но въглехидрат не мога да проям за повече от 1 ден..
Планувам да карам на чисто месо и зеленчуци - без зехтин, масло, сметана, ядки и т.н.
И ще вкарам 7мия въглехидратен ден.
От утре почвам.
Хем е понеделник.
Ако искаш с мен :)?
Няма да те боли жлъчката от мазното, хем няма да си на въглени.

Няма драма, я си спомни зимата ако бяхте отишли на море в някоя топла страна с тях как щеше да се чувстваш ;)!
Няма драма, екстра си!

Мнението беше редактирано от Denichkata на 29.06.08 10:08.

29.06.08
10:07

Ротацията трябва да е много добре изпипана и обикновено се почва при застой.
Сега е момента да си поставиш deadline и колко килограма горе долу имаш да сваляш.Затова е днвеника, а ние ще се опитаме да преценим възможно ли е.

29.06.08
10:12

Ок , deal !
Не искаш ли да пробваме варианта 3 протеини един ден на въглехидрати ?
Седем дена не ти ли е много на протеини , аз макс съм правила 5 и съм неадекватна към последния ден
Но как падат обиколки не е истина .

Ние зимата ходихме на моренце ... аз за целта бях с яко тен и парео .  :coolsmile:
Значи пареото се сваля преди водата , после се слага веднага след водата и така се придвижвах , за да не стресирам околните .

DE

29.06.08
10:16

Ааа не по Дюкански на НВД, нали писах - протеини И зеленчуци.
Не мисля, че такова меню може да докара до неориентираност.
Аз 1та си година НВД изкарах така, хиче не се занимавах с фитдей тогава, бяха млада и зелена, и кой да ти каже, че чистото месо няма как да ти даде мазнини хаха...
Та си мислех, че съм на ВМ НВД,а съм била само на НВД.
И мисля да са 6 дни така и на 7мия да са черни филийки, варени картофки. мюсли...
Такава ще е моята схема.
Ама от утре, сега имам бекон и сметана у нас хихи ;)!

Аз знам, че беше на море, ама доколкото помня не с кльощавите прияелки ;), аз това имах предвид.

Мнението беше редактирано от Denichkata на 29.06.08 10:17.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1