26.06.08
08:12
Поразгледах , много малко женски дневници тук , дано повлека крак . :)
Моята цел е отслабване и оформяне .
Началното ми тегло е доста солидно , но който може си го може . ;)
След време може и да се престраша , засега само ще отчитам сваленото .
Спазвам НВД - ВМ , спорта , като за начало е основно кардио , след време и плуване през ден .
Но , за да се появя на басейна първо трябва да си го заслужа , като смъкна 6 кг .
закуска:
ролца от раци 200 гр
сирене 40 гр
домат 140 гр
обяд :
кисело мляко 400 гр
краставица 200 гр
зехтин 8 гр
орехи 10 гр
сл. закуска :
яйце
масло 5 гр
домат 110 гр
Един час преди вечеря ме налегна глад ...
семки 15 гр :)
вечеря:
пиле 150 гр
краставица 200 гр
сирене 50 гр
зехтин 8 гр
Калории : 1336
Б- 28% /89 гр / , М- 54% /77 гр /,В-19%/61гр /
Спорт - 35 мин крос тренажор /edit. току що слизам от кроса , можех и още , но нямаше смисъл /
Universal Ripped fast - 4 капсули преди кардиото
Коментар - трябва да вдигна калориите поне на 1500 - 1600 , защото подържащите са ми около 2300 .
Имам още неща да оправям с времето по менюто , но засега и на това съм доволна .
Edit : Понеже едно е да планираш , съвсем друго е какво става накрая - малка корекция в менюто - надявам се съм приключила с яденето за днес . ;)
Темата беше редактирана от Marchela на 26.06.08 16:06.
По-добре свали в на два пъти калориите - 1 път от 2300 до 1800 и после на 1500, а не така рязко.
казано от RedWalker на 26.06.08, 10:41:
По-добре свали в на два пъти калориите - 1 път от 2300 до 1800 и после на 1500, а не така рязко.
Да , прав си .
Аз рядко падам под 1600 , просто съм гладна и няма как . :)
Ако не ти е неудобно трябва да ни споделиш личните си данни-тегло,ръст
Само през трупа ми ... , но от мен да мине 1.72 ръст . ;)))
Мнението беше редактирано от Marchela на 26.06.08 10:47.
Много зарибяващ този форум , половината ден го прекарах да си търся инфо .
Решено утре си поръчвам Fyre и рибено масло .
Още се колебая как да го пия този Fyre след , като изчетох темата на Emzo и опита му с него .
Нямам абсолютно никакво желание да ме обливат топли вълни и без това умирам от жега .;)
При положение , че моя организъм е доста чист - в смисъл не пия кафе , не пия алкохол /това от няколко месеца заради диетата / , дали няма да ми дойде много 2*2 кап. от Огънчето или да не рискувам и да е 2*1 кап. ?
Мнението беше редактирано от Marchela на 26.06.08 16:17.
Добре дошла! И успех с начинанието. Само лек съвет от мен - замени орехите с бадеми или лешници или белене суров слънчоглед. Прочети за плуването из сайта - повечето са на мнения , че с него не се топят мазнини.
казано от kozunak на 26.06.08, 16:54:
Добре дошла! И успех с начинанието. Само лек съвет от мен - замени орехите с бадеми или лешници или белене суров слънчоглед. Прочети за плуването из сайта - повечето са на мнения , че с него не се топят мазнини.
Много се радвам , че точно ти се включи - четох те днес :).
Вече съм си харесала няколко мацки и усилено им чета дневниците , тоест крада си наготово опит .
За плуването още нищо не е решено , но ми е голяма страст - може да го правя просто за удоволствие без да очаквам нещо специално / ако се престраша да се покажа по бански скоро / .
Какво точно им има на орехите /сурови са / ?
арахидронова киселина - ако се не лъжа, и ще ти пречи при изчистването - много са мазни. Суровият бадем е вкусен и е добре за стомахчето и перисталтиката. Съвет ми е от тренера! Благодаря ти че си си направила труда да четеш - има какво още да се желае при мен. Да не говорим как се върнах преди два дни от море - с 2 кг отгоре, ама ще се поправя. Просто 10 дни се оттадох на всикчи забранени изкушения... Иначе плувах много, карах колело и даже вендъж отидох на фитнес , защото валя дъжд. Иначе мацките са силни в този сайт - има доста по-качествени и упорити дами от мен, със страхотни постижения и възхитителна физика. Но - важното е да се подържаме взаимно и да си помагаме.
Ям ги защото са мазни , нали съм на НВД - ВМ - гоня повече мазнини .
Но ще се вслушам и без това предпочитам семки повече /гледай каква съм хитра - приемам само съвети дето ми отърват /.
26.06.08
18:57
Здравей, и добре дошла!Fyre - а не е толкова страшен.И аз като теб се колебаех, но след като го почнах установих, че при мен не действа така, както при повечето хора.Пия си го 2х2 и си тренирам.Не ми прави проблеми в това време.Даже тренирам с неопренов клин.Но това си зависи от човека все пак.
И все пак внимавай :) При мене имаше доста странични ефекти - изнервеност,безсъние,треперене,леко чувство на параноя чат пат, леко сърцебиене ...Всичко отшумя при мен, но си имай едно на ум ...Почни от 1 капсула и качи до 4 ако ги понесеш :)
Кантара ме изненада , - 1.6 кг тази сутрин .
Едвам станах от леглото , леко ми е замаяно - калориите са ми малко .
Не знам как ще си изкарам сутрешното кардио на гладно , но от днес това е плана .:)
За Fyre ме посъветваха да изчакам до момент , когато свалянето се забави .
Казаха ми да си взема просто някакъв ел. карнитин , рибеното масло и зелен чай на капсулки .
Целя се в 1.5 - 2 кг на седмица , което е постижимо поне за първия месец на диета .
Мерси Lenks .
Камена тоест искаш да кажеш , че не усети никакъв ефект от Fyre ?
А за клина не знам , но виж за колан бих се замислила .
Структурата ми е с по слаби крака , тесен ханш , малко дупе и нагоре вече е драмата ... :(
Мнението беше редактирано от Marchela на 27.06.08 05:58.
Менюто за днес :
закуска :
домат 200 гр
сушеница 54 гр
сирене 40 гр
зехтин 6 гр
обяд:
кисело мляко 400 гр
зехтин 8 гр
краставица 200 гр
орехи 20 гр /свършат ли ги спирам /
ленено семе 10 гр
след. закуска :
яйце 1 бр
краставица 100 гр
масло 5 гр
Малко по късно ...
семки 30 гр
вечеря:
пиле 150 гр
тиквички 500 гр
сирене 100 гр
Calories Eaten Today
grams cals %total
Total: 1783
Fat: 126 1130 64%
Carbs: 55 202 11%
Protein: 109 435 25%
Спорт 35 мин сутринта на кроса
Вечерта - 1 час диск с упражнение / изрових някакъв на Джордан :) /
25 мин на колелото
Вдигнах калориите , да видим утре дали пак ще се събудя изтощена .
Здравей! Радвам се да видя още едно женско присъствие тук! ;-) Ще следя с интерес дневника ти. Това което ми прави впечатление на първо четене е,че обяда ти е много беден -защо не замениш орехите и въобще ядките с пилешко месо,или яйца? Виж таблиците за съотношение-протеини,мазнини и въглехидрати. Мисля,че се чувстваш отпаднала,защто не приемаш достатъчно протеини. Пиеш ли поне 3л. вода?
Желая ти успех!
Здравей, не се смятам за голям специалист, но правилно са ти казали да не скачаш направо на фаиър същото е и за ел-карнитина. Започни засега с правилна диета и тренировките. Другото мисля е, че не трябва така рязко да влизаш с НВД защо не опиташ първоначално да си преценяваш източниците на въглехидрати /картофи, ориз/, по-малко мазнинки и вече след месец два да започнеш с експериментите и да видиш кое как ще ти се отрази. Това коете те пита jeny за водата е изключително важно. Поне 3л. вода на ден. Всичко останало е търпение и упорство :)
Желая ти усех !
27.06.08
12:26
Не, напротив, има ефект от Fyre-а.Специално по време на тренировка ми дава голям ряз и използвам максимума на силите си да въртя педалите на велоергометъра.Но нямам сърцебиене, изнервеност или треперене, заспивам си без проблеми.Дори си позволявам да пия кафе.Аз специално тренирам с неопренов клин, а отдолу под него и неопренов колан.НО това е при мен.Съобрази се с твоя организъм.
Излезнах ужким за едно ел. карнитинче , но както винаги се улях в пазаруването .
Влезнах в първия изпречил ми се спортен магазин - аз отначалото питах за съвсем други неща , но мацката в магазина ми препоръча ето тези три неща и аз ги взех - Tonalin Cla , L - carnitine /течен / и Green tea extract - всичко на GNC .
Сдобих се и със златна карта за 20 % отстъпка :) .
Нямам идея дали се набутах , но бях ужасена колко са скъпи добавките .
Ще напиша цените , за да ми кажете дали тези неща могат да се вземат и на по изгодна цена .
Tonalin cla - 61.19 лв , L - carnitine /течен 474 ml /58.26 лв и Green tea extract - 13.11 лв .
Малко офф за женската аудитория :
И сега , като една типична женка реших да внеса баланс - как така ще се дават пари за добавки , пък няма да си купя нещо за душата .
Първо ходих на спа педикюр ... ммм масажа , а после и гледката на бонбонени ноктенца в прасковено .
Накрая завършихме с комплект нови златисти сандалки с тънки каишки .
И настана хармония :) .
jeny аз хапвам достатъчно протеин - днес имам 109 гр .
Мисля , че менюто ми макар и да не е оптимално е съобразено с процентите за НВД - ВМ / аз съм се хранила така близо 1 година преди време / .
Старая се да включвам поне веднъж на ден месо , при положение , че не съм му от най - големите фенове .
Водата ми е над 4 литра откакто се помня независимо дали е зима , лято ...
Килограмите са ми качени от хормонално лечение продължило година и половина , не са от папкане само .
Отделно имам хипер инсулин - тоест трупам три пъти по бързо от останалите мазнини .
Този хиперинсулин се влияе много добре от НВД - ВМ и спорт - това по препоръка на лекари .
Въглехидратите са ми почти забранени , ако не го спазвам свръх производството на инсулин води до диабет в един момент ,скапва бъбреците и още взето ти разказва играта бавно и упорито .
Драго както писах по горе , аз е добре да съм на НВД - ВМ по здравословни причини .
До момента съм два месеца на диета и отначалото просто намалих калориите , тоест не съм скочила веднага на НВД то .
Свалила съм 10 кг , а на обиколки - 10 см от ханш , 14 см от гръдна /това са по скоро сланинките по гърба , не чашката , тя е непокътната :) /, 4 см от бедрата , а от талията не знам , защото не я премерих , когато почнах , но закопчавам панталон , който зееше една педя .
Въобще хора чувствам се много добре и ентусиазирана , че с всеки изминал месец ще става все по добре .
Ще става по-добре разбира се! GNC - са хубави добавки - пия им лененото масло и витамините. Лично на мен най-добре ми се отразява Л-карнитина (течен) на NOW и на Optimum Nutrition. Това Cla може и да ти е излишно... Все пак в началото винаги човек експериментира и се нагажда на добавщките, за да намери най-доброто за себе си. Аз зеления чай предпочитам да си го пия, а не да купувам екстракт. И поздравления за спа- глезотиите - НУЖНИ са! Светът изведнъж става по-хубав около теб, нали?
Инсулина се влиае добре от НВД-то, защото намалената консумация на въглехидрати го държи в много ниски нива :)
Мнението беше редактирано от Lenks на 27.06.08 13:27.
казано от kozunak на 27.06.08, 13:18:
Светът изведнъж става по-хубав около теб, нали?
Определено :) !
А това с грижите за себе си и козметиката са ми слабост .
Учудвам се на момичета , които решават , че щом са пълни няма смисъл да се подържат и гласят .
Обявяват , че ще си купят хубави дрешки , като отслабнат и въобще всичко е все по нататък .
Здрасти, успехи в начинанието. Постоянството е най-важно.
Един лек детайл ми се иска да ти спомена. Долматите които консумираш, незнам дали са купешки или домашни, но по мои наблюдения някои сортове има доста висок гликимичен индекс. Незнам дали много си падаш по този зеленчук, но според мен опитай да го замениш с комбинация от други зеленчуци - зеле, пиперки/зелени/... краставици или още нещо... Разбира се може да до хапваш, даже 200г не са много, но опитвай да разнообразяваш.
Лененото семе е добър избор, може да опиташ с пшеничен зародиш и евентуално, ако не ти се драйфа от тях трици. Но си е леко екстремно това с триците... :) Както и сусама не е лош продукт, особено ако имаш проблеми с костите, но не трябва да се прекалява с нищо.
Нензам как си винансово, но примерно може да опиташ да взимаш и гинко билоба, полезна била за кръвообращението и мисля, че може да допренесе положително. Опитай да намериш добри марки и по добре сурова отколкото на чай мисля... А ако търсиш някакви алтернативни чайове, за мурсалския съм чувал дори и легенди от края в който го събират в бг. Има приятен вкус, дори и студен.
Мнението беше редактирано от tpd на 27.06.08 14:19.
Златно правило при всеки термоген е да се прави TAPER UP с цел придобиване на толерантност.Ефекта “топли вълни” при мен не се дължеше на Огънчето.Наистина първите дни ми даваше много RUSH, но аз го пих 3х2капс.
Ако си 2 месеца на диета, можеш спокойно да си го пиеш вече.
Още нещо искам да отбележа, първите дни дава много енергия, после утихва, след 5-6ия ден започва да действа на апетита при мен.Спрях го и се увеличи.
Принципно храненето ти не ми харесва, но като цяло аз не пък не харесвам ВМ-НВД.Добави поне още 2 яйца, да станат 3 поне.
КЛА - за да има някакъв, доста спорен ефект се пие в огромни дози, т.е. не си заслужава инвестицията.
казано от emzo на 28.06.08, 04:04:
Принципно храненето ти не ми харесва, но като цяло аз не пък не харесвам ВМ-НВД.Добави поне още 2 яйца, да станат 3 поне.
КЛА - за да има някакъв, доста спорен ефект се пие в огромни дози, т.е. не си заслужава инвестицията.
И аз мисля , че излишно дадох 60 кинта за този Тоналин , но както и да е - взех , го ще се пие .
За НВД то на мен ми действа прекрасно , ако тренирах тежко едва ли щеше да ми е добре с него .
Щях сигурно да съм много отпаднала , но сега с това кардио ми е ок .
За яйцата няма проблеми - аз обикновенно до три поне ги докарвам .
закуска:
кисело мляко 400 гр
краставица 300 гр
орехи 10 гр
ленено семе 5 гр
По някое време през деня ...
прясно мляко 100 мл в кафето
обяд :
сушеница 44 гр
сирене 40 гр
домати 275 гр
краставица 198 гр
след. закуска :
ролца от раци 200 гр
домат 120 гр
вечеря:
пиле 150 гр
тиквички 300 гр
сирене 100 гр
масло 10 гр
яйца 2 бр
Calories Eaten Today
grams cals %total
Total: 1761
Fat: 96 865 51%
Carbs: 85 334 20%
Protein: 124 496 29%
Не ми е хубаво менюто днес ... многото зеленчуци ми вдигнаха въглехидрата , но така е като не планирах , а хапвах в движение .
И комбинациите не са толкова оптимални - за утре да се постарая повече . :)
Спорт :
веднага след ставане
1 супена лъжица от L- carnitina
2 капсули Tonalin cla
1 капсула Зелен чай
30 мин по- късно - 35 мин на кроса
Вечерта
1 супена лъжица от L- carnitina
2 капсули Tonalin cla
30 мин по- късно - 25 мин на кроса
казано от emzo на 28.06.08, 15:59:
Нали не броиш въглехидратите от зеленчуците ?
Естесвено , че ги броя .
Тренирам само кардио , няма къде да ги изразходя ... иначе нямаше да им бера грижа .
казано от emzo на 28.06.08, 16:09:
:)
A знаеш ли какви са им въглехидратите ?
Би трябвало да са бавни и да са от “добрите” . :)
Но се чувствай поканен да ми обясниш или едно линкче , ако те мързи .
Мнението беше редактирано от Marchela на 28.06.08 16:15.
28.06.08
16:22
Marchela въглехидратите във зеленчуците са съставени от фибри, което означава че не се разграждат в храносмилателния тракт.Което пък от своя страна означава, че не отдават енергията си.Фибрите са важни защото действат очистващо на червата, един вид грубо казано ги остъргват което е полезно.Затова въглехидратите от фибри не се броят като нормални въглехидрати.
Да де , фибри , но не само .
Иначе ми е ясно това с фибрите , че не се усвояват , на лененото семе съм ги извадила от сметката , защото там са главно фибри .
Отивам да се образовам и да чета за въглехидрати .
Яж си спокойно зеленчуците и изобщо не ги брой. Това ще го потвърдят и други, ако ми нямаш вяра :P
28.06.08
16:30
казано от Marchela на 28.06.08, 16:24:
Отивам да се образовам и да чета за въглехидрати .
Може да започнеш от:
http://www.bb-team.org/articles/1546/
и
http://www.bb-team.org/articles/1606/
Но гледай да не се вглъбяваш толкова много.Аз например като знания съм зле, но това не ми попречи да смъкна няколко килограма от излишното си тегло.:)
казано от Marchela на 28.06.08, 16:30:
Ми ок . :-/
Ee по-весело я карай.Тази новина трябва да те радва.Аз ако не са зеленчуците не виждам как ще оцелея.Ям ги в промишлени количества.
28.06.08
16:38
От как станаха доматите на баба ми на селцето ям с килограми всеки ден.Което пак не е добре защото ми блокират стомаха и като вкарам нещо което трябва да се усвои може би неуспява.Затова за мен си поне знам че дори зеленчуците трябва да са с мярка.
Е добре де :cheese:
Стига спам , отивам да поизляза , че от това висене на компа полза никва за фигурата .
Момчета приятна вечер ! ;-)
28.06.08
16:48
Марчела, извинявай, че така нахално ще ползвам дневника ти за един въпрос, но все изпускам темите за зеленчуците, а пък може и на теб да ти е интересно - за всички зеленчуци ли важи правилото “не бройте въглехидратите”? Грах, царевица, зеле?
28.06.08
16:51
казано от Димитър Михайлов на 28.06.08, 16:48:
Марчела, извинявай, че така нахално ще ползвам дневника ти за един въпрос, но все изпускам темите за зеленчуците, а пък може и на теб да ти е интересно - за всички зеленчуци ли важи правилото “не бройте въглехидратите”? Грах, царевица, зеле?
Митак мисля, че е най добре да попитаме господин Недков.Той би могъл да внесе достатъчно светлина по въпроса с което много би ни помогнал.
Царевицата изобщо не е за зеленчуковата категория, тънко да вметна и аз, Недков го чакам на старта! ;)