Дневникът на Боби

Темата е заключена.
Прескочи до:

02.10.08
06:58

След като прочетох няколко от дневниците в този раздел, ми се струва, че да си води човек такъв е полезна идея. Първо като запишеш това, което си правил, впечатленията и постиженията си, след време ще е по-лесно да проследиш напредъка или липсата на такъв. Второ самото споделяне може да даде допълнителна мотивация както на самия водещ дневника, така и на тези, които четат и коментират. И накрая, но не последно по важност, това дава възможност на останалите да видят какво и как прави някой, да му дадат съвети и идеи - човек трудно открива собствените си грешки, затова един коректив винаги е полезен.... Но стига предисловие.

Нека започна с нещо за себе си. В момента (началото на октомври 2008) съм на 33 години (и нещо, но то не се брои вече на тази възраст:-)). Тежа точно 100 килограма, висок съм 192 см., а процентът ми телесни мазнини е около 17. Основните ми мерки са: ръка (студена) 45 см., гръдна обиколка 122 см., обиколна на нивото на пъпа 97 см., бедро 65 см.... За щастие в момента съм достатъчно симетричен, за да са незначителни разликите между лява и дясна ръка (съответно крак). Тренирам от 4 години и половина, а когато започнах, бях в много лоша форма и не особено добро здраве. Сега (за щастие) това не е така.
През последните няколко месеца свалих около 20 килограма - миналата есен/зимата бях попрекалил (образно казано) с качването на маса, та качих доста не само там, където исках. В момента съм в период, в който все още спазвам някаква диета, но вече се чудя дали да не променя малко режима на хранене. Имам голямо желание да сваля мазнините под 10%, но вече взех да си позволявам “издънки” в диетата и май ми е време малко да почина, а след Нова година да се захвана с нова мотивация. Ще видим.

Стига толкова за този първи постинг. Вече е време темата да придобие вид на дневник.

Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 01.01.09 18:14.

02.10.08
07:27

01.10.2008 г. (тренировъчен ден)

От 15 години насам никой не може да ме накара да закусвам. Сутрин - кафе и бегом на работа.
На обяд хапнах три печени пилешки пържолки от бяло месо заедно с малко обезмаслено сирене.  Грамаж - неизвестен, но солиден. Важни са протеините. :-) За десерт - кофичка обезмаслено кисело мляко. Знам, има лактоза, но киселото мляко ми е слабост...

След работа - в залата за най-продължителната тренировка в настощятата ми програма (гърди и бицепс). Програмата ми е съвсем нова, тренирам по нея от седмица. Освен смяната на самата програма, от миналата седмица тренирам и по часовник, като спазвам стриктно паузите между упражненията - нещо, което не бях правил от 2 години насам. Резултат - трети ден имам мускулна треска на трицепса и това ще повлияе на тренировката ми за гърди. Е, няма как.
След загрявка на лежанка (една серия с празен лост, две с 40 килограма и една със 70) започвам с работните серии.
1. Равна лежанка - 1х8 повторения със 100 кг., 1х4 повторения със 120 кг., 1х8 повторения със 100 кг. Идеята ми беше друга, но това се получи, оказа се, че днес нямам сили за повече от 4 на 120 кила и затова свалих тежестта за третата серия.
2. Лежанка под наклон - 1х8 с 90 кг., 2х8 с 80 кг. - по-леко, вече започвам да усещам ефекта от кратките почивки.
3. Кофички с тежест на кръста (15 кг) - 3х9 повторения. Много неприятно усещам ефекта от мускулната треска на трицепса и се притеснявам да не го претренирам с тия кофички, но залата не позволява лежанка с обратен наклон и не виждам алтернатива на кофичките в момента.
4. Пек-Дек - 3х10 повторения с 65 кг.
5. Лицеви опори - една серия до отказ за финал. Няма да ви кажа на колко отказах, щото е срамота. :-) Добре де, на 27.

Още преди да свърша с гърдите, вмести загряващи серии за бицепс в паузите, затова нататък ще карам само с работните.
1. Прав лост от стоеж - 1х8 с 55 кг., 2х8 с 60 кг. Дълго време игнорирах това упражнение, затова в момента постиженията ми са почти толкова, колкото са и на скотовата пейка с прав лост. Освен това се опитвам да го правя чисто, с пълна амплитуда на движението и без никакво поклащане. Не е лесно. :-)
2. Сгъване с дъмбели от седеж - е, тук мога само да гадая колко точно тежат дъмбелите, но са от порядъка на 25 кг. Направих си три серии с по седем повторения.
3. Сгъване с дъмбел на скотова пейка - правих с малко по-лек дъмбел - около 20 кг. Серии - 3, повторения - 8 във всяка.
4. За финал направих три серии сгъване с дъмбел от стоеж, но успоредно на тялото (пред корема и гърдите) и с китка, перпендикуляна на лакета. С това упражнение замествам сгъването от седеж с лакет, опрян на коляното, за да разнообразявам.

Някъде между сериите за бицепс вместих и четири серии с прав лост, обратен хват и 45 кг. за брахиалис (уж). Вдигам рязко, с поклащане (целта не е бицепса), а задържам максимално и свалям бавно, като гледам в движението надолу да е съсредоточено цялото усилие.

Резултатът от тренировката беше, че се чувствах надут като балон и едвам се преоблякох после.

За съжаление непосредствено след тренировка заварих жена ми в кварталното кафе, където се издъних, изпивайки една бира. Това ми е най-голямата слабост, храната някак успявам да я огранича, но с бирата ми е много трудно.
Преди вечеря у нас се довърших с още две бири - нещата излязоха съвсем от контрол.
Вечеря - пилешка пържола, домати, краставици. Забърках си “протеин” по леко модифицирана рецепта от форума - обезмаслена извара, обезмаслено кисело мляко, черен пипер, сол и вода. Не е връх на вкусотията, но достатъчно прилича на айрян, за да става за пиене.
През нощта се наложи да ставам и да будувам (малката ми дъщеря вдигна 40,1 градуса температура и ни вдигна под тревога). Успокоих си нервите с един банан, една ябълка, една синя слива и още една бира.

Обобщение на деня - ужас! Тренировката добре, обяд - също, но така оплесках нещата с тия бири и плодове вечерта, че направо не ми се мисли.

03.10.08
05:23

02.10.2008 г. (тренировъчен ден)

Продължавам с дневника без прекъсване.
Както обикновено, “закуската” се състои от чаша кафе и висене в софийските задръствания. Малко нерви, малко псуване, последвани от няколко безумни маневри и съм в офиса.
Обяд: 3 твърдо сварени яйца, няколко резена пушено пуешко филе и няколко кисели краставички, обилно подплатени с “протеинов айрян” (който се интересува какво е, да види предния ден).

След работа – в залата. Ден за крака и корем. Започвам с бавна загрявка – винаги гледам много добре да загрея коленете, защото лявото щрака и ме понаболява от много години насам. Този път дали заради смяната на програмата, дали заради загрявката или от нещо друго, но не изпитвам нито болка, нито дискомфорт през цялата тренировка.

1.  1. Клек с щанга зад врат – изпълнавам го до долу, по цялата амплитуда. 1х70 кг. с 8 повторения, 1х100 кг. с 8 повторения, 1х130 кг. с 4 повторения (може би можех да се напъна за още едно или две, но реших да не си изпробвам нещастното коляно, което днес ми спести “боцкането”). Завърших клека с една серия на 120 кг. с 6 повторения. Почивах по 2 минити и половина между сериите.
1.2.  За да не отива тренировката над час, вкарвам между сериите за крака тези за корем. В случая три серии повдигане на крака от вис по 20 повторения.
2.1 Лег-преси – днес бяха три серии от по 8 повторения със 180 кг, като в края на всяка отделих и по 20-тина повторения за прасец (изтласкване само с пръсти при опънати крака). Отново почивки от 2 минути и половина.
2.2 Повдигане на крака до 90 градуса от лег – три серии от по 20 повторения.
3.1 Бедрени сгъвания (екстензии) – 3 серии по 10 с 35 кг. Намалих почивката до 2 минути.
3.2 Коремни преси от пейка с обратен наклон – три серии по 20 (всъщност третата май не можах да я довърша).
4. Бедрени разгъвания - 3 серии по 10 с 35 кг.
5. Още три серии за прасец на калф-машина – 18-20 повторения с 65 кг.

Чак сега се сещам, че имах намерение да правя привеждания със скрипец, а също и странични извивки от стоеж, но бързах и ги забравих, което е тъпо. Нищо, другата седмица или пък ще ги вместя в друга тренировка.

Вечеря: една консерва филе от риба тон в собствен сос, още от протеиновия айрян, едно кюфте, няколко кисели краставички и малко боб с ориз на фурна (разкошна работа, не се сдържах просто )
Бирите днес са пропуснати, не съм хапвали нищо сладко, горд съм със себе си! 

03.10.08
15:43

03.10.2008 г. (нетренировъчен ден)

Кафе-мафе, бачкане до обяд, обяд: към 300 гр. пилешко филе, малко горчица, кисели краставички, половин килограм обезмаслена извара, едно обезмаслено кисело мляко.

След работа - бегом у нас и 40 минути на велоергометъръра. Поотпуснал съм се - отдавна игнорирам кардиото и е време заради този дневник и заради себе си да започна пак да го правя в дните без тренировки в залата.

Реших, че трябва да направя нещо повече от взимане на мерки и писане тук, затова грабнах фотоапарата, пуснах на самоснимачка и ще оставя нещо за бъдните поколения (или за мен самия след време, когато реша да проверя докъде съм стигнал):

http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/Fitness/Face1.jpg
http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/Fitness/Face2.jpg
http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/Fitness/Face3.jpg
http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/Fitness/Back1.jpg

Сам ще си посипя главата с пепел: изоставащ и несъвсем симетричен гръб, недостатъчно обемни гърди, доста мазнини... Е, сега вървя “надолу” по отношение на мазнините, надявам се да мога да покажа нещо по-добро след още някой месец.

Вечеря: половин пиле на грил, мазничко, ама карай да върви. Киселите краставички (дежурни) и чаша прясно мляко за десерт допълват картинката. Скоро ще започна да кудкудякам, ще трябва с нещо да разнообразя, но като нямам време и желание да се занимавам, грабвам по инерция пилето.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.10.08 17:53.

04.10.08
15:18

04.10.2008 г. (тренировъчен ден)
Днес няма да говоря за храна - ще го нарека “зареждащ” ден и няма да се срамувам много.
За смета на това направих една прилична тренировка:
1. Набирания с широк хват- 4 серии по осем повторения.
2. Мъртва тяга (с фитили) - 1х8 със 140 кг., 1х6 със 160 кг., 1х2 със 180 кг.... тук се чудех дали да не пробвам със 190 или 200, защото вторто повторение на 180 не ми беше кой знае колко трудно, можех и още едно, но се отказах - полека, без да се насилвам и да си търся травмите, това ми е философията в залата. Завърших със серия от седем повторения нз 150 кг.
3. Гребане с щанга - 3 серии от по 8 повторения на 110 кг. Тук мога и повече, но малките почивки, които си налагам, се отразяват явно още на третото упражнение. Нищо, ще свикна.
4. Придърпване на горен скрипец пред гърди с тесен хват - 3 серии по шест повторения съответно на 80, 75 и 70 кг. Имах намерение повторенията да са по осем, а килограмите да вървят нагоре, а не надоуло, но вече съвсем бях сдал багажа тук.
5. За финал направих три серии по осем повторения привеждания на горен скрипец с прави ръце на 70 кг. 

Между останалите серии “наместих” две упражнения за предмишница, едно за трапец и едни странични извивания от стоеж с 35 кг. дъмбел.

Доволен съм общо взето - не бях пробвал 180 кг. на мъртва тяга от зимата, когато бях с 20 кг. по-тежък, а днес с лекота направих две. След стресовото отслабване, което си приложих, силата ми спадна значително, но сега започва полека да се връща.

След тренировка (както обикновено) взех 4 Monster Amino 2700 на JC Nutrition (Universal). Знам, че са пълна скръб, но това има в залата, а не ми се дават пари за цяла кутия на тоя етап.

Никъде по-горе не съм споменавал, но тренирам и винаги съм тренирал “чисто” - взимал съм само протеини, аминокиселини и за много кратко време креатин. А, също и L-Carnitine в определени периоди.

05.10.08
13:55

05.10.2008 г. (тренировъчен ден)

Днес пак ще пренебрегна храната - в момента не спазвам толкова стриктен режим, че да си струва да говоря в детайли за него.
За сметка на това тренировката мина добре - днес правих рамо и трицепс (най-омразната мускулна група в комбинация с един от любимите ми мускули).
1. Раменна преса от седеж с дъмбел - 1 серия 8 повторения с 30 кг. дъмбел, поселдвана от три работни с по осем повторения на 35 кг.
2. Повдигане на дъмбел встрани от тялото - 3 серии по 8 повторения с 19 кг.
3. Повдигане на лост до 90 градуса пред тялото с прави ръце - 3 серии по осем повторения с 35 кг.
4. Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред - 3 серии по 8 повторения с 20 кг. дъмбели.
5. Френско разгъване - 1х40 кг. 10 повт., 1х50 кг. 8 повт., 1х60 кг. 8 повт., 1х70 кг. 5 повт., 1х65 кг. 7 повт.
6. Трицепсово разгъване на горен скрипец - 3 серии по 8 повторения със 100, 95 и 95 кг.
7. Трицепсово разгъване с крив лост над глава - 3 серии по 8 повторения с 50 кг.
8. Трицепсово разгъване с дъмбел над глава - 3 серии по 8 повторения с лек дъмбел за финал.

Много добре я усетих днес тренировката, беше ми приятно в залата и се чувствам зареден и освежен.

06.10.08
15:42

06.10.2008 г. (нетренировъчен ден)

Нормален понеделник с тази разлика, че малко се успах сутринта, което си има и плюсовете - чувствах се по-добре през деня.
След работа - 40 минути велоергометър.
Вчера видях един младеж в залта да прави упражнения за врат и реших днес да се пробвам и аз, но в домашна обстановка.
Направих 4 серии от по десетина повторения - подлагам сгъната на четири хавлиена кърпа на пода, лягам, като темето ми се пада върху кърпата и започвам повдигания назад само с главата (врата) си, без участие на ръце. Отначало беше много лесно, но сега, половин час по-късно, целият ми врат е болезнено напрегнат като след претрениране и изпитвам трудности да си прибера брадичката към гърдите. Не ми се мисли утре какво ще е.

07.10.08
18:36

07.10.2008 г. (нетренировъчен ден)

Както обикнвоено, един гаден вторник (почти всички са такива в последно време).
Все пак някак го избутах.
След работа - 40 минути велоергометър и взимане на някои мерки. Вече официално мога да “отпиша” още един килограм (сега са 99) и още един сантиметър от обиколката на корема (96).

08.10.08
18:10

08.10.2008 г. (тренировъчен ден)
Въпреки многобройните коментари, ще се пробвам да се включа и аз все пак - нали си е моят дневник това.
Един нормален работен ден. Вместо да ида на тренировка обаче, вечерта се наложи първо да тичам на ненадейна родителска среща на голямата ми дъщеря. Е, в седем по живо, по здраво се довлякох до залата и направих нелоша тренировка.

Започнах с гърдите:

1.  Повдигане на лост от равна лежанка - загрявка с празен лост, след това две серийки с 40 кг. и една със 70. После работните - 8х100, 7х110, 1х130, 7х100 кг.
2. Повдигане на дъмбели от леко наклонена лежанка - 3 серии с 35 кг. и 10, 9 и 8 повторения.
3. Кофички с 15 кг. на кръста - три серии с 10, 8, 7 повторения. Тук вече взех да давам заето - продължавам да си държа на малките почивки.
4. Крос дабъл - две серии с по 45 кг. и 8 повторения, нзкрая една с 40 кг.
5. Една серия лицеви опори до отказ - изложих се и ги докарах само 20.

След това подкарах бицепса:
1. Скотово с крив лост - две загряващи серии с 30 и 40 кг., после 8х50 кг., 4х60 кг., 6х55 кг.
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от седеж - три серии с 25 кг. и съответно 8, 7, 7 повторения.
3. Бицепсово сгъване на скотова пейка с дъмбел 20 кг. - две серии с 8 и 6 повторения. Тук вече наистина стана зор и реших да спестя две серии - една от това и една от последното упражнение.
4. Бицепсово сгъване на долен скрипец от седеж - две серии - седем повторения с 65 кг. и шест с 60 кг. Това успях да направя.

Между сериите за бицепса вкарах едно упражнение за брахиалис.

След тренировката си “поговорих” с един шивашки метър и установих, че покрай килограмите и обиколката на корема, съм загубил и още сантиметри обиколка на ръката. Ще трябва май зимата да се погрижа за това. :-)

09.10.08
09:09

09.10.2008 г. (тренировъчен ден)

Нормален работен ден, нормално нервене в софийското движение... Оцених високо факта, че карам Renault Clio, когато в бясно задръстване успях да се мушна за ляв завой по Малинов през дупка между колите, през която един Land Cruiser преди мен изобщо не можа и да си помисли да мине. После даже го изгубих от поглед в огледалата. Кеффф! :-)

Обратно на темата: след работа правих крака и корем. Миналата седмица явно се бях попрестарал с краката, защото след края на тренировката усетих болка в горната външна част на тибията - точно под коляното. Тъпа, като от натъртване. Появяваше се, когато кракът се усуче малко, не в директно напрежение. Реших, че няма да ми пречи на тренировката и че не рискувам сериозна травма, но все пак го даваш по-леко в залата, за да не си навлека проблеми. Прецених, че на 80% от максимума тренировката си струва.

1. Клек с щанга - загрявка без лост, после 8х70 кг., 8х100 кг., 8х110 кг. и 7х120 кг.
2. Лег преса - три серии със 170 кг. по 8 повторения, последвани от разгъване и за прасец на същите килограми.
3. Бедрени разгъвания - три серии по 10 повторения на 35 кг.
4. Бедрени сгъвания - три серии по 10 повторения на 35 кг.
5. Калф машина - три серии по 20 повторения на 60 кг.

Между сериите за крака направих три серии повдигане на крака от вис, три серии преси от римско столче с обратен наклон, три серии привеждане на скрипеци и накрая - три серии странични привеждания с дъмбел.

Общо взето ме мързеше доста, а след тренировката ударих три бири... Лоша работа, но няма да си посипвам главата с пепел - и аз съм човек. :-)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.10.08 05:14.

10.10.08
15:13

10.10.2008 г. (нетренировъчен ден)

Днес е петък и това обяснява всичко... Например защо цял ден само чаках да стане пет, за да се изнеса на бегом от офиса... или защо сега пия бира и не изпитвам угризения. :-)

Но преди това все пак завъртях 40 минути велоергометър, за да ми е чиста съвестта и да пийна 2-3 бири без угризения. Да живеят петъците!

11.10.08
13:09

11.10.2008 г. (тренировъчен ден)

Днес тренировката ми беше за гръб.

1. Набирания - 2 серии по 8 и 2 по 7 повторения. Не знам защо, но не се справих днес с повторенията.
2. Мъртва тяга - 7х140 кг., 5х160 кг., 2х180 кг. и накрая 7х140 кг.
3. Гребане с дъмбел - 3х8 с 42 кг.
4. Придърпване на горен скрипец зад врат - 3 серии със 75, 80, 75 кг. и 8, 7, 6 повторения.
5. Привеждане на горен скрипец от стоеж с опънати ръце - 3 серии по осем повторения със 75 кг.

Вместих между всичко това и две упраженния за предмишница, както и две за трапец.

Днес ще го ударя на живот след всички ограничения - бира на корем, ще ида на китайски ресторант и ще се натъпча като... сещате се като какво. :-)

12.10.08
14:16

12.10.2008 г. (тренировъчен ден)

След снощното фиаско в китайския ресторант, откъдето се прибрах на четири крака, но не от препиване, а от преяждане, днес ми беше гузно. Следобед успях да стигна до залата и направих рамо и трицепс:
1. Раменни преси пред гърди - 8х20 кг., 8х40 кг., 8х50 кг. (загряващи) и после 8х60 кг., 6х70 кг., 7х60 кг. работни серии.
2. Повдигане на дъмбел встрани от стоеж - 3 серии по 8 повторения с 19 кг.
3. Повдигане на дъмбел напред от стоеж с изпъната ръка - 3 серии по 8 повторения с 19 кг.
4. Придърпване на портален скрипец с кръстосани ръце - 3 серии по осем повторения съответно с 35, 35, 40 кг.
5. Френско трицепсово разгъване - 8х40, 8х50 кг. загряващи и 8х60 кг., 6х65 кг., 8х60 кг. работни. Не посмях да сложа повече, защото бях сам в залта и нямаше кой да ми подаде щангата.
6. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 8х95 кг., 8х90 кг., 8х90 кг.
7. Разгъване с дъмбел зад глава - три серии по осем повторения с 35 кг. дъмбел.
8. Трицепсово разгъване на скрипец (унилатерално) с подхват - три серии по осем повторения с 35, 35, 40 кг.

Общо взето много добре усетих тренировката днес, въпреки че не правих никъде с тежести близо до максимума.
Лошото дойде после - явно имам сериозни проблеми с мотивацията, защото и днес се подкарах с бирата, доядох печената филийка на малката щерка (а не съм ял хляб от почти година) и не знам какво да правя с диетата. Свалих 20 кг. за последните 6 месеца и ми се искаше оща малко да намаля мазнините, даже си поръчах липотропен фет-бърнър и го чакам да пристигне. Все пак май сега ще го карам по-умерено с диетата, а ще си дам зор след Нова година - бърнърчето ще поотлежи дотогава. :-)

13.10.08
18:19

13.10.2008 г. (нетренировъчен ден)

Пиша, за да не пропускам ден. Иначе днес мога само да си посипя косите с пепел. На обяд удържах фронта, имах намерение да се прибера след работа и да завъртя 40 минути велоергометър, но не се получи точно така. Седнах в кварталното кафе уж за една сода, а те станаха три бири, после вино у нас и накрая на вечеря - хляб и свински пържоли с кисело зеле (изостанало в буркани от миналата година, но много, много вкусно). Резил! :-) Но пък голям кеф! От утре обратно на режим, че нещо от четвъртък насам съвсем му отпуснах края и пак ще се залоя.

14.10.08
15:08

14.10.2008 г. (нетренировъчен ден)

За разлика от повечето вторници, този беше приличен. Получих си с куриер поръчаният миналата седмица термогенен фет-бърнър и започвам да го взимам от днес - искам малко да “подпомогна” кардиото и диетата. На “хранителният” фронт удържам малка победа - никакви бири, никакви глезотии.
След работа - две капсулки фет-бърнър и след това 40 минути колело. Изпотих се повече от обикновено, така че може би фет-бърнърът действа. Ще видим.

14.10.08
15:35

Прочетох внимателно всичко написано , много се радвам на човек като теб , който се е решил да промени нещо в себе си завинаги. Аз имам много какво да напиша , но нямам голямо желание да пиша дневник в сайта , та искам да ти кажа , че не съм голям фен на бърнъра , симпатизирам на карнитина , с него и с 2 години лишения , трудности и МНОГО тичане сутрин на гладно свалих от себе си 35кг. , а съм само на 17 години. Сега съм 70кг.  и се опитвам да пазя фронта , та искам да ти кажа да имаш търпение , да се стремиш към целта и да си помагаш с добавки , от всичко написано от теб си личи , че си сериозен човек и си за пример как на “стари години” ( извинявай за израза ) , в такова време , в което всеки си мисли за г*за ( отново се извинявам ) , яде дюнер и си мисли , че е здрав , ти се отказваш от всичко хубаво и се въвеждаш в ред , за по-добро тяло и по-смислен живот. Дерзай , с интерес ще следя твоя дневник , защото откривам много прилики с мен , макар и да съм с 15 години по-млад от теб :) Успех

14.10.08
15:47

Quen71n, благодаря за мнението!

Всъщност това с отслабването го правя за втори път. :-) Преди 4-5 години, когато започнах да се занимавам с фитнес, свалих 30 килограма за около 9 месеца с диети, кардио, фитнес и големи мъки. После постепенно се отпуснах откъм храна, но без да спра да тренирам. Знам си гадния бавен метаболизъм и склонността да “надувам пояса” около кръста за нула време, но въпреки това се подведох по идеите за цикличност на диетите и за периоди на качване на маса. Е, от това качване се върнах обратно на 120 килограма, макар с доста по-малко мазнини. Тази пролет пак се амбицирах да изчистя излишното - досега съм на отметката 20 килограма свалени, но те дойдоха в първите четири месеца, от два насам нещо тъпча на едно място и започнах да губя мотивация.
Фетбърнърът, който съм взел, съдржа и L-Carnitine покрай другото. Ще направя един “цикъл” с него и със силови тренировки + умерена диета + кардио, пък ще видим после.

Колкото до възрастта и мотивацията, знаеш ли колко ме е яд, че не съм се сетил да тренирам и да се грижа за тялото си на твоите години? :-) Но не, тогава бяха гаджета, купони, алкохол, цигари... и много храна. Добре, че спортувах (баскетбол и плуване), та не се унищожих съвсем...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.10.08 15:49.

14.10.08
18:39

Знам как е , но аз ( въпреки , че съм много тежко обвързан ) се стремя сега да се лишавам от всички тези , за да може на твойте години да отпусна газта и да се кефа на живота . По-здрави :)

15.10.08
15:58

15.10.2008 г. (тренировъчен ден)

Днес беше крайно гаден ден. По едно време ме хванаха лудите, станах, запалих колата и отидох до село Кривина да си купя пясък за аквариума (не че си нямам, но искам да го сменя с по-тъмен, което ще стане този уикенд).
След работа в залата сякаш не бях аз. Всичко ме болеше, нямах сила... абе кофти работа.
Ето я и тренировката (гърди и бицепс):
1. Лежанка - 20, 40, 40, 70 кг.  х 8 загряващи и после 8х100, 6х110, 7х100 кг. работни. Слабо, слабо, трепереха ми ръчичките.
2. Лежанка под наклон - 6х90, 8х80, 7х80 кг. Тук вече направо се изложих - не можах да направя 8 на 9 кг.
3. Кофички с 15 кг. на кръста - 3 серии по осем повторения. Исках по десет да са, но не стана.
4. Флайс с 19 кг. дъмбел - 3 серии по осем повторения.
5. Лицеви опори до отказ - толкова зле бях, че направих 20 опори само на чист инат.
6. Бицепсово сгъване с прав лост - 8х40 и 50 кг. загряващи и после 7х60, 7х60, 7х55 кг. Тук също слаба работа.
7. Бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 5х25 кг., 8х20 кг., 8х20 кг.
8. Бицепсово сгъване с дъмбел на скотова пейка - три серии по седем повторения с 20 кг.
9. Бицепсово сгъване с 12,5 кг. дъмбел пред гърди.

В края на тренировката ме болеше всичко - гърди, рамене, бицепси, трицепси, китки, даже гръб. Страшна работа, направо не знам какво ми стана. Нямах сили, чувствах се отпаднал. Само да не съм лепнал някое вирусче...

15.10.08
15:59

Звучи доста кофти.Някакви добавки пиеш ли?Как си с въстановяването?

15.10.08
16:10

казано от tra^la^la на 15.10.08, 15:59:

Звучи доста кофти.Някакви добавки пиеш ли?Как си с въстановяването?

Възстановяването - както дойде. С жена, две деца и напрегната работа толкова. :-)
Добавки - 4 амино 2700 на Юнивърсъл след тренировка и от вчера почнах термогенен фетбърнър. Знам ли, може той да е виновен за състоянието ми, макар че би трябвало да е обратното, да имам сили с него.

16.10.08
09:07

16.10.2008 г. (тренировъчен ден)

Днес направих тренировката преди обяд. Крака и корем беше. Заради вчерашното неразположение реших да карам по-кротко, но се оказа, че всичко мина ОК, без проблеми, отпадналост и болки в стави и мускули като снощи. Само се обади лекичко старата болка в горната част на тибията, но ми се струва, че вече отшумява, а и я усещам само при свито до край коляно или усукване на крака.
1. Клек с щанга зад врат - 1х8 без лост и 8х70 кг. (загряващи) и полсе 8х100, 7х120, 7х110 кг.
2. Лег-преса - 3 серии по осем повторения със 170, 180, 180 кг., всяка последвана от повдигане на уреда само с пръсти за прасец.
3. Бедрени разгъвания - 12, 10 и 10 повторения с 35 кг.
4. Бедрени сгъвания за задна част - 3х10 повторения с 45, 40, 40 кг.
5. Калф-машина - 3х20 повторения с 60 кг.

Между сериите направих и 3 серии повдигане на крака от вис, 3 серии коремни преси от обратен наклон, 3 серии привеждане на скрипец, 3 серии повдигане на крака от лег и 3 серии странично привеждане с 35 кг. дъмбел.
Общо взето прилична тренировка, не се изхвърлих с тежестите, но се чувствах добре и по време на тренировката, и след нея. Днес пиша рано, защото жена ми има рожден ден и ще излизаме. Диетата хич няма да я коментирам - има и такива дни. :-)

17.10.08
15:01

17.10.2008 г. (нетренировъчен ден)

Снощи имах тежка вечер - бира, саке (ходих на суши бар), а накрая - метакса. Имам си оправдание - жена ми имаше рожден ден. Но днес по обясними причини не съм в кондиция. :-)
Все пак след работа завъртях 40 минути велоергометър, а сега мисля да пробвам тактиката “клин клин избива” и да се почерпя по случай петъка с една-две бирички.

18.10.08
15:18

18.10.2008 г. (тренировъчен ден)

Тренировката днес беше гръб, предмишница и трапец.
1. Набирания - 4 серии по 8, 8, 5 и 8 повторения. Третата серия опитах да я направя с максимално широк хват, колкото ми позволяваха ставите. Оказа се по-трудно, отколкото си мислех.
2. Мъртва тяга - 8х140, 6х160, 2х180, 1х190 кг.
3. Гребане с щанга - 8х120, 8хг110, 8х110 кг.
4. Придърпване на долен скрипец с тесен хват - 9х80, 8х90, 8х90 кг.
5. Привеждане на горен скрипец с изпънати ръце - 7х75, 8х70, 8х80 кг.

Между сериите направих две упражнения за предмишница и две за трапец.
Прилична тренировка, можеше и по-добре, но бях поуморен след цяла сутрин промиване на пясъка, който купих през седмицата.

20.10.08
05:35

19.10.2008 г. (тренировъчен ден)

Поради липса на време малко претупах тренировката (рамо и трицепс), но пак се получи прилична.

1. Раменни преси с дъмбел - 8х25, 8х35, 8х35, 7х35 кг.
2. Повдигане на дъмбел встрани с опъната ръка -  три серии с по осем повторения с 19 кг.
3. “Вертолет” на долен скрипец - три серии по осем повторения с 90 кг.
4. Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред - три серии по осем повторения с 20 кг.
5. “Френско” разгъване - 8х40, 8х50 кг. загравящи и после 8х60, 7х65, 6х65 кг.
6. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 8х90, 8х90, 8х90 кг. Макарата беше повредена и скрипецът вървеше едва-едва, затова не се получи много адекватно упражнението за съжаление.
7. Разгъване на дъмбел зад глава с две ръце - три серии по осем повторения с 35 кг.
8. Разгъване на дъмбел зад глава с една ръка - три по осем с ... трябва да беше 12,5 кг. или нещо от тоя порядък. Ей, някой ден ще си взема едно кантарче в залата, ще претегля всичките скапани дъмбели, ще ги надпиша и ще спра да гадая. :-)
Накрая завърших с усукване в кръста с щанга 40 кг. на врата.

Добра тренировка стана, само дето веднъж се ударих по кратуната с дъмбел, сега си имам цицина. Внимавайте в залата, защото от дребни недоглеждания може да стане голяма беля!

20.10.08
15:31

20.10.2008 г. (нетренировъчен ден)

Пфу, да ... му се не знае, така да се каже!
Днес избутах някак деня. Като се прибрах - право на велоергометъра. Отдавна не бях сверявал докъде съм, затова с абсолютната увереност, че сантиметърът ще ме похвали за услията, го грабнах още потен от кардиото... Е, някъде тук започнах да псувам и си отворих бира - за какво се бъхтам, като вместо да пада, обиколката на корема ми си е възвърнала 1 см. Егати! Миналата седмица злоупотребих с алкохол два поредни дни, с храната не съм и накрая какво - не само не съм записал прогрес, ами и няколко бири и малко ориз ме връщат две седмици назад.
Половин година на тоя режим си оказва влиянието и затова мотивацията ми е спаднала до степен вече да ми е много трудно да поддържам “протеиновата” диета. В началото имаше рязък спад - 20 килограма за четири месеца. След това обаче нещата взеха да стават по-трудни и май в момента дните, в които се дъня, са почти толкова, колкото тези, в които удържам фронта. Лошото обаче е друго - ако спра с диетата и мина на нормален режим, започвам да качвам некотролируемо килограми. Предишният път бяха 30 за по-малко от година. Този път съм решил да не се давам на ужасния си бавен крокодилски метаболизъм и на гадното наследствено предразположение.

20.10.08
22:03

казано от Boby_ на 20.10.08, 15:31:

20.10.2008 г. (нетренировъчен ден)

Пфу, да ... му се не знае, така да се каже!
Днес избутах някак деня. Като се прибрах - право на велоергометъра. Отдавна не бях сверявал докъде съм, затова с абсолютната увереност, че сантиметърът ще ме похвали за услията, го грабнах още потен от кардиото... Е, някъде тук започнах да псувам и си отворих бира - за какво се бъхтам, като вместо да пада, обиколката на корема ми си е възвърнала 1 см. Егати! Миналата седмица злоупотребих с алкохол два поредни дни, с храната не съм и накрая какво - не само не съм записал прогрес, ами и няколко бири и малко ориз ме връщат две седмици назад.
Половин година на тоя режим си оказва влиянието и затова мотивацията ми е спаднала до степен вече да ми е много трудно да поддържам “протеиновата” диета. В началото имаше рязък спад - 20 килограма за четири месеца. След това обаче нещата взеха да стават по-трудни и май в момента дните, в които се дъня, са почти толкова, колкото тези, в които удържам фронта. Лошото обаче е друго - ако спра с диетата и мина на нормален режим, започвам да качвам некотролируемо килограми. Предишният път бяха 30 за по-малко от година. Този път съм решил да не се давам на ужасния си бавен крокодилски метаболизъм и на гадното наследствено предразположение.

Дръж се боби,не се предавай !!!Ние спортистите(тези от нас с по-бавен метаболизъм най-вече)трябва да се подкрепяме в трудни моменти :-) !!
  Знаеш.че за съжаление няма голяма систематичност при изчистването(правопропорционална на усилията имам предвид) видима за седмица или 2,което си е сравнително кратък период за равносметка.Още повече като сме приключили с грубата и сме стигнали до по-фината работа.Така че не падай духом.
  Аз например съм си дал 3 месеца за падане от 12% на 9-10% телесна мазнина без загуба(по възможност ) на тегло(97- 98кг на 183см) при високи въглехидрати(с ниско ги и в 6 малки порции и аз си знам какво ми е.Кардио 4х30 (седмично)на гладно(ставите ми не могат да се възстановяват при повече),тренировка в 4ворен сплит при 2 до 3 към едно система,диета-оптимална около 3600 до 4000 ккал(въртя ги непрекъснато)при съотношение на основните 35/50/15(мазнините само растителни).менюто всеки ден едно и също-само сменям вида риба и натуралния кафяв ориз със пълнозърнести макарони(някое и друго хранене с овесени ядки),зеленчуците на 400 гр задушени дневно на 4 порции(предимно зелени),един  плод на ден и то понякога,предимно разтворими витамини и минерали многократно в 4-5л вода.Само яйчен протеин >:(  на 3 приема смесен с колагенен(аминохидролизат).От другите добавки  mass stack-a на bsn в момента и това е.Без допълнителни бърнари и тнт.И за един месец съм свалил 2 см на талия,въпреки че качеството непрекъснато се подобрява ...така че сантиметъра не ми е най-добрия приятел в момента :-) .....та да не ставам многословен...натискай здраво и подобрението няма да закъснее....
    Реших да драсна няколко реда понеже дневника ти ме радва и го следя с интерес,предполагам не съм единствен ,така че дерзай,за да спазваме традицията ;-) .Поздрави!!!
  ps започна ли да се храня без система и се оказвам м/у 120 и 130 кг :-)

Мнението беше редактирано от малкия113 на 20.10.08 22:24.

21.10.08
15:15

казано от малкия113 на 20.10.08, 22:03:

Реших да драсна няколко реда понеже дневника ти ме радва и го следя с интерес,предполагам не съм единствен ,така че дерзай,за да спазваме традицията ;-) .Поздрави!!!
  ps започна ли да се храня без система и се оказвам м/у 120 и 130 кг :-)

малкия113, благодаря за хубавите думи и споделения опит!
Нямам намерение да се отказвам, само си мърморя и се оплаквам. Е, да, и се отпускам понякога за известно време - и аз съм човек, а вземе ли връх апетитът ми, започвам да разбирам наркоманите. :-) Но си имам ясна цел - в по-близък план да сваля мазнините до 12-13%, а в малко по-далечен - под 10%, дори около 7%, но засега не смея да се надявам на последното. И така връщам се на дневника.

21.10.2008 г. (нетренировъчен ден)

Пак ще започна да говоря за храна, защото май тя е в основата на всичките ми беди. Снощи ме прихванаха бесовете и взех да готвя - нещо, което много обичам да правя, но избягвам в последно време, защото... абе ясно е защо човек на диета не иска да готви. :-)
Та снощи извадих от фризера два пакета листа от кисело зеле и ги размразих. Взех два пакета телешка кайма на Сами-М (не е много мазна, става за разнообразие дори ако се избягват мазнините), метнах ги в една тенджерка с малко водичка, червен пипер, джоджен, соев сос и ситно нарязан лук. Никакво олио, никакв ориз, никаква сол (соевият сос и зелевите листа са достатъчно солени). След малко играчка с увиването и после чакане да се поуври всичко това, си хапнах чудесни НВД сърми. :-)
Взех си даже и за днес на обяд в офиса.
Днес след работа отново 40 минути велоергометър. Понаболява ме лявото коляно, но е леко и не може да ме спре това. Утре съм на гърди и бицепс, та ще отпочине един ден преди тренировката за крака.
Още не съм решил какво ще вечерям - или пак същото като снощи, или ще разнообразя с бъркани яйца с малко доматено пюре и извара.
Лошото е едно - пак отворих бира и в момента я довършвам, докато пиша. Е, в хладилника има само още една, а няма да излизам да купувам, така че днес ще са само две максимум, а от утре ще гледам да приключа за следващите няколко месеца с алкохола, щото заради някоя бира или чашка концентрат заминават всичките ми усилия.

22.10.08
16:29

22.10.2008 г. (тренировъчен ден)

Днес беше един странен ден. Странен по всички възможни критерии. Сутринта имах странна среща, след това пък някои иначе съвсем нормални хора се държаха странно, а накрая дойде време и за тренировка. Все пак преди това на обяд хапнах пилешко и пуешко филе (остатъци от съботното пазаруване) с кисели краставички и горчица, за десерт - обезмаслено кисело мляко и Pepsi Max.
Тренировката... Няма нужда да казвам, че се получи странна тренировка. Не лоша, а именно странна. :-)
Оставих голямата дъщеря да гледа малката на детската площадка и влязох в залата. Тъкмо щях да започвам да загрявам, когато двете цъфнаха при мен със сериозен проблем - пълен с ГОЛЕМИ неща памперс. Пратих голямата да вземе от нас памперс и кърпички, паркирах малката на машината за бедрени сгъвания и си загрях. :-) Леко, продължително, защото голямата се замота (естествено) и “напоително”, така да се каже. Взех да слагам повече тежести на лежанката и накрая си влязох съвсем в “работен” режим, когато голямата се появи с памперс и салфетки. Е, ако не сте преобували наакано дупе в съблекалнята на фитнеса, аз съм. За късмет днес залата беше и доста пълна, та събрах погледите. :-) Като се върнах, уж си бях нагласил лоста със 100 кг., ама се оказаха едни доста тежки 100 кила - едва бутнах 7-ца. Сигурно и 8 щях да ги докарам, но бях силно изненадан от слабостта си. Е, оказа се, че съм се престарал и съм си сложил 10 отгоре. :-) Ето и самата тренировка все пак:
1. Повдигане на щанга от лег - 10х20, 10х40, 10х40, 10х70 кг. загрявка и после 7х110, 5х120, 2х130 кг. работни. За пръв път от мноооого време правя 2 на 130 без чужда помощ, а последният път, когато го направих (тогава даже бяха 3 повторения), бях с над 20 килограма по-тежък, така че днес явно силата беше с мен. :-)
2. Повдигане на щанга от лег под наклон - 3 серии с 90 кг. и 8, 7, 6 повторения съответно.
3. Кофички с 15 кг. на кръста - три серии с 10, 8 и 8 повторения.
4. Флайс с 19 кг. дъмбел - 3 серии  с по 10, 9, 8 повторения.
5. Лицеви опори с широко разположени ръце до отказ - днес ги докарах до 30.

После дойде бицепсът:
6. Повдигане на крив лост от скотова пейка - 10х30, 8х40 кг. загрявка и после 8х50, 5х60 и 5х55 кг. Пак имах сила, можех и 6-ти път да сгъна 60-те кила. Интересно - скотовото ми е по-лесно от същото сгъване в изправено положение с прав лост.
7. Повдигане на 30 кг. дъмбели от изправено положение - 3 серии по седем повторения.
8. Повдигане на дъмбел 22,5 кг. от скотова пейка - 2 серии по 8 повторения.
9. Унилатерално бицепсово сгъване на долен скрипец от приведено положение - 2 серии по осем повторения с 25 кг.

В почивките на 7 и 8 направих 4 серии с 50 кг. щанга повдигане с обратен хват и бавно спускане от стоеж за брахиалис (уж).
Намалих сериите за бицепс с две, като отнех по една от последните две упражнения за бицепс - не исках да махам цялото четвърто упраженнеи, а май четири упражнения с по три работни серии са множко за бицепс.

Общо взето цялата тренировка ми беше страшно приятна и зареждаща - абсолютна противоположност на тази от миналата седмица. Имах сили и желание да тренирам, а в края не се чувствах смачкан и изтощен, а приятно уморен и разтоварен психически. Пожелавам на всички тренировките ви да са такива! :-) С изключение на памперса, де - той си е лично моя “екстра”.

За вечеря преди малко сложих да се пече пилешка кавърма с гъби - пилешко филе на кубчета, печурки, домати, червени чушки и лук, подправени със соев сос, червен пипер, джоджен, чубрица и малко водичка. Без мазнина. :-) Не е съвсем без въглехидрати, но почти се вписва в диетата ми.
Хубав ден, хубава тренировка - заслужавам си една биричка!
Тия дни трябва да си поговорим за ефекта на бирата върху метаболизма на трениращите - прочетох интересни неща по темата. Но не днес - писах достатъчно. :-)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.10.08 16:29.

23.10.08
05:21

Днес на път за работа реших, че е крайно време да сложа началото на есенно-зимния период. Чистенето - на пролет.
Сега променям режима на хранене, за да отговаря на сезона. Все пак за да не стане пак твърде много това, което ще имам да чистя, ще се въздържам от хляб, картофи, ориз, макаронени изделия и сладко, ще карам съвсем умерено с алкохола, няма да прекалявам с мазнините и ще въртя три пъти седмично велоергометър. Ще оставя един ден седмично изцяло на чисти белтъчини. Спирам всякакви добавки (бърнъри и др.), оставям само аминокиселините след тренировка за възстановяване. Целта ми е ако изобщо кача нещо през периода до март, то да е сравнително чисто, а не да се омазня. Ако подмина отметката от 105 кг. на кантара, ще подновя мъките предсрочно.
Днес е тренировъчен ден, така че пак ще пиша по-късно.

23.10.08
16:14

23.10.2008 г. (тренировъчен ден)

Днес беше по-обивкновен, но за сметка на това изнервящ, стресиращ и не много приятен ден. Мързеше ме зверски, чудех се какво оправдание да си измисля, за да не ида на тренировка и почти го бях нагласил - жена ми ми се обади, че е с висока температура и не се чувства добре... Но не, запънах се и отидох в залата. Няма шест-пет, трябва да се тренира. И добре, че отидох - направих хубава, зареждаща и стимулираща тренировка, истиснко продължение на вчерашната.
1. Клек с щанга - 8 без тежест, 8х70 кг. (загрявка) и после 8х100, 7х120, 4х140 и 7х110 кг. Реших да сложа днес 140 килограма  - да се пробвам. Оказа се, че изобщо не са ми проблем, направих 4 повторения, може би и пето щях да докарам... Имам сила за 160, ако посмея да ги сложа, но май ще изчакам няколко седмици.
2. Лег-преса - 8х190, 7х200, 7х190 кг. - тук също се осмелих да кача малко килограмите, 200 не бях слагал от миналата зима. Чувстах се много добре. След всяка серия направих по 20-тина повдигания за прасец.
3. Бедрено сгъване - 9х40, 9х40, 8х40 кг.
4. Бедрено разгъване - 8х40, 8х40, 8х40 кг.
5. Калф-машина - три серии по 15-тина повторения с 65 кг.

Между сериите за крака направих малко и за корем - три серии повдигане на крака от вис по 20 повторения, три серии коремни преси от обратен наклон по 20 повторения, три серии привеждания на горен скрипец с 80 кг по 20 повторения и три серии странични привеждания с 35 кг. дъмбел.

Хубава тренировка, имах много сили. След днешната тренировка си правя сметка да стигна 500 кг. трибой до Нова година. Не си го поставям като някаква абсолютна цел, но ако ще подменям диетата с по-богата храна, трябва да имам и нещо, към което да се стремя.

25.10.08
10:23

24.10.2008 г. (нетренировъчен ден)

Нормален ден в офиса - малко напрежение, доста работа, но нищо извън обичайното.
Вечерта се канех да завъртя 40 минути велоергометър, но нещата се завъртяха така, че седнах в кварталното кафе на бира и вместо кардио, се получи анти-кардио. После на вечеря отбелязах промяната в режима на храненен с доста солидно количество спагети Болонезе (ама както си трябва приготвени, никакви пълнозърнести истории, кайма от телешки шол и други такива).
Завъших деня с гледането на едно филмче, на което е трябвало отдавна да попадна - “Bigger Stronger Faster”. Беше оформено като изповед-автобиография на един човек на име Кристофър Бел, който се занимава от дете със силови спортове. По-натам филмът премина в изследване на отношението на Америка към стероидите - както в спорта, така и в обществото. Очаквах повече, но съм разочараван - в крайна сметка неолош филм, но изтъкан далеч повече от емоции и мнения, отколкото от реални достоверни факти. Все пак има защо да се гледа този филм - поучителен е в много отношения. Ако сте го пропуснали, наваксайте, има го по торент-трекерите с български субтитри, макар преводът да е безобразен.

25.10.08
10:33

25.10.2008 г. (тренировъчен ден)

Днес започнах деня със закуска. Ужасна работа - не го бях правил много, много отдавна. И то не каква да е закуска, а палачинки с пчелен мед. Натъпках се. Още изпитвам угризения, но ще ми мине. Не бях ял мед повече от половин година, а палачинки с мед - направо не помня от кога. Чувсвах се на седмото небе - чревоугодник съм и си го признавам. Все пак смятам да ограничавам подобни изпълнения, защото като почна пак чистенето на пролет, не искам да съм изгубил всичко постигнато.
С приятната тежест от палачинките се засилих към залата - не много удачно решение, но днес програмата ми е доста сбита. Тренировката беше за гръб, предмишница и трапец.

1. Набирания до брадичката с широк хват - кофти работа, направих две серии по осем, но следващите две успях да ги докарам само до 6. Палачинките си казаха думата. Не бива да се закусва и това е. :-)

2. Мъртва тяга - загрях със 140 без фитили, но нямах магнезий, нито талк и още на 6-тото повторение щангата взе да ми се изплъзва. След това вече с фитили направих 6х160, 3х180 и.... 2х200 кг. Кеф! Най-сетние стигнах тая заветна граница от 200 кг. Е, в тягата това не е кой знае какво, но за мен е доста, още повече, че направих две чисти повторения, без да се презорвам. Имам резерв и за повече дори в момента. Дали си казва думата смяната на програмата или намаляването на паузите не знам, но откакто направих промените, силата ми нарастна доста и това само за месец.

3. Гребане с дъмбел - 3 серии по осем повторения с 40 кг. Май ми е лек този, но по-тежък в залата няма. Ще видим, може да сменя упражнението направо с друго.

4. Придърпване на горен скрипец с широк хват зад врат - 8х80, 7х80, 6х80 кг.

5. Привеждане на горен скрипец с изпънати ръце - 7х80, 6х80, 6х80 кг.

За предмишница направих две упражнения и още две - за трапец. Вмъкнах ги между сериите за гърба както обикновено.
Прилична тренировка. В началото ми беше тежко заради храната, но после влязох в ритъм и още на тягата се чувствах добре. Просто половин час за храносмилане е малко, а и не съм свикнал да закусвам и организмът се чуди каква е тази храна преди обяд.

25.10.08
11:53

Хаха Боби остави палачинките за нас подрастващите :D На теб към колко часа са ти тренировките ( освен събота и неделя ) , защото гледам , че пишеш по различно време на деня. Все още не знам от къде си , а ми беше обещал да кажеш :) Честито за постигнатата цел - 200кг. и се придържай към режима , че ще оплескаш нещата :)

25.10.08
11:57

казано от Quen71n на 25.10.08, 11:53:

Хаха Боби остави палачинките за нас подрастващите :D На теб към колко часа са ти тренировките ( освен събота и неделя ) , защото гледам , че пишеш по различно време на деня. Все още не знам от къде си , а ми беше обещал да кажеш :) Честито за постигнатата цел - 200кг. и се придържай към режима , че ще оплескаш нещата :)

Хаха, готин отговор! :-)

От София съм, по-точно живея в Дървеница.:-)
Работя до пет следобед и през седмицата тренирам след това - някъде между 17:15 и 17:30 обикновено успявам да се довлека до залата.
Събота и неделя тренирам, когато успея, но не пропускам ден. :-)

Да, прав си за режима - не бива да се отпускам много, защото докато се усетя, ще замажа пак всичко. Но все пак палачинките са хубаво нещо... :-)

25.10.08
12:43

Така е , аз не се ограничавам ,но се пазя от ненужните храни като дюнери , сандвичи и такива.. Какво взимаш в момента освен бърнъра ? Сложи една снимка да видим кой е тоя дето вдига по 200кг . :D

25.10.08
13:04

казано от Quen71n на 25.10.08, 12:43:

Така е , аз не се ограничавам ,но се пазя от ненужните храни като дюнери , сандвичи и такива.. Какво взимаш в момента освен бърнъра ? Сложи една снимка да видим кой е тоя дето вдига по 200кг . :D

Бърнъра го спрях преди няколко дни - няма смисъл от него без стриктна диета. В момента взимам само аминокиселини след тренировка. Снимки май бях пускал по-горе, но ето пак:

http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/Fitness/Face2.jpg

http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/Fitness/Face1.jpg

http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/Fitness/Face3.jpg

http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/Fitness/Back1.jpg

http://i32.photobucket.com/albums/d16/Bobby_111/Untitled-1.jpg

Първите четири снимки са при тегло точно 100 кг. и са отпреди 2 седмици някъде, а на последната трябва да съм към 105 кг. и е отпреди 2-3 месеца.

И не, не съм черен, така излязоха снимките заради белите щори отзад и мързела на Боби да се занимава с тях. :-)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 25.10.08 13:07.

25.10.08
15:31

Хаха браво Боби , евала снимки , мога да те хвана за охрана с тия очила си за ЦРУ :D Какви аминки пиеш ?

25.10.08
15:57

Амино Монстер 2700 на Юнивърсъл. И не защото съм ги избирал, ами защото само такива има в залата. :-)
За охрана не ставам - аз съм много благ човек. Гледам да избягвам конфликтите на всяка цена. Само на волана се променям. :-)

25.10.08
17:08

Хаха повярвай там всички се променят :D Абе човек разкажи нещо за тебе , женен , деца , това онова , не че нещо , но просто ми стана интересно , човек на 33 години да се занимава активно с фитес и силов спорт , да взима добавки и тем подобни , правя аналогия с баща ми , който бачка , но няма такива наклонности - фитнес и спорт. За него работата си му е достатъчен фитнес и за съжаление не ми дава добър пример :(

25.10.08
17:28

:-) Оххх. Доживях да ме сравняват с нечий баща. Е, сигурно така е редно, знам ли? :-) Времето си минава и нямаме контрол над това.
Какво да кажа? Допреди няколко години не бях си и помислял за фитнес. Пиех, пушех, тъпчех се без котрол... последствията са долу-горе ясни - затлъстяване, високо кръвно, проблеми. Стреснах се, когато жена ми запчна да се оплаква, че й тежа, като правим секс. Доста неприятно, мога да кажа. :-)
Иначе имам две деца - момиченца. :-) Голямата е почти на 11 вече, малката - на година и осем месеца. Женен съм от... много години.  Ученическа любов. :-) Жена ми ме завлече на сила в залата за пръв път, после тя се отказа, аз продължих, щото съм инат. По образование съм икономист, по занятие се занимавам с компютри, хора и обработка на данни. Имам си подчинени, имам си шеф - нормални неща. Средно управленско ниво. Повече мога да разкажа за себе си на по бира, ако се съберем на форумна сбирка някой ден.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1