12.03.09
19:51
Количествата са според личните ви предпочитания. Описвам марките на продуктите, защото съм сигурна че с тях става добре. Ако изварата е от киселите няма да стане добре, така че:
100 - 150 гр извара Мероне
какао на д-р Йоткер около 1 суп.лъжица, може и повече
кокосови стърготини
бадеми лещници сурови
стевия ,/подсладител, захар/
Изварата, какаото и стевията се омесват добре. Добавят се малко кокосови стърготини и смлени лешници. С длани се оформят топчета в които се напъхва суров бадем. Овалват се в кокосови стърготини.
Много е вкусно и леко и най-вече безвъглехидратно
Темата беше редактирана от diva 97 на 12.03.09 19:52.
Hmm, изглежда интересно, но не точно и без въглехидратно, сигурно ще пробвам да видя какво ще стане.
казано от emzo на 12.03.09, 20:17:
Hmm, изглежда интересно, но не точно и без въглехидратно, сигурно ще пробвам да видя какво ще стане.
Е няма да прекаляваме с ядките и кокоса. Аз поне сложих мъничко
казано от diva 97 на 12.03.09, 19:51:
Количествата са според личните ви предпочитания. Описвам марките на продуктите, защото съм сигурна че с тях става добре. Ако изварата е от киселите няма да стане добре, така че:
100 - 150 гр извара Мероне
какао на д-р Йоткер около 1 суп.лъжица, може и повече
кокосови стърготини
бадеми лещници сурови
стевия ,/подсладител, захар/
Изварата, какаото и стевията се омесват добре. Добавят се малко кокосови стърготини и смлени лешници. С длани се оформят топчета в които се напъхва суров бадем. Овалват се в кокосови стърготини.Много е вкусно и леко и най-вече безвъглехидратно
Дива, после в хладилник ли се съхраняват? Може и маалко ванилия да се добави...... интересна рецепта ;)
казано от Cedar на 13.03.09, 07:12:
казано от diva 97 на 12.03.09, 19:51:
Дива, после в хладилник ли се съхраняват? Може и маалко ванилия да се добави...... интересна рецепта ;)
Правя си малко количество и хич не стигат до хладилника, направо ги омитам наведнъж. Но иначе е вариант де се сложат в хладилник. Аз ванилията не я харесвам много, може би само на определени неща - крем карамел, палачинки и т.н.,пък и съм се запалила напоследък по храненето според кръвната група и се придържам към основните принципи. Ванилията ми е една от забранените храни. за съжаление и кокоса, но ям от време на време.
Еха, страшно вкусно ми звучи :) супер, още днес ще я опитам. :) Благодаря много за рецептичката :)
Аз в неделя ще си играя, но мисля да добавя и протеин.
Vessi кажи си мнението като ги опиташ.
казано от emzo на 13.03.09, 11:11:
Аз в неделя ще си играя, но мисля да добавя и протеин.
Vessi кажи си мнението като ги опиташ.
ОК, ще докладвам :)
Ле-лее, Дива, и как я измисли тая рецепта!? Възхищавам ти се направо!!! Ей сега взимам един тефтер и почвам да си записвам рецепти в него. Сериозно - тефтера вече е пред мене!! Ще си направя раздел “Дива”, “Венци”, “Cedar”.. супер стееее!!!!!
Мнението беше редактирано от maria на 13.03.09 13:28.
Да бе, и аз им се кефя много, аз немога така да измислям в кухнята, хич ама....и крада от техните рецепти :) сори :)
13.03.09
22:09
И аз днес си направих и станаха супер...мерси за рецептата :)
http://www.tulumba.com/mmTULUMBA/Images/FB249068BB195_250.jpg това ли е какаото ?
14.03.09
13:23
аммммм и аз днес ще правя – изглежда ми доста вкусно :)
Аз ги пробвах преди малко :)
Лелееее, Дива, как може да си знаела такава рецепт аи да не си я споделяла досега?! Ами, че те са по-хубави тези бонбони от истинското Рафаело!
Супер си! Иска ми се да те разцелувам!
казано от emzo на 14.03.09, 12:51:
http://www.tulumba.com/mmTULUMBA/Images/FB249068BB195_250.jpg това ли е какаото ?
Моето е с нарисуван шоколадов кекс тип “фъч” и пише “плюс рецепта”, но предполагам че е същата работа
казано от Limka на 14.03.09, 15:41:
Аз ги пробвах преди малко :)
Лелееее, Дива, как може да си знаела такава рецепт аи да не си я споделяла досега?! Ами, че те са по-хубави тези бонбони от истинското Рафаело!
Супер си! Иска ми се да те разцелувам!
С удоволствие ще се оставя да ме разцелуваш. От мен рецепти да искаш. Като се сетя нещо по-уникално ще пиша :-)
Така, такава извара не можах да намеря.
Пробвах рецептата и не ми харесаха, но още от сега знам къде е проблема - точно в изварата.Каква е тази “Мероне” ?
Има я в Пикадили - пакетирана е като колбас. По принцип аз от там си купувам изварата. Тази и на Дядо Либен. И двете ми са вкусни.
Мнението беше редактирано от stivcho на 14.03.09 19:30.
казано от emzo на 14.03.09, 18:51:
Така, такава извара не можах да намеря.
Пробвах рецептата и не ми харесаха, но още от сега знам къде е проблема - точно в изварата.Каква е тази “Мероне” ?
Ей това е изварата http://www.merone.bg/?lang=bg&go=2.2. Има я в големите магазини обикновено. Аз затова подчертах че е важно да са точно тези марки продукти, защото с друга извара става блудкаво. Меронето е неутрална на вкус и не стои на бучки. Хайде дано ти хареса другия път.
16.03.09
06:35
Вчера и аз реших да пробвам рецептата. В най-големия “Фантастико” в Sкy City нямаше извара “Мероне” - специално питах, или за друга безсолна извара... “Няма такава! Всички са леко солени.” - беше отговорът на консултантката на млечния щанд. Ми, хубаво ... взех “Дядо Либен”. Вкъщи имах останала извара “Пършевица” - безсолна. Смесих ги двете. Реших да ъпгрейдна малко рецептата, като добавих и суров сусам, а вместо подсладител, сложих ситно нарязани парченца сушен ананас (от доста време ми стоеше и се чудех къде да го бегтна, защото ми идва много сладък в мюсилто...). Освен бели, намерих и цветни кокосови стърготини (с Е-та оцветени, ама айде..). Станаха разноцветни Рафаеловчета. След като стегнаха в хладилника, цялото домочадие ги опита и ги хареса. За мен това е критерият - хора, предубедени към вкуса на здравословната кухня, да харесат нещо такова на вкус:)
Ей Дива, абе страшна си, страхотна вкусотия, спретнах си вчера и аз Рафаеловчета, ама аз си ги пакитирах като шоколадчета в алуминиево фолио и ги метнах в хладилника. Еееееее, не устисках снощи и метнах едното към 22,00 преди лягане, лелеее много вкусно Дива, супер си :)
Между другото, аз на д-р Йоткер не намерих какаото, а си взех от това черното, най - обикновенно черно какао, без захар, и с него се получи :) на пакета пишеше, натурално какао :)
16.03.09
09:09
Смятам следващия път да добавя и малко сирене Маскарпоне - като истинско тирамису ще стане ..иииии.... малко се отдалечаваме от НВД вече:)
Аз например, махнах ядките, само извара, какао, подсладител и кокосови стърготини, за да мога и късно вечер да си го хапвам, въпреки че не знам това черното какао, до колко може да се хапва вечер :roll: но то е една с.л. на 250 гр. извара, така че......
Мнението беше редактирано от Vess на 16.03.09 09:21.
19.03.09
07:34
Ето ги моите Рафаелчета: .... доста тъмна снимка.
19.03.09
20:53
това като хранително съдържание и енергииност как се движи
20.03.09
06:39
Ами както на изварата, плюс натурално какао супена лъжица за цялата доза от 15-тина парчета, останалото е малко кокос, суров бадем и евентуално някакъв подсладител...
казано от Иван Шишманов на 19.03.09, 20:53:
Аз лично не слагам ядки, само кокосови стърготини, и мога да ти кажа че си ги хапвам постоянно, без да се притеснявам, така че давай смело....та това е чисто и просто една извара, подобрена с натурално какао и подсладител :)
20.03.09
11:07
казано от Vessi на 20.03.09, 10:03:
казано от Иван Шишманов на 19.03.09, 20:53:
Аз лично не слагам ядки, само кокосови стърготини, и мога да ти кажа че си ги хапвам постоянно, без да се притеснявам, така че давай смело....та това е чисто и просто една извара, подобрена с натурално какао и подсладител :)
Ами те тия подсладители и какао не са много много за НВД
Ама това е подсладител бе човек, именно, той замества нуждата ти за сладко когато си на НВД, ако имаш такава, а какаото е черно :) можеш да си ги хапваш преди обед през спокойно според мен, но ти си решаваш.....
20.03.09
11:20
Аз не слагам подсладител, а малко нарязан на дребно сушен ананас
казано от Ива Павлина на 20.03.09, 11:20:
Аз не слагам подсладител, а малко нарязан на дребно сушен ананас
Да, ето друг много добър вариант :)
20.03.09
12:10
казано от Vessi на 20.03.09, 11:15:
Ама това е подсладител бе човек, именно, той замества нуждата ти за сладко когато си на НВД, ако имаш такава, а какаото е черно :) можеш да си ги хапваш преди обед през спокойно според мен, но ти си решаваш.....
Ако не греша това е достатъчно за да се вдигне кръвната захар което е лошо.
20.03.09
12:13
Наистина, скоро се разбра, че дори подсладителите, които уж се вливаха в белтъчния, а не във въглехидратния метаболизъм, също покачват малко кръвната глюкоза. Аз лично никога не съм ги използвала.
Аз лично уж ги чета постоянно като излязат изследвания за подсладителите, но общо взето май не са взели крайно решение.
А някой знае ли кой от подсладителите е най - малкото зло ? И изобщо какво правим след като всичко вече е вредно, егати...ако му се преяде сладко на човек..... а захар категорично не употребявам, то е ясно, ама сега като чета и за подсладителите и.....
Ами като ти се прияде сладко-не яж..ще се повтори 4-5 пъти и вече няма да ти се прияжда сладко.(поне при мен е така)
казано от Vessi на 20.03.09, 14:17:
А някой знае ли кой от подсладителите е най - малкото зло ? И изобщо какво правим след като всичко вече е вредно, егати...ако му се преяде сладко на човек..... а захар категорично не употребявам, то е ясно, ама сега като чета и за подсладителите и.....
Единствените източници са плодовете, аз лично си взимам Стевия....., е Веси, ако много узверееш за сладко - мястото му е в свинския ден :)
Емзо, аз не съм хапвала нищо сладко от 3 год. поне.....не съм и изпитвала нужда, но при всеки е различно :)
20.03.09
17:48
Сладко - каквото има сладко в мюслито и в плодовете.