НВД бонбони Рафаело

Прескочи до:

12.03.09
19:51

Количествата са според личните ви предпочитания. Описвам марките на продуктите, защото съм сигурна че с тях става добре. Ако изварата е от киселите няма да стане добре, така че:

100 - 150 гр извара Мероне
какао на д-р Йоткер около 1 суп.лъжица, може и повече
кокосови стърготини
бадеми лещници сурови
стевия ,/подсладител, захар/
Изварата, какаото и стевията се омесват добре. Добавят се малко кокосови стърготини и смлени лешници. С длани се оформят топчета в които се напъхва суров бадем. Овалват се в кокосови стърготини.

Много е вкусно и леко и най-вече безвъглехидратно

Темата беше редактирана от diva 97 на 12.03.09 19:52.

12.03.09
20:17

Hmm, изглежда интересно, но не точно и без въглехидратно, сигурно ще пробвам да видя какво ще стане.

12.03.09
20:21

казано от emzo на 12.03.09, 20:17:

Hmm, изглежда интересно, но не точно и без въглехидратно, сигурно ще пробвам да видя какво ще стане.

Е няма да прекаляваме с ядките и кокоса. Аз поне сложих мъничко

13.03.09
07:12

казано от diva 97 на 12.03.09, 19:51:

Количествата са според личните ви предпочитания. Описвам марките на продуктите, защото съм сигурна че с тях става добре. Ако изварата е от киселите няма да стане добре, така че:

100 - 150 гр извара Мероне
какао на д-р Йоткер около 1 суп.лъжица, може и повече
кокосови стърготини
бадеми лещници сурови
стевия ,/подсладител, захар/
Изварата, какаото и стевията се омесват добре. Добавят се малко кокосови стърготини и смлени лешници. С длани се оформят топчета в които се напъхва суров бадем. Овалват се в кокосови стърготини.

Много е вкусно и леко и най-вече безвъглехидратно

Дива, после в хладилник ли се съхраняват? Може и маалко ванилия да се добави...... интересна рецепта  ;)

13.03.09
07:18

казано от Cedar на 13.03.09, 07:12:

казано от diva 97 на 12.03.09, 19:51:

Дива, после в хладилник ли се съхраняват? Може и маалко ванилия да се добави...... интересна рецепта  ;)

Правя си малко количество и хич не стигат до хладилника, направо ги омитам наведнъж. Но иначе е вариант де се сложат в хладилник. Аз ванилията не я харесвам много, може би само на определени неща - крем карамел, палачинки и т.н.,пък и съм се запалила напоследък по храненето според кръвната група и се придържам към основните принципи. Ванилията ми е една от забранените храни. за съжаление и кокоса, но ям от време на време.

13.03.09
09:51

Еха, страшно вкусно ми звучи :) супер, още днес ще я опитам. :) Благодаря много за рецептичката :)

13.03.09
11:11

Аз в неделя ще си играя, но мисля да добавя и протеин.

Vessi кажи си мнението като ги опиташ.

13.03.09
12:05

казано от emzo на 13.03.09, 11:11:

Аз в неделя ще си играя, но мисля да добавя и протеин.

Vessi кажи си мнението като ги опиташ.

ОК, ще докладвам :)

13.03.09
13:28

Ле-лее, Дива, и как я измисли тая рецепта!? Възхищавам ти се направо!!! Ей сега взимам един тефтер и почвам да си записвам рецепти в него. Сериозно - тефтера вече е пред мене!! Ще си направя раздел “Дива”, “Венци”, “Cedar”.. супер стееее!!!!!

Мнението беше редактирано от maria на 13.03.09 13:28.

13.03.09
13:48

Да бе, и аз им се кефя много, аз немога така да измислям в кухнята, хич ама....и крада от техните рецепти :) сори :)

ПО

13.03.09
22:09

И аз днес си направих и станаха супер...мерси за рецептата :)

14.03.09
12:51

http://www.tulumba.com/mmTULUMBA/Images/FB249068BB195_250.jpg това ли е какаото ?

аммммм и аз днес ще правя – изглежда ми доста вкусно :)

14.03.09
15:41

Аз ги пробвах преди малко :)

Лелееее, Дива, как може да си знаела такава рецепт аи да не си я споделяла досега?! Ами, че те са по-хубави тези бонбони от истинското Рафаело!

Супер си! Иска ми се да те разцелувам!

14.03.09
17:19

казано от emzo на 14.03.09, 12:51:

http://www.tulumba.com/mmTULUMBA/Images/FB249068BB195_250.jpg това ли е какаото ?

Моето е с нарисуван шоколадов кекс тип “фъч” и пише “плюс рецепта”, но предполагам че е същата работа

14.03.09
17:21

казано от Limka на 14.03.09, 15:41:

Аз ги пробвах преди малко :)

Лелееее, Дива, как може да си знаела такава рецепт аи да не си я споделяла досега?! Ами, че те са по-хубави тези бонбони от истинското Рафаело!

Супер си! Иска ми се да те разцелувам!

С удоволствие ще се оставя да ме разцелуваш. От мен рецепти да искаш. Като се сетя нещо по-уникално ще пиша :-)

14.03.09
18:51

Така, такава извара не можах да намеря.
Пробвах рецептата и не ми харесаха, но още от сега знам къде е проблема - точно в изварата.Каква е тази “Мероне” ?

14.03.09
19:26

Има я в Пикадили - пакетирана е като колбас. По принцип аз от там си купувам изварата. Тази и на Дядо Либен. И двете  ми са вкусни.

Мнението беше редактирано от stivcho на 14.03.09 19:30.

15.03.09
05:39

казано от emzo на 14.03.09, 18:51:

Така, такава извара не можах да намеря.
Пробвах рецептата и не ми харесаха, но още от сега знам къде е проблема - точно в изварата.Каква е тази “Мероне” ?

Ей това е изварата http://www.merone.bg/?lang=bg&go=2.2. Има я в големите магазини обикновено. Аз затова подчертах че е важно да са точно тези марки продукти, защото с друга извара става блудкаво. Меронето е неутрална на вкус и не стои на бучки. Хайде дано ти хареса  другия път.

16.03.09
06:35

Вчера и аз реших да пробвам рецептата. В  най-големия “Фантастико” в Sкy City нямаше извара “Мероне” - специално питах, или за друга безсолна извара... “Няма такава! Всички са леко солени.” - беше отговорът на консултантката на млечния щанд. Ми, хубаво ... взех “Дядо Либен”. Вкъщи имах останала извара “Пършевица” - безсолна. Смесих ги двете. Реших да ъпгрейдна малко рецептата, като добавих и суров сусам, а вместо подсладител, сложих ситно нарязани парченца сушен ананас (от доста време ми стоеше и се чудех къде да го бегтна, защото ми идва много  сладък в мюсилто...). Освен бели, намерих и цветни кокосови стърготини (с Е-та оцветени, ама айде..). Станаха разноцветни Рафаеловчета. След като стегнаха в хладилника, цялото домочадие ги опита и ги хареса. За мен това е критерият - хора, предубедени към вкуса на здравословната кухня, да харесат нещо такова на вкус:)

16.03.09
07:54

Ей Дива, абе страшна си, страхотна вкусотия, спретнах си вчера и аз Рафаеловчета, ама аз си ги пакитирах като шоколадчета в алуминиево фолио и ги метнах в хладилника. Еееееее, не устисках снощи и метнах едното към 22,00 преди лягане, лелеее много вкусно Дива, супер си :)

16.03.09
08:28

Между другото, аз на д-р Йоткер не намерих какаото, а си взех от това черното, най - обикновенно черно какао, без захар, и с него се получи :) на пакета пишеше, натурално какао :)

16.03.09
09:09

Смятам следващия път да добавя и малко сирене Маскарпоне - като истинско тирамису ще стане ..иииии.... малко се отдалечаваме от НВД вече:)

16.03.09
09:20

Аз например, махнах ядките, само извара, какао, подсладител и кокосови стърготини, за да мога и късно вечер да си го хапвам, въпреки че не знам това черното какао, до колко може да се хапва вечер  :roll: но то е една с.л. на 250 гр. извара, така че......

Мнението беше редактирано от Vess на 16.03.09 09:21.

19.03.09
07:34

Ето ги моите Рафаелчета: .... доста тъмна снимка.

това като хранително съдържание и енергииност как се движи

20.03.09
06:39

Ами както на изварата, плюс натурално какао супена лъжица за цялата доза от 15-тина парчета, останалото е малко кокос, суров бадем и евентуално някакъв подсладител...

20.03.09
10:03

казано от Иван Шишманов на 19.03.09, 20:53:

Аз лично не слагам ядки, само кокосови стърготини, и мога да ти кажа че си ги хапвам постоянно, без да се притеснявам, така че давай смело....та това е чисто и просто една извара, подобрена с натурално какао и подсладител :)

20.03.09
11:00

Я вижте и мойте десертчета Рафаело :)

казано от Vessi на 20.03.09, 10:03:

казано от Иван Шишманов на 19.03.09, 20:53:

Аз лично не слагам ядки, само кокосови стърготини, и мога да ти кажа че си ги хапвам постоянно, без да се притеснявам, така че давай смело....та това е чисто и просто една извара, подобрена с натурално какао и подсладител :)

Ами те тия подсладители и какао не са много много за НВД

20.03.09
11:15

Ама това е подсладител бе човек, именно, той замества нуждата ти за сладко когато си на НВД, ако имаш такава, а какаото е черно :) можеш да си ги хапваш преди обед през спокойно според мен, но ти си решаваш.....

20.03.09
11:20

Аз не слагам подсладител, а малко нарязан на дребно сушен ананас

20.03.09
11:22

казано от Ива Павлина на 20.03.09, 11:20:

Аз не слагам подсладител, а малко нарязан на дребно сушен ананас

Да, ето друг много добър вариант :)

казано от Vessi на 20.03.09, 11:15:

Ама това е подсладител бе човек, именно, той замества нуждата ти за сладко когато си на НВД, ако имаш такава, а какаото е черно :) можеш да си ги хапваш преди обед през спокойно според мен, но ти си решаваш.....

Ако не греша това е достатъчно за да се вдигне кръвната захар което е лошо.

20.03.09
12:13

Наистина, скоро се разбра, че дори подсладителите, които уж се вливаха в белтъчния, а не във въглехидратния метаболизъм, също покачват малко кръвната глюкоза. Аз лично никога не съм ги използвала.

20.03.09
14:07

Аз лично уж ги чета постоянно като излязат изследвания за подсладителите, но общо взето май не са взели крайно решение.

20.03.09
14:17

А някой знае ли кой от подсладителите е най - малкото зло ? И изобщо какво правим след като всичко вече е вредно, егати...ако му се преяде сладко на човек..... а захар категорично не употребявам, то е ясно, ама сега като чета и за подсладителите и.....

20.03.09
14:43

Ами като ти се прияде сладко-не яж..ще се повтори 4-5 пъти и вече няма да ти се прияжда сладко.(поне при мен е така)

20.03.09
15:21

Ако пък всички ми кажете, че не си позволявате сладко евала Ви правя :Д

20.03.09
16:14

казано от Vessi на 20.03.09, 14:17:

А някой знае ли кой от подсладителите е най - малкото зло ? И изобщо какво правим след като всичко вече е вредно, егати...ако му се преяде сладко на човек..... а захар категорично не употребявам, то е ясно, ама сега като чета и за подсладителите и.....

Единствените източници са плодовете, аз лично си взимам Стевия....., е Веси, ако много узверееш за сладко - мястото му е в свинския ден :)
Емзо, аз не съм хапвала нищо сладко от 3 год. поне.....не съм и изпитвала нужда, но при всеки е различно :)

20.03.09
17:48

Сладко - каквото има сладко в мюслито и в плодовете.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1