18.12.15
18:09
Снимах и кофичките си в единия от трисетите.
Опитах да направя 3 пълни повторения, но усетих, че щеше да е отказ и спрях, след което продължих с 2 повторения само негативната част.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 18.12.15 18:10.
Кофички между две “бягащи” пътеки... :) Изобретателно.
Нямате ли си в този фитнес стойка за кофи и набирания? :)
18.12.15
18:27
Хахаххаха налага се да сме изобретателни в доста моменти :D
Има такава стойка, Боби, но ми е малко неудобна - мисля, че има прекалено голямо (за мен) разстояние между дръжките й. А гледам, че и момчетата (колегите от басейна) правят на пътеките, така че явно не е само при мен проблемът. :D
19.12.15
13:24
Добавката към храната от вчера беше от пилешка пържола от бут на скара + порция зеленчуци на жар (300 г) - моркови, патладжани, гъби, червен лук, тиквички;
300 г печена тиква
Храната днес
2 пъстърви, печени във фурна
купичка качамак
2 малки глави карфиол на пара
нес кафе с чиа семена и 2 ч.л. домашна кокосова паста
Уикендът ще е почивен откъм тренировки, но динамичен - с обикаляне, срещи с близки хора. Ще се изморя от хубави емоции (които, впрочем, започнаха от снощи) :D
Край на 11-ти месец по “тежко-средно-леко”
20.12.15
19:46
Много хубав почивен ден, прекаран с момичетата от отбора на нашето предколедно домашно парти. (inlove)
Ще се опитам да пресъздам храната за целия ден:
100 г риба тон
около 250 г свинско бон филе
50 г домашна луканка
2-3 резенчета пастърма
30 г сирене
5-6 бадема
червена леща (около 100 г сурово състояние)
1 пълна супена лъжица картофено пюре
4 малки зелеви сармички с ориз и мляно месо (може би около 200-250 г всичките)
150 мл домашно червено вино
1 суров бонбон от моите
30 г черен шоколад (99%)
1 хапка от домашен сладкиш с орехи, сушени плодове, канела, карамфил
салата от рукола, моркови, зеле (към 300-400 г)
4 червени чушки (печени)
задушени броколи и моркови (600-700 г)
кафе
Доста неща (като разновидност), но като цяло бях премерена с количествата и подбора на храни.
От утре започва разтоварващата ми седмица, но още не съм решила какви ще са тренировките. Обмислям да направя горна-долна-горна-долна, но ще преценявам в движение. :)
21.12.15
14:46
Седмица 56. Разтоварваща
тренировка 1 - горна част (40 мин) + кардио (20мин, пулс 135)
Суперсерии
лег с дъмбели: 2х8х20 кг 1х6х20 кг на ръка
вертикален скрипец, широк хват: 2х8х50 кг 1х6х50 кг
полулег с дъмбели: 2х8х16 кг 1х6х16 кг на ръка
хоризонтално гребане: 2х8х50 кг 1х6х50 кг
флор преса от глутеус мост: 3х8х20 кг на ръка
хиперекстензии: 3х8х40 кг
раменни преси от стоеж: 2х8х12 1х6х12 кг на ръка
V преси (корем) 3х20 повт
разтваряне встрани с дъмбели, стоеж: 3х8х9 кг на ръка
колелце от колене: 15 12 12 бр
бицепсово с дъмбели от стоеж и променлив хват: 2х8х8 кг 1х6х8 кг на ръка
разгъване на горен скрипец с прав лост: 3х8х40 кг
храна
500 г свински врат във фурна
120 г (готово съст) каша от просо
80 г шоколад със стевия
2 бр айсберг
20 мл мазнина
редакция: добавям тиква с какао и стевия, както и 2-3 фурми и 2 ч.л. чиа семена
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 21.12.15 20:18.
22.12.15
15:14
Седмица 56. Разтоварваща
тренировка 2 - долна част (леко) + кардио 20 мин (пътека, наклон)
Двустранно: 3х20х20 кг екстензии
едностранно, суперсерии
по 3 серии на крак:
Екстензия: 15 повт с 5 кг и задържане горе
БГ клек: 15 повт собствено тегло
суперсерии:
Хакен клек: 3х20 без добавена тежест
Лег преса 45 градусова: 3х15х40 кг добавена тежест, без разгъване на краката
Частична сумо тяга (без разгъване на краката):3х15х40 кг
обратни хиперекстензии: 15х
Бедрено сгъване от лицев лег:
3х20х25 кг двустранно
2х15х10 кг едностранно
Много лека и бърза тренировка, колкото да раздвижа. :)
храна:
300 г свинско бон филе
200 г риба тон
100 г оризовки
1 парче оризов кекс с банани
40 мл оризово олио
800 г зеле
500 г моркови
кафе
Тези дни не ми се получава ротацията на месото (като разновидност), но не е фатално. Има разни неща за доизяждане. :)
Снимах какво имам предвид под частична сумо тяга. Така акцентирам на глутеуси и задни бедра.
Частичната сумо тяга и аз така я правя,но с дъмбел, и наистина се усеща много добре.
Който опита, няма да съжалява. :)
23.12.15
18:55
Храна:
500 г пилешко бон филе
300 г сладки картофи, печени + стевия
1/2 парче оризов кекс
20 мл мазнина
1 малка глава бяло зеле
1 бр айсберг
нес кафе с чиа семена и кокосова паста
50 г суров десерт с какаови зърна и кашу
Раздвижване
20 мин домашно кардио (изкачване върху табуретка) с пулс около 122-125, последвани от
10 мин комбинация от jumping jacks и разни упражнения от водната аеробика, с които вдигнах пулса до 135-140
(muscle)
Утре ще търся работеща зала в квартала, за да тренирам горна част, а в петък ще си спретна нещо за краката в домашни условия - не съм го измислила още. :)
24.12.15
11:48
Седмица 56 - разтоварваща
Тренировка 3 - горна част
Суперсерии:
лежанка: 1х10х40 1х6х50 1х5х50 кг
вертикален скрипец, широк хват: 3х8х50 кг
полулег с дъмбели: 1х10х18 кг на ръка, 2х8х20 кг на ръка
гребане с щанга: 1х10х50 кг 2х8х60 кг
обратен наклон с щанга: 3х10х50 кг
горен скрипец, придърпване с V ръкохватка: 3х8х50 кг (като последната серия беше дроп 50-40-30 кг, по 4 повторения)
раменни преси с дъмбели, стоеж: 3х8х12 кг на ръка
корем с колелце от колене: 15, 15, 12 повторения
бицепс с дъмбели от стоеж и променлив хват: 1х8х12 кг на ръка и две дроп серии с: 4 повторения с 12 кг, последвани с 4-5 повторения с 10 кг на ръка
лежанка с тесен хват: 3х8х30 кг
20 мин пътека, наклон, вдигнах пулса до 150
Храна:
по план:
2 пъстърви на скара
150 г картофи
200 г сладки картофи
4 червени чушки
китайско зеле
Извън план: вероятно ще има любимите ми сушени чушки, пълнени с боб; ще си каже довечера. :)
Днес дълго се колебах в коя зала в квартала да тренирам - дали тази, в която вече съм била веднъж или в друга, в която никога не съм ходила. В крайна сметка в последния момент завих рязко към тази, в която не съм била - реших все пак да видя какво предлага тя, за да знам в бъдеще, ако се случи пак да тренирам в “чужда” зала. :D Не сбърках - имаше си всичко залата, достатъчно лежанки и лостове, достатъчно свободни тежести. Чисто и приятно, с приемлива цена.
Но беше забавно, защото отивам за първи път там и хората не ме познават. Въпреки че тренировката ми беше от леките, усетих доста погледи. По едно време, когато взех 20-ките за полулега, ясно чух как отзад се коментира какви тежести използвам.
Осмелиха се да ме заговорят - явно се бяха обзалагали дали се занимавам със силов спорт или не. :) Бяха учтиви обаче и добронамерени, така че и аз се отнесох с уважение.
Добре, че не ми се падна да тренирам някоя от тренировките си по тежко-средно-леко, че сигурно щяха да се обзалагат на каква химия съм. :D :D :D
Добре, че днес беше горна част, а не крака...
Хубави почивни дни на всички!
Весели празници на празнуващите. :)
Когато аз взема 20ките за полу-лег,всичко живо настръхва и стои в режим готовност да ме спасяват ,сякаш ще правя полу-лег с някакви гигантски скали! :D Нищо,че си ме познават,много ги е страх да не се осакатя нещо ...:D
24.12.15
23:45
Рони, абе ти не изглеждаш сякаш тренираш.....какво се правиш :D :P ;) :)))))
П.П. И само осребряваш интереса ....... :D
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 24.12.15 23:45.
25.12.15
00:16
И не само това..
Не стига, че не ми личи, че тренирам и че съм дървен философ, ами даже се осмелявам да противорека на фитнес гурутата. Ужас!!! :D Само се чудя къде да си складирам въображаемите хонорари... :D :D :D
Юле, явно 20-ките са някаква граница, след която... стават чудеса?! :D
25.12.15
00:21
Хонорарите от излъганите деца.........
25.12.15
14:03
Весела Коледа!
Седмица 56 - разтоварваща
Тренировка 4 - долна част
клек на гръб: загряваща само с лоста; 1х15х40 кг 1х10х60 кг 3х6х70 кг
суперсерии:
лег преса, 45 градуса: 3х20х60 кг добавени, без пълно разгъване в коленете
хакен клек: 3х15х30 кг добавени
бедрено сгъване от лицев лег: 1х20х25 кг 2х15х30 кг
добро утро: 1х15х40 кг 2х10х60 кг
РУМЪНСКА тяга: 3х20х20 кг
Бърза и съвсем лека тренировка; без кардио.
В крайна сметка залата в Ботевград работи и днес, така че предпочетох да ида там и да разцъкам с малко тежести, вместо планираната домашна тренировка. :D
Храната
котлет сьомга, печена пуйка, китайско зеле, 3 бр оризовки, 30 г орехи
сигурно ще има и някакви салати, както и картофи
Снощи хапнах типичните неща за Бъдни вечер, като чушките с боб бяха с приоритет. Хапнах малко и от питката, както и домашен тиквеник, който мама беше направила със стевия. Супер вкусен! :)
Утре мога да направя домашно кардио на стол.
Здрави бъдете!
26.12.15
15:46
И днес отскочихме до залата - Росен си имаше тренировка по програмата, та реших и аз да си направя кардиото там.
Раздвижване
30 мин ходене на пътека, наклон, пулс между 145 и 160 (през по-голямата част около 146)
Храна
1/4 котлет от сьомга
200 г патешко филе
3 малки палачинки на Рони, намазани с крем от тиква и ванилия
200 г кекс от царевично брашно, кокосово мляко и тиква
2 ч.л. мед
4 червени чушки
китайско зеле
Фитнесът в Ботевград беше организирал една коледна игра, от която спечелих шейкър. :)
А билетчетата за единичните тренировки от вчера и днес участват и в томбола за още награди. Дано пък да ни е късметлийско с Роско. :D
26.12.15
16:53
#ВърниПаритеНаДецата !!! :D
26.12.15
18:07
Много уникална Дама! :* :* :* :* :* :*
26.12.15
19:55
казано от Херцог Трън на 26.12.15, 16:53:
#ВърниПаритеНаДецата !!! :D
:D
Това ще е хаштагът на сезона!
Но за да не стоят и другите в неведение, ще нахвърлям набързо предисторията.
Онзи ден публикувах в личния си профил във фейсбук една картинка, в която обяснявам защо няма “римска тяга”, а има “румънска тяга” - историята на произхода на името, като в добавка уточних, че за Нова година си пожелавам все повече хора да я наричат румънска и все по-малко псевдотреньори да се пръкват.
В крайна сметка, като коментар се включи един от културистите ни от старата школа, изразяващ несъгласие с горното поради грешно тълкуване на поста ми.
Нападна ме, че винаги е било римска тяга и че всичко останало е модификация на римската тяга. Също така, че римската тяга била с прави крака - така било още от едно време, когато те били хлапета и коя съм аз, че да съм поучавала хората.
Вкарах се в някакви дълги аргументирани обяснения, показах основните разлики между тяга с прави крака (stiff legged) и румънска (romanian), като в бонус дадох препратки към Брет Контрерас (статия и видео) и Джим Стопани (видео) + exrx.net обаче непродуктивният спор се задълбочи, никой (тъй като се включиха още хора) не се опита да вникне в това, което обяснявам и в момента, в който ми беше казано “чувствай чест, че ти обръщам внимание”, реших че каузата е загубена.
За капак ме изкараха, че целта ми било да привличам хора с тази картинка и да ми я осребрят (?!?!?!), че едва ли не съм от тези треньори, които карат курс за 200 лв и после дават съвети наляво-надясно срещу нескромни хонорари, давани им от хората (”децата”). ;( (пОскам сАлза за неизкарания ми курс за 200 лв и за неосребрените ми хонорари от разпространяване на най-обикновена картинка)
Като извод: аз съм от хората, на които не ни личи, че тренираме и как се осмелявам да казвам, че било правилно да се казва “румънска”, че даже и да твърдя, че румънската е различна от тягата с прави крака. (wasntme)
Забавлявах се доста с цялата история, но ми стана и тъжно, че уж хората, от които би трябвало да се учим (уж), имат надменно поведение, арогантен тон и неспособност да се води аргументиран разговор с тях.
:)
За пореден път се убедих, че едни от най-злобните и двулични хора са и сред културистичните ни среди. (Всяка прилика с реални лица и събития е напълно случайна)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 26.12.15 19:56.
26.12.15
21:07
Бейбе, да не ти пука много. Хората са все едни и същи. Човеците сме различни.
Ще перефразирам Пол Делия. Това, че някой е постигнал нещо в културизма, не значи, че знае как го е постигнал или дори как се казват упражненията, които е правил по пътя. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.12.15 21:22.
27.12.15
07:04
Свиркай си, Рони, да не ти дреме за клетите бълХари...
27.12.15
09:04
Рони, ти хубаво даде предисторията, но въпросните грам не заслужават да им бъдат спестявани имената ;) Става въпрос за Момчил основно, а долният цитат е нещо, в което те обвини Слави Горанчовски (който случайно е треньор... :D ). Ако някой няма уважение към теб, не е нужно да имаш такова към него ;)
казано от Вероника Налбатска на 26.12.15, 19:55:
За капак ме изкараха, че целта ми било да привличам хора с тази картинка и да ми я осребрят (?!?!?!), че едва ли не съм от тези треньори, които карат курс за 200 лв и после дават съвети наляво-надясно срещу нескромни хонорари, давани им от хората (”децата”). ;( (пОскам сАлза за неизкарания ми курс за 200 лв и за неосребрените ми хонорари от разпространяване на най-обикновена картинка)
27.12.15
09:06
Не ги приемам навътре нещата, въпреки че доста време и енергия отделих онзи ден. Просто исках да стане добра дискусия, но по-скоро да си бях водила монолог.
Тъжното е, че май скоро няма да се оправи положението с родната фитнес действителност, но поне ще се опитваме.
Благодаря ви за разбирането. :)
Смятам, че нашето общество тук е много ценно именно заради по-голямата част от хората (или както казва Мила - заради Човеците).
400 г телешко мляно месо на кюфтета
2 с.л. от плънката на пуйката (ориз, стафиди)
2 мъфина от царевично брашно и броколи
кафе с 1 ч.л. мед и 2 ч.л. кокосово мляко
зеленчуци разни
От утре почвам месец 12 по тежко-средно-леко юхуууууууууууууууууу :)
Като направя 1 година, живи и здрави, ще продължа по принципите на програмата, но най-вероятно ще си променя сплита. Имам още време да помисля какво, как и защо. :D
27.12.15
09:25
Ники, прав си, че няма нужда да крия имената, но не съм ги споменала горе поради няколко причини:
- не е присъщо за мен да го правя
- на мястото им могат да бъдат поставени още стотици други треньори, които са със същото поведение
- профилът ми във фейсбук е публичен и вероятно доста хора сами са проследили разговора и са видели кои са участниците в него (интересното е, че главният ми събеседник пренесе темата на неговата си страница, публикувайки моята картинка + коментар с твърдение, което никога не съм казвала, за да могат неговите приятели, подкрепяйки го с или без причина, да ме нападнат)
Надявам се никой от участвалите в дискусията да не си трие или редактира мненията, въпреки че вече видях такива моменти.
Аз лично нищо няма да трия или скривам, нека си стои за поколенията :D
Старая се да спазвам добрия тон навсякъде, без значение дали уважавам хората или не, както и се старая да отстоявам позицията си аргументирано и без значение какво е името срещу мен. Видях обаче, че при някои хора няма смисъл и просто спрях да коментирам. Нека си мислят, че съм се оплела, че съм смешна, заблудена, че заслужавам подигравки и т.н. Аз не тая нищо лошо към никой, така че отрицателните емоции са си само за тях. :)
28.12.15
14:15
Днес нямам тренировки на басейна, а фитнесът, в който си тренирам, е именно там, което пък е на час път в едната посока (в най-добрия случай).
Ето защо, въпреки че не обичам да сменям залите, когато тренирам по програмата си, избрах да тренирам отново в квартала, в който живея и така спечелих 2 часа време за по-продуктивни неща от пътуване в трамвая.
Не се стремях да запомня тежестите на уредите, защото няма смисъл. Преди тренировката пробвах тежестите и после просто се постарах да си спазя принципите. Добре се получи. :)
Месец 12. Седмица 1/57
Тренировка 1 - гръб, задно бедро
Гръб
4 кръга от:
вертикален скрипец, широк хват: 4 повторения
пул даун: 8 повторения
хоризонтален скрипец, тесен успореден хват: 15 повторения
4 кръга от:
вертикален скрипец, раменен подхват: 4 повторения
гребане с щанга: 8 х 63 63 60 60 кг
хиперекстензии: 15х30 кг
Задни бедра
4 кръга от:
румънска тяга с дъмбели: 4 х 76 кг 76 (2х38 кг) 60 60 (2х30 кг)
бедрено сгъване от лицев лег: 8 повторения
румънска тяга: 15х40 кг
20 мин пътека, ходене, пулс между 140 и 160, основно 150
Храна
300 г свинско
80 г телешко
ще добавя и 2 дози протеин
100 г оризовки
30 мл шарлан
зеленчуци: чери домати, бяло зеле, червено зеле
1 ябълка
Добавям и за вчера 3 ябълки, печени с канела и стевия.
29.12.15
12:25
Месец 12. Седмица 1/57
трен 2 - гърди и прасци
корем: 3 серии на машина с тежести
гърди
4 кръга от:
Лег: 4 х 54 52 48 48 кг
лицеви: 8 х (първите 2 кръга класически, после от колене)
Полулег дъмбели: 15 х 12 12 10 10 кг ръка
4 кръга:
Полулег дъмбели: 4 х 20 20 18 16 кг на ръка (на втория кръг направих 3 1/2 повт)
Лег щанга: 8 х 36 34 34 32 кг
Кросоувър: 15 х 15 15 12 12 кг на ръка
прасци
едностранно:
2 смесени серии от лег преса + повдигане от стоеж
двустранно: 4 серии лег преса с различно положение на стъпалата
20 мин пътека, пулс 140
храна:
500 г пилешко филе
400 г сладки картофи
30 мл шарлан
2 бр айсберг
малко от вчерашното червено зеле на пара
50 г суров десерт с какаови зърна
кафе
Кантарът ме изкарва по-тежка, но пък визуално изглеждам по-добре (според мен). Казано по билдърски - плътна и заредена :D
Което е ОК.
От вчера имам стабилна мускулна треска на задните бедра, направо ми се плаче.
Но довечера ще разтягам и ще облекча. Май не съм го казвала, но всеки вторник и четвъртък отделям време само за разтягане на цялото тяло + висене на лост. От скоро включвам и стойки на ръце, опряна на стената (т.е. между касата на вратата, където си помагам с краката да се обърна, че иначе все още ме е страх :D)
29.12.15
22:20
79 кг. :D
(muscle)
30.12.15
13:51
Месец 12. Седмица 1/57
Тренировка 3 - рамо, бицепс, трицепс
Корем – 3 серии повдигане на крака от вис
Рамо
4 кръга от:
раменна преса с дъмбели: 4 х 16 14 14 14 кг на ръка, седеж и вертикална облегалка
Разтваряне встрани стоеж: 8 х 9 9 9 9 кг на ръка
вертолет зад гърба с дискове, от седеж: 15 х 6 6 5 5 кг на ръка
4 кръга от:
изнасяне напред и повдигане с диск: 4 х 20 15 15 15 кг
задно рамо с дъмбели от наклон напред: 9 9 9 8 кг на ръка
разтваряне встрани стоеж: 15 х 6 6 5 5 кг на ръка
Бицепс
4 кръга от:
сгъване с щанга: 4 х 24 (3 повт), 22 20 20 кг
Дъмбели от полулег: 8 х 7 кг на ръка
чуково с дъмбели: 15 х 5 5 5 4 кг на ръка
Трицепс
4 кръга от:
негативни кофи: 4 х (първите 2 трисета с по 2 пълни повторения)
Лицеви със събрани длани: 8 х (от колене и много бавно пускане)
Горен скр, въже: 15х 15 12 12 10 кг
20 мин ходене, пътека, пулс 133-136
Храна:
500 г пуешко от бут
2 парчета кекс от царевично брашно, кокосова паста и пъдпъдъчи яйца
Китайско зеле
30 мл мазнина
какао
Наложи се разместване на тренировките и правих ръцете днес, а не в петък - на 1-ви трудно ще намеря работеща зала.
Първо планирах днес да тренирам крака и да клякам, но задните бедра са още мармалад. :)
Накрая снимах как правя лицевите опори с тесен хват:
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 30.12.15 13:55.
31.12.15
11:54
Месец 12. Седмица 1/57
Тренировка 4 - квадрицепси, глутеуси
Корем - по 3 серии за косите с тежест
Квадрицепси:
4 кръга от:
клек на гръб: 4 х 90 90 80 80 кг
лег екстензия: 8 х 40 кг със задържане горе
лег преса: 15 х ? (слагах, слагах тежести, докато си направя сгодно :D)
4 кръга от:
лег преса: 4 х (над 200 кг бяха, но не знам колко точно, отново слагах, докато си ги напасна)
лег екстензия: 8 х 40 кг (с по-кратко задържане)
сиси клек собствено тегло, без уред: 15 х
Глутеус
Едностранно, по 4 кръга на крак от:
хакен клек: 4 х 30 кг добавени
глутеус ритници на машина с тежест: 8 х 30 кг добавени
обратни хиперекстензии: 15 х
10 мин пътека, голям наклон, пулс 150
Тренирах в залата в квартала, получи се много добре; доволна съм от клека.
Храната:
по план:
500 г свинско
350 (готово състояние) варена гречка - половината пасирана с кафе, какао и стевия, а другата половина - със сол, шарена сол и шарлан
бяло зеле (2 малки глави)
2 ябълки
извън план нямам идея какво ще е, но ще е разумно :)
Весело посрещане на 2016-та! :)
01.01.16
13:09
Честита да е новата година! :)
Бъдете здрави и изпълнени с живот!
Равносметки за старата и цели за новата година няма да правя. Продължавам си напред и се надявам най-доброто тепърва да предстои. :)
Храната извън план от вчера: по 2 малки кюфтета и кебапчета (домашни, мляно месо) и 1 свинска пържола (за сметка на това не си доядох всичкото месо, което бях приготвила по план), около 300 г картофена салата с лук, 2 чаши домашно червено вино, 2 мандарини.
Храната днес:
свинско месо (дояждам си това, което бях приготвила за вчера)
пилешко (400 г)
купичка сварен, а после пасиран амарант с какао и стевия + шарлан и шепа сурови ядки и сушени плодове (пекан, кашу, червени боровинки, стафиди, бразилски орех)
бяло зеле, моркови, зелени чушки
кафе
Почивен ден. :) Мислех да правя кардио, но глутеусите казаха “не”.
Мързеливо и поспаливо... :D
02.01.16
16:10
И днес падна едно мързелуване и сладко спане. :)
Определено имах нужда да забавя крачка и да не мисля за графици. Презареждане си е.
Храна:
2 пъстърви, печени
300 г варени картофи, намачкани
2 бр айсберг
мазнина
3 домашни ябълки
какао
За вчера добавям още амарант.
Последните 2-3 седмици определено хапвам повече от това, което си бях определила за поддържане на лек отрицателен калориен баланс; то и кантарът си го показва.
Но пък явно отива по предназначение, съчетано с тренировките ми. Не бива обаче да прекалявам с положителния калориен баланс, защото лесно мога да тръгна в посока “Do you know what I’ve got for Christmas? Fat! I got fat for Christmas!” :D
Започвам годината така:
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 02.01.16 16:10.
казано от Вероника Налбатска на 02.01.16, 16:10:
Започвам годината така:
Ами добре я започваш годината... :)
03.01.16
14:55
Надявам се все така да се движа, макар че най-вероятно ще има типичните спадове, но те са част от играта. :D
Храната днес:
6 бр яйца под формата на мъфини със зеленчуци
100 г оризовки
80 г шоколад със стевия
броколи, моркови, краставици, зеле
30 мл оризово олио
1 ябълка
Редакция: и около 200 г риба тон :D
/За вчера добавям и печена тиква./
Еха... така не съм спала от векове! :) По принцип винаги имам 8-9 часа сън, но последните 3 дни разбих всички рекорди. От утре - обратно в натовареното ежедневие. Но то и да лежиш писва. :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 03.01.16 15:00.
04.01.16
11:05
казано от Вероника Налбатска на 06.12.15, 15:59:
200 г кекс от царевично брашно и тиква (ще пусна рецептата по-натам, заслужава си)
Ето я и рецептата на въпросния кекс. След това го правихме още 2 пъти и определено ми е сред личните фаворити.
Храната за днес:
400 г свинско
доза протеин
около 400 мл домашна боза от просо*
червено зеле, броколи
30 мл оризово олио
*От известно време Росен искаше да опита да направи боза и в събота следобед я започна, а днес беше готова. Експериментът му лично за мен е успешен, защото получената напитка ми хареса изключително много. Смля просото на брашно с нутрибулета, след което запече брашното на тиган. За направата на бозата използва палмова захар, малко стевия, вода, пасатор, търпение и топло местенце. :)
По-късно ще добавя тренировката. Оказа се, че и днес ще тренирам в квартала.
04.01.16
15:22
Месец 12. Седмица 2/58
Тренировка 1: гръб, задни бедра
Този път запомних тежестите на уредите и ще ги напиша, макар че няма практическа полза от това, тъй като са доста различни машините спрямо моя фитнес. :)
Корем: 3 серии повдигане на прави крака от лакътна опора; 3 серии на земя със свити крака (2 със собствено тегло и 1 с 10 кг)
Гръб
4 кръга от:
вертикален скрипец, широк хват: 4 х 65 60 60 60 кг
гребане с щанга: 8 х 70 70 65 65 кг
хоризонтален скрипец, тесен успореден хват: 15 х 30 30 30 25 кг
4 кръга от:
вертикален скрипец, раменен подхват: 4 х 60 60 55 55 кг
хоризонтален скрипец, тесен успореден хват: 8 х 40 35 35 30 кг
машина за латисимусите (много интересна, добре влиза): 15 х 30 кг
Задни бедра:
не правих трисети
бедрено сгъване от лицев лег: по 2 серии на крак (едностранно) и 3 серии с двата, но много бавна негативна; на около 2-3 повторения от отказа навсякъде
румънска тяга с дъмбели: 2х20х36 кг
хиперекстензии с акцент върху задните бедра: 3 серии
пътека: 20 мин, ходене, наклон, пулс 155-160
04.01.16
16:02
гребане с щанга: 8 х 70 70 65 65 кг
Бейбе, ти си машина! (muscle)
04.01.16
16:14
Няма как да не се похваля с коледния подарък от моя много близка приятелка.
Тоооооооооолкова много ме зарадваха тези малки “бижута”, че нямам думи!!!
Не мога да опиша. :D
Мега е яко!
ПП: Мила, ами виж, че хората ми пожелават 2х100 кила дъмбели, трябва упорито да работя :D
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 04.01.16 16:15.
04.01.16
16:33
казано от Вероника Налбатска на 04.01.16, 16:14:
Няма как да не се похваля с коледния подарък от моя много близка приятелка.
Тоооооооооолкова много ме зарадваха тези малки “бижута”, че нямам думи!!!
Това яде ли се ? (giggle)
п.п. прилича ми на бонбонки, сори ;)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 04.01.16 16:43.
04.01.16
16:40
Това, ако не се лъжа е правено от полимерна глина?
Преди обожавах да се занимавам с такива нещица.
П.П: Добра идейка, мотивира ме да започна отново ;)