29.01.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now.
2. Преди лягане - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 3 капсули ZMA на Now, 1 капсула Taurine на Now.
Обобщение за деня:
Денят беше една огромна говорилня със замесени някои силно негативи персони. В крайна сметка сякаш се преборих на този етап, но такива затишия задължително отговарят на две условия - измамни са и са краткотрайни...
Вечерта обаче се оказахме в страшно добър ресторант с човешки цени “(над средното, но не главорезни) и си прекарахме добре, най-вече в продължителен разговор с един колега от Пловдив. :)
Храна:
След поредните огромни количества вино (Питос на Драгомир, много добро купажно от някаква изба от село във Варненско и една сира на Ямантиев в този ред като препоръка) и изключителна кухня, включваща домашен пастет, козе и овче сирене, маринована в заведението сьомга, рибай стек от млечно теленце, пъпдпъдък, сос от горски гъби, свинско контрафиле, увито в бекон и какво ли не още финиширах някъде към... неизвестно колко много хиляди калории. Пиша нещо за пълнота на изложението, но вероятно съм забравил половината плюскане.
казано от Boby_ на 29.01.15, 22:47:
Вечерта обаче се оказахме в страшно добър ресторант с човешки цени “(над средното, но не главорезни) ...
Може ли да споделиш кой е ресторантът? :) Написаното, както и менюто по-долу, ми събудиха любопитството ;)
казано от Роси на 30.01.15, 13:20:
Вечерта обаче се оказахме в страшно добър ресторант с човешки цени “(над средното, но не главорезни) ...
Може ли да споделиш кой е ресторантът? :) Написаното, както и менюто по-долу, ми събудиха любопитството ;)
Петрус на Св. Наум 48.
30.01.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
2. Преди лягане - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 3 капсули ZMA на Now, 1 капсула Taurine на Now.
Обобщение за деня:
Още един тежък ден. За щастие петък. Гъзът още ме боли, така че прескочих тренировка.
Храна:
Тази седмица няма край. Уж трябваше да фаствам (което и направих), ама жената поканила гости и се почнаха едни бири, уискита, домашни ракии, салати, манджи, мезета... Пиша минималното, за което се сещам в 2 посред нощ. Другото ще го покаже кантарът.
А Дейв Ломбардо си е Дейв Ломбардо със или без Slayer…
31.01.15
08:35
Ей! Много ги сгъсти тези пиршества!
:)
31.01.15
08:47
Храна:
След поредните огромни количества вино (Питос на Драгомир, много добро купажно от някаква изба от село във Варненско и една сира на Ямантиев в този ред като препоръка)
Ямантиеви правят много качествено вино и много добре се представя на международни състезания.
Мнението беше редактирано от Мила на 31.01.15 08:48.
казано от Вероника Налбатска на 31.01.15, 08:35:
Ей! Много ги сгъсти тези пиршества!
:)
Не ми говори, че направо ме е яд на себе си вече. Заради плюскане и пиене ще пропилея всичко постигнато.
казано от Мила на 31.01.15, 08:47:
Храна:
След поредните огромни количества вино (Питос на Драгомир, много добро купажно от някаква изба от село във Варненско и една сира на Ямантиев в този ред като препоръка)Ямантиеви правят много качествено вино и много добре се представя на международни състезания.
Ами вече второ тяхно вино опитвам и не съм особено впечатлен, честно казано. Това на Драгомир беше с цяла класа нагоре.
31.01.15
14:11
Обикновено с вината е трудно да бъде човек обективен, тъй като вкусовите предпочитания са доста различни. А едни и същи сортове, отглеждани в различни геогравски краища, имат различни характеристики. На мен лично ми е трудно да кажа дали предпочитам Каберне пред Мерло (примерно), но винаги мога да кажа, че Карменера ще го предпочета (защото ми е любимо) Същотот е и при белите вина - все ми е едно на коя винарна ще пия Шардоне или Блан, но пък не е същото със Торонтеса.
Аз предпочитам резервите, защото са отлежавали в бъчви, един познат винар пък предпочита обикновените вина, защото са с по плодов вкус. Предпочитания.
Последното проучване (официално) за вината, което трябваше да направя, показва че само 5% от всички, които пият вино могат обективно да дадът оценка за качеството на дадено вино.
Мнението беше редактирано от Мила на 31.01.15 14:13.
31.01.2015 г.
Тренировка 63 - Силова В
Загрявка:
Преден клек - 5x70 кг.
Избутване на прав лост от лег - 8х70 кг.
Адаптация:
Преден клек - 2x100 кг.
Избутване на прав лост от лег - 3х120 кг.
Работни серии:
1.1. Преден клек - 4х130, 4х130, 4х130, 4х130 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег - 4х147½, 3+1х147½, 3х147½, 3х147½ кг.
2.1. Раменни преси с прав лост от стоеж - 3х75, 2х75, 3х72½, 3х7½ кг.
2.2. Кофички с допълнителна тежест - 4х66, 4x66, 3х66, 2х66 кг.
3. Изометрия на кофички на тясна успоредка малко над 90° ъгъл в лакътя (без движение) - 20, 16 с.
Упражненията с еднаква първа цифра са в суперсерии.
Обобщение за тренировката:
Не се контузих, което вече е успех. Снощи пихме до два и половина и днес повече се концентрирах върху това да не повърна между сериите, отколкото върху самата тренировка.
Въпреки това лежанката стана добре. На клека сложих 130, но май е твърде рано - получи се много плитък и крив.
На раменните преси сякаш губя сила с всяка следваща тренировка, вместо да я увеличавам.
Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now.
2. Преди тренировка - 2 грама L-Carnitine на Now, 6 грама бета аланин на Bulk Powders.
3. По време на тренировка - 12 грама Modern BCAA.
4. След тренировка - ~50 гр Pure Whey на Bulk Powders, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 3 капсули ZMA на Now, 1 капсула Taurine на Now.
Обобщение за деня:
Спане до късно, после готвене, тренировка и денят свърши...
А веяното свинско контрафиле се получи страхотно, даже май го оставих да съхне повече от нужното. Само е малко солено, та за следващия път ще коригирам малко рецептата. Прилагам и доказателствен материал по-долу.
Храна:
Калориите са около 2500 - приличен дефицит, но с преобладаващи въглехидрати.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.01.15 21:39.
01.02.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта оправяне на аквариум и гледане на тенис с едно око. Следобед пък ходихме с малката щерка на някакви математически забавления...
Утре ако ми остане време, ще направя обобщение за теглото и храната през януари.
Храна:
Днес лек дефицит. Без алкохол и голямо плюскане.
01.02.15
21:22
казано от Boby_ на 31.01.15, 17:37:
. Снощи пихме до два и половина и днес повече се концентрирах върху това да не повърна между сериите, отколкото върху самата тренировка.
Колко затрогващо искрено ;) :D
Имам въпрос- защо вземаш таурина преди лягане? Той не е ли за повишаване на енергията?
казано от Queen Cobra на 01.02.15, 21:22:
казано от Boby_ на 31.01.15, 17:37:
. Снощи пихме до два и половина и днес повече се концентрирах върху това да не повърна между сериите, отколкото върху самата тренировка.
Колко затрогващо искрено ;) :D
Трябва да ги пиша такива работи, за да знам с какво се сравнявам след месец или половин година. Вместо да си кажа “ей, какъв успех - напреднал съм в сравнение с първи февруари”, по-скоро ще е “малко по-добре е сега, но пък на първи февруари съм бих с ужасен махмурлук, така че няма база за сравнение”. :)
казано от Queen Cobra на 01.02.15, 21:22:
Имам въпрос- защо вземаш таурина преди лягане? Той не е ли за повишаване на енергията?
Пия го с друга цел, която няма връзка с фитнеса, настроението или енергията.
Обобщение за януари 2015
Среднодневният ми калориен прием през януари е бил 3119 ккал, което е почти на нивото на този през декември.
Теглото е плюс 600 грама, което при 7000 ккал на кило промяна в теглото значи общ излишък от 4200 ккал за месеца или средно по 135 ккак в плюс на ден. Това води до неутрален баланс от 2984 ккал.
Искам да порасъждавам върху формулата, която използвам. Тя е от сайта и е базирана на общо тегло с коефициент на физическа активност. Ако използвам коефициента, съответстващ на физическата ми активност, който е 1,55, получавам абсурдните 3308 ккал като неутрален баланс. Това ме принуди в последните месеци да се опитвам да нагодя коефициента на физическа активност, като най-близък до наблюдаваните стойности дава коефициент от 1,38. При сравнително тежки тренировки през ден съм принуден да използвам коефициент за спорт 1-3 пъти седмично по оригиналната формула на Харис-Бенедикт, която взех от сайта на ББ-тийм. Това ме накара да се поразровя и да видя дали няма по-точни формули.
Оказа се, че въпросната оригинална формула на Харис-Бенедикт е разработена през... 1919 година. Статистическите методи не са се променили съществено оттогава, но за сметка на това промяната в начина на живот и хранителните навици е огромна, така че тя е нямало как да се използва без адаптация в края на 20-ти век. Това е довело до ревизирането й през 1984, когато са внесени промени в коефициентите. Тази нова ревизирана формула на Харис-Бенедикт е била най-точният измерител на базовата метаболитна скорост до 1990, когато е разработена нова формула - тази на Мифлин Сейнт Жур. Тя взима предвид същите изходни променливи (общо тегло, ръст, възраст и пол), но използва различни коефициенти. Смята се, че тя дава с около 5% по-точни резултати от ревизираната на Харис-Бенедикт.
И на последно място, но не последна по вярност, е формулата на Кач-МакАрдъл, която използва активното тегло (т. е. теглото с извадени мазнини), за да получи базовата скорост на метаболизма.
Превеждам едно текстче от Уики, което се опитва да обясни разликите. По принцип не е най-добрият източник на информация, но в случая си има всички необходими референции към проучванията и според мен е достоверно:
”Независимо от всички опити за обобщение обаче статистиката показва доста индивидуални отклонения. Според проучване, проведено сред 150 души в Шотландия, базовата скорост на метаболизма варира от 1027 до 2499 ккал на ден. Изследователите изчислили, че 62,3% от тази разлика се дължи на различния процент активно тегло. Останалите фактори били мазнините (6,7%), възрастта (1,7%) и др. Останали обаче 26,7% неизяснени разлики, които не се поддавали на обяснение нито от пол или съотношение на различните тъкани, нито пък от размера на изразходващи много енергия органи като мозъка.
Това ще рече, че може да има различна базова скорост на метаболизма дори когато сравняваме двама субекти с еднаква активна маса. Първите 5% от хората изразходват енергия с 28-32% повече от индивидите в последните 5%. Например едно пручване показва, че двама индивиди с активна маса 43 кг имали базова метаболитна скорост от 1075 ккал/ден и 1790 ккал/ден. Тази разлика от 715 ккал/ден е еквивалентна на ежедневно 10-километрово бягане. “
Това ме навежда на доста изводи по отношение на моя собствен метаболизъм. Първият е, че при мен скоростта му е по-ниска от тази, изчислена на базата на ръст, възраст, пол, тегло и физическа активност по всяка една от формулите.
“Изследвах” формулите, като взех за отправна точка неутралния калориен баланс, изчислен на базата на храната и промяната в теглото за последния месец (2984 ккал, както написах по-горе),
Най-неточна (за моя изненада) се оказа формулата на Кач-МакАрдъл, която използва активното тегло. Нея я отхвърлям като напълно неизползваема.
Двете формули на Харис-Бенедикт дават близки резултати, като ревизираната е малко по-близо до истината.
Най-точна се оказва най-новата формула - тази на Мифлин Сейнт Жур, но и при нея отклонението при коефициент на физическа активност 1,55, какъвто би трябвало да е моят на теория, е 4,1%. Това е в съотвествие с коментара за индивидуалните различия по-горе, като разликата дори не е толкова голяма, както в някои от проучванията.
Интересното е, че ако използвам за база активното си тегло, вместо общото, разликата изчезва и резултатът точно от тази формула става напълно равен на наблюдаваните стойности. Тук, разбира се, не трябва да забравяме възможността понеже тази формула е разработена на базата на статистика, използваща общото тегло, тя да дава точен резултат при мен с активно тегло заради чисто съвпадение.
Затова и смятам да продължа да следя редовно теглото и храната си, да пресмятам неутрален баланс на тази база и да използвам формулата на Мифлин Сейнт Жур с корекция на базовата метаболитна скорост от -4,1% само за сравнение.
Също така препоръчвам статията на сайта да бъде актуализирана - в момента се позовава на формула от 1919-та, което не е много коректно според мен.
Но да се върна на себе си. Теглото ми тръгна нагоре за първи месец от миналата пролет, а това никак не ми харесва. През февруари ще се наложат леки корекции в посока надолу на калориния прием.
П. П. В процеса на написване на това мнение не е пострадал нито един Excel.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.02.15 11:16.
02.02.15
10:40
Среднодневният ми калориен прием през декември е бил 3119 ккал, което е почти на нивото на този през декември. :)
Боби, с изключителен интерес очаквам всеки месец анализа ти за изминалите 30 дни и се възхищавам на методичноста и точноста ти. Много интересни наблюдения и най-вече анализите са ми много важни. Даже бих казал ми действаш мотивиращо от към прилежност в записването на собствената ми храна. Много може да се научи от твоите писания и не говоря само за тия в дневника.
Поздрави :)
казано от Даниел Иванов на 02.02.15, 10:40:
Среднодневният ми калориен прием през декември е бил 3119 ккал, което е почти на нивото на този през декември. :)
Мдам, грешчица. :) Оправих я, благодаря за корекцията!
казано от Бойко на 02.02.15, 11:17:
Боби, с изключителен интерес очаквам всеки месец анализа ти за изминалите 30 дни и се възхищавам на методичноста и точноста ти. Много интересни наблюдения и най-вече анализите са ми много важни. Даже бих казал ми действаш мотивиращо от към прилежност в записването на собствената ми храна. Много може да се научи от твоите писания и не говоря само за тия в дневника.
Поздрави :)
Радвам се, че още някой намира тези сметки и анализи за полезни. По принцип ги правя за себе си и избягвам да генерализирам изводите си. Според доста хора сметките не предават напълно реалния живот, но моят опит показва, че един достатъчно добър математически модел може да работи и да описва реалността с достатъчно добро за всякакви практически цели приближение. Във физиката например нещата са отишли доста напред в сравнение с нютоновата механика, но въпреки ограничената й приложимост и верността й само в частни случаи, с нейните уравнения все още се описват достатъчно добре движенията на небесните тела по орбитите им. В биологията неизвестните са дори повече, но това не означава, че не можем да постигнем резултати с приемлива точност, ако познаваме повечето променливи (за всички дори не смея да мечтая). :)
Преди малко ми зададоха въпроса за това откъде знам, че 7000 ккал се равняват на килограм свалено тегло. Оказа се, че просто... знам. С други думи това е число, което съм прочел някога някъде и съм приел на доверие. Дойде обаче моментът да го поставя под съмнение. :)
След известно ровене попаднах на един доста интересен материал, а всъщност едниствения с някаква научна достоверност, а не нещо, писано от човек с моето ниво на медицинска подготовка (тоест никакво) или от някой фитнес “гуру” , който беше публично достояние. Това е статия-метаанализ на д-р Макс Вишновски, публикувана в “The American Journal of Clinical Nutrition”:
http://ajcn.nutrition.org/content/6/5/542.full.pdf
В нея след обобщаване на наличните проучвания добрият доктор стига до извода, че за 1 паунд загуба на телесно тегло при калориен дефицит и достатъчен и равен прием на белтъчини и въглехидрати (това е много важно условие - не глад, не фастинг, не НВД, не нискобелтъчна диета, а имено РБД с калориен дефицит) са необходими приблизително 3500 ккал. Почти същото число се получава и за качване на един паунд при подобни условия - калориен излишък, баланс между въгхелидрати и протеини. Уговорката е, че се говори за качване почти изцяло на мазнини, което в частния случай на трениращи силово при голямо количество протеини в храната не е много релевантно.
Но в другата посока, сваляне, аргументите са убедителни, още повече, че аз съм именно на такъв режим - калориен дефицит с почти равно количество въглехидрати и протеики, като се опитвам доста успешно да не падам под 1,5 гр белтъчини на килограм телесно тегло.
Сметката на доктора е направена на базата на твърдението, че съдържанието на чиста мазнина в човешката мастна тъкан е 87%.
Но обратно при числата. При 1 паунд = 454 грама 3500 ккал на паунд и водят до по-голям дефицит от тези 7000 ккал на килограм, които се цитират на много места. Точната мярка е 7709 ккал на килограм.
Това ме връща на януарските ми сметки - 600-те грама качено тегло вече правят излишък от 4626 ккал или около 149 дневно. Това прави 2970 ккал за неутрален баланс. Разликата с досегашната ми сметка на пръв поглед не е голяма, но с времето грешката се натрупва и то не само математичекси, а потенциално и в областта на кръста. :)
Сметки, сметки, сметки...
Започвам да се замислям дали не удовлетворяваш някакъв подсъзнателен сексуален импулс чрез сметките :D
Мнението беше редактирано от Петър на 02.02.15 14:26.
02.02.15
14:43
Аз обикновено ги смятам по лаишки и опростено нещата:
1гр мазнинна - 9 кал => 1кг мазнина - 9000 кал
Делим ги на 30 дни и получаваме 300 кал за дефицит.
Твоето направо си е научен труд :D
казано от Даниел Иванов на 02.02.15, 14:43:
Делим ги на 30 дни и получаваме 300 кал за дефицит.Твоето направо си е научен труд :D
Човешката мастна тъкан съдържа и вода. Както писах по-горе, въпросната статия цитира 87% чиста мазнина в килограм телесна тъкан. Това прави 9000*0,87=7830 ккал за килограм мастна тъкан, което е доста близо до сметките по-горе. :)
02.02.15
14:54
казано от Даниел Иванов на 02.02.15, 14:43:
Делим ги на 30 дни и получаваме 300 кал за дефицит.Твоето направо си е научен труд :D
Е, чак пък научен труд... Човекът се е постарал да си отговори на въпросите и да потърси какво седи зад общоприетите цифри. Нещо, което повечето хора ни домързява да предприемем.
Като гледам, моят ориентир до сега е бил точно по формулата на Mifflin-St. Jeor от тук Обаче, от така получения Basic Metabolic Rate, след умножение с коеф. на физ активност и аз съм вадила 9000 калории вместо 7709. Ще взема да си коригирам сметките. Мерси, Боби!!!
Edit: ъъъ, сега пък станаха 7830, обърках се :D
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 02.02.15 21:17.
Боби аз от теб/по спомен/ знам че е 7700 калории- в някой дневник преди време водихме разговор по темата и съм го запомнил така.
казано от Теди Илиева на 02.02.15, 14:54:
...аз съм вадила 9000 калории вместо 7709. Ще взема да си коригирам сметките. Мерси, Боби!!!
Edit: ъъъ, сега пък станаха 7830, обърках се :D
7830 са по груби сметки само с общата калоричност на един килограм мазнина (който не е точно 9000 ккал) и с изваждане на водата в човешката мастна тъкан. 7709 излизат след по-детайлното проучване от горната статия.
02.02.2015 г.
Тренировка 64 - Силова Г
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 6х60 кг.
Мъртва тяга - 6х70, 4х120 кг.
Адаптация:
Набирания с раменен надхват - 4.
Мъртва тяга - 2х170 кг.
Работни серии:
1.1. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 4х38, 4х38, 4х38, 4х38 кг.
1.2. Мъртва тяга - 1x200, 2х200, 1х200 кг.
2.1. Силово гребане с дъмбел - 6х72, 5x72, 5х72, 5х72 кг.
Клипче на силовото гребане:
Като цяло очаквах да е по-зле. Основният недостатък е движението с тялото надолу в последните сантиметри, за да “донаглася” дъмбела. Коментарите са добре дошли.
2.2. Силово обръщане - 6x80, 5х80, 4х80 кг.
3. Изометрия на набиране в горно положение - 19, 14 с.
Упражненията с еднаква първа цифра са в суперсерии.
На тягата освен, че ме беше страх заради последната издънка, нямах и сила. Май трябва да сляза под 200, ако искам обем, различен от 1-2 повторения. Започвам да си мисля, че няма да проработи тази система. Още не бързам да я сменям, но мнението ми бавно се променя към негативно.
Добавки:
2. Преди тренировка - 2 грама L-Carnitine на Now, 6 грама бета аланин на Bulk Powders.
4. След тренировка - ~50 гр Pure Whey на Bulk Powders, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 3 капсули ZMA на Now, 1 капсула Taurine на Now.
Обобщение за деня:
Много работа, част от нея за тоя, дето духа. Следобед важна, нервна среща, след това тренировка, а сега си доработвам...
Храна:
Леко отрицателен баланс, но не повече от 100-120 ккал. Като съотношение на макронутриентите доста добре. Всъщност то винаги си е добре, ако докарам количеството белтъчини и не пия. :)
Ако се подпреш със свободната ръка ,няма ли да стабилизираш и донагаждането да се самокомпенсира?
Крейтър кърти ,браво!
казано от sapuna на 02.02.15, 21:16:
Ако се подпреш със свободната ръка ,няма ли да стабилизираш и донагаждането да се самокомпенсира?
Крейтър кърти ,браво!
Аз се подпирам на коляното със свободната ръка, само че не с дланта, а с предмишнициата.
03.02.15
10:39
казано от Boby_ на 02.02.15, 20:52:
Основният недостатък е движението с тялото надолу в последните сантиметри, за да “донаглася” дъмбела. Коментарите са добре дошли.
От земя, без това донагласяне, лакътя леко в страни и още назад, торса не мърда нагоре-надолу, а се извива леко по посока на хода на дъмбела.
И му свали малко килата.
03.02.15
11:04
казано от Boby_ на 02.02.15, 20:52:
Започвам да си мисля, че няма да проработи тази система. Още не бързам да я сменям, но мнението ми бавно се променя към негативно.
Мини на неутрален баланс и пак ще сваляш само ще е по-бавно.
казано от James Hinks на 03.02.15, 11:04:
Мини на неутрален баланс...
Звучи по-лесно, отколкото е - както да го намеря какъв е, така и да се закова на него. :)
Иначе това ми беше идеята през януари.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.02.15 16:07.
Отдавна не съм пускал арт натюрморти, затова ето един по повод неутралния баланс - най-добрата бяла бира, която съм пил от много време.
Не си попадал на домашни вайс бири...Наскоро една такава бира на български домашен пивовар спечели 3 място на престижен конкурс на Словашката асоциация на домашните пивовари.
ЪЪЪ или беше раух лагер...
Мнението беше редактирано от nervak на 03.02.15 22:21.
казано от nervak на 03.02.15, 22:20:
Не си попадал на домашни вайс бири...Наскоро една такава бира на български домашен пивовар спечели 3 място на престижен конкурс на Словашката асоциация на домашните пивовари.
Сам знаеш при вината колко струват медалите от конкурси - дават някаква насока, че има нещо, но не повече.
А за българска вайс бира и изобщо бирата от домашни пивовари имам известни резерви, поне що се отнася до сравненията с баварската. Не мога да споря, без да съм я опитвал, но си оставам резервиран. :)
03.02.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Обобщение за деня:
Тежък ден с много важна и преминала с приличен успех презентация, допълнителна среща след това и почти никакво време за нещо извън спешните задачки между тях.
Храна:
Фастинг с бира в края на деня и все пак опазен по някакъв начин минимален дефицит от стотина калории.
Малко хора са опитвали наистина домашна бира...такава с варка от около 60л с долна ферментация.Тия ,живите бири по заведенията са нещо едва доближаващо се до домашните бири.Но както и да е скоро ще имам среща с такива хора и при възможност ще те запозная с такова пиво.
Пил съм съм бира в “У Медвидку” в Прага и след нея трудно може да ме впечатли друга, но не отказвам да опитам. :)
Опитай жива бира Jagerhof, в бирариа Йегерхоф като дойдеш в Пловдив. Патента е немски от 1300и някоя си година купен за в БГ. Лично съм говорил с майстора и съм го гледал какво слага - вода, малц, хмел... Леко сладникава, много вкусна с особен мирис и СИЛНА. Светлата, мисля, че е 5,5, тъмната отива бая нагоре. Напиваш се като мотика на другия ден си още жаден :D
04.02.20154 г.
Тренировка 65 - Обемна Д
Загрявка:
Бедрени разгъвания на машина - 8x39 кг.
Клек - 8.
Работни серии:
1. Бедрени разгъвания - 14х79½, 14х79½ кг.
2. Преден клек - 19х100 кг.
3. Лицеви опори с ръце на ширината на раменете - 52.
4. Лицеви опори със събрани длани - 18.
5. Кофички - 17, 17.
6. Флайс с дъмбели - 8х30 кг.
7. Избутване на прав лост от полулег - 8х100 кг.
8. Кросоувър на портален скрипец - 8х9 плочки.
9. Френско разгъване с крив лост - 7х60 кг.
10. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 7х100 кг.
11. Разтваряне встрани от стоеж с дъмбели - 8х25 кг.
Доволен съм! Предният клек на 100 кг започва да заприличва на нещо като амплитуда (поне в началото), а и броят на повторенията расте полека. Същото важи и за лицевите - 52 ми е малък личен рекорд. Останалото също доста добре.
Като цяло силата пада, но явно броят на митохондриите расте, защото напредвам добре на упражненията за максимален обем.
Добавки:
5. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 1 капсула Taurine на Now.
ZMA-то свърши. Утре трябва да се сетя да поръчам - в зависимост от настроението пак ZMA или цинг и магнезий поотделно.
Обобщение за деня:
Много работа без нищо съществено за разказване. А сега в 20:30 трябва да слизам на общо събрание на входа. :(
Храна:
Към 300 ккал дефицит с добро съотношение на макронутриентите, макар въглехидратите да са множко.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.02.15 20:21.
казано от Boby_ на 04.02.15, 19:48:
04.02.20154 г.
Обобщение за деня:
Много работа без нищо съществено за разказване. А сега в 20:30 трябва да слизам на общо събрание на входа. :(
И аз наскоро имах този неприятен за мен ангажимент, във връзка с глупостите покрай програмата за енергийна ефективност и желанието на част от съседите да се направи тоалетна в общата част на коридора на избените помещения в кооперацията, че като играели карти в гаража, виждали зор да се качват до апартаменти те си. Голямата тъпотия е, че ЗУЕС позволява такива абсурди да се реализират, особено при кооперациите където, доста по-лесно се събира необходимото мнозинство за взимането на решения задължителни и за другите собственици при режим на етажна собственост.
Точно покрай тая програма всички са се юрнали като добитък. Българинът като чуе за нещо безплатно, губи и последната си останала частица разум. Искат саниране на аванта, само че никой не е прочел методическите указания, договора за създаване на сдружението и другия, между сдружението и кмета на общината. Обвързваш се за пет години с единствен изход от това сдружение продажба или смърт, като в първия случай с продажбата вървят и всички натрупани задължения, без да имаш думата по разни “маловажни” въпроси като избор на фирма-изпълнител, на банка-кредитор (о, да, парите не идват директно от програмата, а минават през банка), без никакъв контрол върху изпълнението и приемането на обекта, без капка влияние върху това кой и кога ще даде актове 15 и 16. Изобщо хайдушка работа. При положение, че вече съм инвестирал хиляди и си имам хубава дограма, изолация, радиатори, външна врата, не виждам причина да се вържа аз при неясни условия и всевъзможни усложнения за цели пет години, още повече, че в някой хубав момент точно в този период вероятно ще ми се наложи да продавам този апартамент. Че аз като подписвах граждански брак, никой не постави условие да е за поне пет години... Да се оправят без мен - нужни са 67% от идеалните части във входа, за да им е валидно сдружението. Когато е нужно, ще им дам достъп - не искам да ги спирам да си подобрят положението. Но от мен толкова.