19.01.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколанат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now.
2. Преди лягане - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 3 капсули ZMA на Now, 1 капсула Taurine на Now.
Обобщение за деня:
Нормален понеделник - доста ангажименти, но за щастие поне днес не се наложи да гася пожари.
За съжаление хамелеонът, който взехме в събота, бере душа - нещо не му е наред на животинчето и не знам дали изобщо можем да му помогнем. В специализираните форуми досега никой не ми е отговорил, а ветеринарят ни разбира предимно от кучета. Ще видим какво ще стане.
След фиаското със суджуците снощи сложих да се осоли свинско контрафиле, което тази вечер кайзеровах и окачих на балкона. То пък отново съвпадна със затопляне, та ще видим дали ще имам пак вмирисано месо или филе Елена. Този път няма да повторя една основна грешка, която направих със суджука - бях го завил с хартия за печене и на практика така съм спрял притока на свеж въздух. Сега месото ще виси без нищо отгоре, пък да видим.
Храна:
Днес сериозен дефицит. На вечеря пак си дояждах с топъл, току що опечен пълнозърнест хляб, печена тиква и домашен щрудел и въглехидратите станах много, но калориите са добре, което в момента напълно ме устройва. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.01.15 23:34.
20.01.15
13:54
Завива се по дизайнерски в копи пейпър, а по бабешки във вестник. Може да се суши и целогодишно в хладилника, само да има място.
Мнението беше редактирано от Angel Gyaurov на 20.01.15 13:57.
И нашето го правим без нищо. Даже вече свърши, само последните бяха сухички, ама много духа началото на месеца и затуй. Мезе 1 път, с червено винце е нещо неописуемо.
Ами висят на балкона мезенцата със страшна сила. Ако и утре се задържи топло, май ще ги прибера в хладилника, за да не се вмиришат като суджука. :) Парен каша духа.
20.01.2015 г.
Тренировка 58 - Силова Г
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 6х60 кг.
Мъртва тяга - 6х70, 4х120 кг.
Адаптация:
Набирания с раменен надхват - 4.
Мъртва тяга - 2х170 кг.
Работни серии:
1.1. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 4х38, 4х38, 4х38, 3х38 кг.
1.2. Мъртва тяга - 2x200, 2х200, 2х200 кг.
2.1. Силово гребане с дъмбел - 6х72, 5x72, 5х72, 5х72 кг.
2.2. Силово обръщане - 7x75, 5х75, 5х75 кг.
3. Изометрия на набиране в горно положение - 18, 15 с.
Упражненията с еднаква първа цифра са в суперсерии.
Обобщение за тренировката:
Доволен съм днес. На тягата вероятно можех да се напъна и за трето повторение в първата серия, но нещо се разконцентрирах.
На набиранията качих на 38 кг и станаха добре. Същото важи и за другите упражнения.
Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколанат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now.
2. Преди тренировка - 2 грама L-Carnitine на Now.
3. По време на тренировка - 13 грама Modern BCAA.
4. След тренировка - ~50 гр Pure Whey на Bulk Powders, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 3 капсули ZMA на Now, 1 капсула Taurine на Now.
Обобщение за деня:
Работа, разправии... След тренировка търчах за нова лампа на хамелеончето. Все още е в същото летаргично състояние. Получих и някои полезни съвети какво да направя. Ще видим какво ще излезе.
Храна:
Леко отрицателен баланс днес, но въглехидратите отново са ми малко в повече.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.01.15 21:50.
21.01.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
2. Преди лягане - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 3 капсули ZMA на Now, 1 капсула Taurine на Now.
Обобщение за деня:
Вместо да намалява, списъкът ми със задачи се увеличава. Хамелеонът пък вече си има диагноза, макар и още хипотетична - от студа, на който беше изложен в събота, е изпаднал в летаргия. Сега трябва да затоплим още малко терариума и да чакаме да се съвземе.
Храна:
Въпреки бирите и доста серизоното количество въглехидрати, съм в лек дефицит днес.
22.01.20154 г.
Тренировка 59 - Обемна Д
Загрявка:
Бедрени разгъвания на машина - 8x39 кг.
Клек - 8.
Работни серии:
1. Бедрени разгъвания - 13х79½, 12х79½ кг.
2. Преден клек - 18х100 кг.
3. Лицеви опори с ръце на ширината на раменете - 49.
4. Лицеви опори със събрани длани - 18.
5. Кофички - 16, 17.
6. Флайс с дъмбели - 9х30 кг.
7. Избутване на прав лост от полулег - 8х100 кг.
8. Кросоувър на портален скрипец - 7х9 плочки.
9. Френско разгъване с крив лост - 8х58 кг.
10. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 7х100 кг.
11. Разтваряне встрани от стоеж с дъмбели - 8х25 кг.
Много добре днес! Реших да тренирам сутринта, че привечер имам някакви уж важни телеконференции. По този повод “мушнах” и един бустер - може би и това има отношение.
Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколанат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now.
2. Преди тренировка - 2 грама L-Carnitine на Now, 1 доза Liftag.
3. По време на тренировка - 12 грама Modern BCAA.
4. След тренировка - ~50 гр Pure Whey на Bulk Powders, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 3 капсули ZMA на Now, 1 капсула Taurine на Now.
Обобщение за деня:
Рано е за обобщение, но след сутрешна тренировка цъфнах в офиса в 10:15 и сега имам да понаваксвам с разни задачки.
За сметка на това пък реших, че трябва да направя нещо, за да оправдая и първата част от заглавието на дневника си (последната е самосбъдваща се и важи за всички, независимо дали “вярват” в науката или определят отношението си към хората според зодията им), затова след тренировката се поснимах. А и тия обемните са доста подходящи за тази цел. :)
Храна:
Лек дефицит днес - към 150 ккал, което ме устройва. Не е добре обаче съотношението на макронутриентите.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.01.15 21:53.
23.01.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Обобщение за деня:
Започвам да си мисля, че всъщност ми плащат за срещи...
Храна:
Десетина процента излишък с доста бира.
....
Обобщение за деня:
Започвам да си мисля, че всъщност ми плащат за срещи...
...
С тази физика вече може да поискаш и увеличение :D
24.01.15
11:38
Наистина изглеждаш много, много, много добре!
Боби вече си като истинските плажни, няма нито една снимка на краката :) Адмирации за формата, дай боже всекиму.
Боби вече си като истинските плажни, няма нито една снимка на краката :) Адмирации за формата, дай боже всекиму.
И при краката има напредък - размерът не е впечатляващ, но поне има някакъв намек за дефиниция. За съжаление обаче няма как да натисна там заради коленете. Ще снимам и тях, макар че няма много смисъл. :)
24.01.2015 г.
Тренировка 60 - Обемна Е
Загрявка:
Високо изтегляне от земя - 8х20, 6х70 кг.
Работни серии:
1. Високо изтегляне от земя - 10х100, 8х100 кг.
2. Сунгове до вертикала - 27х50 кг.
3. Пулоувър преса с диск - 12х50, 9х50 кг.
4. Набирания в подхват - 19, 12.
5. Набирания в раменен надхват - 8, 8.
6. Набирания в успореден хват - 8, 7.
7. Скотово с крив лост/дъмбели - 5х50 кг.
Нормална тренировка.
След суинговете (личен рекорд като бройка, между другото) реших да меря пулс и да видя колко бързо възстановявам. Резултатът - 156 удара в минута веднага след суинговете, 120 три минути по-късно. Като за човек, който не тренира целенасочено нито кардио, нито друго, свързано с издържливост, смятам, че е прилично.
Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now.
2. Преди тренировка - 2 грама L-Carnitine на Now, 6 грама бета аланин на Bulk Powders.
Обобщение за деня:
Днес реших да не отработвам и си останах у нас - оправях аквариум, после фитнес, пазаруване, а сега мисля с чаша винце да погледам Ливърпул - Болтън. :)
Храна:
3000 ккал днес, което е лек излишък.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.01.15 13:55.
24.01.15
20:47
Определено имаш добра генетика за гърди, което и обяснява съотношението раменна преса/лежанка. То си е за завист :)
25.01.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now.
2. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 3 капсули ZMA на Now, 1 капсула Taurine на Now.
Обобщение за деня:
Неделя у дома. Заседнах на бира още от обяд заради “един голям тенис”, а нещата така си и продължиха цял ден. :)
Храна:
Доста сериозен излишък с бира и много ядене.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.01.15 13:54.
26.01.15
13:13
“Пиколанат” от руски ли го пишеш - непрекъснато ми боде очите :)
“Пиколанат” от руски ли го пишеш - непрекъснато ми боде очите :)
Не е от руски. От правописна грешка + копи-пейст форевър. :D Ще го оправя.
Нещата отиват със страшна сила към това да не тренирам.
Оправдания много - снощи не спах достатъчно, имам мускулна треска на корем, бицепси и трапец и ми е криво и гадно. Най-важната причина обаче е, че ме мързи до смърт. Ето, казах си.
След малко ще си угася компютъра и ще се изнижа от офиса с гузна спортна съвест и посърнал като препикано мушкато.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.01.15 16:02.
26.01.15
16:00
Гласувах, защото се радвам, че си откровен.. все пак, не може винаги да си на максимум! :)
Ако наистина не си се възстановил, по-добре почини. Или ако до довечера решиш да тренираш, не натискай много.
И в двата случая - да не ти е криво, защото това не ми харесвааааааа :)
26.01.15
18:05
Боби да изпусне тренировка, това е създало цяла нова вселена :D
26.01.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now.
Обобщение за деня:
Много работа и срещи, а снощи не спах добре. По-горе вече се оплаках от това, че реших да си спестя тренировката. Сега гледам на колко хора това се е харесало по една или друга причина и си спомням за култовия образ Ахим Лаурицен и неговия лаф за това, че най-често срещаният вид радост е злорадството. :D
Затова реших, че утре ще тренирам преди работа. Първата ми среща е в 10 и ще трябва да се поразмърдам сутринта, но вече се чух с Тони - ще отваря рано (не заради мен, заради други луди, но и аз ще се възползвам), така че е решено. Мисля да направя същото и вдругиден с две поредни тежки тренировки. Сега вече мога да си легна спокойно.
Лъчо, точно тези две времеви линии ще ги съберем обратно в едно общо развитие на възможните алтернативи. :)
Храна:
Около неутралния баланс с прилично съотношение на макронутриентите като за нетренировъчен ден.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.01.15 21:45.
Спи и сънувай!Знам ,че е гадно ,ама нека ти е!
И на края никога не се получава както го искаш (злобно усмихната емотка + намигване ест)
Погледни го от друга страна, поне няма алкохол днес и утре на свежа глава силна тренировка отпочинал :)
Сега гледам на колко хора това се е харесало по една или друга причина и си спомням за култовия образ Ахим Лаурицен и неговия лаф за това, че най-често срещаният вид радост е злорадството. :D
Това е перифраза на доста популярна немска поговорка - “Schadenfreude ist die beste/schönste Freude” - “Злорадството е най-добрата/хубавата радост” :)
И макар че бях доста малък, сериалът и на мен много ми харесваше. Наздраве с бира по твой избор! :)
27.01.2015 г.
Тренировка 61 - Силова А
Загрявка:
Преден клек - 5х20, 5x70 кг.
Раменни преси с прав лост от стоеж - 8х20 кг.
Адаптация:
Преден клек - 3х100 кг.
Раменни преси с прав лост от стоеж - 3х70 кг.
Работни серии:
1. Суперсерии през 10-15 секунди:
1.1. Преден клек - 1х130, 1х130, 1х130, 1х130, 1х130, 1х130, 1х130, 1х130 кг.
1.2. Раменни преси с прав лост от стоеж - 1х77½, 1х77½, 1х77½, 1х77½, 1х77½, 1х77½, 1х77½, 1х77½ кг.
2. Изометрии (в суперсерии):
2.1. Изометрия на преден клек малко над паралела - 14 с х 110 кг, 10 с х 110 кг, 10 с х 110 кг.
2.2. Изометрия на раменна преса от стоеж на (на нивото на очите) - 11 с х 70 кг, 10 с х 70 кг, 10 с х 70 кг.
3. Частични повторения (в суперсерии)
3.1. Висок преден полуклек от пейка - 2х165, 2х167½, 2х167½ кг.
3.2. Частични повторения на раменна преса с около 20 см ход - 3х100, 2х100, 2х100 кг.
4. Изометрия на лицева опора с тежест на гърба, малко под заключване на лактите - 17 с х 65 кг, 12 с х 65 кг, 14 с х 65 кг.
Прилично днес. Клекчето беше доволно плитко, но увеличих тежестта и си направих осемте кръга, което ме устройва. За сметка на това пък на седа се справих с най-голямата тежест, която съм слагал на гърди досега. Нека да е полу-, но за сметка на това е тежко (за мен). :)
Добавки:
2. Преди тренировка - 2 грама L-Carnitine на Now, 1 доза Shock Therapy на Universal.
Тренирах сутринта на малко тиква и един банан и затова реших, че ми се полага доза бустер. :)
Обобщение за деня:
Ден като ден. Ранна тренировка преди работа, после поотхвърлих доста важни задачки.
Храна:
Лек дефицит днес с малко повече въглехидрати от желаното.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.01.15 22:48.
27.01.15
11:33
Интересно ми е как си броиш секундите на изометриите? (аз не правя, но да открадна малко ноу хау за половинката :) Едва ли става с хронометър, докато клякаш.
Не те ли изтощават твърде много ?
Интересно ми е как си броиш секундите на изометриите? (аз не правя, но да открадна малко ноу хау за половинката :) Едва ли става с хронометър, докато клякаш.
Не те ли изтощават твърде много ?
Когато тренирам с жена ми, я моля да ми засича. Иначе броя бавно - “едно Мисисипи, две Мисисипи, три Мисисипи”. :) Важното е да се разтрепериш и да знаеш, че не можеш повече, а не точно колко секунди си изкарал.
27.01.15
13:31
Ти си женен ? ;) (не се познаваме лично се пак :) )
Ти си женен ? ;) (не се познаваме лично се пак :) )
Не просто женен, а легендарно женен, т. е. вече от цяла вечност. :D
П. П. Като подминеш 20 години брак, преди да си навършил 40, все трябва да е легендарно, нали? :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.01.15 13:59.
27.01.15
13:58
Мъжете са като местата за паркиране - най-хубавите са вече заети, а останалите са малки и неудобни...
(шегичка)
Мъжете са като местата за паркиране - най-хубавите са вече заети, а останалите са малки и неудобни...
(шегичка)
Трябва да дебнеш за някое заето и да го грабнеш в момента, в който се освободи. Място за паркиране имам предвид, разбира се. :)
27.01.15
14:04
Ми то проблема, че .. не мога да шофирам :)
(айде стига съм спамила ;)
Ми то проблема, че .. не мога да шофирам :)
(айде стига съм спамила ;)
Е, не можеш да си намериш добро място за паркиране, без да хванеш скоростния лост с нежни женски ръце.
П. П. Съжалявам, но нямаше как да пропусна - откри ми се отляво и крошето си тръгна само... :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.01.15 14:14.
27.01.15
19:12
:)
28.01.2014 г.
Тренировка 62 - Силова Б
Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 4x120 кг.
Избутване на прав лост от лег - 10х20, 8х70 кг.
Адаптация:
Мъртва тяга - 1х170 кг.
Избутване на прав лост от лег - 3х120 кг.
Работни серии:
1. Суперсерии през 10-15 секунди:
1.1. Мъртва тяга - 1х202½, 1х202½, 1х202½, 1х202½, кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег - 1х155, 1х155, 1х155, 1х155, 1х152½, 1х152½ кг.
2. Изометрии (в суперсерии):
2.1. Изометрия на тяга в стартово положение (без движение) - 8, 10, 9 с.
2.2. Изометрия на лег малко над мъртвата точка - 11 с х 140 кг, 10 с х 140 кг, 10 с х 140 кг.
3. Частични повторения (в суперсерии) - пропуснати.
4. Изометрия в горно положение на набиране с тежест - 14 с х 16 кг, 15 с х 16 кг, 13 с х 16 кг.
Провалена тренировка! На тягата усетих, че стартът съвсем липсва - явно краката са изморени от вчерашния клек. Това доведе до флексия в кръста и на четвъртия подход усетих болка. Реших да не си насилвам късмета за пореден път и спрях до там с тягата. Довърших само с малко изометрия, но без голямо напъване.
На лега същата картинка - започнах със 155, но усетих, че няма да го бъде и свалих две кила и половина. Въпреки това на шестия подход си се затиснах съвсем качествено.
Накрая Тони докара един нов скрипец и го разтоварвахме и носихме с него, Крум и Деян. Тежи си, пущината! :)
Поука: Тяга и изобщо тежка тренировка сутрин на гладно в бързина без ден почивка след тежък (за мен клек) - НЕ!
Добавки:
2. Преди тренировка - 2 грама L-Carnitine на Now, 1 доза Shock Therapy на Universal.
Обобщение за деня:
Рано е да се каже, но ме чака обща национална среща, т. е. цял ден ще гледам екран и хотелска конферентна зала отвътре.
Храна:
Страшна работа! Не че мога да сметна точно след всичкото плюскане, но все нещо трябва да напиша...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.01.15 22:03.
Дано да си спрял навреме.
А дано, ама надали...
А по-сериозният отговор е, че засега имам усещане за дискомфорт през повечето време и болка ниско долу при раздвижване след дълго заседяване в една поза. Може би ще се размине с толкова, което ще е добре. Ще е по-ясно, като преспя една нощ.
Дано да си спрял навреме.
А дано, ама надали...
А по-сериозният отговор е, че засега имам усещане за дискомфорт през повечето време и болка ниско долу при раздвижване след дълго заседяване в една поза. Може би ще се размине с толкова, което ще е добре. Ще е по-ясно, като преспя една нощ.
Не го чакай, а го намажи с нещо да му помогнеш.
Не го чакай, а го намажи с нещо да му помогнеш.
То ако мазането помагаше, щеше да настане такъв живот, че само си викам даноо, оооо, О!
Ще е по-ясно, като преспя една нощ.
Преспах. По-ясно е. :) Няма прищипан нерв. Има обаче една тъпа, не много силна болка в долната част на гръбнака, все едно съм паднал и съм си натъртил опашката. Точно тази версия на контузен кръст не ми се беше случвала досега. :)
Утре вероятно ще тренирам - пада се тренировка с лег, военна преса, кофички и клек, така че за всичко, освен за клека, няма да е проблем. Вероятно и клекът ще се получи, ако не се оставям да ме сгъне. За неделя и следващата тяга вече ще си помисля и ще решавам според състоянието си тогава.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.01.15 14:03.