!!! at the very end, it is a MENTAL thing…!!!
Като направиш 12-13 снача на 60 кила, и изтръпнеш целия, ще си спомняш колко лежерно си правил 3 серии за средно рамо:)))...е да ама има още 20-ина повторения...за време...
евала на Вики и Лазар за постовете...
Май по-добре да не бях писал. Какво скочихте всички ? Естесвено, че всеки има право на избор! Да съм казал нещо лошо за кросфита ? :) Не ми допада - точка :)
Славко, ако мислиш, че бодибилдинга е лежерен официално те каня да направим една от любимите ми тренировки за рамо в трисети и дроп серии :) Да кажеш, че едното е по-трудно и по-сложно е тъпо, всичко е каквото си го направиш :) И аз повръщам често след тренировка и лежа на земята от болка :) С удоволствие бих се присъединил на някоя от тренировките на плажа, но едва ли ще участвам дори и да искам :) Айде по-здрави и по-спокойно :coolsmile:
никой не е скочил...обсъждаме си:)...няма предубедени хора(може би аз в някои аспекти), но за Лазар и Вики ти гарантирам, че са едни от най-спокойните хора, които аз съм срещал през живота си...аз по принцип съм по-лесно палещ:)))
А ти гледам си от Троян, с удоволствие мога да прескоча да потренираме...избери си каквито пожелаеш дроп серии, на каквито си пожелаеш кила...не се притеснявам, ако не се представя по-добре от съперника:)))...
Но после правим табата-мъртва тяга на 120 кила...
имаме ли сделка..?..:)))
Тъбати.. мъбати нищо не ми говорят :) Имам чичо и леля в Плевен, когато им ходя на гости 100% ще те информирам да направим една тренировка :)
казано от Владимир92 на 08.02.10, 12:08:
Май по-добре да не бях писал. Какво скочихте всички ?
Здрасти, Владо!
Никой не ти скача. Просто изказа предположение, което, ако беше опитал суинг, сам щеше да опровергаеш :)
...Да съм казал нещо лошо за кросфита ? :) Не ми допада - точка :)
Нищо лошо не си казал и мога само да те уважавам за това. Имаш пълното право да не харесваш една методика на трениране и да имаш съвсем различни цели.
Славко, ако мислиш, че бодибилдинга е лежерен официално те каня да направим една от любимите ми тренировки за рамо в трисети и дроп серии :) Да кажеш, че едното е по-трудно и по-сложно е тъпо, всичко е каквото си го направиш :) И аз повръщам често след тренировка и лежа на земята от болка :)
Никой, никога не е казвал, че бодибилдинга е лек. А за това кое е по-тежко натоварване - има си тестове-предизвикателства. В кросфит е лесно - там винаги присъства състезателен елемент и повечето комплекси са за време. Но и силовите атлети си имат своята Valeria.
С удоволствие бих се присъединил на някоя от тренировките на плажа, но едва ли ще участвам дори и да искам :)...
Добре дошъл! Считай се за официално поканен на всяка една от срещите-тренировки, които организираме. Само не разбрах защо няма да се включиш, дори и да искаш?
Представи си човек, трениращ изцяло културистично да започне да прави комплекси :) Дори техниката да е на ниво пак няма да е същото :) Просто не ми харесва, но с удоволствие бих дошъл да се запознаем и видим. И да ви покажа какво месо ядем по балкана :lol:
казано от Владимир92 на 08.02.10, 12:59:
Представи си човек, трениращ изцяло културистично да започне да прави комплекси :) Дори техниката да е на ниво пак няма да е същото :)
Владо!
Хайде да поразсъждаваме! Преди няма и половин час, правих това.
Какво имаме? - Познато до болка движение - бенч преса.
Тежестите? - Доста добри. Идеята е да се стигне до отказ в точно определен брой повторения.
Натоварване? - Тежко.
Напомпване? - И още как!
Кое е различното? - Точно така - протоколът.
Защо е такъв? - За да предизвика максимален стрес и да провокира тялото да реагира с нарастване на силата, мускулите и заздравяване на сухожилията. Но в същото време, той предизвиква и психиката - редуването на максимална единица с 30 повторения си е доста сериозно натоварване не само за мускулите, ами и за командния център.
Нещо друго? - Да, работните сериите са само 6… И това е цялата тренировка. Не е нужно да ти казвам, че след края на комплекса въобще не ми и дойде наум да правя нещо друго. Просто нямаше да мога или опита щеше да е жалък. А комплексът дори не беше за време...
Друго... Ще кажеш, ама вие не правите изолиращи упражнени, не сгъвате за бицепс. Ако знаеш каква хубава болка в бицепсите си имам от 150-те набирания вчера, част от комплекса Eva, въобще няма да се сетиш за бицепсови сгъвания.
Ако не ти харесват моите тренировки или примера с Oranje, в предишния ми пост, отвори дневника на Никола. Той пък прави меланж от Кросфит и стандартна тренировка с тежки базови движения буквално във всяка тренировка. Резултатите са повече от чудесни - сила и размер за завиждане!
Хайде стига агитация. Просто давах пример, че нещата не са чак толкова несъвместими, колкото изглеждат на пръв поглед.
казано от Владимир92 на 08.02.10, 12:59:
... с удоволствие бих дошъл да се запознаем и видим. И да ви покажа какво месо ядем по балкана :lol:
Мъжка дума е това! :cheese:
Мнението беше редактирано от Vic на 09.02.10 06:13.
Разбирам те напълно ! :) Просто факторите сила,издръжливост и т.н. не ме интересуват изобщо :) Имам едни цели за октомври, които изискват само визияи дано потръгнат нещата. Признавам днешната ти тренировка изглежда доста предизвикателно, но не ми се експериментира. Поне не сега :) Мойта любима фраза - “всеки луд с номера си” :)
В самото начало, когато почнах да тренирам, тренирах предимно с пудовки http://4.bp.blogspot.com/_fCyAKTXNEcE/Su2gS0DhIgI/AAAAAAAAAIc/d6opa2A_HNs/s320/strongfortbell.jpg - раммени преси с вдигане от земята тип Роки Балбоа :-) Мисля, че пудовките бяха 20кг, но нещо не ми допадна :)
Мнението беше редактирано от Владимир на 08.02.10 15:45.
Защо хора които ги е страх да опитат нещо ново въобще се хващат да пишат в темата ?
Той VIC все CrossFit е тренирал... Всички са започнали от някъде.
Темата беше за забавата, която си направихме в София,а гледай кво стана:))))
Знаеш ли...много ми беше смешно ли де да знам жалко по-скоро, влиза едно глистче в залата-релефно(бивш футболси от града-недоразвит талант)...почва да ми обяснява-не било важо колко вдигаш, важна е визията...ха, е добре де...ти изглеждаш като малко по-добре хранещ се сомалиец, имаш тук таме някоя вена, поизчистил си корема...така...клякаш с 50 кила(ужасна техника), на лег ме викаш да ти помагам на 70….еее абе да те е.а в билдера...после...”тяга не правя-ще ми повреди кръста” хахахаха....”клякам рядко-болят ме коленете”...хахаха...и тва е един от релефаджиите в град Плевен(така си викат горките)...смешник тотален...
Мен всички ме виждат как изглеждам, лятото се одирам, като това не го постигам с некви мега хапове и диети, а със зверски натоварвания...100% кросфит...така съм силен, релефен, бърз, експлозивен, издръжлив...
Няма как да стане това с билдерски сплитове и с 20минутно кардио след тренировка...вервайте ми и това съм правил...
Разберете го и да не спорим за тъпотии...
08.02.10
19:10
казано от slavko на 08.02.10, 19:05:
Няма как да стане това с билдерски сплитове и с 20минутно кардио след тренировка...вервайте ми и това съм правил...
Разберете го и да не спорим за тъпотии...
Пак ги нахрани хората :) :) :)
Всъщност и аз си мислех едно време, че не може да стане (докато бях омагьосан от анти-бодибилдинг пропагандата), само дето при някои хора става :)
Гени, кво да правиш :)
А ако си африканец - още по-лесно. (на такива бая съм се нагледал из залите в студентските общежития в Хамбург)
айде стига офф-топик :)
08.02.10
19:38
казано от slavko на 08.02.10, 19:05:
добре де...ти изглеждаш като малко по-добре хранещ се сомалиец, имаш тук таме някоя вена
За съжаление Славко, и във форума има доста такива, които за последните месеци не са постигнали нищо, но скачат и плюят по хората, щото не били силни, красиви, умни, релефни, богати и т.н.
Подобен тип поведение, си е част от народопсихологията, така, че или свикваме или емигрираме.
знаеш ли Ванка, ако загледаш постовете ми, аз рядко почвам да “нападам” или “храня” някой първи, въобще не съм такъв..уважавам хората от форума, а някой и познавам лично, тренирал съм с тях...
ако съм прозвучал грубо, е защото на агресията отговарям с агресия...това е една от чертите на характера ми, която искам да променя...
не съм лош човек иначе, никак даже...:)))
а това с емиграцията...много крайно, бре Ванка
08.02.10
20:03
казано от slavko на 08.02.10, 19:49:
аз рядко почвам да “нападам” или “храня” някой първи, въобще не съм такъв..уважавам хората от форума
Ами ако си забелязъл и аз се опитвам да поддръжам благоприличието, характерно за един истински мъж, но някой хора от тиин контингента прекаляват и просто плачат някой да ги свали на земята. Познавам малко хора лично от форума, но смятам, че живот и здраве това ще се промени за в бъдеще :).
Лазар,много намясто каза,че отричането на нещо ограничава светогледа.Едно е да гледаш през ключалката,друго е да отвориш вратата......
Поздрави :)
08.02.10
20:24
казано от Mihail на 08.02.10, 20:07:
Лазар,много намясто каза,че отричането на нещо ограничава светогледа.Едно е да гледаш през ключалката,друго е да отвориш вратата......
Поздрави :)
Ей, хора, сигурен бях, че ще стане така!
Аз само отговарях на Славко, не се заяждах. Дори сам казвам, че именно защото ми Е ограничен светолгледа, затова не харесвам кросфита!
Съгласен съм с предизвикателствата, но това е просто друг спорт. ДРУГ. Затова и не ме вълнуват.
И все пак, евала на Владимир92 :coolgrin:
08.02.10
22:42
по-добре хранещ се сомалиец, имаш тук таме някоя вена, поизчистил си корема...така...клякаш с 50 кила(ужасна техника), на лег ме викаш да ти помагам на 70….еее абе да те е.а в билдера...после...”тяга не правя-ще ми повреди кръста” хахахаха....”клякам рядко-болят ме коленете”...хахаха...и тва е един от релефаджиите в град Плевен
Току-що описа цял тип хора ,които посещават залите , не само в Плевен .Оправданието “тяга не правя , щот ме боли кръста” вече направо ми омръзна да го слушам . А стойката за клек се използва най-често за .... повдигане за трапец , изненада . Е има и хора дет сгъват за бицепс там . Тея хора за мен още са слепи , ама честно казано не ми и пука за тях , да се оправят .
Извинявам се , че се отклоних от темата , просто има хора , които тренират по крайно интересни за мен начини , като гореописания .
Георги,може би не си ме разбрал правилно.Смятам,че не трябва да се отричат подходите на кросфита,бодибилдинга,аеробното трениране и тн.,а може да се използват заедно в развитието на един атлет.На някой,който не му харесва някой от начините на трениране не е грешно,това е негов избор.Мойто мнение, е че отричането на нещо ни помага да сме коне с капаци.
Бодибилдинга ми е безинтересен,но не значи че не уважавам сериозни хора,които го практикуват и се потят здраво под железата.Всеки сериозно отдаден на някакъв спорт заслужава респект, а не въпроси от типа “Защо гимнастика?”,”Защо не бодибилдинг?” и тн.
Успешен ден :)
Мнението беше редактирано от Mihail на 09.02.10 06:30.
Хм... Известно време се колебах дали да не поразчистя темата и да оставя само това, което засяга неделната кондиционна тренировка в Live to Lift.
После се замислих, че за разлика от други подобни теми, спорът си остана докрай с добър тон, а не се изроди в лични нападки и прочие. Освен това, полемиката функционално трениране vs. бодибилдинг е изцяло спортна , т.е. не го считам за СПАМ.
Радвам се, че хора с противоположни възгледи, могат да дискутират, без да намесват близки роднини на опонента. Засега темата си остава без модериране.
строг, но справедлив...виждаш ли, че и аз напредвам в anger management-a…:)))
Как се казва това упражнение където лежиш на лакти, като за лицева опора и си вдигаш последователно ръцете?
Планково ренегадско гребане
Мнението беше редактирано от Limka на 10.02.10 14:48.
казано от Limka на 10.02.10, 14:47:
Това ли е то, на което съкратено казват “ренегадско” или “планк”? Или “планк” е друго?
казано от shemeta на 10.02.10, 14:52:
Това ли е то, на което съкратено казват “ренегадско” или “планк”? Или “планк” е друго?
Не точно.
При планк само стоиш на лакти с много стегнат корем...и торс като цяло. Това тук е видео с идеи за утежняване
При класическото ренегадско гребане си в позиция за лицева опора, обаче държиш два дъмбела. С много стегнато тяло, така че да не въртиш таза, последователно гребеш с едната и другата ръка. Ето видео
Планковото ренегадско гребане е утежнение на планк, където гребеш без тежест :)
Мнението беше редактирано от Limka на 10.02.10 15:01.
Такаааа...пробвах я тренировката от неделната забава... Понеже не я видях написана някъде в тази тема, ето това е тя:
Раздвижване:
jumping jacks + ножици
Загрявка:Бърпет + ренегатско + лицева/x 8 + 1 клек;
Бърпет + ренегатско + лицева/x 7 + 2 клекa;
Бърпет + ренегатско + лицева/x 6 + 3 клекa;
...
Бърпет + ренегатско + лицева/x1 + 8 клекa.
Време: 6:32 мин
Много приятна вариация на бърпетите. И не ти изкарва въздуха :)
Основна част:
10 кръгчета от :
- Ab wheel от коленe x 10
- Суинг със 16 кг. пудовка x 10;
- Повдигания на крака от вис x 10 - стараех се да доближавам коленете до лактите...но...на много малко от повторенията се получаваше :)
- Глутеус мост на един крак x 10 на крак;
- Ренегатско на лакти x 10 на ръка;
- Отпади x 10 на крак
Време: 39:40 мин. Бавничко. Вероятно, ако бях ’ с компания’, щях да се надъхвам да бързам повече. Сега си поддържах някакво постоянно темпо с добра почивка между кръговете.
Приятна тренировчица. Доста. Очаквах, обаче, да е по-трудна и задъхваща - на четене изглежда много страшна :)
Днес дори нищо не ми опъва като за муск. треска :( Абе, аз съм машина.
това е НЕВЪЗМОЖНО...мен още ме боли корема...от тази тренировка...или аз съм лефтер, или Лимчето е камък..:)))
не се стърпя да я направиш тренировката нали:)))))))
Вики също да я мине е препоръчително...
Тази неделя пак ще съм в редиците на ЛТЛ...само да не се объркат плановете:)))
казано от slavko на 11.02.10, 19:06:
това е НЕВЪЗМОЖНО... или аз съм лефтер, или Лимчето е камък..:)))
Машинка е Лимката, доказан факт! Между другото, бях свидетел на тренировката, определено я правеше с лекота.
...
Вики също да я мине е препоръчително...
Тази неделя пак ще съм в редиците на ЛТЛ...само да не се объркат плановете:)))
Ха! Искаш и мен да ме боли, нали? ;-P
Предай поздрави на цялата Л2Л банда и им кажи, че ги чакаме :coolsmile:
Мнението беше редактирано от Vic на 12.02.10 07:31.
това е НЕВЪЗМОЖНО...мен още ме боли корема...от тази тренировка...или аз съм лефтер, или Лимчето е камък..:)))
не се стърпя да я направиш тренировката нали:)))))))
Славко, имах някакви надежди, че днес ще ме хване МТ, но....уви...мноооого леко ми опъва корема..мисля, че дори е възможно да си въобразявам, че ми опъва...
12.02.10
15:13
казано от shemeta на 10.02.10, 14:52:
казано от Limka на 10.02.10, 14:47:
Планково ренагадско - прави се за бройка
Планк - прави се за време
поздрави :)
Аз също давам положителен вот за кросфит-а. Вече от 2 месеца тренирам с пудовки и зарибявката е жестока! Някой от упражненията ги изпълнявам по-културистично (примерно раменните преси, преси за гърди, гребания за гърба), но като цяло опитвам всичко - сунгове, ренегадско, клийнове... Натоварването е коренно различно! Чувствам се много добре и не ми липсват дъмбелите и щангите. Смея да твърдя, че този вид тренировка се отразява по-добре на тялото ми!
Който не е опитвал няма право на отрицателно мнение!
П.П. ръцете при суинга са като куки, травми в раменете няма как да се получат при правилно изпълнение. Просто движението е от таза.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.02.10 16:27.
12.02.10
16:59
аве те пудовките са измислени малко .. хмм .. преди кросфита :)
казано от Лазар Радков на 12.02.10, 16:59:
аве те пудовките са измислени малко .. хмм .. преди кросфита :)
Да, така е пудовката е много стара. Просто прокарах паралел между двете и споменах, че с пудовките може да се тренира както културистично, така и по-кросфитърски (ако мога така да се изразя). Та...съчетавам ги :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.02.10 18:25.
Стояне...с тези два поста веднага минаваш в групата на кросфитърите:)))
Един човек да пробва...да усети...да признае...:)))
С какви пудовки действаш?
казано от slavko на 12.02.10, 18:42:
Стояне...с тези два поста веднага минаваш в групата на кросфитърите:)))
Един човек да пробва...да усети...да признае...:)))
С какви пудовки действаш?
Принципно се зарибих от клипчета на Steve Cotter (и по-конкретно това, а след това и много други). Накратко, 2 месеца изучавах начина на изпълнение на основни упражнения и вече разни програми, съставени от любители и професионалисти. Ползвах пудовките на 1 приятел (2х16кг) за да видя дали ще мога да се справям и как ще ми се отрази. По-лесните движения се схващат бързо, а техниката...с времето. Категорично, получавам нещо, което трудно се съпоставя с културистичните тренировки. Подозирам (а с времето ще установя), че за моето тяло този тип тренировки ще се окажат по-благотворни. Изпълнявам и доста упражения само с лично тегло. Тренирам разнообразно - понякога по-аеробно, понякога по-културистично (могат да се правят почти всички упражнения). Е, хареса ми и се сдобих с лични 2х16 и 1х24кг пудовки. Сега обмислям и 32-ка (основно за суингове, въпреки, че и с 2х16 става; и за преси за гърди може би ще свърши работа една 32-ка). Въпреки, че за преси за гърди, добра работа ми върши и 24-ката...
Пробвал съм, усетил съм и да, признавам! ;) Усещам ползите от разнообразието. След толкова години лостове и дъмбели, сега ми идва отлично това ново предизвикателство.
П.П.: имам травма на рамото, но с пудовките не я усещам, което ме мотивира допълнително.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.02.10 22:25.
казано от Владимир92 на 12.02.10, 21:20:
Преси с 2х16 не са ли крайно малко ? Какви повторения правиш ?
Зависи. Ако тренирам културистично - 5 серии по 12 повторения с почивка ок.30 секунди. Товари достатъчно. Ако изпълнявам експлозивно, правя над 20. Все пак съм имал травма в предната част на рамото. Пресите са дълбоки (не са с лакти в страни, а са пред тяло, наподобяват арнолсд-преси).
Отклоняваме се от темата. Извинявам се за спама!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.02.10 21:46.