16.01.13
13:16
Хаххахаха, или наобратно, а :D
Не съм фаталист, но според мен трябва да правиш и по 13 бройки за бицепсите, за да може всичко да е 6, тоест 13 :)
17.01.13
11:44
Положението е леш. Настинал съм, много пих вчера и резултата е, че днес хем съм с температура, хем с адския махмурлук...
кофички 12х(+40кг) - обръщане от земя 12х80кг. 2 пъти и щях да умра...Който може повече - повече.
Положението е леш. Настинал съм, много пих вчера и резултата е, че днес хем съм с температура, хем с адския махмурлук...
E, поне ще можеш да обвиниш вируса за общото си състояние, а не себе си. :)
17.01.13
11:52
C2H5OH е силно заразен щам :D
Най-голямата тъпотия е, че ебава майката на терморегулацията и настинката става като едното нищо...
Нищо не съм мешал, 1 кило домашна ракия на гладно. И некачествена.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 17.01.13 11:57.
Ма го има и обратния вариант :)
п.с. “Нищо не съм мешал, 1 кило домашна ракия на гладно. И некачествена.” е ти си се оакал :D
Мнението беше редактирано от gotcha на 17.01.13 11:56.
И некачествена.
Това какво значи?Не е била преварка,защото на мен от такава ми ми се получава така!
17.01.13
12:02
И некачествена.
Това какво значи?Не е била преварка,защото на мен от такава ми ми се получава така!
Тва е то, алкохолиците си знаем симптоматиката. Не е преварка ;) Уж е без захар, ама...отрова, бавнодействащата отрова...
Да чукна на дърво не съм попадал на такава ракия, нито домашна, нито купешка, ма виж разни други ментаци... (devil)
Оо аз вчера 3 бири на гладно след максовете за час и половина, първите две за 30 мин...
И НЕ МЕ ХВАНА!!! (dull)
Оо аз вчера 3 бири на гладно след максовете за час и половина, първите две за 30 мин...
И НЕ МЕ ХВАНА!!! (dull)
Че стане човек от тебе :D
17.01.13
12:09
Къде и ти в А група с тия бири...:D Знаеш ли колко е 1 литър ракия, 50 и кусур градуса ? То вода един литър на гладно да изпиеш пак ще ти стане кофти, а това е ракия ;)
Обаче е идея - ся да пийна една - две бири...
Мнението беше редактирано от James Hinks на 17.01.13 12:09.
И НЕ МЕ ХВАНА!!! (dull)
Кви бири?Само си пикаеш парите :)мен ме надуват много преди да ме напият..а аз до 8-мата рядко ставам да пикая!
Иначе,бат Сашо,миналата година правих една смокинова,уж с малко захар,колкото да заври...и си мисля - ‘’Ще правя еликсир,ще и правя двойна преварка’’ - да ама не.Един ден се прибирам и гледам баща ми я разредил вече...та имам 2 напивания от нея..смърт!Иначе до 4-5 се трае.
17.01.13
12:13
Обаче много лесно те връща обратно...което не ща :)
Бирата е асперин за махморлука (wait)
Да,ама ако е само една,придружена с едно люто шкембе...може и с две :)
Има един безотказен лек - зелевият сок, а ако е супа от свинско със зелев сок - раждаш се.
Бирата е асперин за махморлука (wait)
Да,ама ако е само една,придружена с едно люто шкембе...може и с две :)
Ей, го батко бе (bow)
След тренка екстра си влиза... аз повече от 4 не мога да събера, бирата е за хидратация и оправяне на електролитния баланс, не за напиване :)
Хайде да ви разваля купона. :)
Всъщност симптомите на махмурлука се причиняват не от етиловия, а от метиловия алкохол. По време на разграждането му някои от междинните вещества предизвикват главоболието, гаденето и т. н. Във всяко алкохолно питие има някакво количество метилов алкохол, а от качеството на питието зависи колко точно е то.
При алкохолна интоксикация организмът първо се захваща с по-лесния за разграждане токсин - етиловия алкохол. След като приключи с него, започва с метиловия. Затова и симптомите на махмурлука се проявяват чак на другия ден, когато борбата с етиловия е приключила повече или по-малко успешно.
Пиенето на бира и изобщо подходът “клин клин избива” вкарва още малко етилов алкохол в кръвта, като така отново пренасочва усилията натам. По този начин симптомите на “борбата” с метиловия временно изчезват и се появява усещане за подобрение, но всъщност става дума само за отлагане на неизбежното. :)
Общо взето по-добре зелева чорба. :)
Капитане, чичко гугъл ти играе лоша шега :)
Като ме цъкне лекинко биуичката найш колко ми дреме вече за шибания метил, да са оправя :D
– 5-6 капки амоняк се слагат в една чаша хладка вода. Приема се за бързо изтрезняване.
(giggle)
Жика,
Аз попринцип съм точно пбратното - 700 водка мога да ти изпия, ставам и си заминавам, на другия ден - нищо ми няма.
Обаче 4 бири даже мога да почна да залитам и да фъфля, същото и с виното.
Затова гледам да наблягам на твърдите питиета.
Жика,
Аз попринцип съм точно пбратното - 700 водка мога да ти изпия, ставам и си заминавам, на другия ден - нищо ми няма.
Обаче 4 бири даже мога да почна да залитам и да фъфля, същото и с виното.
Затова гледам да наблягам на твърдите питиета.
В грешка си моме, винаги наблягай на слабите ти страни! :D
17.01.13
12:57
Изчезвайте, пияници такива :D :D
Тука и непълнолетни четат ;)
Изчезвайте, пияници такива :D :D
Тука и непълнолетни четат ;)
Както се казваше в една стара българска поговорка по повод на това могат ли германците да ни дават тон в законодателството и икономиката, “не може нация, която се напива с бира, да дава акъл на нация, която изтрезнява с бира.” :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.01.13 13:07.
17.01.13
13:28
Според други не е точно така: около 20-50 гр. алкохол предизвиквали ензимен отговор - черния дроб си казва: “тоя пак почна” и произвежда скоростно ензим за да навакса - откъдето и останалият в организма алкохол се разгражда по-бързо.
Абе истината е 1-2 бири, храна и здрав сън, може и без първото ;)
Според други не е точно така: около 20-50 гр. алкохол предизвиквали ензимен отговор - черния дроб си казва: “тоя пак почна” и произвежда скоростно ензим за да навакса - откъдето и останалият в организма алкохол се разгражда по-бързо.
Не знам дали има проучвания по въпроса. На мен ми звучи малко вероятно добавянето на нещо, което вече го има в системата, да предизвика допълнителна реакция, още повече в момент, в койото черният дроб вече работи на пълни обороти.
Така или иначе не съм подготвен теоретично да споря по въпроса, а не ми се започва ровене из интернет да търся материали, така че днес няма да се състои тази дискусия. :)
17.01.13
13:39
Черният дроб е умен, умен - като трябва да се самоспасява (sun)
Шегувах се, въпреки, че съм го чувал от специалист по черен дроб, но може и той да се е шегувал -ще питам.
17.01.13
14:30
Шшшш, тихо ;)
Сега ще кажат, че давам лош пример на младите :)
Глупости, такова нещо дори през ум не ни е минавало. :D :D
17.01.13
17:49
Шшшш, тихо ;)
Доста хора дават добри съвети, защото не могат да дадат лош пример. При тебе - от всичко по много ;)
18.01.13
15:18
Сложи disclaimer:
Деца, не правете това вкъщи... преди да станете на моите години!
22.01.13
13:20
Как да си направим програма за сила и силова издръжливост :
1. Конкретни и постижими в близко бъдеще цели. Не си слагайте “250 кг тяга след една или две години”, “150кг лежанка за 10 месеца”, “набиране със 100 килограма за другата нова година” и други тъпотии от тоя сорт.
Тялото не изпълнява неизпълними желания.
2. Постройката на тренировките е като план за построяване на здрава сграда - иска добра и стабилна основа, сигурна носеща конструкция, устойчив и здрав покрив, дебели и понасящи натоварване стени.
Заменете “основа” с крака и пояс, “носеща конструкция” с гръб и рамене, покрив с движенията над глава, “стени” с бутания пред вас и дърпания към вас.
3. Когато строите къща, не завършвате напълно един етаж и тогава да се прехръляте към следващия, нито пък започвате от покрива, а правите първо основата, после носещата конструкция, покрива и стените. Детайлите, мазилката, кабелите, тръбите, боята остават последни.
Така е и с тренировките - не почвате от лежанката и бицепса ако искате да сте силен. Почвате от тягата и клека, отивате на раменната преса и набиранията, кофичките, обръщането и тлаксането, лицевите с тежест и ако все още има материал за строеж - лег и гребане.
4. Когато слагате основата на сградата и не искате тя да падне, не я градите от малки камъчета - те са за алеите по двора, а слагате тежки и големи блокове.
Така е и с тренировката за сила и издръжливост - тежък клек, тежка тяга. Да правиш тяга и клек с тежестите, с които правиш бицепс или ако щете лег е безсмислено и неползотворно.
5. Ако искате здрава и сигурна сграда, тя няма да изглежда като събрана от отделни части, а ще изглежда като един неделим каменен блок.
Така трябва да изглежда и тренировката ви за сила и издръжливост - всяко упражнение в нея трябва да е свързано със следващото го като го допълва с нещо, има прилика в натоварването, подпомага го дори и пасивно или чрез стабилизация. Природата не търпи сложните решения, нито празните пространства. Където има сложна и нелогична връзка между движенията в тренировката ще се появи слабост и това ще доведе до дисбаланс, а той от своя страна - до контузия и травма. Където липсва движение - там ще пропадне цялата конструкция след време.
6. Нищо се се строи за един ден, нито за един месец. Една голяма сграда добива напълно завършен вид за година.
Така е и със силовата тренировка - чудеса от сорта “страхотна 3 месечна схема от голям експерт, която гарантира 100% - 200% увеличаване на силата за два-три месеца” не съществуват. Поне не и без стероиди и ако не става дума за абсолютен новак или лаик. Всичко е труд и постоянство.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.01.13 15:42.
5 ми е любимото число, но от точките ми е най-неясната... мисля, че там е ключа от палатката (blush)
22.01.13
13:39
От това по-ясно и директно не знам как да го напиша.
Сега четете добре и запомняйте, копирайте си ако щете, че като отворя сутрин съобщенията едно не виждам да има с питане аз как съм, нещо искам ли :D ами все “помощ”,”програма”,”тренировки” и ала бала...Или бягайте за жокери, или не се хабете напразно :)
Мисля, че новите ЛС-та към Сашо ще бъдат адресирани в този вид - “Как спа днес? ... А да сложа ли полу-лега преди кофите?” ; “Бат Сашо искаш ли да ти пратя литър ракия, много добра? ... Ама тия ам. подскоци ми запалиха бедрата, кво да пия?” :)
Мога ли да си позволя да допълня аналогията ти?
Преди твоята първа точка бих поставил една нулева. Трябва да знаеш каква сграда искаш да строиш и съответно какви ресурси си готов да отделиш. Защото едно е да се опитваш да вдигнеш небостъргач, който да се конкурира с тези в най-големите градове в света, друго е да ти е достатъчен просто паянтов покрив над главата. Ако си поставяш големи цели, трябва да си наясно и със себе си - докъде си готов да стигнеш, за да имаш мечтания недвижим имот...
Ако разполагаш само с няколко дъски и два-три пирона, няма да имаш Хеопсовата пирамида, а по-скоро барака за инструменти. Като мен. :) Което не пречи да й се радваш. :) Но е важно да си знаеш, че е барака, а не аналог на Айфеловата кула. :)
П. П. Това пък взе, че мина на нова страница! Крайно време е да спра да пиша за днес.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.01.13 14:08.