08.05.12
15:39
”Ламята”
(правен от варненската група за тренировки на открито на 06 май 2012)
5 рунда за време:
Растяща стълбица 1-2-3-4-5 повт от следните движения:
- набиране
- лицева опора
- “колена-до-лакти”
- руски суинг с пудовка
- 200 м бягане
Започва се с 1 повт набиране, 1 повт лицева опора, 1 повт “колена-до-лакти”, 1 повт руски суинг с пудовка. Продължавате с по 2 повт от четирите движения, после 3 и така до 5. Следва 200 м бягане и повтаряте това 5 пъти.
Замяна на бягането в зала - 100 скока на въже.
Темата беше редактирана от Вероника Налбатска на 06.05.15 11:16.
08.05.12
15:44
Може ли набирането и лицевата опора да си разменят местата в последователността? ;)
Вторник, 08.05.2012
”Ламята”
Резултат:
08.05.2012 - 21:50 мин @ 32 kg (200 м бягане заменено със 100 скока на въже)
Мнението беше редактирано от Vic на 09.05.12 08:56.
казано от Кольо Пияндето на 08.05.12, 15:44:
Може ли набирането и лицевата опора да си разменят местата в последователността? ;)
Не. Подредбата нарочно е такава.
08.05.12
15:56
Лош Вик! :) Усети пъклената ми идея... :)
Комплексчето е готино, с удоволствие ще се пусна на него.
казано от Кольо Пияндето на 08.05.12, 15:56:
Лош Вик! :) Усети пъклената ми идея... :)
(devil)
казано от Кольо Пияндето на 08.05.12, 15:56:
Комплексчето е готино, с удоволствие ще се пусна на него.
Дано мислиш по същия начин на финала... (grin)
Я и аз да се разпиша тук :P
06.05.2012 - 18.34 мин мъкаааа....5 минути след комплекса дишах като кон с тежък астматичен пристъп :D
набиранията бяха с отскок
пудовката ми беше 16кг
08.05.12
20:54
казано от Margaritka на 08.05.12, 19:17:
06.05.2012 - 18.34 мин мъкаааа....5 минути след комплекса дишах като кон с тежък астматичен пристъп :D
пудовката ми беше 16кг
Мъка заради натоварването или мъка заради времето, щото времето си ти е много добро според мен....
казано от Мила ‘‘Mon coeur’’ на 08.05.12, 20:54:
пудовката ми беше 16кгМъка заради натоварването или мъка заради времето, щото времето си ти е много добро според мен....
По моите стандарти времето ми е отчайващо...няма смисъл да се оправдавам с недоспиване и т.н., защото от месеци съм забравила какво е да тренирам свежа. Мъка, защото още в първия рунд усетих как нямам никакви сили, обаче си продължих, де ;)
казано от Мила ‘‘Mon coeur’’ на 08.05.12, 20:54:
пудовката ми беше 16кгМъка заради натоварването или мъка заради времето, щото времето си ти е много добро според мен....
Добро и е времето, не я слушай как се оплаква. Ако я беше видяла как спринтираше, все едно нищо не е правила преди това...
А за моя изненада, вариантът със скоковете на въже вместо бягане се оказа по-тежък.
09.05.12
09:04
Добро и е времето, не я слушай как се оплаква. Ако я беше видяла как спринтираше, все едно нищо не е правила преди това...
Тъкмо си помисли, ако моето време не около 17 минути няма да го поствам въобще....
А за моя изненада, вариантът със скоковете на въже вместо бягане се оказа по-тежък
Мхм, така е, довечера и аз ще го правя със скокове и ще видим.Не знам, защо смяташ (си смятал), че скаченето на въже е по-лесно, спомням си, че като правих Олимпик Барбел милята, замених 400-те метра с 200 скока и те бяха най-трудната част, щото ръцете ми отказваха да въртят въжето. ;)
казано от Мила ‘‘Mon coeur’’ на 09.05.12, 09:04:
...
Тъкмо си помисли, ако моето време не около 17 минути няма да го поствам въобще....
А, без такива! Твърде много станахте с този номер. Нали това е идеята на темите за отделните комплекси? Да споделяме, коригираме, да се надъхваме... Е, някой ми пишат резултатите си на ЛС, но други въобще не се обаждат... Вие си избирате, но да знаете - не сте прави!
казано от Мила ‘‘Mon coeur’’ на 09.05.12, 09:04:
А за моя изненада, вариантът със скоковете на въже вместо бягане се оказа по-тежък
Мхм, така е, довечера и аз ще го правя със скокове и ще видим.Не знам, защо смяташ (си смятал), че скаченето на въже е по-лесно, спомням си, че като правих Олимпик Барбел милята, замених 400-те метра с 200 скока и те бяха най-трудната част, щото ръцете ми отказваха да въртят въжето. ;)
Напълно те разбирам. Изпробвах при загрявката и 100 повт ги изкарвам на една серия за малко повече от времето необходимо за бягането на 200 м с умерено темпо. На загрявката добре, но в комплекса още на втори рунд се наложи да накъсвам сериите на 2 х 50 повт с раздишване... Така загубих доста време.
И аз си мисля, че със скоковете ще е пио-лесно...ама това е сигурно защото не съм го правила ;)
09.05.12
20:30
А, без такива! Твърде много станахте с този номер. Нали това е идеята на темите за отделните комплекси? Да споделяме, коригираме, да се надъхваме... Е, някой ми пишат резултатите си на ЛС, но други въобще не се обаждат... Вие си избирате, но да знаете - не сте прави!
19:14 минути. Всички набирания над 3 бр. са с отскок. Суинг 16 кг, 100 скока. ;)
Ще-се-прави-пак ;)
Мнението беше редактирано от Мила на 09.05.12 20:32.
казано от Мила ‘‘Mon coeur’’ на 09.05.12, 20:30:
19:14 минути. Всички набирания над 3 бр. са с отскок. Суинг 16 кг, 100 скока. ;)
Ще-се-прави-пак ;)
Браво, Сърчице!
Времето ти е ОТЛИЧНО! Просто комплексът изглежда невинно, но всъщност си е гадничък, а скачането на въже е по-тежко от бягането.
9:30 с подскоци на въже и 2 прекъсвания за телефонни разговори. Стори ми се малко натоварването и продължих скалата до 8.
Следващия път мисля да го направя от 10 до 1 :)
казано от Kirilov на 10.05.12, 14:25:
9:30 с подскоци на въже и 2 прекъсвания за телефонни разговори. Стори ми се малко натоварването и продължих скалата до 8.
Следващия път мисля да го направя от 10 до 1 :)
Абсурд.
Нещо си объркал.
Малееее, аз чак сега се зачетох, направил съм съвсем друго нещо ... Горния пост да не се чете, ще се прави пак
Аз правих всяко стъпало, акто отделен рунд едно набиране, една лицева, един Т2В, един суйнг, 100 подскока и така :)
10.05.12
14:34
@Кирилов, да не би да си пропуснал това, че комплекса се повтаря 5 пъти. Само скоковете на въже според мен са ти минимум 5 минути (ако не си тренирал бокс, възможно е и по-малко)
П.П Ясно ;)
Мнението беше редактирано от Мила на 10.05.12 14:36.
казано от Kirilov на 10.05.12, 14:33:
Аз правих всяко стъпало, акто отделен рунд едно набиране, една лицева, един Т2В, един суйнг, 100 подскока и така :)
Предположих, че така е станало. Де факто си направил общо 1 пълен рунд + 4 бягания (скоково на въже).
Тренирал съм ... Просто не видях това 5 рунда за време и правих стълбичката само, като след всяко стъпало правих подскоците... Много се ядосах, сега няма да мога да спя ...
казано от Vic на 10.05.12, 14:38:
казано от Kirilov на 10.05.12, 14:33:
Предположих, че така е станало. Де факто си направил общо 1 пълен рунд + 4 бягания (скоково на въже).
5 бягания :) Ама пак не ме извиняват, много съм прост, много се ядосах на себе си
казано от Kirilov на 10.05.12, 14:39:
Тренирал съм ... Просто не видях това 5 рунда за време и правих стълбичката само, като след всяко стъпало правих подскоците... Много се ядосах, сега няма да мога да спя ...
Чакай сега, да не вземеш пак да объркаш.
Един рунд е следното:
1 набиране + 1 л. опора + 1 “колене-до-лакти” + 1 руски сунг
2 набиране + 2 л. опора + 2 “колене-до-лакти” + 2 руски сунг
3 набиране + 3 л. опора + 3 “колене-до-лакти” + 3 руски сунг
4 набиране + 4 л. опора + 4 “колене-до-лакти” + 4 руски сунг
5 набиране + 5 л. опора + 5 “колене-до-лакти” + 5 руски сунг
200 м бягане (100 скока на въже)
10.05.12
16:02
Вик, калибърът на пудовката е по самочувствие, нали? :)
казано от Кольо Пияндето на 10.05.12, 16:02:
Вик, калибърът на пудовката е по самочувствие, нали? :)
Да. Но предвид относително малкия обем суингове, спокойно можеш да ползваш двупудовка.
10.05.12
16:06
Мня... 32 kg-ова не мога да размятам над главата си, не ми достигат силици.
По-скромничка ще си подбера... :)
казано от Кольо Пияндето на 10.05.12, 16:06:
Мня... 32 kg-ова не мога да размятам над главата си, не ми достигат силици.
По-скромничка ще си подбера... :)
Подценяваш се. А и тук суинга е до хоризонтала (руски).
10.05.12
16:10
Е, така и не научих кой е руският суинг, винаги го бъркам с хамериканския... :)
То няма лошо и с американски де...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.05.12 16:11.
казано от Vic на 10.05.12, 14:42:
казано от Kirilov на 10.05.12, 14:39:
Чакай сега, да не вземеш пак да объркаш.
Един рунд е следното:
1 набиране + 1 л. опора + 1 “колене-до-лакти” + 1 руски сунг
2 набиране + 2 л. опора + 2 “колене-до-лакти” + 2 руски сунг
3 набиране + 3 л. опора + 3 “колене-до-лакти” + 3 руски сунг
4 набиране + 4 л. опора + 4 “колене-до-лакти” + 4 руски сунг
5 набиране + 5 л. опора + 5 “колене-до-лакти” + 5 руски сунг
200 м бягане (100 скока на въже)
Да, да, вече го разбрах, благодаря за пояснението все пак :)
казано от Кольо Пияндето на 10.05.12, 16:10:
То американски няма. Някои го наричат “пълен суинг”, аз предпочитам “суинг до вертикала”.
10.05.12
16:14
казано от Кольо Пияндето на 10.05.12, 16:10:
То няма лошо и с американски де...
Сега като ти прочетох поста, Кольо, осъзнах, че съм правила амарикански суингове, а не руски. И даже в дневника съм пояснила - ‘’руски суингове ( научих се да суингвам до вертикала с дъмбел)’’ :D
10.05.12
16:17
Вик, толкова разбирам и аз от кросфит-терминология явно... :D
Няма значение, поне оправям ‘хоризонтал’ и ‘вертикал’ :D
Мила, аз затова избягвам да казвам кой суинг какъв е, щото руски, френски, немски, патагонски... :D
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.05.12 16:19.
казано от Кольо Пияндето на 10.05.12, 16:17:
Няма значение, поне оправям ‘хоризонтал’ и ‘вертикал’ :D
И диагонала е важен за теб:)))))))))))))))))))))))))
Да се включа и аз тук.
06,05,2012 - Ламята, с групата на Вик във Варна :)
време - 19:23 мин. ( набиранията с отскок ) на 3 рунд само отказване ми беше в главата, но го завърших :)
14.05.12
09:31
Така... Ламята всъщност е един много интересен и приятен комплекс, потвърждавам го след като вчера се “сборих” с нейно подобие. Понеже напоследък ми е по-приятно да вися по халки, ето какво правих:
- набирания на халки
- лицеви опори
- toes to rings
- swings (пудовка 16 kg / до вертикала)
- 200 m тичане
Тази пудовка ми е малка, факт. Не съм суингвал от миналото лято, обаче и не исках да се мятам на нещо по-тежко още първия път. От друга страна 32 kg-овата не е за моята скромна физика, а с 24 kg (която ми е по мярка в момента) не разполагам към момента. Лицевите опори и тичането са почивката в този комплекс. Тежките моменти в комплекса са 5-ците във всеки рунд, особено набиранията, останалото върви сравнително лесно.
Времето ми - 41:26 минути. Хвърлих се първия рунд, но усетих, че работата няма да стане както ми се иска. Основната причина - не ми издържа хватът. Сила имам достатъчно за комфортно изпълнение, но не можех да се държа стабилно на халките. Не накъсвах сериите набирания и toes to rings, но не можех да държа високо темпо по тази пречина. Като допълнение на това имах и умора в мен - в петък доста се напънах на лостове и халки (набирания, кофички, бърпита и т.н.), в събота играх 3 часа тенис на корт. Съответно в неделя (вчера) Ламята ми дойде трудничка. Затова след първия рунд реших, че няма да гоня време, ще сваля темпото до някакво средно ниво и ще се старая да го държа постоянно. Много приятно се изтренирах.
Ламята ми харесва, защото натоварването е комплексно и позволява разнообразие (лостове - халки, различни лицеви опори). Някой път може да я пробвам наобратно - 5-4-3-2-1. Едно нещо научих от кросфита - ако човек иска силен резултат на някой комплекс, то трябва да го направи поне 2-3 пъти, за да го усети и изгради най-ефективната стратегия за разпределение на силите.
казано от Кольо Пияндето на 14.05.12, 09:31:
Така... Ламята ...
Времето ми - 41:26 минути...
В първия момент минах по диагонал поста и фиксирах времето - реших, че си го правил 2 пъти :)
После изчетох внимателно и разбрах, че не си бързал :D
14.05.12
10:00
След първия рунд установих, че не съм в състояние да бързам в този момент :) Съответно в крачка подгоних друга цел - да го завърша с равномерно следно темпо. Честно казано съм впечатлен от резултати около 20 минути де...
Кольо Пияндето, ти ми даде сили да постна и моя резИлтат :)
34:05 минути
Суинговете с 16 кг. и 100 скока на въже, вместо 200 метра бягане.
Мнението беше редактирано от Diddlina на 14.05.12 10:30.
казано от Кольо Пияндето на 14.05.12, 10:00:
... Честно казано съм впечатлен от резултати около 20 минути де...
Трябваше да видиш на живо Трифон от моята група, с неговите 16:20 мин и 32 кг пудовка...
14.05.12
10:35
казано от Кольо Пияндето на 14.05.12, 10:00:
Честно казано съм впечатлен от резултати около 20 минути де...
Не забравяй, че някои сме скалирали едно или друго упражнение. Както и това, че ти си правил набиранията на халки, както и пръсти до халки, което според мен е по-трудно.
Резултатите на @Трифон са адските... :))))