23.09.13
16:20
Здравейте, наскоро ми разясняваха,как млечните продукти по-скоро извличали калция от организма,с което разбира се бях несъгласен.. до момента, в който не ме питаха дали скоро съм ходил на зъболекар и как е било. Всеки ден консумирам млечни продукти(кисело и прясно мялко,извара,сирене) Преди месец посетих зъболекаря и той обясни,че имам дефицит на калций,в следствие на което се оголва обвивката на зъбите,което е много странно при полужение,че всеки ден приемам калций от млечните продукти.После попаднах и на следния материал:
“Калцият е най-силно алкализиращото средство и е един от неизменните, за прочистване на тялото, елементи. Всеки път когато тялото ни е в състояние на свръхкиселинност, калицият бива изтеглян от костите за да спасява положението. Тази защитна реакция е една от главните причини за слаби кости за слаби кости (остеопороза) и слаби зъби кариеси. Подобно нещо се получава и при прекаляването с мляко и млечни продукти. То също подкиселява организма . Особено като сварим млякото-тогава протеинът казеин колаборира с калция, образувайки огромни съединения и той става напълно наусвоим. Тогава на помощ идва вече познатият ни механизъм. След като си е свършил работата по спасяване на организма, така непбходимият ни органичен калций бива изхвърлян навън чрез урината , под формата на калциев фосфат. За съжаление, горчивото заключение е , че млечните продукти по-скоро извличат калция от организма , отколкото да да ни набавят такъв.”
Какво мислите дали е вярно и от къде да се набавя калций ако е?
Темата беше редактирана от Стоян Тодоров на 23.09.13 16:23.
За да останат костите ти здрави, гледай да си набавяш достатъчно магнезий и силиций, организма знае какво да прави с тях.
Калция не го мисли. ;)
23.09.13
16:57
Кажи храни,които ги съдържат :) и ако може да ми обясниш малко по-подробно за функциите им върху организма.
Мнението беше редактирано от Стоян Тодоров на 23.09.13 16:59.
23.09.13
17:03
23.09.13
17:12
мерши :)
За магнезия - Кольо ти е писал, а силиций съдържащи храни са тиквички, лук, репички, краставици (най-вече в корите). Най-голямо е съдържанието на силиций в хвоща.
Пропуанала съм калия.
За да разбереш действието им върху организма, добре е да се запознаеш с биологичната трансмутация , която е доста остро (не)приемана от конвенционалната медицина, тъй като подлага на съмнение една голяма част от предполагаемите знания. Затова пък е подкрепена от доста факти и експерименти.
Мнението беше редактирано от Margi на 23.09.13 20:41.
За да се усвоява калция е необходимо и достатъчно количество витамин Д. Все пак да не забравяме, че в България около 76% от хората страдат от някаква степен на недостатъчност на витамин Д / по-лека или по-тежка / . Тази недостатъчност се установява и през четирите сезона на годината . В по-големите градове тя се среща по - честа при по-млади хора.
За това с млечните и калция се изхожда от приказките за алкалност и киселинност на организма - и че белтъчините допринасят за увеличаването на киселинността му, което означава, че всяка белтъчна храна трябва да носи този проблем. Калция се използва един вид както беше споменато за алкализирането на организма, когато нещата наистина зазлеят.
Все пак не белтъчините, а по-скоро въглехидратите и системното възпаление, което предизвикват, резултират върху това покачване на киселинността и всички изхождащи от това проблеми. Аз така си и обяснявам примерно развалянето на зъбите - не е резултат от директното разяждане на зъба от захарта, а от това изсмукване на калций, като се скофти средата в тялото при продължителен скофтващ режим на хранене.
Този зъболекар определено в повлиял на разбиранията ми за доста неща - ако не си чел основния му труд, горещо го препоръчвам - http://journeytoforever.org/farm_library/price/pricetoc.html . Има доста интересни наблюдения и за странични неща като вродените заболявания и дегенерацията на хората като цяло, резултат от модерния начин на хранене
24.09.13
18:53
казано от Маргарита Манева на 23.09.13, 16:33:
За да останат костите ти здрави, гледай да си набавяш достатъчно магнезий и силиций, организма знае какво да прави с тях.
Калция не го мисли. ;)
(handshake)
Наистина за здрави хора е по-добре някои теми да не се мислят. Теорията, че белтъчините в млякото извличат калция е част от цялостната идея, че всички белтъчини от животински произход извличат калция. Има много материали, изследвания...едно от последните, които съм виждал, е това - там се казва, че няма такава връзка. Много неща извличат калция - вкл. захарта, кофеина. Калиция участва в почти 70% от процесите в организма, т.е. нужда от него винаги има
24.09.13
19:46
Според мен, проблема е да се намери правилната форма на Калция за допълнителен прием! Доколкото знам, преобладаващата част от добавките на пазара, съдържат Калции в биологично неактивна форма т.е. в комбинации, които организма не може да усвои, или усвоява твърде малка част.
казано от Solomon Kane на 24.09.13, 18:53:
казано от Маргарита Манева на 23.09.13, 16:33:
Калция не го мисли. ;)(handshake)
Много неща извличат калция - вкл. захарта, кофеина. Калиция участва в почти 70% от процесите в организма, т.е. нужда от него винаги има
Естествено че нужда от калция има, но има и доста заболявания свързани с натрупването на некачествен такъв.