Диетата на Ваня Червенкова.

Здравейте,извинявам се,ако вече има такава тема,но разбрах от майка си за тази диета и съм я виждала често,но не съм и обръщала внимание. Интересуват ме мнения. :) (sun)

Пише ,че картофите може да са пържени

Олигофренска диета за хора, които :

1. Не си ценят здравето
2. Нямат мозък

09.07.15
17:50

Благодаря на интернета, че го има. Ето я Ваня Червенкова.
П.П. Исках да вкарам някаква форма на хумор/ирония, но мисля че снимката е повече от достатъчна.
П.П.П. След по-задълбочен анализ се оказва, че тук е по-млада и оцеляла след Коледа.

Мнението беше редактирано от aleks на 09.07.15 17:51.

09.07.15
17:57

Тъкмо щях да питам коя е тая и защо трябва да сме чували за нея и диетата и :D

След диетата има голям шанс да заприличаш на Ваня Червенкова справка снимката от по-горния коментар.

09.07.15
18:54

Ама това е преди :)
Ето след минус 20 кг
http://www.topactualno.com/11121/biznesdamata-vanya-chervenkova-e-neuznavaema-sled-unikalna-i-lesna-dieta-snimki/

09.07.15
19:00

УУУ, по време на диетата всяка сутрин по 1 аспирин на гладно “да загрее стомаха” ??!!
Господи, Аллах, Буда, който и да си, спаси тая жена от мъките!

Да, коментирали сме я въпросната диета.

Не смятам да задълбавам, защото колегите над мен са казали достатъчно.

Диетата НЕ СТАВА.
Не и ако искаш да се храниш здравословно и да постигаш трайни резултати.

09.07.15
23:01

Който се интересува от диетата на Митьо Пищова да ми пише на лично .
Пускам сълза от умиление , четейки това за аспирина :( Аспирин може да джаска само Али Ръза :D

10.07.15
09:45

Ето ти нещо за загряване :)

Carbohydrate

10.07.15
21:48

казано от Вероника Налбатска на 09.07.15, 19:02:

Да, коментирали сме я въпросната диета.

Не смятам да задълбавам, защото колегите над мен са казали достатъчно.

Диетата НЕ СТАВА.
Не и ако искаш да се храниш здравословно и да постигаш трайни резултати.

Не бих бил така категоричен...

Чиче, чиче.................

10.07.15
22:36

казано от ME4O_TURIST на 09.07.15, 23:01:

Който се интересува от диетата на Митьо Пищова да ми пише на лично .

Агнита....и рибиииии??

Съжалявам, но няма как да не съм категорична и на този етап нищо не може да промени мнението ми.
Е, ако един ден се окаже, че съм сбъркала - ще се извиня. Не се срамувам да признавам грешките си.
Стига да доживея този ден, в който диетата на Ваня Червенкова се окаже здравословна.
:)

Сега ще приложа цитати на самата Ваня Червенкова, които са извадени от епизод на предаването “На кафе”, в което тя участваше преди време.
Гледах епизода в същия ден, след което го гледах още няколко пъти.
Мнението за диетата си съм го направила отдавна, но реших да посоча най-фрапиращите моменти (лично за мен), за да обясня категоричността си.

Който желае - да направи справка дали цитатите са верни. Ако има грешка - да сподели.
Който смята, че има нещо здравословно във въпросните цитати, моля да се обоснове защо.
Аз на свой ред ще дам кратък коментар след всеки цитат още сега и с това приключвам участието си тук, защото вместо да обсъждаме нещо, което наистина може да е полезно на някой в дългосрочен план, ние дъвчем абсолютни глупости, които се предават от уста на уста и се видоизменят.

Да започваме:

“Да, тази диета наистина се нарича докторска, защото тя пречиства организма преди операция, защото...“

Коментар от мен: не съм запозната каква е практиката преди операция, нямам представа дали се прилага тази диета и в какви случаи. Това, което ми прави впечатление е: защо една диета, която се насрочва за хора, на които им предстои операция (според думите на Ваня), се лансира навсякъде като диета за отслабване дори и на хора, на които не им предстои операция? Все пак самата Ваня преди диетата е имала операция на щитовидна жлеза. Това не е маловажен факт.

„Започваме от най-тежко смилаемите храни“ / „Независимо какво е количеството“

Тук става въпрос за картофите, които едновременно са най-тежко смилаеми според диетата, но в същото време могат да се ядат в неограничено количество в рамките на 2 дни... НИЩО друго освен картофи

„Важно е всяка сутрин, за хората, които всъщност могат на гладно, да се взема по един аспирин и витамин C”

Тук последва обяснение, че аспиринът загрява стомашно-чревния тракт и ускорява метаболизма и съответно - ускорявал ензима за разграждане на картофи. Това дори няма да го коментирам! Всеки ден на гладно да си бухаш аспирин - ей така, за ускоряване на метаболизма. Ами нали може да се яде неограничено? Ако някой непрекъснато е в доооста положителен калориен баланс, защото е възможно, как точно аспиринът ще му помогне да отслабне, каквото е основното действие на диетата?

Имаше коментар за трети и четвърти ден, в който бил ензимът за разграждане на пиле, но ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - вегетарианците можели да ядат пак картофи. Е, като е ензимът за пиле как така някой може да яде 4 поредни дни само картофи? И това може да е здравословно?!

“Ако на човек му премалее, може да вземе лъжичка мед”

Без коментар. Страшно здравословна диета е - да правиш нещо в продължение на 24 дни и да си ОК с това, че ти премалява.

В седми и осми ден се ядяло само риба и морски дарове ОБАЧЕ, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, можело в тези дни да се ядат и риби от консерви. Дааа - супер здравословно е и това, да ядеш неограничено количество риба от консерва в рамките на 2 дни. Защото повечето хора ще искат да минат по лесния начин - защо да купуваш прясна риба и да си я готвиш, когато може да си вземеш консерва?

“Може и на фреш”

Това е по въпрос на девети и десети ден, когато се ядат само плодове. Може и на фреш - супер, да махнем част от минералите и всички фибри, за да не пречим на фруктозата да си навлиза  бързо по пътя и така цели 2 дни, в неограничени количества.

“Печени ябълки БЕЗ мед...”

Значи не може да се слага мед тук, но преди това беше казала, че може да се яде мед, когато ти премалее?

“От тази диета се намалява най-вече на мазнини, най-вече на мазнини...”

Как, по дяволите, го изчислиха, че се намалява най-вече на мазнини? По какъв метод? Дисекция? Колко хора тестваха? СТИГА ГЛУПОСТИ. Кой може да гарантира, че диета Х е универсална и всеки човек ще намалее най-вече на мазнини? Ей заради такива изказвания, които непрекъснато се разнасят, все повече и повече здрави хора зорлем си докарват проблеми.

„Нещата се получават най-вече при последните единайсти и дванайсти ден, когато започваме кисело мляко. Тогава организмът получава едно тотално изчистване...“

ЛОЛ!

“4-5 литра даже изпивам айрян на ден”

И така - 12 дни “здравословната” диета, след което отново се почва от първи ден, след което след тези 24 дни имало ПОЧИВНИ дни, в които може да ядеш ВСИЧКО, което ти се яде, без захранване.

И защо, ако нещо ще е здравословно, се прави почивка от него? И защо, ако говорим за здравословен режим, което би трябвало да е начин на живот и нещо приятно, имаме начален и краен срок? И защо имаме случаи на премаляване или отвращение от храната, понеже “вече два дни съм яла само риба и ми е писнало”???

Carbohydrate, надявам се това да ти е било достатъчно, за да разбереш моята гледна точка и категоричността ми.
Направих си целия този труд, защото искам хората да са запознати и с друга гледна точка, с надеждата, че все някой ще се замисли повече преди да се хвърли на поредната мода!

ПП: С това приключвам участието си по въпроса, защото прекалено много енергия отделих за нещо толкова “здравословно”....... :)
С най-добри чувства, наистина.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 10.07.15 23:40.

10.07.15
23:49

В такива предавания като “На кафе” знайни и незнайни лечители, билкари , диетолози , самозванци предлагат своите рецепти и най-лошото е , че лаиците ги прилагат, приемайки всичко казано за чиста монета.

11.07.15
07:32

Най-лошото е, че майка ми ги гледа и ми казва ” Яж от всичко по малко, стига си се лишавал от вафли и кроасани - как ще качиш ? ” Как да й обясня, че по телевизията са малоумник до малоумник ...

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 11.07.15 07:32.

казано от Дuд0 на 11.07.15, 07:32:

Най-лошото е, че майка ми ги гледа и ми казва ” Яж от всичко по малко, стига си се лишавал от вафли и кроасани - как ще качиш ? ” Как да й обясня, че по телевизията са малоумник до малоумник ...

А пък при Гала са най-големите малоумници.

Carbohydrate

11.07.15
13:42

То Вероника: не се пали чак толкова)))...разликата между нас е, че ти виждаш само отрицателни неща, а аз виждам нещо, което може да се вземе и да се приложи- разделното хранене действа...Гледай по мащабно на нещата. Съгласен съм, че тя даже не знае за какво говори))), но това не значи, че някои неща не работят....И също така, съм на 100% съгласен, че хората не мислят, не четат, а приемат всичко за 100% вярно или наобратно. Просто така е по-удобно))), вместо сам да помислиш, търсиш и т.н....

11.07.15
14:22

Това, което тя предлага, не е разделно хранене.

Carbohydrate

11.07.15
14:38

казано от Nickie на 11.07.15, 14:22:

Това, което тя предлага, не е разделно хранене.

и какво е разделно хранене според теб?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1