03.11.05
00:05
Здравейте!
Направих си програма за тренировка (която вече 2-ра седмица ползвам) за поддържане на форма и исках да я оцени експертно мнение :). Моля, ако са необходими корекции, да ме “просветите”:
3 пъти седмично
лицеви опори 3х20
лицеви опори от стол 2х10
сгъване с дъмбели в двете ръце 4х15 за всяка ръка
вдигане встрани с дъмбели в двете ръце (като този пич от картинката горе)
повдигане на раменете с дъмбели в ръцете (за трапецовиден)
клякания 3х15
клякания с дъмбели 3х20
повдигане на пръсти с дъмбели(за прасец)
коремни преси 3х30
вдигане не краката от легнало положение 4х15
Три пъти седмично не е ли малко...защо не опиташ ден тренировка/ден почивка(демек през ден) за да стане четири пъти седмично.И не виждам къде ти е тренировката за трицепс :)
4 серии за бицепс не са ли много? ако са ти леки дъмбелите по-добре си вземи допълнителни тежести и намали сериите на 3…
Абе добре си е програмата.
Не е кой знае какво ама то вкъщи няма много голяма възможност за трениране.
Ако искаш можеш да включиш вдигане на дъмбле зад врат(с една ръка).
Предполагам,че не са много тежки дъмбелите и няма да има смисъл да включиш преси за гърди.
06.11.05
11:53
@Krustev - ами то лицевите опори доста натоварват трицепса... а и той е добре засега :)
@VoiD - дъмбелите са 10Кг и ми стигат... но може би си прав, че са много.
@BabaVanga - Не знам какво имаш предвид под вдигане зад врата, но дъмбелите ми са като гюлета - една метална топка с дръжка отгоре и не са много удобни.
А какво са преси за гърди? :?
http://bb-team.org/exercise/000059.php - преси за гърди или още изтласкване на дъмбели...
[quote author=“e-sunshine”]@Krustev - ами то лицевите опори доста натоварват трицепса... а и той е добре засега :)
@VoiD - дъмбелите са 10Кг и ми стигат... но може би си прав, че са много.
@BabaVanga - Не знам какво имаш предвид под вдигане зад врата, но дъмбелите ми са като гюлета - една метална топка с дръжка отгоре и не са много удобни.
А какво са преси за гърди? :?
Доколкото разбирам това не са дъмбели ами как им се викаше...
Не мога да се сетя май подувки се казваха.
С тях няма да можеш да правиш преси за гърди май,но пък можеш да правиш вдигане зад врат за трицепс.Всъщност сега видях, че на сайта пише разгъване на дъмбел зад врат.
http://www.bb-team.org/exercise/000082.php
А между другото къв е тоя на снимките дето показва упражненията.
Много е кльощав.Не би ли трябвало упражненията да ги показва човек, който е тренирал малко поне.
07.11.05
00:50
Искам да попитам също какво означават следните упражнения (от програмата в сайта):
-> разгъване с дъмбел с една ръка
-> концентрирано сгъване
-> от напади скок със смяна на краката
Погледнах в описанието на упражненията и не ги намерих...
Като за тренировка за форма,бих казал,че я намирам за добра,но ако искаш нещо повече в по-късен етап,ще трябва да се постараеш повечко.
ае стига глупости!без ходене в залата не става!В кащи може да прави в дните в които не ходи на зала, за подаржане!
10.11.05
00:38
Прав си. Но има малка уловка:
-тръгвам в 11 на училище и се връщам в 9 вечерта (залата - затворена)
-работя по 4 проекта едновременно, единият от кито е програма за бази от данни (ако някой е чувал за MySQL - е, подобно правя)
За “залата” и дума не може да става. Затова вкъщи. С подходяща програма и добра диета много неща могат да се постигнат. Стига човек да има желание - като мен :)
15.11.05
13:00
трябва зала щото трябват тежести.тия серии от по 15 и повече повторения и за загрявка не стават
[quote author=“BabaVanga”]А между другото къв е тоя на снимките дето показва упражненията.
Много е кльощав.Не би ли трябвало упражненията да ги показва човек, който е тренирал малко поне.
Защо пък непременно трябва да е як тука се показва изпълнение не виж ми мускулите
Момчето не е написало стаж но ако е начинаещ 4 серии ще са му в повечко за бицепс
[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“BabaVanga”]А между другото къв е тоя на снимките дето показва упражненията.
Защо пък непременно трябва да е як тука се показва изпълнение не виж ми мускулите
Момчето не е написало стаж но ако е начинаещ 4 серии ще са му в повечко за бицепс
Еми човека, който ги показва тези упражнения трябва да е тренирал известно време, а ако е тренирал трябва да му личи(тоест да има някакви мускули).