24.12.13
23:42
Здравейте на всички. Най-после събрах кураж да се регистрирам, а не да действам “под прикритие”. Дано като нова, да не объркам нещата:)
След доста дълго лутане, решиХ, че е време да направя нещо за себе си. А именно да върна формата си. Няяяякога тренирах усилено плуване и волейбол, така че имам щастието мускула ми да помни това. С времето се получи така, че стигнах до заветните 85 кг., което хич не е приятно. От 10 дена обаче реших да ходя в зала. Първите 2-3 дена беше малко невинно. 40 мин. колело, 10-на мин. пътека... Сега понеже няма кой да ми каже как е правилно правя следното, като начало:
- три повторения от 20 мин. пътека
- три повторения от 40-50 коремни.
Свалих бързо 3 кг., но някак си това не ме радва толкова, защото не искам само да свалям, а и да оформя това което махам.
Почти не се храня (принципно съм така). Сутрин пия грейпфрут с лимон и мед и после най-късно до 17.30 съм хапнала нещо - салата или картофи, ориз....
Ще съм благодарна на всякакви съвети, критики и помощ.
Знам, че инфото сигурно не е достатъчно, но за начало е това. С ваша помощ ще допълвам.
Между другото, висока съм 168-169
П.С. Трябва да разбера как се качват и снимки, за да покажа, това което съм сега :)
Хубава вечер на всички и весели празници! :)
Темата беше редактирана от Цвети Попова на 30.12.13 10:49.
Като за начало започни да се Храниш. След това намали малко това кардио и започни да тренираш с тежести.
Успех и Весели празници !
Мнението беше редактирано от NoName на 25.12.13 00:05.
25.12.13
00:14
Ще започна да се храня, но с какво? (знам че е тъп въпрос). Мислех да взема Л карнитин, но дали? Кардиото искаш да кажеш, че ми е излишно в толкова ли? Всъщност, днес пътеката изгоря и утре със сигурност няма да съм на нея :( В тази смотана зала има степер и велоергометър, на които се качвам в почивките, но явно ще трябва да ги съчетавам. Забравих да кажа, че през ден мисля да ходя и на сауна. Имам две до сега. Инфраред е, ако е от значение.
Хранене - http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi .. Тренировки - http://www.bb-team.org/fitness/workouts?gender=248&goal=739 ..
Изчисляваш си колко калории са ти нужни според тренировките и махаш 200-400ккал. Смяташ си др-те неща там .. Храната : Овесени ядки , Плодове , Месо, Мляко,Бадеми и т.н - Погледни в форума има доста неща по въпроса ти . За л-карнитин според мен може и без него или по-добре бърнър.
Цвети,трябва да си преместиш дневника в раздела за Дамски дневници.Добре дошла!
25.12.13
10:16
Боже, наистина :) Ами то е така, като пиша в късните доби :) Трябва да изтрия дневника тук или има опция за преместване?
25.12.13
14:26
Можеш да го преместиш, не е нужно да го триеш (май), ако не - ще го премести някой :) Със сауна не се отслабва, така че ако това е единствената причина да я посещаваш, недей. Има други ползи от нея, но отслабването НЕ е сред тях. Единственото, което се случва, е редуцирането на водно тегло, затова и след сауна се чувстваш по-лек и кантарът сочи надолу. НО това не е свалена мазнина, а изхвърлена вода. Затова моят съвет е да се насочиш към тренировките с тежести и да започнеш да се храниш! Защото ти в момента гладуваш и дебелееш. Започни да закусваш качествено, храни се поне 3 пъти на ден. Яж месо,риба,яйца,зеленчуци,ядки, салати и в тях - зехтин. Гледай да имаш протеин във всяко едно хранене.
От това което прочетох разбрах следното: 82 кг си към момента, висока си 169, да кажем. Добре е да се измериш и да си вкараш мерките тук.
Другото което разбрах е,че си качила килограми, но всъщност не се храниш. Тренировките ти са главно пътека,колело и коремни преси. Поправи ме ако греша.
Мога да ти кажа и защо не си свалила досега – тялото ти се е стиснало за всяка калория и мазнинка в теб,защото ти не го храниш и този глад го стресира. То не знае кога ще яде отново и се запасява за последно при всяко хранене. АКо се храниш редовно,ще имаш винаги „гориво“ за тялото си и метаболизма ти ще се засили. В момента метаболизма ти е забавен и не можеш да „гориш“.
Бих дала следните съвети:
1/ Започни да ядеш,както са ти написали по-горе. Храната ти може да е: месо ( пилешко,телешко,агнешко,свинско,пуешко,риба, морски дарове), яйца ( белтък и жълтък), зеленчуци ( краставици, домати, тиквички, моркови, целина, карфиол, броколи, бамя, боб), мазнини ( зехтин, масло, свинска мас). Мисля,че ти дадох доста идеи за храна. НЕ ЯЖ: хляб, тесто, шоколади, вафли,кифли,баници,банани,слънчогледово олио, пържено, стафиди и всякакви захари и теста. Приеми принципа,че на всяко ядене трябва да ядеш месо,мазнина и зеленчук/ядки ( орехи например са ОК ). Ако много ти се яде сладко, пробвай с малко боровинки или кафе с малко мляко.
2/ Пий вода – 2-3 литра на ден, редувай минерала с изворна и чешмяна. От минералните само Горна баня, от изворните Велинград – заради ниското съдържание на флуор.
3/ Не ти трябва Л-Карнитин изобщо, още повече,че не се храниш. Като добавки си вземи рибено масло, цинк и магнезий. Рибеното масло спокойно по 5-6 грама на ден, цинка в препоръчителната доза, а магнезий след тренировка и преди лягане.
4/ Тренировки – намери си добър треньор,който а ти направи програма и настоявай да има упражнения със собствено тегло и с тежести. Не наблягай само на кардио упражнения, трябват ти такива за стегане на мускулите,ако не искаш да увиснеш като торба. Много добро е изкачването на стълби с малки тежести от по 1-2 кг. Можеш също да включиш плуване.
5/ Тичай или ходи – в дните в които не тренираш можеш да си правиш разходки из парка, из града или да тичаш леко в парк или на стадион.
6/ Лягай си рано – добре е да е преди 11 часа ( макар,че аз все не успявам ). По този начин тялото ти ще регенерира и възстанови по-добре и ще се отпочинала.
7/ Масажи – много подпомагат смъкването на обиколки и оформянето на тялото, но на тях не може да се разчита изцяло, разбира се!
Ако някой има да добави нещо или да ме поправи – да дава смело!
25.12.13
23:00
Благодаря на всички ви за съветите и честита Коледа!
Сега ще дам малко инфо за храненето ми.
Не закусвам, защото ми става лошо (може да е внушение, което явно трябва да премахна). Обядвам между 12.00 и 13.00, основно салати, сега наблягам на киселото зеле. Вечерям не по късно от 17.30. Напоследък лягам към 24.00, но ще го поправя. От дните в които започнах да тренирам, спрях хляба, преди обаче го “ползвах”. Сладко по рождение не обичам да ям, дори съм с ниска захар заради това, но ако евентуално ми се преиска - лъжица, две мед и съм готова. Вода пиех около 1.5л. на ден, но вече със сигурност минавам 2 л. Тренирам между 14.00 и 16.00, което знам, че не е най-оптималния вариант, но след Нова година ще имам възможност да го правя сутрин на гладно. Знам, че от сауна не се сваля, но поне ме отпуска и на другия ден съм свежа за тренировки, до сега не съм допуснала да имам мускулна треска.
Днес понеже пътеката изгоря направих следното:
-15 мин. крос тренажор
- 50 коремни
- 15 мин. колело
-50 коремни
-15 мин. крос тренажор
-50 коремни
Коремните ги правя (сега не се смейте :) )на един уред, на който краката са качени на нивото на тялото и сгънати в коленете, с 10 кг. тежести и ...все едно греба. :x
Стане ли пътеката към всичко изброено мисля и на нея поне 20-на минути да се качвам, защото се чувствам добре на нея.
Основно имам да свалям в ханша и едновременно да стягам (макар да не съм разпусната въпреки кг.)
Тренирам всеки ден, само в неделя почивам. Така е вече 12 дена :)
Това е за сега.
Мнението беше редактирано от Цвети Попова на 25.12.13 23:22.
26.12.13
17:51
Днес реших да го карам очистително и съм на:
- 9.00 кафе със суха сметана, фреш от грейпфрут и портокал
- 16.00 чаша чай
- 17.30 половин дюля
Тренировка:
-15 мин. крос тренажор
- 50 коремни
- 15 мин. велоергометър
- 50 коремни
- 20 мин. крос тренажор
- 50 коремни
28.12.13
09:54
Вчера храната ми беше:
- 9.30 кафе с мляко и фреш от грейпфрут и портокал
-12.00 две кипчета спанак с ориз
- 20.00 шопска салата (бях на банкет...отново :( )
Тренировка:
- 20 мин. крос тренажор
- 20 мин. велоергометър
- разни други упражнения, на които не знам как да ги назова.
- сауна
28.12.13
14:54
Много малко храна, няма белтъчини, няма и никакви мазнини.. така няма да стане:)
Моят съвет е изчакай празниците прочети хубаво за храненето , избери си добра програма и започни всичко на чисто ! ;) .. И както е казано по - горе Много малко храна // :)
28.12.13
19:19
Знам, че ще ме скастрите с храната отново, но и днес бях на същото “дередже” :) За това, няма да повтарям написаната храна и тренировки от днес.
Утре няма да тренирам и ще седна да си направя седмична храна. Преди няколко години бях на разделно хранене (не онова измисленото от книгите) и се чувствах много добре - хранех се, не гладувах и слабеех. Хубавата новина е, че започнах вече да комбинирам упражненията, след две седмици проба-грешка. Имам силата и волята и със всеки изминат ден ми става все повече “надъхващо” да продължавам. Защото виждам ефекта.
Благодаря ви за съветите, приемам и чета всичко :)
30.12.13
23:02
Вчера не писах, защото почивах.
Днес денят ми мина малко шантаво, но каквото можах направих. Хранене:
- 10.00 - кафе със сметана и фреш от грейпфрут
- 13.00 - пасирано телешко варено, една чиния (две кипчета)
- 18.00 - салата от домати и краставици и две печени ребърца
+ две чаши червено вино към 20.00
Тренировка:
- 15 мин. крос тренажор
- 30 коремни с 2 кг. дъмпелче
- 15 мин. крос тренажор
- 30 коремни с 2 кг. дъмпелче
други разни за гърди и после 1 час сауна
П.С. Някой ще ми каже ли, кое е най-оптималното упражнение за стягане на бюста, защото изпадам в потрес...
От утре започвам да пия пробиотик. За да не правя реклама, поствам само състава му...мисля, че е достатъчен да ме задоволи...
Cystine, Isoleucine, Leucine, Lysine , Methionine, Phenylalanine, Threonine, Tryptophan, Tyrosine, Valine, Alanine, Arginine, Aspartic Acid, Glumatic Acid, Glicine, Astidine, Histidine, Hydr. Proline, Proline, Serine, Lisinoalanine. Вода: 6%; Сухо вещество: 94%; Общ белтък: 26%-30%; Мазнини: 0%-1,5%; Въглехидрати: 52%-57%, в т.ч.: Лактоза: до 4%; Пектин: до 1%; Екстракт от папая: до 7%; Калций: 1290 мг; Калий: над 1500 мг; Фосфор: 1020 мг; Желязо: 0,8 мг и естествените витамини на млякото.
Мнението беше редактирано от Цвети Попова на 30.12.13 23:04.
казано от Цвети Попова на 30.12.13, 23:02:
други разни за гърди и после 1 час сауна
П.С. Някой ще ми каже ли, кое е най-оптималното упражнение за стягане на бюста, защото изпадам в потрес...
Със сигурност сауната не ти помага в случая. ;)
...и с риск да те разочаровам - няма такова упражнение. Гърдите са изградени от мастна тъкан, можеш единствено да подобриш тонуса на подлежащата мускулатура, но ако имаш видим проблем, това надали ще помогне. Евентуално качване на килограми би допринесло за по-добрия им вид, но може да се окаже за сметка на останалата част ото тялото.
Според мен няма да ти навреди малко кардио, наистина 15-20 минути за тонус - което ще рече, че темпото не трябва да е невероятно бавно и комфортно.
Но наистина за да стегнеш тялото трябва да имаш мускули, а те се правят с тежести и ползвай някакви упражнения със собствено тегло.
Направи храненията си 4-5 пъти на ден. В този ред на мисли кафе и сок не е закуска и не може да бъда такава, а когато спортуваш ще ядеш повече, просто сега му е времето да имаш едни добри хранителни навици, част от които да си пазиш цял живот. Закуската трябва да е най-качественото хапване за деня, можеш да хапнеш плод с кисело мляко, овес с кисело или прясно мляко и сушени плодове. Когато ще правиш кардио, по-добре го прави навън, ефекта е по-голям, по-приятно е, а времето в никакъв случай не е зимно и не може да притесни никой. :)
03.01.14
09:13
Два дена бях OFF, защото залата не работеше. Храненето не го наруших чак толкова, имайки предвид други години по празниците.
Вчера бях на зала, ама да ви кажа - вола ми се отели, ужас направо. Имах чувството, че имам тежести на краката. Чувствам се изтощена и не си обеснявам от какво :(
Има нещо, което ми е странно. Вярно, че за 2-3 седмици, няма как да стана фиданка, но пустия кантар не мърда. Или съм 81 или 82 кг., демек 3 кг. само съм свалила. Обаче сантиметъра показва 3 см. по малко. Как става така, че на сантиметри намалявам, на колограми - не? (wasntme)
03.01.14
10:12
И аз имам същия проблем с умората цял ден се надъхвам за тренировка и накрая отидох в залата и пълна трагедия. Нормално е сантиметъра да мърда килата не, най-простото обяснение е- стягаш се и качваш мускул ,но в това няма нищо лошо даже напротив :-) Продължавай смело напред !
03.01.14
14:00
Обяснението е, че мазнините тежат по-малко от мускулите :) Затова може да се вталяваш, но килограмите да стоят, дори да се качат, в което няма лошо, АКО обиколките намаляват:)
Кантара е последното нещо което трябва да те интересува в случая. За 3 седмици 3 килограма е перфектно, като се има предвид,че това си е здравословно отслабване.
Както и преди е казвано, за да сваляш трябва да ядеш. С неядене само караш организма да трупа мазнини. За да махаш мазнини, трябва да даваш мазнини на организма, както и протеини.
Тоест ти какво правиш - не се храниш или се храниш с бързи въглехидрати, ходиш да се трепеш в залата, после пак не се храниш и накрая си уморена и не можеш да тренираш. Влизаш в някакъв такъв порочен кръг и искаш да отслабнеш. За да има сваляне, трябва да има “гориво”, иначе с глад най-много да си прецакаш метаболизмаи да натрупаш повече мазнини отколкото мускул.
03.01.14
15:40
Ех, колко е хубаво, когато има някой, който да ти даде кураж! :) Благодаря ви много! :)
Сега се върнах от тренировка, която за щастие мина добре - умората от вчера изчезна.
Храната днес:
- 8.30 ч. - кафе с мляко и фреш от грейфрут, портокал, лимон и пробиотик
- 12.30 ч. - супа от картофи, моркови и целина - не знастроена
- 15.00 ч. - овесени ядки и трици в прясно мляко
Довечера към 17.00 ч. пак ще хапна супа и най-много в по късен час - дюла
Тренировка:
- 15 мин. кростренажор
- Изтегляне на горен скрипец с широк захват, зад врат - 30 повторения с 10 кг.
- коремни преси на лежанка с обратен наклон - 20 повторения с 2 кг. гиричка на гърдите
- на един друг уред ( не му знам името 8-) ) във вертикално положение се използва собственото тегло, за корем..вдигам краката така 10 пъти (не се смейте ) :)
- 10 мин. велоергометър
- коремни преси на лежанка с обратен наклон - 20 повторения с 2 кг. гиричка на гърдите
- пак 10 повторения на “онова нещо”
- клек с щанга - 15 повторения
- 15 мин. кростренажор
И в “почивките” разни физически упражнения, за да разпусна :)
Не знам дали това, което правя е правилния подход, но още на петата минута започвам да се изпотявам, но като цяло се чувствам добре.
Мисля да продължа по този начин (разбира се, ако не ме посъветвате нещо друго).
Така го карам всеки ден без неделя.
03.01.14
15:48
Забрави за тренировка при 20-30 повторения в серия.
Подбери работните тежести така, че да не можеш да правиш повече от 8-10 повторения в серия.
Vertical Legs-Hip Raise - не се смеем. :)
Храната ти е... прекалено скромна като количество.
Това не води до хубави резултати. Може да се поработи доста и върху качеството.
Смело... и хвърли кантара, не ти трябва (ако мразиш някоя жена - подари го на нея). :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.01.14 15:50.
03.01.14
16:01
И на мен не ми се иска да са повече повторенията, но е неизбежно. Има едни дечица, които идват и правят ужасии, за това гледам за около 1 час да направя всичко това, защото не искам да ги засичам.
Определено всички ме съветвате за започна да ям и аз възприемам вашите съвети, защото са много важни за мен, за това малко по малко и това ще поправя. Само няма да закусвам - просто когато го правя ми става лошо и съм вечно гладна :(
8.30 ч. - кафе с мляко и фреш от грейфрут, портокал, лимон и пробиотик
- 12.30 ч. - супа от картофи, моркови и целина - не знастроена
- 15.00 ч. - овесени ядки и трици в прясно мляко
Довечера към 17.00 ч. пак ще хапна супа и най-много в по късен час - дюла
В храната ти идва много фруктоза от плодовете и това вероятно е ОК за мозъка ти, защото тя е най-близка до глюкозата, но нищо не даваш на мускулите !!!! Киселини нямаш ли от толкова плодове???
Никъде не виждам каквото и да е било МЕСО???? Не виждам яйца? Не виждам РИБА?
Махни прясното мляко и прави триците в кисело и ако може по-маслено, към 3% примерно.
Сутрин гледай да хапнеш нещо като яйце с бекон, малко сирене. Стига с тея плодове!
Намали повторенията на максимум 12. 20 повторения са много и за безсмислени, само “цедиш” мускула без ефект.
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 03.01.14 16:08.
03.01.14
16:14
казано от Цвети Попова на 03.01.14, 16:01:
И на мен не ми се иска да са повече повторенията, но е неизбежно.
Искаш да кажеш, че серии по 20-30 повторения отнемат по-малко време от такива с 8-10 повторения?
Хайде де... ;)
Само няма да закусвам - просто когато го правя ми става лошо и съм вечно гладна :(
Когато закусваш - какво хапваш?
Почти сигурен съм, че там е причината да си гладна цял ден после. ;)
03.01.14
16:16
Всъщност днес си позволих ядките да са с прясно мляко, иначе ги кисна в кисело - слушам, ще ги правя само в кисело.
От плодовете не ми вървят кисилини, защото по рождение съм любителка на киселото - не обичам хич да ям сладко и сладки неща.
От яйцата също ми става лошо, но ще се опитам поне веднъж седмично да сварявам по 2-3. Месо....накара ме да се замисля. Дали не съм чак толкова голяма почитателка на месото, знам ли. Но определено има моменти, в които зверски ми се дояжда, което ме навежда на мисълта, че явно ми липсва, за това взимам съвета ти.
03.01.14
16:18
казано от Кольо Пияндето на 03.01.14, 16:14:
И на мен не ми се иска да са повече повторенията, но е неизбежно.
Искаш да кажеш, че серии по 20-30 повторения отнемат по-малко време от такива с 8-10 повторения?
Хайде де... ;)казано от Цвети Попова на 03.01.14, 16:01:
Само няма да закусвам - просто когато го правя ми става лошо и съм вечно гладна :(
Когато закусваш - какво хапваш?
Почти сигурен съм, че там е причината да си гладна цял ден после. ;)
В живота ми изключително рядко ми се е случвало да закусвам, но...например препечен хляб с чай или кисело мляко с мед, но не и разни банички и пици. Знам ли, може и да е внушение това мое “ставане на лошо”.
Ако закуската ти е добра, после няма да ти е “лошо”. С тея плодчета нищо не правим :)
Яйца не е нужно да са 100, може и 1, после ги увеличи. Месо може да ядеш, ама да е прясно и да не е салам или друго в опаковка. Ако можеш, взимай домашен суджук, прошуто или разни хубави кайми.
Рибни нещо? Риба, скариди, миди, октоподи? Това къде ти е? Риба има и в момента, и то хубава и прясна и е страхотна храна!!!!
Никаква енергия няма да имаш ако продължаваш с тея плодове. То срамота. Зеленчуци ала-бала? Тиквички, моркови, карфиол,доматки,краставички?
Ядките само сурови!!!! Киснати във вода. И онея работи с кисело мляко, прясното само за кафе и то ако е нужно!
казано от Oceanborn на 03.01.14, 16:08:
В храната ти идва много фруктоза от плодовете и това вероятно е ОК за мозъка ти, защото тя е най-близка до глюкозата, но нищо не даваш на мускулите !!!! Киселини нямаш ли от толкова плодове???
Махни прясното мляко и прави триците в кисело и ако може по-маслено, към 3% примерно.
Сутрин гледай да хапнеш нещо като яйце с бекон, малко сирене. Стига с тея плодове!
Защо “стига с тея плодове”? Не съм чувала досега плодове да предизвикват киселини. Консумирани правилно, те винаги (дори и киселите на вкус) създават алкална среда.
Защо трябва да виждаш месо и риба, за да бъде едно меню здравословно и пълноценно?
Овесените ядки е най-добре да се киснат във вода. С каквото и да е мляко не е добра комбинация.
Добре е да се придържаш към по-малко крайни изказвания. Твоята истина съвсем не е единствената и уноверсалната, а може да се окаже някой ден че съвсем не е истина. ;) ...а предвид факта че едва преди 10-тина дена си писала че тепърва започваш да учиш за здравословното хранене съвсем не ти отива този категоричен тон.
Мнението беше редактирано от Margi на 03.01.14 16:35.
03.01.14
16:35
казано от Цвети Попова на 03.01.14, 16:18:
В живота ми изключително рядко ми се е случвало да закусвам, но...например препечен хляб с чай или кисело мляко с мед, но не и разни банички и пици. Знам ли, може и да е внушение това мое “ставане на лошо”.
Храненето е до известна степен навик (не само потребност). Закуската може да бъде фундамент в режима ти, но има успешни варианти, при които може и без нея, наистина. Споменатата от теб закуска съвсем нормално ще изостри апетита ти... както и да е. Ако искаш - опитай известно време да закусваш, но без въглехидрати в този момент. Ако все пак се окаже, че закуската не ти носи комфорт - не забравяй, че е важно нататък през деня какво ядеш. Не е задължително да бъде много, по-скоро трябва да е качествено, достатъчно и добре балансирано. Достатъчно белтъчини, достатъчно мазнини (Дама си все пак!), достатъчно въглехидрати, съответно - достатъчно качествени енергия и градивен материал, за да постигаш целите си, да бъдеш здрава, да се чувстваш добре и да изглеждаш добре. Рим не е построен за един ден, но ако искаш да постигнеш нещо различно - ще трябва да правиш промени. Някои от тях ще са успешни, други - не чак толкова. В един момент ще напипаш твоята формула и тогава започва най-интересното. :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.01.14 16:36.
03.01.14
16:47
Цвети, до преди няколко години и аз не можех да закусвам - ставаше ми лошо, отделно имах същия проблем като теб - после озверявах от глад. С времето установих, че причината е била точно тази - хранела съм се с неща, които само са отключвали повече апетита ми, а не са давали нищо от необходимото на организма ми. В момента, в който спрях да закусвам активия с плод и всякакви неща от този род, беше моментът, в който закуската стана едно от любимите ми хранения за деня:) Просто опитай! Ще ти е терсене първите няколко дена, но толкова бързо ще свикнеш, че после ще се чудиш как не си закусвала преди. Според мен наистина е добра идея да пробваш да закусваш без въглехидрати и да видиш как ще се чувстваш - 3 варени яйца например са добър вариант
03.01.14
16:58
Чета всичко, което пишете и наистина съм ви благодарна! До през нощта със сигурност ще го прочета още няколко пъти, за да мога да систематизирам всичко.
Ще се опитам, всъщност не, ще започна да закусвам. Сега се сещам, че от понеделник захапвам работата и няма да мога да обядвам. И пропускайки и закуската, ще стане зле, имайки предвид, че вече и тренирам. Така че нещата ще стоят така - закуска и вечеря до 18.00 часа, а обяда...или нищо или някакви ядки.
Наистина имайки предвид, че съм супер зелена в тренировките, съм наясно, че все още се лутам, търсейки оптималния и правилен начин за сваляне на килограмите, но за мен е важно, че има хора като вас, които ми дават съвети, а не съм сама в борбата с тези пусти килограми.
Мнението беше редактирано от Цвети Попова на 03.01.14 17:00.
казано от Маргарита Манева на 03.01.14, 16:24:
казано от Oceanborn на 03.01.14, 16:08:
Защо “стига с тея плодове”? Не съм чувала досега плодове да предизвикват киселини. Консумирани правилно, те винаги (дори и киселите на вкус) създават алкална среда.
Защо трябва да виждаш месо и риба, за да бъде едно меню здравословно и пълноценно?
Овесените ядки е най-добре да се киснат във вода. С каквото и да е мляко не е добра комбинация.
Добре е да се придържаш към по-малко крайни изказвания. Твоята истина съвсем не е единствената и уноверсалната, а може да се окаже някой ден че съвсем не е истина. ;) ...а предвид факта че едва преди 10-тина дена си писала че тепърва започваш да учиш за здравословното хранене съвсем не ти отива този категоричен тон.
Извинявай,но аз си изказвам мнението както всеки друг тук. Щом хората искат мнение, не виждам проблем да го давам, явно ти имаш проблем с това. Реално нейния режим е главно плодове и затова съм написала “стига с плодовете”. Ако си направиш труда да калкулираш колко % от дневното й меню са протеини, ще видиш защо съм го написала. Както е видно, точно с този режим тя до момента НЕ е свалила килограми, а напротив - качила е. Мазнини не присъстват в менюто й, както и достатъчно протеини, които са есенциални за храненето!
Освен това, има много хора (както при мен), които не понасят плодове на гладно ( особено за закуска, както е при нея ) и получават болки и киселини, особено от ябълки или лимони. И какво значи “консумирани правилно” - кое е консумиране правилно и кое е неправилно - би ли пояснила? Никъде не съм написала,че плодовете създават киселинна среда, дори напротив - наясно съм че лимона например, който е кисел е много алкален. Това не знам защо си го коментирала, сигурно мислиш,че само киселите храни създават киселините в стомаха :D
И да, категорично смятам,че за едно балансирано меню трябва да присъстват и зеленчуци и месо и риба и плодове и мазнини и ядки, НО да имат баланс помежду си, а не да преобладава само едното! И затова смятам,че липсата на месо, риба и яйца е от значение. Това,че ти не ядеш месо или животински продукти е твой личен избор и не означава,че останалите трябва да са на плодове,зеленчуци и ядки!
Относно овесените ядки, написала съм й да смени прясното мляко с кисело,защото виждам,че в менюто има някакви млечни, но за предпочитане е киселото пред прясното мляко ( относно комфорта на стомаха ). Като гледам и ти си се изказала доста “крайно”,че каквото и да е мляко, не е добра комбинация, ще обясниш ли - може би защото е животински продукт? Темата се заформя като ” вегетарианци срещу месоядни”, което в случая не е целта!
Изказванията ми са такива каквито са. Тона ми е такъв какъвто е и не смятам да го променям заради теб или заради някой друг. Каквото мисля го казвам, без значение дали според други хора е правилно или не. Дали съм започнала преди 10 дена, 10 месеца или преди 10 години, ти няма как да знаеш - написала съм го с цел, но виждам,че това не ми е от полза, след като получавам коментари от този характер.За да видиш дали се храня добре - прочети ми храната по дни и тогава си прави изводи!
Да, наистина съм го написала точно така,защото бях спряла тренировките за 4 години, както и следенето на храната, но сега започвам отново и мисля,че има много неща които съм научила в миналото и които мога да си спомня и да използвам сега и резултатите ми тогава го доказаха - аз съм добър ученик. Специално за теб, ще махна тази част от изказването си в дневника и сигурно ще ти стане по-спокойно! Може би е добре да напиша,че имам много голям опит и знам всичко, така няма да има подобни атаки.
Никъде не съм написала,че моята истина е единствена и универсална, продължаваш със собствените си интерпретации по въпроса...
На авторката се извинявам за спама, а Маргарита Манева може да ми пише на лични ако има нещо друго да добави - това е лична тема, не е тема за свободни разговори. Уважавам мнението на всички хора, но бих спорила и защитавала тезите и гледните си точки, ако сметна за необходимо и нужно. Не се притеснявам от това което съм и не се водя от това кой от колко време има дневник или следи този сайт, нито пък това ме респектира повече или по-малко!
Ако с теб можем да разменим полезна информация - нямам нищо против, както и с който и да е друг. Приемам всякакви критики в дневника си - заповядай там! Нямам лоши чувства или негативи, дори напротив!
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 04.01.14 14:28.
казано от Цвети Попова на 03.01.14, 16:58:
Чета всичко, което пишете и наистина съм ви благодарна! До през нощта със сигурност ще го прочета още няколко пъти, за да мога да систематизирам всичко.
Ще се опитам, всъщност не, ще започна да закусвам. Сега се сещам, че от понеделник захапвам работата и няма да мога да обядвам. И пропускайки и закуската, ще стане зле, имайки предвид, че вече и тренирам. Така че нещата ще стоят така - закуска и вечеря до 18.00 часа, а обяда...или нищо или някакви ядки.
Наистина имайки предвид, че съм супер зелена в тренировките, съм наясно, че все още се лутам, търсейки оптималния и правилен начин за сваляне на килограмите, но за мен е важно, че има хора като вас, които ми дават съвети, а не съм сама в борбата с тези пусти килограми.
Можеш да си приготвиш храна от вкъщи още от вечерта и да я взимаш с теб. Можеш да си вземеш ядки също така ( сурови ). Има ли желание - има и начин, а ти си достатъчно мотивирана! Успех!
04.01.14
18:51
Мимичета, не знам как да ви го кажа, но от вашият спор, ако се зачетете, както направих аз, има много положителност. В смисъл и двете сте прави. И в това, че не ям почти никакво месо и в това, че и само със зеленчуци може. За мен както се вижда от всичките коментари, истината е някъде по средата. Трябва балансирано да поемам и от двете неща и ще го правя. Ето днес например закусих. Абсолютно не правилно ще кажете, но...хляб не бях яла от две седмици и някак си явно организма си го поиска. Та закуската ми беше две филийки хляб с яйца и сирене от горе+червена чушка. Кафе и фреш не пих.
После отидох на залата, но решили че днес няма да работят:(
Ядосах се, прибрах се, пуснах си саундтрака на “Божествени тела” (giggle) и 30 мин. бягах и ходех на едно място, направих 30 коремни преси и още няколко упражнения и това беше денят ми.
Забравих....освен закуската в 12.30 ч. изядох една супа от картофи, моркови и целина, в 15.00 пих едно кафе и в 17.00 си направих салата от китайско зеле със зехтин, в която сложих кисело мляко с една подправка за салати с кис.мляко. Поздрав на всички и усмивки :)
казано от Oceanborn на 04.01.14, 14:05:
Освен това, има много хора (както при мен), които не понасят плодове на гладно ( особено за закуска, както е при нея ) и получават болки и киселини, особено от ябълки или лимони. И какво значи “консумирани правилно” - кое е консумиране правилно и кое е неправилно - би ли пояснила? Никъде не съм написала,че плодовете създават киселинна среда, дори напротив - наясно съм че лимона например, който е кисел е много алкален. Това не знам защо си го коментирала, сигурно мислиш,че само киселите храни създават киселините в стомаха :D
Няма да коментирам всичко останало, защото не виждам смисъл да отговарям на тона ти. ;)
Ще поясня само какво означава правилна консумация на плодове, а именно - консумирането им отделно от другата храна, на гладно. Това че ти получаваш киселини от плодове на гладно не означава че предизвикват киселини, означава че имаш някакъв друг проблем с храносмилателната система. Естествено че киселинната среда благоприятства образуването на стомашни киселини, и по-скоро обратното е по-вярно, а именно - алкалната, богата на ензими сурова храна предотвратява или облекчава такива.
Поздрави и продължавай да четеш. ;)
казано от Маргарита Манева на 04.01.14, 19:43:
казано от Oceanborn на 04.01.14, 14:05:
Няма да коментирам всичко останало, защото не виждам смисъл да отговарям на тона ти. ;)
Ще поясня само какво означава правилна консумация на плодове, а именно - консумирането им отделно от другата храна, на гладно. Това че ти получаваш киселини от плодове на гладно не означава че предизвикват киселини, означава че имаш някакъв друг проблем с храносмилателната система. Естествено че киселинната среда благоприятства образуването на стомашни киселини, и по-скоро обратното е по-вярно, а именно - алкалната, богата на ензими сурова храна предотвратява или облекчава такива.
Поздрави и продължавай да четеш. ;)
Тона ми, смятам е ОК, нито съм те обидила,нито съм те квалифицирала. Ако не помниш, ти първа започна с коментарите си в тази тема, аз просто ти отговорих. Чела съм каквото ми е необходимо за момента, а какви знания ще натрупам за в бъдеще - не мога да знам.
05.01.14
19:25
Днес е неделя, този ден ми е едновременно почивен (не ходя в залата) и леко “гладуващ”. От вчера имам яка мускулна треска, но се надявам за утре да изчезне.
Храненето днес:
- 11.00 ч.кафе с мляко и фреш от грейпфрут, портокал и мандарина
- 15.00 ч. резън кашкавал
- 17.00 ч. салата от половинка китайско зеле, два домата, половин краставица и сирене, зехтин
Не издържах и се премерих следобяд - 80.7 кг. :) Как така смъкнах едно кило без да съм ходила два дена в зала не знам, ама е факт и съм щастлива :)
Точно тогава се вижда какво си свалила - когато си в покой и тялото е отпочинало от тренировките. Освен това, тялото разходва енергия ( калории ) и докато е в покой, не само когато тренираш. Най-много мазнини се топят 20-30 минути след започване на тренировката и до 1-2 часа СЛЕД нея. Даже след тренировка е добре 30 мин до 1 час да не ядеш нищо.
За мускулната треска - магнезий :)
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 05.01.14 20:20.