Смяна на програмата за гърди и трицепс

03.01.14
16:13

Здравейте,
кажете упражнения с които да си сменя програмата за гърди и трицепс, защото 4 месеца я правя и вече не усещам напредък при тези мускулни групи.
Това е програмата, която ползвам сега.

Лег с дъмбели 4 х 8 повторения
Избутване на дъмбели от наклонен лег 3 х 8 повторения
Пек-дек 3 х 8-9 повторения
Кофички за гърди 3 х 9-10 повторения ( на последната серия, последните повторения ги правя бавно )
Кофички за трицепс 4 х 8 повторения
Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава 3 х 8 повторения
И последното упражнение не знам как се казва, но е това http://www.exrx.net/WeightExercises/Triceps/CBOneArmPushdown.html като не си вдигам чак догоре ръцете и доло извъртам китката.

Предложения с какви други упражнения да я сменя ?

03.01.14
18:51

Какъв ти е стажа? Защо няма лежанка? дъмбелите са за по-напреднали които искат да акцентират върху гърдите..пек-дека го замени с флайс. лежанка,лег с дъмбели,флайс,кофи сичко 3 по 10 според мен е най-ефикасно..от лежанката и трицепса ще заякне.

ИМ

03.01.14
19:36

Ivan Dimitrov - от чисто любопитство питам- защо смяташ, че лега с дъмбели е за по-напреднали от лега с щанга и защо смяташ, че лега с дъмбели се изпълнява само ако искаш да акцентираш върху гърдите? Лично аз като правя лег,  независимо с щанга или дъмбели, винаги  искам да акцентирам върху гърдите.

До автора на темата - прави лег с щанга и с дъмбели. Приемерно прави едната тренировка лег с щанга и полулег с дъмбели и обратно, върти подредбата на упражненията. Според мен програмата трябва да ти е структурирана около лег, полулег и при възможност кофички/най -общо/. Пек-дек не смятам, че ти трябва, но ако държиш на него, го прави накрая на тренировката, може да го замениш с кросоувър. Не се “вглъбявай”, всяка една тренировка за гърди, да изпълняваш едни и същи упражнения, под един и същи ред. За трицепс може да пробваш лег от тесен хват, разгъване на скрипец с въже, ритник с дъмбел и т.н. Според мен четири месеца е малък срок за кардинална оценка на програма и смятам, че  проблема не ти е в привикване към описаните от теб упражнения. Но ти си знаеш най-добре.

Мнението беше редактирано от Иван Марков на 03.01.14 19:37.

03.01.14
19:48

казано от Иван Марков на 03.01.14, 19:36:

Ivan Dimitrov - от чисто любопитство питам- защо смяташ, че лега с дъмбели е за по-напреднали от лега с щанга и защо смяташ, че лега с дъмбели се изпълнява само ако искаш да акцентираш върху гърдите? Лично аз като правя лег,  независимо с щанга или дъмбели, винаги  искам да акцентирам върху гърдите.

До автора на темата - прави лег с щанга и с дъмбели. Приемерно прави едната тренировка лег с щанга и полулег с дъмбели и обратно, върти подредбата на упражненията. Според мен програмата трябва да ти е структурирана около лег, полулег и при възможност кофички/най -общо/. Пек-дек не смятам, че ти трябва, но ако държиш на него, го прави накрая на тренировката, може да го замениш с кросоувър. Не се “вглъбявай”, всяка една тренировка за гърди, да изпълняваш едни и същи упражнения, под един и същи ред. За трицепс може да пробваш лег от тесен хват, разгъване на скрипец с въже, ритник с дъмбел и т.н. Според мен четири месеца е малък срок за кардинална оценка на програма и смятам, че  проблема не ти е в привикване към описаните от теб упражнения. Но ти си знаеш най-добре.

Не казвам, че не трябва да прави лег с дъмбели, а, че не трябва да изключва базово упражнение като лег с щанга..особено, ако е новобранец..Ами при мен лично лег-а с дъмбели щади повече предното рамо и трицепса или така го усещам..но след това тренировката за трицепс и рамо е по-пълноценна.

03.01.14
20:08

Тренирай в суперсерии :)

03.01.14
20:53

3 години стаж, но накъсано поради една или друга причина. От миналата година началото вече сериозно тренирам. Преди тази програма вместо лег с дъмбели, правех лежанка.
Искам да разнообразя с други упражнения, тъй като при другите мускулни групи имам напредък, а гърдите си личи, че изостават. Също така са ми казвали, че горе-долу на 4 месеца трябва да се сменя програмата.

Мнението беше редактирано от Toony Toony на 03.01.14 20:55.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1