Как да подобря бройката на лицевите опори?

02.01.14
17:46

Привет!В момента мога да правя едва 6-7 лицеви опори и искам да подобря.Бях писал и друга тема, че съм ходил на фитнес 4 месеца, но мога едва 6 лицеви опори, явно не съм се хранил добре, главно с въглехидрати.
Доста съм чел, но то явно само с четене не става, чел съм за гликогена, за бързите въглехидрати, за протеините, за добавките, за казеина в изварата, абе почти всичко, но на практика не мога да ги изпълня.Ще се радвам да ми кажете как да подобря лицевите опори, целта е да стигна 3 серии по 12, а сега мога 6.

П.П. Не разбрах само, ако се храня повече, ще получа повече сила за лицевите опори или само мускулна маса?

АЧ

02.01.14
20:08

Ако сега правиш 6, утре направи 7. Просто увеличаваш повторенията с всяка една тренировка, просто е ;)

02.01.14
20:41

казано от Ачо на 02.01.14, 20:08:

Ако сега правиш 6, утре направи 7. Просто увеличаваш повторенията с всяка една тренировка, просто е ;)

Примерно днес правя три серии по 6 повторения утре се опитвам да направя 7, и увеличавам, и като стигна 12 повторения да слагам килограми отгоре и пак до 12, знам че тярябва да се стремя 12 повторения.
Аз съм ходил 4 месеца на фитнес, но явно лицевите опори трябва да ги тренирам.

02.01.14
21:29

Явно трябва да тренираш сериозно и редовно и да натискаш.

Лицеви 12 повторения стават за начинаещо момиче.

Мнението беше редактирано от CarnalK на 03.01.14 00:45.

02.01.14
22:35

Хубаво е, че четеш, но ми се струва, че трябва да наблегнеш на тренировките. По-висока бройка на лицевите опори се постига с лицеви опори. Пълноценното хранене с качествена храна със сигурност ще ти помогне да подобриш резултатите си, но трябва да знаеш, че няма специална храна, която да увеличи бройката лицевите опори. Има специално упражнение :) , просто трябва да го правиш по-често.
Един мъдър и знаещ човек беше казал някъде “Каквото тренираш, това можеш. Колкото го тренираш, толкова го можеш.”

Така че натискай на лицеви опори и се не бой ;)

03.01.14
00:26

казано от CarnalK на 02.01.14, 21:29:

Явно трябва да тренираш сериозно и редовно и да натискаш.

Лицеви упори 12 повторения стават за начинаещо момиче.

Опитал съм се, но не ми се получава и не виждам къде е проблемът.Като малък абсолютно нищо не съм тренирал, дори не съм се разхождал никъде.Карали са ме, но аз не съм искал, но сега виждам, че другите “яки” момчета могат много работи, а аз не мога.
Тръгнах на фитнес изчетох всичко, правих упражнения , с леки килограми 20 кг на скрипец, 20 кг на лежанка, опитах се и яденето да си подобря, но уви 4 месеца, не съм пропускал да отида, тренирал съм ял съм, но уви 10 лицеви опори не мога на десетата целия треперя и не мога.Не съм с наднормено тегло, 64 килограма съм и съм висок 180 см.Просто като видях, че няма никакъв ефект, спрях всичко, спрях и яденето почти.Преди месец пак почнах, платих на инструктур да ме научи, 100 лева му дадох за 10 тренировки, 5 пъти ходих, останалите няма и да ги използвам, просто аз самият не намирам обяснения защо не се получава.Всички ми казват че съм с много малко мускулна маса.
Дайте ми съвети.

03.01.14
00:31

Според мен проблемът ти е, че търсиш много бързи резултати, а пък полагаш минимални усилия.

03.01.14
00:43

казано от `~1! на 03.01.14, 00:31:

Според мен проблемът ти е, че търсиш много бързи резултати, а пък полагаш минимални усилия.

Какви минимални усилие бре човек?Бързи резултати не търся, но за 4 месеца е трябвало поне МАЛКО да се подобря, а аз нищо.
Усилия???Добре ти можеш ли мъртва тяга с 200 кг 12 пъти.Както ти не го можеш това, така аз не мога 6 лицеви опори 3 пъти, или 12x3 на колене едвам ги издържам.
Харесал съм си ПРОГРАМА ЗА ОБЕМ В 3 ДНИ (http://www.bb-team.org/workout/1359_programa-za-obem-v-tri-dni-za-nachinaeshti), но аз като не мога, нито да се набирам, нито кофички, нито нормално количество лицеви опори, за какъв фитнес говоря аз?

03.01.14
00:47

Точно услия не полагаш.  Не се напъваш, не се раздаваш.

03.01.14
00:49

Опитвай се - ВСЕКИ ДЕН. Например днес правиш 6, утре пробваш 7, ако не можеш пак правиш 6, после още няколко серии. На другия ден напъваш за 8. След месеци правиш опити за набирания и кофички. И така... Няма друг начин.

03.01.14
00:53

казано от `~1! на 03.01.14, 00:49:

Опитвай се - ВСЕКИ ДЕН. Например днес правиш 6, утре пробваш 7, ако не можеш пак правиш 6, после още няколко серии. На другия ден напъваш за 8. След месеци правиш опити за набирания и кофички. И така... Няма друг начин.

А фитнес зала да посещавам ли по програмата за обем и успоредно да правя лицеви опори вкъщи.
Изчислил съм че на месец трябва да консумирам 14 кг пилепко месо(500 грама на ден).

03.01.14
00:54

Че ти за 4 месеца тренировки какво очакваш, 4 месеца са нищо. Не виждаш мигновен резултат от нещо- спираш го и се вайкаш. Ако така правиш с всичко, едвали ще стигнеш далеч.
Нямам някаква цел да те обиждам или пък да се правя на мъдрец и тн. Но просто постоянно се вайкаш, не е по мъжки някакси.
Не си можел лицеви и за това спираш фитнеса, доста грешно. Защо просто в деня за гърди не прибавиш и няколко лицеви опори, колкото можеш. Щом си чел толкова много, би трябвало да знаеш, че базовите упражнения увеличават силата, еми прави ги. Ще видиш и как ще започнеш да правиш повече лицеви.
Ама не след още 4 месеца пак да се откажеш. Всичко става с времето, бързи резултати няма.

Мнението беше редактирано от avitohol на 03.01.14 00:56.

03.01.14
00:58

казано от avitohol avitohol на 03.01.14, 00:54:

Че ти за 4 месеца тренировки какво очакваш, 4 месеца са нищо. Не виждаш мигновен резултат от нещо- спираш го и се вайкаш. Ако така правиш с всичко, едвали ще стигнеш далеч.
Нямам някаква цел да те обиждам или пък да се правя на мъдрец и тн. Но просто постоянно се вайкаш, не е по мъжки някакси.
Не си можел лицеви и за това спираш фитнеса, доста грешно. Защо просто в деня за гърди не прибавиш и няколко лицеви опори, колкото можеш. Щом си чел толкова много, би трябвало да знаеш, че базовите упражнения увеличават силата, еми прави ги. Ще видиш и как ще започнеш да правиш повече лицеви.
Ама не след още 4 месеца пак да се откажеш. Всичко става с времето, бързи резултати няма.

Добре другите, хем не ядът по 6 пъти на ден, хем не посещават фитнес зала, пък имат плошки и са добре сложени, това ген ли к’во е?
Знам, че начинаещите качват много лесно по 2 кг на месец максимум, аз за 4 месеца съм качил и то може би корем не мускулна маса.

03.01.14
01:00

Ами да, може и на фитнес на ходиш. Например в понеделник, сряда, петък си в залата, а в останалите дни правиш опитите. Обаче заеби тея “програми за начинаещи”. Моят съвет е да правиш тежки тренировки за цялото тяло само с базови движения - клек, тяга, лег, раменна преса, гребане, опити за набиране и кофички в началото на тренировката, докато си още свеж. Така и така си платил на инструктора, викай го да ти показва правилната техника на всички упражнения по-горе и да стои до теб, докато ги изпълняваш.

Едит: Това е отговор на пост номер 10.

Мнението беше редактирано от Ронката на 03.01.14 01:05.

03.01.14
01:06

казано от `~1! на 03.01.14, 01:00:

Ами да, може и на фитнес на ходиш. Например в понеделник, сряда, петък си в залата, а в останалите дни правиш опитите. Обаче заеби тея “програми за начинаещи”. Моят съвет е да правиш тежки тренировки за цялото тяло само с базови движения - клек, тяга, лег, раменна преса, гребане, опити за набиране и кофички в началото на тренировката, докато си още свеж. Така и така си платил на инструктора, викай го да ти показва правилната техника на всички упражнения по-горе и да стои до теб, докато ги изпълняваш.

Едит: Това е отговор към пост номер 10.

Мани го тоя интруктор. След тренировка се надруса яко с тревичка дам у влизала по-добре храната, била му по-вкусна.Ще мина през фитнесът на Лазар Ангелов(този в Люлин, West Gym) и ще пробвам.Но как смяташ, че начинаещ ще се справи с Мъртва тяга и Клекове.
Владимир Недков, беше писал, че след 6 месечни тренировки трябва да се почнат клековете и тягата и то с дъмбели.

03.01.14
01:16

Ами ей така - взимаш лост, като за начало празен, слагаш го на трапеца и почваш да клякаш. После - оставяш го на земята, отново празен, хващаш го, изправяш гърба и теглиш. Но нали ти казах вече - трябва да научиш техниката. Дали ще ти я покаже инструкторът, дали ще е Лазар Ангелов или някой батка от залата - няма значение. Просто трябва да я научиш.

03.01.14
01:34

казано от `~1! на 03.01.14, 01:16:

Ами ей така - взимаш лост, като за начало празен, слагаш го на трапеца и почваш да клякаш. После - оставяш го на земята, отново празен, хващаш го, изправяш гърба и теглиш. Но нали ти казах вече - трябва да научиш техниката. Дали ще ти я покаже инструкторът, дали ще е Лазар Ангелов или някой батка от залата - няма значение. Просто трябва да я научиш.

Добре, благодаря много за отделеното време, ще мина този курс за начинаещите 2 месеца и почвам базовите.

03.01.14
02:05

Сумати мнения написа, а накрая нищо.

4 упражнения трябва да правиш и да наблегнеш на тях:

1. Мъртва тяга
2. Кофички
3. Набирания
4. Клекове

Не ти трябва да плащаш на инструктори. Това ти е най-добрата програма за човек като теб. И то безплатно. Това са 4-те най-важни комплексни упражнение. Раздели си ги в 2 дни и ги прави по 2 пъти в седмицата.

Аз като почнах преди години с клековете даже и само лоста не можех да бутам, затова кляках без него дори, просто ръцете отзад на главата. А онзи ден бутнах 300 кг.

Ако искаш да постигнеш нещо, не се отказвай толкова лесно.

Мнението беше редактирано от antipodean aub на 03.01.14 02:06.

АЧ

03.01.14
10:20

Към автора  !

Пич, всико идва с времето си. Ти не гледай другите дали правят тяга с 200кг 12 повторения, не гледай начинаещите дали качват 2 кг минимум на месец, а гледай тебе си. Всичко е индивидуално - ген. Просто както ти казаха в горните коментари напъвай се повече, воля, тренирай яко с базови упражнения, яж и това е. Аз в началото като започнах да тренирам само на лостове си казвам оо ще стана мега здрав, не е така, всичко с времето си. Набрах сили там, после минах към фитнес и постепенно идват резултатите.

03.01.14
21:02

казано от antipodean aub на 03.01.14, 02:05:

Сумати мнения написа, а накрая нищо.

4 упражнения трябва да правиш и да наблегнеш на тях:

1. Мъртва тяга
2. Кофички
3. Набирания
4. Клекове

Не ти трябва да плащаш на инструктори. Това ти е най-добрата програма за човек като теб. И то безплатно. Това са 4-те най-важни комплексни упражнение. Раздели си ги в 2 дни и ги прави по 2 пъти в седмицата.

Аз като почнах преди години с клековете даже и само лоста не можех да бутам, затова кляках без него дори, просто ръцете отзад на главата. А онзи ден бутнах 300 кг.

Ако искаш да постигнеш нещо, не се отказвай толкова лесно.

Добре, щом си прочел мненията, не разбра ли че не мога кофички и набирания?
Упражненията с свободна тежест са ми много трудни и не ги мога.

Прилагам снимка да видите какъв боклИк съм: (Мускулната маса ми е сигурно 0 %)

http://store.picbg.net/pubpic/DC/DB/74fcd0e15368dcdb.JPG

03.01.14
21:12

Нищо ти няма. Дъщеря ми е по-слаба от теб а си прави лицеви опори. Хващай се да тренираш, запаси се със злоба и търпение и резултата ще дойде. Бърз път няма. Дали Лазар Ангелов или Арнолд Шварценегер ще те тренират няма практическо значение. Всичко така или иначе зависи от теб.

03.01.14
21:17

Може да почнеш да правиш негативни набирания - скачаш догоре до лоста, задържаш и пускаш до долу, колкото се може по-бавно.

03.01.14
21:49

ДОбре ли е да почна така 1 месец вкъщи да тренирам и после на фитнес за да укрепна малко:
Лицеви опори - 6 броя
Клекове - 15 броя
Коремни преси - 20 броя
Кофички на легло - 12 броя

Правя тези 4 упражнения без почивка, почивам 3 минути и после отново.
Лицевите опори ги правя така:
http://vbox7.com/play:23673845

Само, че изпъвам ръце до горе.

Мнението беше редактирано от Даниел Бонев на 03.01.14 21:49.

04.01.14
14:33

казано от Даниел Бонев на 03.01.14, 21:49:

ДОбре ли е да почна така 1 месец вкъщи да тренирам и после на фитнес за да укрепна малко:
Лицеви опори - 6 броя
Клекове - 15 броя
Коремни преси - 20 броя
Кофички на легло - 12 броя

Правя тези 4 упражнения без почивка, почивам 3 минути и после отново.
Лицевите опори ги правя така:
http://vbox7.com/play:23673845

Само, че изпъвам ръце до горе.

Преди да сложиш снимката се чудих да не би наистина да си на 103 г., както си писал в профила, и затова да нямаш напредък :D, но като ти гледам фигурата наистина имаш нужда да започнеш от нулата - често, редовно и леко. И не един месец, една година тренирай така, няма за къде да бързаш, освен ако не искаш да се контузиш и това да те лиши от по-нататъшна дейност. За твоето състояние раздели упражненията - няма смисъл да правиш от всичко по-малко ,защото ще се измориш без да си натоварил стимулиращо никой мускул, по-добре един ден само лицеви, другия ден друго упражнение. Това ще ти помогне да се концентрираш и да вложиш повече усилия в отделните части на тялото и оттам повече вероятност за прогрес. Като гледам лицевите на клипа са с широк “хват”, прави ги с по-тесен, при който ти е най-лесно. Вероятно си подрастващ и имаш нужда от повече храна, дори без да тренираш, така, че обърни внимание и на храненето си.

Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 04.01.14 14:35.

04.01.14
17:00

казано от Даниел Бонев на 03.01.14, 21:02:

Добре, щом си прочел мненията, не разбра ли че не мога кофички и набирания?
Упражненията с свободна тежест са ми много трудни и не ги мога.

Прилагам снимка да видите какъв боклИк съм: (Мускулната маса ми е сигурно 0 %)

http://store.picbg.net/pubpic/DC/DB/74fcd0e15368dcdb.JPG

Ако са ти чак толкова трудни и наистина не можеш сам, можеш да извикаш някой приятел който да ти държи краката и да ти помага.

Ако и това ти е невъзможно, можеш да замениш набиранията със дърпане на скрипец, а кофичките със различните видове лежанки.

Както казах, търси решения, не оправдания.

04.01.14
17:34

Даниеле,слушай ме сега.Забрави за всякакъв фитнес за известно време.В твоя случай поне няколко месеца стой далеч от залата.Започваш всеки ден да правиш лицеви опори всеки път като се сетиш.По цял ден.Гледаш си телевизия -хоп една серия лицеви до отказ.Ядеш,сереш ,правиш каквото правиш-айде пак една серия лицеви до отказ.Така цял ден.Всеки ден.Отделно се старай да имаш и друга физическа активност-тичай,скачай,напъвай се по лостовете да правиш набирания(да ,знам,не можеш),ама няма значение.Достатъчно е дори само да висиш на лоста.
Това клипче,дето обяснява как се правят лицеви,го забрави.Много е малоумно.Гледаш не гърба да ти е изправен,а цялото тяло да е изправено и ръцете по-тясно и по-близо до тялото.

Мнението беше редактирано от Гената на 04.01.14 17:35.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1