03.01.14
16:32
Здравейте. Навярно сега ще започнете да ми обяснявате колко съм прост, но няма да ви се разсърдя. На 25 съм, занимавам се с кикбокс от 2 години и с фитнес от 1. Имах едно известно прекъсване, в което не правих нищо - никакви тренировки, и след това, както съм с всичкия си, тръгнах пак да тренирам. Не, няма нищо лошо, само че на една тренировка във фитнеса реших да разгрея малко по-добре и... бам, усетих как ми изпука десния крак. Точно под задника. Тогава ме боля много, дори тренировката си не направих, дори и много трудно се прибрах. Изминаха 10 15 дни, значително по-добре съм, вървя си спокойно, клясам си, но когато почна да разтягам, се обажда лекичко тази област. Трябва ли да почакам още малко, или ? Аз 5те пари си вземах, повече няма да има рядки но дълги зазтягания, ще има кратки, но ежедневни, но ако може да ми кажете и дали при такава контузия, при положение че е минало известно време, мога ли да започна пак с леки разтягания, много леки, от сорта на клякане, кръгове от колената, докосване на петите и такива. Това ще ми помогне ли, поне малко ? Преди тренираХ към спортен клуб Хелиос, гр. Русе, сега съм в София, но това сега не е от значение. Въпросът е ако разтягам лекичко с цел възстановяване, ще има ли добър ефект ?
Всяко движение, което не ти причинява болка или дискомфрот в контузената област е полезно и позволено или поне така ми каза един уважаван от мен и мнозина други лекар. Та мисълта ми е, че ако не те боли като разтягаш, разтягай, масажирай, започни леко да натоварваш, за да видиш къде свършва комфортната зона, но бъди сигурен, че си загрял достатъчно добре преди това. Щом отшумява за такъв период, според мен се касае за мускулно разтежение, но е възможно и да си повредил сухожилие, което изисква малко повече внимание и по-дълго лечение.
03.01.14
19:36
Здравей ! Би ли ми обяснил как изглежда твоята фитнес и кикбокс тренировка ?
03.01.14
20:12
Благодаря и на двама ви за отделеното време. Ачо, моята фитнес тренировка не се състои в дигане на тежести, аз главно си наблягам на набиранията, дъмбелите, малко лежанка и малко щанга, коремни преси, вкъщи лицеви опори, крив лост и т.н. Не ми харесват тези флайсове ли как им викат, нито клекове с щанга и т.н. Почитател съм на естествените. Вярно е, че това ходи повече към лостовете, имайки предвид набиранията и лицевите, но сега навън е студено, а и на мен ми харесва. Та въпроси към програмата ми нямам, аз във фитнеса крака не тренирам, ще обясня защо. Тренировките за крака ми ги вдървяват, за мен е много по-важно да имам здрави кости и да съм разтегнат. Е, естествено и аз не харесвам 30 санта прасец, затова понякога си клякам с някой камък в ръце или бягам, но това е друг въпрос. На кикбокса, 20 минути разтягане, 20 30 минути удари 10тина минути спаринг 10тина минути физическа. Ама за цялото това само 2 до 5 минути почивка.
03.01.14
20:43
Мхм и мойта тренировка по кикбокс бе такава. Сега съм в пауза известно време.
03.01.14
21:04
Сега от тази контузия, май ще си остана още 1 седмица вкъщи. При такива контузии, възможно ли е за толкова време без тренировки дет се вика да се отучиш да се биеш ?
03.01.14
21:16
Отиди на лекар.
03.01.14
21:54
казано от Лъчезар Петков на 03.01.14, 21:04:
Сега от тази контузия, май ще си остана още 1 седмица вкъщи. При такива контузии, възможно ли е за толкова време без тренировки дет се вика да се отучиш да се биеш ?
Тялото може да отвикне, но мозъкът помни ;) така че няколко тренировки и си в играта.