Нужда от съвет

03.01.14
17:24

Здравейте! На 23г съм 1.78см, 93гк. Талия:100 см ; Ханш 110. Занимавам се с фитнес без прекъсване от 8 месеца, но както сами може да прецените съм с наднормено тегло и това ми е огромен проблем. Проблемите са ми в областта на гърдите и корема. Разгледах примерни варианти за НВД и според възможностите ми ще гледам да се справя. Бих ви помолил за съвет относно Тренировъчната програма и броя и времетраене на кардио тренировките седмично.
Поздрави!

03.01.14
22:12

Тук определено ще полчиш много компетентни мнения. Само следи темата си и ще видиш колко много помага форумът. Аз ще започна с едно мое лично набюдение по въпроса. Мазнините се топят много по-бързо и лесно с развиването на мускулатурата.Не прави само кардио тренировки. Тренирай цялото тяло и с повечето мускулна маса ще намаляват и мазнините.

03.01.14
22:46

Прави си тренировки за маса.Не започвай такива с много повторения , а-у..прави си обикновена тренировка за маса.Накрая завършвай с кардио.Храни се правилно и резултатите ще дойдат.
Поздрави. :)

04.01.14
01:12

Привет.
Не се притеснявай ,че имаш натрупани мазнини точно в тези зони,това е нормално заради кръвонасищането там.
Колегите са те посъветвали да тренираш за маса(мускулна),иначе казано и са прави,защото силовата тренировка в 90% от случаите е за покачване на маса,но покрай нея ще гориш и калории,т.е. мазнини.Това колко чисто ще качваш мускули,зависи как,с какво и по-колко се храниш.Разгледай темата за калориен баланс и си направи режим.На сайта има примерни тренировъчни програми за начинаещи, също.
Дано да съм бил полезен и успех !

04.01.14
13:44

Колко кила беше преди осем месеца и защо искаш да смениш досегашната си програма в случай, че досега си тренирал по програма?

04.01.14
14:52

казано от El_tiggeraso на 04.01.14, 01:12:

Привет.
Не се притеснявай ,че имаш натрупани мазнини точно в тези зони,това е нормално заради кръвонасищането там.
Колегите са те посъветвали да тренираш за маса(мускулна),иначе казано и са прави,защото силовата тренировка в 90% от случаите е за покачване на маса,но покрай нея ще гориш и калории,т.е. мазнини.Това колко чисто ще качваш мускули,зависи как,с какво и по-колко се храниш.Разгледай темата за калориен баланс и си направи режим.На сайта има примерни тренировъчни програми за начинаещи, също.
Дано да съм бил полезен и успех !

\

НВД с програма за маса дали ще се получи при положение че ще имам недостиг на въглехидрати?
Поздрави!

04.01.14
14:54

казано от Debel Lebed на 04.01.14, 13:44:

Колко кила беше преди осем месеца и защо искаш да смениш досегашната си програма в случай, че досега си тренирал по програма?

Тренирам си по програма ДА. Като започнах бях 83кг. Моята програма по която тренирам по принцип беше за релеф, но според мен упражненията не се подходящи и търся съвет за промяна. Ето и конкретен въпрост: кое е по-добре, дали както до сега нормални серии с килограмите които си вдигам или да намаля килограмите и да увелича повторенията?
Поздрави!

Мнението беше редактирано от BODY_TUNING на 04.01.14 14:59.

04.01.14
15:35

казано от BODY_TUNING на 04.01.14, 14:54:

Като започнах бях 83кг.

В началото мен ме посъветваха да започвам фитнеса, за да се справя с наднорменото тегло, ти за осем месеца фитнес даже си качил 9 кила, вместо да си решиш проблема със мазнините... нещо не е наред.

04.01.14
15:45

А дали пък не е качил някое кило мускулна маса за тия 8 месеца? Което е и целта на тренировките. 
Ако някой вдига за релеф, или си мисли, че с определени упражнения или брой повторения се горят мазнини е в голяма заблуда.
Единствения начин за отслабване е ДИЕТА. Фитнеса ще помогне до толкова, докато човек е на диета да не изгуби (или даже да качи, ако е начинаещ) мускули, да изгори малко допълнително калории, да забърза метаболизма и да се нормализират хормоните.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1