Как се започва?

05.01.14
17:42

Здравейте, аз съм на 16 години висок 1,80 и тежа около 60 килограма.Спортувах до към 12 годишна възраст и след това се отказах. Откогава не съм правил абсолютно нищо. Мързеше ме да седна да направя поне няколко лицеви или коремни преси и в следствие на това в момента мога да направя изключително малко и от двете. Срамувам се от това и реших да променя всичко.
  Искам да попитам с кое трябва да започна.Да си стоя вкъщи и да правя лицеви за да заяхна малко за да отида на фитнес. Или директно да започна някой от кръговите тренировки от сайта.Но не знам коя... Първи стъпки в фитнеса, 3 месечна кръгова тренировка, Тримесечен курс на Джо Уидър за начинаещи. Нямам представа... Мерси предварително

05.01.14
18:21

Ще ги нахвърлям най- мързеливо :D

Как да си съставим хранителен режим за покачване на тегло
Тука си сметни калориите и макротата(въглехидрати,протеини,мазнини) и гледай да се водиш по тях.

Състав на храни и продукти
От тук ще гледаш за всяка храна, която те интересува кал,въглехидрати и т.н и ще си съставиш хранителен режим. Яж месо,яйца,риба,млечни продукти(сирене,кашкавал,извара),боб,леща,пълн. пляб,ориз,картофи,сурови ядки,плодове,зеленчуци

Марк Рипетоу- Starting Strength
Това е пък една програмка по която аз започнах и имаше добър прогрес откъм сила и маса- виж дневника ми ако искаш. Процентите не са чак толкова важни, ориентировачни са!

Късмет!

05.01.14
19:35

Съвсем начинаещ ли си ?
На твое място сигурно бих започнал да ходя по лостове и да тренирам вкъщи,но и залата е вариант ,стига да има кой да те наставлява там ,поне в началото.Помни ,че каквото и да правиш ,след около половин година ще осъзнаеш ,че нищо не си правил.Неизбежно е ,но всеки е минал през това и плюсовете са ,че ще се поучиш от грешките си.
Успехи.

06.01.14
10:21

казано от El_tiggeraso на 05.01.14, 19:35:

Помни ,че каквото и да правиш ,след около половин година ще осъзнаеш ,че нищо не си правил.Неизбежно е ,но всеки е минал през това и плюсовете са ,че ще се поучиш от грешките си...

Това е абсолютно невярно впрочем. :)

06.01.14
19:22

Благодаря ви.За съжаление фитнеса се отлага докато си събера пари за карта а през това време започнах да правя лицеви опори 3x до отказване.През ден като се стремя да правя повече всеки път.Освен това незнам какво друго да правя. Ако може да ми препоръчате нещо. Нямам дъмбели или гири за съжаление.

06.01.14
19:42

казано от Boby Todorov на 05.01.14, 17:42:

Искам да попитам с кое трябва да започна.Да си стоя вкъщи и да правя лицеви за да заякна малко за да отида на фитнес. Или директно да започна някой от кръговите тренировки от сайта.Но не знам коя... Първи стъпки в фитнеса,

Можеш да започнеш два пъти седмично с “Първи стъпки в фитнеса”. Ще ти излезе по-евтино от карта. Това са 8 тренировки месечно.

06.01.14
20:20

казано от Boby Todorov на 06.01.14, 19:22:

Благодаря ви.За съжаление фитнеса се отлага докато си събера пари за карта а през това време започнах да правя лицеви опори 3x до отказване.През ден като се стремя да правя повече всеки път.Освен това незнам какво друго да правя. Ако може да ми препоръчате нещо. Нямам дъмбели или гири за съжаление.

Значи най- добре е да намериш некоя площадка с лост и успоредка и да правиш набирания,кофи,лицеви,клекове със СТ или с някаква тежест.Слагаш в чантата некъв камък или нещо тежко и правиш :D

06.01.14
20:55

Той казва, че може едва няколко лицеви опори, а вие му предлагате да прави кофички с тежест ... Аз лично като започвах можех да направя 40 лицеви опори в една серия, но не можех и 5 кофички до долу ...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1