21.12.13
19:54
Тренировка:
1. Загрявка и разтягане +20х20кг. добро утро.
2. Тяга -3х60кг.,3х100кг.,1х180кг.,1х180кг./фитили/, 1х210кг./фитили/, 1х210кг/фитили/., 0х230кг./вдигнах ги до горе само не ги заключих и ги броя за неуспешен/
3. Набиране - 6СТ
4. Мечка-12х60кг.,8х80кг.,10х60кг.
5. Гребане на машина-4х10х?
6. Вертикален скрипец-3х8х?
7. Екстензии-1х15
Цяла седмица съм супер натоварен. Работа до 18-19 часа и вкъщи. Днес цял ден много работа и нерви и това се отрази на тренировката. 230 кг. тяга просто не можах да ги заключа, но смятам, че ако съм ял качествено и не съм преуморен може би ще откарам и 240кг. След тягата бях вече много уморен и другите упражнения бяха колкото да отбия номера.
Храната:
12:50ч. - чиабата с маслини, едно яйце и литър кола зеро.
19:30ч. - две дози суроватка с прясно мляко.
20:30ч. - свинска кавърма, бял хляб, два литра пепси.
22.12.13
14:19
Храната:
13:30ч. - яйца по панагюрски, пушени свински ребра/не от тея водните, гадните, а истинско пушено/, шопска салата, един бял хляб, торта от горски плодове.
19:00ч. - зеле с ориз и пиле, хляб.
Днес от сутринта до обяд обикаляне по магазините за подаръци. Купихме подараци на малктата, на семейството и близките. Купихме пуйка,купихме десет кила свинско, 30 литра пепси и около 40 литра бира и се надявам това да стигне да изкараме празничната седмица, без да се налага да ходя повече по магазините, че е някаква лудница/особено в магазините за играчки/. Тези дни само ще ям и ще почивам и ще видя какви смешни максове ще направя. Междудругото трябва да спра шопската салата, че покрай нея омитам по един хляб, просто не мога да спра да топя хляб в доматения сос.
23.12.13
13:03
Храната:
12:30ч. - супа с пилешко и фиде, пилешки бут, пушени свински ребра, половин ръжен хляб.
19:00ч. - свинска вратна, сирене пане, сладко от грозде, шопска салата, половин ръжен хляб.
Днес планът е за активна почивка, даже смятам да ударя една следобедна дрямка. Вечерта може да излезнем да се видим с приятели, но не знам дали мързелът няма да надделее и да си останем вкъщи пред телевизора.
24.12.13
12:26
Тренировка:
1. Загрявка и разтягане.
2. Лег с щанга- 20х20кг., 8х60кг.,3х100кг., 2+1 х150кг., 3х140кг.,5х130кг.,8х100кг./КВВ/,8х100кг./КВВ/, 6х100кг./КВВ/
3. Полулег с дъмбели -3х12х30кг.
4. Лег от обратен наклон с щанга - 8х60кг. +6 кофички СТх2, 10х90кг.
5. Машина за гърди - 3х8хвсички плочки.
До последно се чудих дали да пробвам направо 160кг. или да пробвам 150кг. В крайна сметка спробвах 150кг., а най-вероятно щях да бутна,макар и много криво, 160кг. При 150 килограма не направих от най-чистите ми изпълнения, но ги бутнах. Момчето, което ме пазеше още на второто повторение се спусна да ми помага/ явно се притесняваше да не се пребия/, което малко ме разконцентрира, но това нямаше значение. Така или иначе скоро не смятам да пробвам макс на лега, та засега оставам със сравнително слаб лег, живот и здраве другата година повече.
Храната:
08:00ч. - три яйца с масло на тефлонов тиган,две филии ръжен хляб, доза суровата с прясно мляко, две супени лъжици овес.
11:30ч. - две дози суроватка с прясно мляко.
13:00ч. - свинска вратна, шопска салата, многозърнест хляб.
16:00ч. - яйца с масло, многозърнест хляб.
19-21ч. - традиционни български постни ястия.
За протокола отбелязвам, че все още не съм започнал да свалям килограми целенасочено, а теглото ми пада с 1,5-2кг. на седмица. Явно тежките базови упражнения си дават своето/ в комбинация с многото нерви напоследък/. Иначе днес вечерта и утре ще имаме семейни събирания и всъщност за мен това са едни от най-хубавите моменти в годината.
Мнението беше редактирано от Иван Марков на 24.12.13 12:31.
24.12.13
14:44
За да не са само текстове без покритие, ето:
Отново отбелязвам, че не ми е от най-добрите изпълнения.
Мнението беше редактирано от Иван Марков на 24.12.13 14:49.
26.12.13
11:25
Тренировка:
1. Загрявка и разтягане.
2. Клек - 20х20кг.,5х60кг.,5х90кг.,5х100кг.,2х5х110кг.
3. Бедрено разгъване -3х10
4. Разходка в залата с 20 килограмовите дъмбели.
Малко заспала тренировка. Сутринта се събудих, измих се и направо тръгнах за фитнеса. На втората серия на 110кг. на едното повторение направих малко добро утро, ама така става когато дремеш и се прозяваш. За протокола: мразя нападите, ама въпреки това ги правя.
Храната:
10:30ч. - Малко бял ориз и много пуешко, баклава.
14:00ч. - 10:30ч.
18:30ч. - свински кюфтета на скара, сланина на скара, хляб.
Баклавата, която прави майка ми, просто не мога да спра да я ям. Харесва ми даже повече от баклавите, които приятели ми носят от Турция, от време на време. Два дни само пуешко, малко сухо месо, но аз си го харесвам. Особено с ориз и кисело зеле. Трябваше да закарам да ми измият колата, ама ме домързя и отново цял ден ще се излежавам по вкъщи.
27.12.13
13:42
Храната:
13:10ч. - 5 принцеси с кашкавал, три кюфтета, обилно количество лютив чили сос, шоколадов пай, 100 грама стафиди.
19:00ч. - пилешки гърди на фурна със сметана и гъби, хляб, шоколадов пай.
Днес отново обикаляне по магазините, само че за техника и рано сутринта, та нямаше навалица. Каймата я направих само от свинско и телешко и кюфтетата станаха малко сухи. Ще добавя малко сланина при другото мелене. Трябва да свърша и малко работа следобед, ама поне ще съм си вкъщи. Иначе имам мускулна треска на краката и ще разместя малко тренировките, за да може да ми са отпочинали краката за тягата.
28.12.13
13:14
Тренировка:
1. Загрявка и разтягане.
2. Военна преса—20х20кг.,5х60кг.,1х80кг.,1х90кг.,
3. Раменна преса с дъмбели от седеж- 12х26кг.,2х10х28кг.
4. Раменно разтваряне на машина+задно рамо на машина-2х10
5. Обръщане от земя - 5х60кг.,3х80кг.,1х90кг.,1х100кг.,0х110кг.
5. Повдигане на раменете с лост+повдигане на раменете с дъмбели -20х140кг./фитили/+10х30кг.
На военната преса 90 кг. ми е абсолютният максимум и грам отгоре да бяха нямаше да ги бутна. Вдигнах ги много бавно и измъчено, но не включих краката. На пресата от седеж добре усетих дъмбелите. Не знам дали съм отбелязвал, но като пиша килограмите на дъмбелите имам предвид килограмите на единия дъмбел, не пиша сбора от двата. На обръщането 100 килограма ги обърнах относително лесно, но на 110кг. грешно заходих иначе смятам, че ще ги вдигна. Излезнах рано сутринта с намерението да тренирам рано, но минах да си измия колата първо и всички мивки, които обиколих бяха фул. Даже по едно време бая се замислих дали да не извадя водоструиката от гаража и да си я измия сам. В крайна сметка почаках и от сутрешна тренировка стана обедна.
Храната:
12;45ч. - две дози суроватка с мляко и банан.
14:00ч. - нахут със свинско и телешко в гювеч.
19:00ч. - 14:00ч.
Мнението беше редактирано от Иван Марков на 28.12.13 13:16.
28.12.13
17:04
Две снимки на коледната форма, която е доста зле. От тук вече започвам да свалям целенасочено и устремено, пък ще видим какво ще постигна.
Мнението беше редактирано от Иван Марков на 28.12.13 17:06.
28.12.13
18:02
Добре добре ,гърбината е екстра и като цяло масата си я имаш,само малко се изчисти и си 6.
28.12.13
18:58
Мерси.Ще видя докъде ще я докарам с чистенето. Като цяло целта ми е да сваля малко от размерите и да стана с една идея по - “малък”.
29.12.13
14:09
Тренировка - Гръб -нищо интересно за отбелязване. Веднага след фитнеса направих и друга тренировка тип “Мъкнене на бидони с джибри”, която ме измори повече от тренировките в фитнеса.
Храната:
10:10ч. - две дози суроватка, два банана.
13:20ч. - омлет от 5 яйца, 7 филии бял хляб, два шоколадови дядо коледовци/средна големина/
16:00ч. - доза суроватка с мляко, 2-3 супени лъжици овес.
19:00ч. - голямо кюфте на фурна, с чушка, моркови и грах, бях хляб., сладкиш с крем карамел.
Смятам да ударя една дрямка и вечерта да гледам филмчета. Общо взето това е за днес.
30.12.13
12:41
Малко по дълг пост, на който му се чете...
Направих почти една година от започване на активното посещаване на фитнес и засякох максовете на движенията, които ме интересуват и ето равносметката:
1. Лег - 150кг./ с аванс за 155кг. или 160кг./
2. Тяга - 230кг./фитили/ - на тягата мислих, че ще имам аванс за 240кг., но 230кг. ми е абсолютния макс към момента.
3. Клек -130кг., бях наблегнал на клека и за месец от 110кг. скочих на 130кг., след това пак отпуснах и не съм напъвал много на клека, а и при него нямам много големи амбиции.
3. Военна преса - 90 кг. - абсолютен макс, не мога и грам повече да бутна.
4. Обръщане от земя - 100кг. смятам, че и 110кг. ще обърна.
Като цяло нищо особено, но като се замисля, че положих доста труд да ги постигна и че тръгнах от 100кг. лег,140кг. тяга и 90клек., все пак е прогрес. Интересното е, че аз уж тренирам за по-добър външен вид, а всеки път като сложа някои килограм отгоре върху щангата изпитвам дива радост.
Относно формата от януари до началото на юли бях на отрицателен калориен балан и бях горе-долу добре. След това обаче отпуснах храненето и понатрупах бая килограми и размери и към момента не се харесвам и от новата година ще почвам да свалям килограми.
При свалянето ще се стремя да правя поне по един път седмично- 36-часов фаст, а през останалите дни 19 часа фаст и 5 часов хранителен прозорец.
Променям изцяло и структурата на тренировките. Намалям обема на сериите и увеличавам обема на повторенията. Ще се стрема вече да не падам под 6 повторения за серия, с изключение на тягата. При всички бутаци минавам на половинки, тоест няма да изпълнявам движенията в пълната им амплитуда. Започвам да тренирам и ръцете. Ще ги тренирам с много упражнения в деня,в който ще правя 36 часовия фаст. Целта е увеличаване на катаболния ефект и загуба на размер.Като цяло това са целите за новата година по отношение на тренировки и хранене и ще се опитам да ги постигна.
Мнението беше редактирано от Иван Марков на 30.12.13 12:44.
30.12.13
16:09
казано от Иван Марков на 30.12.13, 12:41:
При всички бутаци минавам на половинки, тоест няма да изпълнявам движенията в пълната им амплитуда.
Защо ?
Като цяло е идея само ако търсиш целенасочен ефект да заздравиш сухожилията.
казано от Иван Марков на 30.12.13, 12:41:
Започвам да тренирам и ръцете. Ще ги тренирам с много упражнения в деня,в който ще правя 36 часовия фаст. Целта е увеличаване на катаболния ефект и загуба на размер.Като цяло това са целите за новата година по отношение на тренировки и хранене и ще се опитам да ги постигна.
Няма да се случи това, но пробвай ;)
30.12.13
17:31
Здравей,
Значи идеята ми за “половинките” при бутащите е да намаля натоварването върху раменете и както каза да заздравя малко сухожилията. От друга страна гледах и няколко видео материала, в които се излага тезата, че при изпълняване на непълната амплитуда на движението/ за лега става въпрос/се щадят раменете и отделно напрежението се концентрира върху гърдите и като цяло има по-малко участие на спомагателните мускулни групи. Не казвам, че това е така, но ми се ще да пробвам известно време да тренирам по този начин и да видя как ще ми се отрази. При мен болките може да са от неправилно изпълнение, слаб раменен пояс и т.н., но ми е интересно да проверя как ще ми се отразят повинките и то главно при лега, защото основно при него ми са болежките.
За ръцете най-вероятно си прав, ама като не ги тренирам растат и сега ще пробвам един вид да ги претренирам. Аз съм малко на принципа проба-грешка.
Има нещо такова за половинки в смисъл няма да заключваш в горна позиция.. Доста “прота” правят така и разправят, че така се държи напрежение в мускула и също така споменатото от вас(за сухожилията).. Мислил съм и аз да го пробвам т’ва ама.. :Д
http://www.youtube.com/watch?v=j4QMhy1JCw8
ето 1 клип
Мнението беше редактирано от umad brah на 30.12.13 17:37.
30.12.13
17:39
казано от Иван Марков на 30.12.13, 17:31:
...Аз съм малко на принципа проба-грешка.
Всички сме така, не само ти. За съжаление в реалността не става като в списанията. Според мен, обаче, много пропускаш, че не натискаш клека. Цялостно ще станеш много по-силен. Освен това ми се струва, че имаш подходяща структура за тежък клек. Но ти можеш да си прецениш най-добре кое да ти бъде приоритет.
30.12.13
17:57
umad brah - Освен в горна позиция смятам и да не пускам до долу, тоест да няма пълно разтягане. Ще се пробва пък може и да няма никакъв щадящ ефект или друг вид ползи.
Севастократор Стрез - Предполагам, че в някой момент ще напъна клека повече. Просто засега обръщам повече внимание на лег, тяга и раменна преса. Не знам за структура на тялото, но в залата няколко момчета ми са казвали, че имам хубав обем на краката и мислеха, че клякам тежко, а към тогавашния момент се затисках 120кг. и не вярваха като им кажех. Честно казано на клека ми е най-трудно и най-бавно напредвам.
31.12.13
12:40
Днес направих последна тренировка за годината.Естествено лег :)
1. Загрявка и разтягане.
2. Лег с щанга - 20х20кг., 12х60кг., 9х130кг.,8х120кг.,14х100кг. +8х60кг.
3. Полулег с щанга -3х15-20х60кг.
4. Полег на машина-3х12хкъм края на плочките.
5. Машина за гърди -4х10хвсички плочки.
6. Кофички - 2х10ст.
Много добра тренировка. Имам чувството, че на лега всеки път съм по-силен от предишния. Всички движения са с пълна амплитуда, половинките ги почвам след новата година. На деветото повторение на 130кг. леко ми помогнаха, но пак беше преждевременно. В интерес на истината на кантар бях да се затисна на осмото повторение на 60 килограма. Интензитета беше висок. След тренировка направих едно изкачване на балкана зад нас, да събера малко дрян и съм доволен, че нито се задъхах, нито се изморих, а тичах нагоре с детето.
Храната:
11:00ч. - две дози суроватка, 15 грама БЦАА на прах/на вкус ми е едно към едно със суправит/
13:00ч. - три големи кюфтета, шопска салата и естествено бял хляб.
От 18:00ч. до 2014г - всякакви видове салати, баница, бански гювеч, баклава и т.н.
Общо взето това е за тази година. Желая на всички весело посрещане на новата година, много здраве и успехи на всички фронтове през идващата 2014г!
02.01.14
20:02
Тренировка:
1. Загрявка и разтягане.
2. Набиране тесен подхват -8СТ, тесен надхват -8СТ
3. Мечка - 12х60кг.,8х80кг.,8х90кг.,5х100кг.+10х60кг.
4. Гребане с дъмбел-2х8х30кг.+ гребане на машина -3х8
5. Пулоувър на скрипец -3х10.
6. Екстензии -15
7 Ходене на пътека под наклон -12 мин.
Малко женска тренировка, всъщност много, но залата беше фуул. Всеки правеше нещо със свободните тежести и едвам си изпросих едни двайски за мечката, камо ли да си помисля за тяга. За сметка на това интензитета беше висок и го докарах на кардио почти. Обмислях да направя две - три седмици високо интензивни кръгови тренировки, но при положение, че тренирам в час пик, това засега ми се вижда невъзможно, въпреки че имах желанието да пробвам.
21 един часа фаст последвани от:
19:20ч. - 15 грама бцаа на прах, доза суроватка.
20:20ч. - 700-800 гр. месо/свинско, телешко и пилешко/, 30 грама ръжен хляб/домашен/, домати.
22:30ч. - 5 яйца с масло на тефлонов тиган, броколи, 30 грама домашен ръжен хляб, един домат.
Днес след протоколните “за много години” и “как прекарахте празниците”, се захванах с належащите задачи и деня мина с една идея по-бързо. Минах си накупих пълнозърнести макарони, многозърнесто и ръжено брашно, кафяв ориз и броколи, нали уж се готвя да свалям. Предлагат ми и изгодно конско месо от сигурен източник и се замислям дали да не си взема. Това е за днес.
Мнението беше редактирано от Иван Марков на 02.01.14 20:04.
04.01.14
12:23
Тренировка:
1. Загрявка и разтягане.
2. Лег с щанга - 20х20кг./ц/, 12х60кг./ц/,8х120кг./п/,8х120кг./п/,8х120кг./ц/, 10х60кг./ц,негативни/
3. Полулег с дъмбели- 15х28кг/п/.,12х30кг/ц/.,10х30кг/п/.
4. Машина за гърди - 3х10хвсички плочки/п/
5. Кросоувър на долни макари -3 дропа -50кг,30кг,20кг,-5,6,8
6. Пътека под наклон - 10 минути - старт от 3км и увеличаване с 0.5км на всеки две минути.
Високо интензивна тренировка. На половинките на 120кг. много зор видях, като си помислих, че имам спад в силата от дългия фаст и затова пробвах една серия на 120кг. с пълна амплитуда. Ако ще те вярвайте много по-лесно ми беше при изпълняване на пълната амплитуда на движението. Обяснявам си го с факта, че при пусканане на лоста се спирам и при бутане експлозивно нагоре отново спирам и може би така се изразходва повече енергия за стабилизация и контрол, не знам, но горе-долу така си го обяснявам. Все още си донагласям сплита, че от четири дни седмично преминавам на пет дни и има някои неща, които дообмислям.
Храната след 34часа фаст.
08:30ч. - две дози суроватка с прясно мляко, две супени лъжици овес.
11:30ч. - доза суроватка с прясно мляко, 15 грама бцаа на прах.
12:30ч. -гювече/пилешки гърди, гъби, доматен сок, сирене, кашкавал, чушка капия/, 30 грама домашен ръжен хляб.
16:00ч. -три яйца с масло на тефлонов тиган, 30 грама домашен ръжен хляб.
18:00ч. - пилешки гърди с кафяв ориз и зехтин на фурна.
21:50ч. - 18:00ч. ЕДИТ- сменя се със скумрия на скара.
Днес е много приятно времето и след фитнеса направих една разходка по балкана зад нас. Следва дрямка и поредната кино вечер. Звучи някакси пенсионерско, но на мен си ми харесва така.
Мнението беше редактирано от Иван Марков на 04.01.14 16:48.
05.01.14
16:43
Тренировка:
1. Загрявка и разтягане +20х20 добро утро.
2. Обръщане + преден клек - 20х20кг.,6х50кг.,6х60кг.,6х70кг.+6х50кг.
3. Бедрено разгъване - 3х10х55кг.
4. Напади- обикаляне по залата с 20кг. диск
5. Повдигане на пръсти на някаква машина - 3х15
6. Повдигане на краката и таза от лег - 3х10
7. Степер или нещо от сорта - не знам колко време, но ми се видя сметката.
Малко пораздвижих краката днес. На предния клек ужасно ме болят китките и ми е неудобно положението на лоста, въпреки, че когато го взимам с обръщане ми е с една идея по-удобно, отколкото ако го взема от стойката за клек. Мисля, че ще си остана на нормалния клек. След края на тренировката краката ми бяха приятно загряти. Смятам да обърна малко повече внимание на краката от преди, но ще видя как ще се завъртят нещата.
Храната след 19 часа фаст:
10 грама бцаа на прах, 600 гр. пилешки гърди, 300 грама скумрия на скара, 100 грама кафяв ориз, 50 грама домашен ръжен хляб, кисело зеле/на корем/, две средно големи червени ябълки.
Днес мързелива неделя, то не че съботата беше много работна. Вкъщи постояно се правят някакви сладкиши и други вкусотии, но засега не ме привличат много.Общо взето това е.
06.01.14
20:18
Взех, че направих една пълна тренировка за ръце.
1. Загряка.
2. Бицепсово сгъване от стоеж - 6х50кг.,6х50кг.,6х50кг.
3. Лег тесен хват/на лъскавото/ - 12х60кг.,8х90кг.,8х100кг.
4. Концентрирано сгъване на машина+чуково сгъване с дъмбели -6х/няколко плочки преди края/+5х20кг./на ръка/х2
5. Разгъване на скрипец с метална ъглова ръкохватка-15х30кг.,10х50кг.,8х80кг.
6. Бутане на машина - 3х8хсредата на плочките.
7, пътека под наклон - 10 мин, от 3км.,по 0,5км. на всеки две минути.
Някакво странно ми е да тренирам ръцете, нито гоня някакви тежести, нито ми е нещо надъхващо, ама и те са мускулна група. Като интензитет го докарах към кардио. Трябваше да ги тренирам в деня с 36 часовия фаст/принципно петък/,но тази седмица с празниците, малко ми се поразместиха тренировките. Отново много претъпкано във фитнеса. Напоследък взех да се дразня. Сега не ми пука, че 100 килограмови мъже правят тяги с по 80-90 кила с колани и фитили или че разни тийнейджъри правят някакви неописуеми упражнение, та чак ме е страх да мина покарай тях, та да не ме лумне нещо в главата. Дразня се обаче,че всеки заел някакъв уред, лост, тежест и т.н. и се чука мухабет, а други чакат да се освободи и да се тренира, а най-ми е дразнещо, че никой не си разтоварва тежестите. Всичко се зарязва на място и то най-вече от 16-17 годишните, които явно нямат и капка елементарна култура. Честно казано не ме дразни, че ще си разтоваря щангата, а тая пълна липса на съобразителност и изобщо нагласа, че някой друг ще свърши твоята работа. Знам че звучи смешно и преувеличено, но реално като се замисли човек е така.
Храната след 22 часа фаст:
19:45ч. - 10 грама бцаа, доза суроватка с прясно млако.
20:20ч. - 5 кебапчета, таратор, 20 грама ръжен хляб.
21:50ч. - три яйца с масло на тефлонов тиган, домат, 30 грама домашен ръжен хляб.
Днес много работа, но свърших някои полезни нещица. Сега тивам да ям...
казано от Иван Марков на 06.01.14, 20:18:
Дразня се обаче,че всеки заел някакъв уред, лост, тежест и т.н. и се чука мухабет, а други чакат да се освободи и да се тренира, а най-ми е дразнещо, че никой не си разтоварва тежестите. Всичко се зарязва на място и то най-вече от 16-17 годишните, които явно нямат и капка елементарна култура. Честно казано не ме дразни, че ще си разтоваря щангата, а тая пълна липса на съобразителност и изобщо нагласа, че някой друг ще свърши твоята работа. Знам че звучи смешно и преувеличено, но реално като се замисли човек е така.
Ми що си мълчиш?
06.01.14
21:10
Ми всъщност, когато ми се случвало някой да си чука мухабет и да дреме на уредите, правя, така да се каже, културни намеци. Много рядко ми се е случвало някой да ми пречи пряко на тренировката. Описаното в предния пост е по-скоро обща картина и мои си наблюдения, без пряко да съм засегнат, пък нито съм им учител, нито съм им родител, за да им давам акъли. Не знам дали ще ме разбереш, но аз като човек, който се стреми да не пречи на другите, изпитвам някаква неприазъм към подобен тип поведение, било то и в фитнес залата. Не че ми е някаква болка за умиране, но на моменти получавам някакви “вътрешни вълнения”, особено като съм намалил калориите :)
Мнението беше редактирано от Иван Марков на 06.01.14 21:11.
В моята зала пък е обратното. Аз съм на 17 и винаги си разтоварвам всички тежести и си оправям всичко както е било. А по големите тия над 20-25г. вземат дъмбел с който са правили на 2 метра пред някое огледало и там го зарязали.. или пък натоварил лег пресата с 200-250кг. като свърши нито маха тежестта нито нищо.. и аз много се дразня така :X
07.01.14
09:36
Честит имен ден! Здраве,здраве и пак здраве! :)
Мнението беше редактирано от ARM STRONG на 07.01.14 09:36.
07.01.14
13:20
Честит Име Ден ,да си жив и здрав !!!
Честит имен ден и от мен! :)
Здраве и успех, както в залата, така и извън нея.
07.01.14
23:26
Благодаря за хубавите пожелания!
08.01.14
18:50
Храната след 20 часа фаст.
18:15ч. - малка ябълка и доза суроватка с прясно мляко.
20:30ч. - свинска пържола на скара, купа леща с оцет и чесън, 30 грама ръжен хляб.
Много натоварен ден имах, с много работа. След края на работния ден просто бях блокирал и единственото, което исках е да се прибера, да си взема душ и да се просна в леглото. Главата ми така пушеше, че чак мъгла се образува и като се замисля, рядко карам толкова бавно към вкъщи. Та пропускам днес плануваната тяга. Леко усещане за глад ме съпътстваше до ранния следобед.
Това е за днес. Утре се надявам по-добре да мине.
09.01.14
20:15
Тренировка:
1. Загрявка и разтягане.
2. Тяга - 2х10х80кг.,1х190кг.,1х200кг./фитили/,1х210кг./фитили/, 1х220кг./фитили/,1х150кг.
3. Набиране с раменен надхват - 3х6СТ
4. Екстензии+Вертикален скрипец широк надхват - 3 серии
5. Пътека под наклон - 5 мин с 6км.
Направих много дълга загрявка, че нямаше тежести. 220 за първи път ги чувствам толкова леки. Не сложих повече, че и мен чакаха за тежести. Набиранията бавни и чисти. Абе като за 21 часа фаст бива. Отбелязвам факта, че откакто ползвам фитили хвата ми се заздрави.
То това бцаа-то било голямо чудо. Досега ме караше мускулна треска по 3-4 дни. Откакто започнах прием на бцаа до края на следващия ден съм напълно възстановен. Да знаех, щях да си купя по рано. За 7-дни съм свалил 4 килограма, като губя и мускулна маса.Надявам се до края на март да съм значително по-малък.
Храната:
19:30ч. - Доза суроватка с прясно мляко, 15 грама бцаа.
20:20ч. - 400 грама свинска наденица на скара, лютив чили сос, домашен ръжен хляб.
21:50ч. - три яйца с масло на тефлонов тиган, лютиви подправки, домат, зехтин, сирене, домашен ръжем хляб.
Днес отново много работа, но като цяло мина добре. Междудругото, който е привърженик на въджин зехтина има много хубава промоция в Кауфланд. Идва ми времето за вечеря...
10.01.14
18:46
Цял ден фаст, започнат от вчера вечерта и плануван да свърши утре сутринта. За мой голям късмет преди малко ми дадоха пишмание/сладкиш от Турция,нещо като захарна прежда/. Утре след по-дългия фаст ще го налазя.На работа отново бях много ангажиран, но пък нямаше много нерви. По пътя за вкъщи имаше много гъста мъгла и общо взето пълзяхме. Много мразя да харча нафта, без да изпитвам удоволстие от това. Това е.
11.01.14
10:36
Тренировка:
1. Загрявка и разтягане.
2. Полулег с щанга - 20х20кг.,15х60кг.,7х110кг.,7х100кг.,7х100кг.+6х60кг.
3. Кофички - 6х20кг.,5х50кг.
4. Лег с щанга от обратен наклон - 8х100кг.+14х60кг.
5. Машина за гърди/колко тъпо звучи, но и представа си нямам как се казва/ - 6хв.п..7хв.п.,8х2.п.
6. Кросоувър - 6х30кг.,8х20кг.,6х30кг.
7. пътека под наклон -10 мин. от 4км с 0.5км на 2 мин.
Забравих да правя половинки и всичко с пълна амплитуда. Нищо другия път. От много отдавна не бях правил кофи с тежест. На 50 килограма ме сряза рамото. На всичкото отгоре колана с веригата е къс и двайските ме притиснаха в органа, който по принцип обичам да се притиска в далеч по -меки и топли неща. Кросуоъвъра пълна мъка, не се получи.
Храната след 36 часа фаст:
10:00ч. - 20 грама бцаа на прах, доза суроватка с прясно мляко, едно кълбенце пишмание.
12:00ч. - 5 яица с масло на тефлонов тиган, домат със сирене и зехтин, 30 грама домашен ръжен хляб.
14:00ч. - пилешки дробчета с праз, таратор, 30гр. домашен ръжен хляб.
17:00ч. - доза протеин, две супени лъжици овес.
20:00ч. - ориз, кисело зеле и шарено свинско. ЕДИТ: това хранене се премести в 18:00ч,. което беше и последното за деня.
Противно на общовъзприетото изчаках един час след тренировка за да си приема добавките, с цел оптимално възползване от фаста. Рано сутринта закарах жената на лекции и мислих, че ще съм първия в фитнеса, но имаше 2-3 девойки и две-три момчета,но общо взето беше спокойно. Жената е на лекции, малката е с баба й и дядо й, та с голям кеф си увеличих домашното кино, само трябва от време на време да проверявам да не падне някаква чаша от секцията в другата стая. По -късно ще излизам, да забирам жената и да купим някакви неща на малката. След това излежаване и филмчета.
Мнението беше редактирано от Иван Марков на 12.01.14 12:57.
12.01.14
12:55
Тренировка:
1. загрявка и разтягане.
2. Клек с щанга - 20х20кг.,3х60кг.,3х100кг.,3х120кг.,1х130кг.,1х140кг.,1х150кг.+10х60кг.
3. Разходка с 20 кг диск.
4. Повдигане на пръсти + степер/обратно въртене/-гръмнаха ми прасците.
Днеска бях решил на клека да си дам зор и ... дадох си зор. На 150 килограма ми беше по-трудно да извадя щангата и да я уравновеся, отколкото да клекна. Много ми тежаха и за малко да си остана на мъртвата точка. Явно тренировката е била ползотворна, защото дори и в момента имам чувството, че краката ще ми гръмнат. Да спомена нещо интересно: гледам единия лост огънат в сериозна дъга и ми стана интересно при какви килограми се огънал. Казаха ми, че 17 годишен го е огънал при 230кг. клек. Верно с времето лостовете се амортизират, но 230 килограма не е ли малка тежесет за да се огъне толкова сериозно лост.
По принцип тренировката трябваше да е по-обемна, но една страна бях ограничен от времето, а от друга при клека правих по-големи почивки.
Храната:
14:30ч. - тас кебаб със свинско.
17:00ч. - суроватка с прясно мляко и две супени лъжици овес.
21:00ч. - свинско с кафяв ориз на фурна.
В някое от храненията ще вмъкна и плодове - ябълка или банан или и двете. Това е.
казано от Иван Марков на 12.01.14, 12:55:
Верно с времето лостовете се амортизират, но 230 килограма не е ли малка тежесет за да се огъне толкова сериозно лост.
Малко е за хубав лост, но за китайките - не. Особено ако след такава тежест не си е разтоварил лоста и го е оставил да виси на стойката с дисковете, тогава много лесно става изкривяването.
Мнението беше редактирано от Петър на 12.01.14 13:00.
12.01.14
13:12
Сега, като спомена и се замислих сигурно е китайски за да се сгъне така. Не знам дали е разтоварена веднага щангата, но пък след опит на 230 килограма се съмнявам веднага да се е затичал да я разтоварва. От лоста май вече нищо не става, макар че другите като са заети ще се ползва и тоя. Но е много сериозно огънат, дори и за китайски. Стой изкривен все едно някой си е отлял трапеца.
13.01.14
19:10
Храната:
19:30ч. - спагети/обикновенни/ с доматен сос, босилек, кайма, сирене и кашкавал.
21:30ч. - обичайните яйца с масло на тефлонов тиган, 30 грама домашен ръжен хляб.
Вчера забравих да пия бцаа и сега имам мускулна треска на краката. Днес понеделник - то се знае колко “приятен” ден е по принцип. По пътя за работа сутринта, друсайки се по пътищата на любимата ни родини, взех решение да си сменя оканчването. Почти никога не пътувам сам и вече рядко влизам с по-висока скорост в завоите, а и ми омръзна постояно да мисля дали няма да изкъртя картера в някаква дупка. Тренира ми се, но тялото иска и почивка. Общо взето това е.
Мнението беше редактирано от Иван Марков на 13.01.14 19:37.