четиридневен сплит целящ покачване на мускулна маса

08.01.14
00:44

Здравейте,сглобих си един сплит за който ще се радвам ако получа мнения :)
Понеделник - гърди,предно и средно рамо
Вторник - гръб,задно рамо
Четвъртък - крака,преса
Петък - ръце

Понеделник:
1. Лег 4х8
2. Избутване на дъмбели от полулег 4х8
3. Флайс от полулег 4х10
4. Кофички 3х8
5.Военна преса 4х8
6.Раменни преси 4х8
7.Вертолет 3х8

Вторник:
1. Набирания 4х10
2. Мъртва тяга 4х8
3. Гребане с щанга - чукчета 4х8
4. Гребане с щанга - мечка 4х8
5. Придърпване на долен скрипец 4х10
6. Повдигане на щанга зад гръб 3х8

Четвъртък:
1. Клек 4х10
2. Бедрено разгъване 4х10
3. Бедрено сгъване 4х10
4. Калф машина 4х10
5. Коремни преси до отказ обичам да правя
6. Повдигане на краката от вис отново до отказ

Петък:
1. Бицепсово сгъване с щанга 3х8
2. Бицепсово сгъване с дъмбели 3х8
3. Скотово сгъване 3х8
4. Изтласкване на щанга от лег с тесен хват 3х8
5. Френска преса 3х8
6. Трицепсово разгъване на горен скрипец 3х10

Тренирам така от 2 седмици и първите 2 тренировки ме изморяват повечко сякаш.Не мога да преценя кое и как да коригирам.Яденето се стремя да е възможно най-качествено с висок прием на белтъци и сложни въглехидрати.Както се споменава във заглавието, целта е покачване на мускулна маса.Ще се радвам на вашите мнения/поправки.За това сме тук все пак - да си помагаме :)

Приятна вечер !

08.01.14
08:51

На мен ми се струват много серии и много повторения на всички движения и във всички дни.Не си написал имаш ли предишен стаж в залата и какво си правил преди това??

АЧ

08.01.14
12:10

В петък сложи трицепса като първо, бицепс като второ ;)

08.01.14
14:15

казано от Ачо на 08.01.14, 12:10:

В петък сложи трицепса като първо, бицепс като второ ;)

С каква цел? Според мене и много други хора е хубаво 1-во да се тренира бицепса и след това трицепс.

Относно програмата Прекалено много упражнения правиш понеделник за рамо. А и тази комбинация гърди предно и средно не знам да ли е мн удачна премести рамото при краката. Сложи трапеца при гърба и си ти. За рамо ще правиш3 упражнения след КРАКАТА !
Раменна преса/зад/пред Повдигане в страни и Повдигане за задно рамо пре достатъчно.

08.01.14
16:33

Тренирам от около 4 години.Но през тези 4 години имах доста паузи поради проблеми.Ще преместя рамото след краката да видя как ще се чуствам :) Опитвал съм да тренирам първо трицепса,но сякаш бицепса го тренирам по-добре когато е първи.

19.01.14
16:15

Аз тренирам парво трицепса тъй като е по големиа мускул със
Вдигане от полулег с тесен хват
Френско
Вдигане на дъмбел зад врат
и за бицепс
бицепсово сгаване с права щанга
Чукчета

На първите упражнение за бицепс и трицепс Правя 4х12,10,8,8 да кажем че последното правя 40 кг бицепс свалчям на 20 и се стремя да направя 16 профторения схвщаш нали ...  за останлите упражнения 3х,8,8,8
Действа ми стабилно идеално както и ти може да опиташ аз например постоянно експериментирам но за сега сам се задаржал със тази програма за ръце

рамото наистина е добре да иде при краката
Трапеца при гърба

за гърди и гръб и крака си прави яко 4х8 без да ги намаляш при тях трябва да има бласкане
хапвай си стабилно и си ти .
това е от мен
Успех !

А примерно в сряда - крака и рамо, четвъртък - почивка, петък - ръце не е ли по-добре?Не ми се струва удачно рамо преди/след ръце.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1