казано от CarnalK на 07.01.14, 17:44:
казано от Debel Lebed на 07.01.14, 16:37:
Изкарват пари такива като Алена и Лещански, дето обикалят ТВ предаванията и говорят глупости.
А другите дават пари и се пенят по форумите.
Ха сега кой е тариакта и кой е ахмака?
Е ти си най-големия тарикат, то е ясно :)
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 07.01.14 17:58.
казано от Oceanborn на 07.01.14, 17:24:
Имам един въпрос конкретно към теб по този казус - ако лекарите кажат на един човек,че му остават еди-колко-си дена живот, защото е болен от рак на панкреаса например ( и това е неоспоримо,защото изследванията показват,че еди-какви-си клетки в тялото му правят еди-какво-си според най-новите и добри апарати и тестове и за него няма шанс ) , а той самият реши,че не е болен от рак и се чувства добре и живее още 20 години - къде в този случай науката доказва себе си като ТОЧНА и ИСТИННА?
Бъркаш медицинската наука с приложната медицина.
И още нещо в което искам да те поправя - астрологията отдавна не се базира на тези остарели методи които си цитирал по-горе и тя е много динамична и променлива! През всички тези години в нея са променени много неща, още повече след като е доказан хелиоцентричния модел на въртене на Земята! Променяни са и зодии ( в момента има 13-та такава ), променя се и според календара.
Това според коя школа в астрологията? Западната, китайската, индийската или някоя друга?
И какво стана с Плутон, откакто вече не е планета? Разжалвахте ли го и астрологически?
А по-сериозно ето един цитат от Уикипедията:
През 2003 г., бившият астролог, учен и психолог Джофри Дийн и психологът Айван Кели провеждат мащабен научен тест за астрологичните предсказания, в рамките на който изследват над сто познавателни, поведенчески и физиологични фактори и установяват, че успеваемостта на астрологичните прогнози е съпоставима с прогнозите, основани на случайно налучкване. Дийн и Кели провеждат сравнителен анализ на 40 изследвания, в който са включени прогнозите на 700 астролога и над 1000 натални карти. В десет от изследванията на общо 300 души са представяни текстове с интерпретации на натални карти, които трябва да дават информация за участниците, изработени от астролозите, към които са добавяни интерпретации (от 3 до 5), наподобяващи астрологичната стилистика, но изработени от учените със заключения на случаен принцип. След това участниците са помолени да изберат картата, която смятат, че дава най-много информация за личността им. Заключението от изследването е, че участниците не правят разлика между астрологичните прогнози и случайното налучкване на учените.
Обиконовено Уикипедия не е най-достоверния източник на информация, но в случая за разнообразие има и линк към самата публикация:
http://www.imprint.co.uk/pdf/Dean.pdf
Стига толкова от мен по въпроса с астрологията.
07.01.14
18:28
Впускате се в дълги обяснения, при повечето хора е така, всеки обяснява на другия защо не е правилно, защо не мисли и тн. и тъй като повечето хора си имат его, цялото това усилие не си струва, тъй като никой никого не убеждава. Малко са хората, които като им се обясни че не са прави се съгласяват. Повечето не приемат тъй като това значи, да си признаят че нито толкова разбират, нито толкова са умни и тн ..Общо взето човек не трябва да се взима много много насериозно .. :)
казано от Boby_ на 07.01.14, 18:15:
Имам един въпрос конкретно към теб по този казус - ако лекарите кажат на един човек,че му остават еди-колко-си дена живот, защото е болен от рак на панкреаса например ( и това е неоспоримо,защото изследванията показват,че еди-какви-си клетки в тялото му правят еди-какво-си според най-новите и добри апарати и тестове и за него няма шанс ) , а той самият реши,че не е болен от рак и се чувства добре и живее още 20 години - къде в този случай науката доказва себе си като ТОЧНА и ИСТИННА?
Бъркаш медицинската наука с приложната медицина.
И още нещо в което искам да те поправя - астрологията отдавна не се базира на тези остарели методи които си цитирал по-горе и тя е много динамична и променлива! През всички тези години в нея са променени много неща, още повече след като е доказан хелиоцентричния модел на въртене на Земята! Променяни са и зодии ( в момента има 13-та такава ), променя се и според календара.
Това според коя школа в астрологията? Западната, китайската, индийската или някоя друга?
И какво стана с Плутон, откакто вече не е планета? Разжалвахте ли го и астрологически?А по-сериозно ето един цитат от Уикипедията:
През 2003 г., бившият астролог, учен и психолог Джофри Дийн и психологът Айван Кели провеждат мащабен научен тест за астрологичните предсказания, в рамките на който изследват над сто познавателни, поведенчески и физиологични фактори и установяват, че успеваемостта на астрологичните прогнози е съпоставима с прогнозите, основани на случайно налучкване. Дийн и Кели провеждат сравнителен анализ на 40 изследвания, в който са включени прогнозите на 700 астролога и над 1000 натални карти. В десет от изследванията на общо 300 души са представяни текстове с интерпретации на натални карти, които трябва да дават информация за участниците, изработени от астролозите, към които са добавяни интерпретации (от 3 до 5), наподобяващи астрологичната стилистика, но изработени от учените със заключения на случаен принцип. След това участниците са помолени да изберат картата, която смятат, че дава най-много информация за личността им. Заключението от изследването е, че участниците не правят разлика между астрологичните прогнози и случайното налучкване на учените.Обиконовено Уикипедия не е най-достоверния източник на информация, но в случая за разнообразие има и линк към самата публикация:
http://www.imprint.co.uk/pdf/Dean.pdf
Стига толкова от мен по въпроса с астрологията.
Искаш да кажеш,че бъркам теоретичната медицина с приложната медицина, но е факт,че и двете са части от науката медицина.
Не разбирам въпроса ти за школите в астрологията, но си прав,че има западна, китайска, индийска,има и още много други. Западната астрология, наред с индийската са най-използвани и могат дори да се комбинират. Например в медицинската астрология много се използват методи от индийската школа. Западната астрология се развива и променя непрекъснато, както вече споменах, има много остарели методи и идеи, които отдавна не се използват. Колкото по-динамични са науките и потока на информация в света, толкова динамични стават и методите в астрологията и тяхното приложение.
Не съм чула Плутон вече да не е планета. Все още гледам стои по картите и сигурно стои в пространството далече от нас. И не разбирам кои сме “ние” които сме го разжалвали? Лошите измамници астролози? Не разбирам негативния ти хъс към нещо, което съм сигурна,че не познаваш в определена дълбочина, за да знаеш дали в него би могло да има доза истина. Чел си хороскопа за зодията си, но това не е астрология. Това е пълнеж на вестниците и списанията.
Има доста такива експерименти относно истинността на въпросните методи и всички те доказват,че астрологията не е нито наука, нито е точна. Аз мога да ти извадя и много други такива примери. И въпреки това, направените експерименти са ОБЩИ и не разглеждат нито една натална карта в частност, а това,че имат много общо с отделните личности участващи в експеримента е факта,че хората сме повече еднакви, отколкото различни.
07.01.14
19:21
Oceanborn, да преместя ли страничната дискусия в твоя дневник?
Ако продължавате да си цитирате километричните мнения навързани по няколко, скоро на една страница ще излизат не повече от 3-4 мнения и те ще съдържат едно и също. Коригирах цитатите на няколко с тайната надежда да видите и да се усетите, но... уви.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.01.14 19:22.
казано от Кольо Пияндето на 07.01.14, 19:21:
Oceanborn, да преместя ли страничната дискусия в твоя дневник?
Ако продължавате да си цитирате километричните мнения навързани по няколко, скоро на една страница ще излизат не повече от 3-4 мнения и те ще съдържат едно и също. Коригирах цитатите на няколко с тайната надежда да видите и да се усетите, но... уви.
Нямам нищо против, както прецениш. Не съм обърнала внимание на корекциите. Аз лично нямам какво повече да добавя, така или иначе още в началото се опитах да отбия темата.
Извинявам се на Лебеда за спама :)
Остави си го тука Кольо!
Аз отсега го виждам Лебеда - “Осем страници дневник за два дни - време да намалим тренировките!!” (cake) 8-)
Мнението беше редактирано от Владо на 07.01.14 21:43.
08.01.14
00:33
За Oceanborn, ако е на “ти” с английския : http://en.wikipedia.org/wiki/Pluto
Ако е на “вие” - гугъл транслейт винаги е на твое разположение, кукло :) (наричам те така, защото явно нямаш против, съдейки от предната страница) ;)
08.01.14
11:24
казано от Дългия на 07.01.14, 21:43:
Остави си го тука Кольо!
Аз отсега го виждам Лебеда - “Осем страници дневник за два дни - време да намалим тренировките!!” (cake) 8-)
Ами, първо мислих да подкрепя идеята за преместване на целият този астрологически спам, в който мижавите ми усилия избледняват още повече, но тази сутрин, докато бях в тоалетната, осъзнах, че виновникът за спортните ми неуспехи не е мързелът, а лошата подредба на планетите. Направо ми падна камък от сърцето - вече никой няма право да ме укорява за ленивостта ми защото способностите ми са ограничени! Айде да речем, че с два шамара ще наместя Меркурий в спортна орбита, но какво мога да направя на Юпитер, след като е 10 пъти по-голям от мен? Така, че огромна благодарност на Куклата за това, че ми отвори съзнанието! От днес вече вярвам в астрологията - работи перфектно и за мен. (grin)
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 08.01.14 11:25.
казано от Херцог Трън на 08.01.14, 00:33:
За Oceanborn, ако е на “ти” с английския : http://en.wikipedia.org/wiki/Pluto
Ако е на “вие” - гугъл транслейт винаги е на твое разположение, кукло :) (наричам те така, защото явно нямаш против, съдейки от предната страница) ;)
Аз и да имам против, за вас това няма значение :). Като се има предвид,че съм единствената дама тук, а вие станахте доста кавалери-нападатели, “куклата” е най-малкото което мога да “отнеса”. Сравнително леко съм се оттървала :)
Доста на “ти” съм със английския и прочетох само първата част. Доколкото разбирам, Плутон е бил “детрониризан” от планета в планета-джудже, това е разликата, въпреки,че пише,че много учени не са съгласни с това и е трябвало да остане планета, а новите открити такива да бъдат добавени.Както се вижда, в науките също има много противоречия и несъгласия. Между другото, Хирон и Ерис присъстват в астрологията,така,че коментарите са безпочвени. Темата я приключихме вече и преставам да пиша по нея, направиха ни забележка, може би не си видял. Ако искаш, пиши ми на лични, можем да обменим инфо!
Лебеде, много ти е готин коментара по-горе! Имаш чувство за хумор разбирам :). Можеш съвсем спокойно да опреш ленивите си черва на астрологията без притеснения, тя ще те подкрепи!
Сега сериозно - как вървят нещата? :)
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 08.01.14 11:42.
08.01.14
11:44
казано от Oceanborn на 08.01.14, 11:41:
Доста на “ти” съм със английския и прочетох само първата част. Доколкото разбирам, Плутон е бил “детрониризан” от планета в планета-джудже, това е разликата, въпреки,че пише,че много учени не са съгласни с това и е трябвало да остане планета, а новите открити такива да бъдат добавени.Както се вижда, в науките също има много противоречия и несъгласия.
Ти сега нали правиш разлика между астроЛОГИЯ и астроНОМИЯ или май не правиш ?
казано от James Hinks на 08.01.14, 11:44:
Доста на “ти” съм със английския и прочетох само първата част. Доколкото разбирам, Плутон е бил “детрониризан” от планета в планета-джудже, това е разликата, въпреки,че пише,че много учени не са съгласни с това и е трябвало да остане планета, а новите открити такива да бъдат добавени.Както се вижда, в науките също има много противоречия и несъгласия.
Ти сега нали правиш разлика между астроЛОГИЯ и астроНОМИЯ или май не правиш ?
Приключихме ли темата или не сме??? Да, правя разлика и не разбрах какво имаш предвид? Както написах по-горе, който иска да ми пише на лични. Написах 3 пъти,че спирам да обсъждам и все влиза някой да задава въпроси и да провокира, после аз ставам виновна за това. Или продължаваме темата или спираме.
08.01.14
12:07
Май не правиш ;)
Ако маалко се беше поинтересувала от астроНОМИЯ (вместо много от астроЛОГИЯ), щеше да знаеш защо Плутон не го класифицират като планета(в следствие на дълги дискусии по конференции, на които очилати гении и брадясали чичковци вадят едни големи разпечатки със сложни математичски сметки), пък ако ще великата астроЛОГИЯ да му отдава невероятно значение.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 08.01.14 12:10.
казано от James Hinks на 08.01.14, 12:07:
Май не правиш ;)
Ако маалко се беше поинтересувала от астроНОМИЯ (вместо много от астроЛОГИЯ), щеше да знаеш защо Плутон не го класифицират като планета(в следствие на дълги дискусии по конференции, на които очилати гении и брадясали чичковци вадят едни големи разпечатки със сложни математичски сметки), пък ако ще великата астроЛОГИЯ да му отдава невероятно значение.
Ако маааалко по-добре се беше концентрирал когато си чел поста ми по-горе ( ако изобщо си го чел ),щеше да видиш,че е квалифицирана като планета-джудже от астроНОМИТе, което не я прави по-малко планета,както е и Луната й Хирон, за която вече писах,че също присъства в астроЛОГИЯТА.
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 08.01.14 12:45.
08.01.14
12:46
А какво става след като Плутон преди се е класифицирал като планета, а вече не, с тези които преди са получавали определени качества родени там под тази дата, когато се пада Плутон като планета, не знам си, а сега вече не се класифицира като планета? Какво става с тези хора, определените им качества отпадат ли? Вече не съществуват ли?
Мнението беше редактирано от lordinario на 08.01.14 12:46.
08.01.14
12:51
Излишен въпрос - естествено, че мързелувам, но този път по вина на астрологията. :D
казано от lordinov на 08.01.14, 12:46:
А какво става след като Плутон преди се е класифицирал като планета, а вече не, с тези които преди са получавали определени качества родени там под тази дата, когато се пада Плутон като планета, не знам си, а сега вече не се класифицира като планета? Какво става с тези хора, определените им качества отпадат ли? Вече не съществуват ли?
Ти също не си чел...Има ли смисъл да обяснявам? Пише ПЛАНЕТА - ДЖУДЖЕ. ПЛАНЕТА. ПЛАНЕТА. ПЛАНЕТА.
казано от Debel Lebed на 08.01.14, 12:51:
Излишен въпрос - естествено, че мързелувам, но този път по вина на астрологията. :D
Ааааа не, хващай се сериозно :)) че като те хване ретроградния Меркурий през Февруари съвсем ще зациклиш :).ХАХХАХАХА :)))
08.01.14
12:54
Нещо си нервна ми се струва? Не е нужно да крещиш... :)
казано от Херцог Трън на 08.01.14, 12:54:
не можеш да избягаш от влиянието на Марс днес. ФАКТ!
08.01.14
12:57
казано от Oceanborn на 08.01.14, 12:52:
Ти също не си чел...Има ли смисъл да обяснявам? Пише ПЛАНЕТА - ДЖУДЖЕ. ПЛАНЕТА. ПЛАНЕТА. ПЛАНЕТА.
Ами утре ако кажат, тей и тей по нови изследвания и проучвания стигнахме до решението да не я класифицираме нито като планета, нито като “планета-джудже”, какво става тогава? Пренаписваме календара ли?
Що просто не идиш да гледаш на боб? :Д успеваемостта ще ти е на практика същата, демек на късмет работа, а поне няма да се натоварваш с тези глупости.
Ти как успя да ме чуеш,че крещя? :D:D:D
казано от lordinov на 08.01.14, 12:57:
Ами утре ако кажат, тей и тей по нови изследвания и проучвания стигнахме до решението да не я класифицираме нито като планета, нито като “планета-джудже”, какво става тогава? Пренаписваме календара ли?
Що просто не идиш да гледаш на боб? :Д успеваемостта ще ти е на практика същата, демек на късмет работа, а поне няма да се натоварваш с тези глупости.
ТЕЙ и ТЕЙ не знам какво означава, малко зациклих със смисъла на изречението ти.... За какъв календар говориш??? :D
Ти от къде знаеш,че не гледам на боб,кафе,карти и т.н.? Няма как да си сигурен :D
Аз лично не се натоварвам, аз се забавлявам, гледайки колко хора се натоварват да ми обясняват научни и не-научни факти и истории, без дори да съм започнала спор с тях. Не виждам кому е нужно да ме убеждава или доказва каквото и да е, още повече да губи своето и неговото време за това. (party)(sun)(cake)
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 08.01.14 13:02.
08.01.14
13:03
Кукло, иди на пътечката за следобедно кардио.
08.01.14
13:06
казано от Oceanborn на 08.01.14, 12:57:
Ти как успя да ме чуеш,че крещя? :D:D:D
Писането с големи букви според интернет етикета се равнява на крещене. Тоест, ако сега ти кажа “ЯСНО ЛИ Е?”, представи си че съм се приближил до ухото ти и съм го отпушил с максимума на децибелите, на които съм способен :)
;)
казано от lordinov на 08.01.14, 13:03:
(muscle) (muscle) (muscle)
казано от Херцог Трън на 08.01.14, 13:06:
казано от Oceanborn на 08.01.14, 12:57:
Ти как успя да ме чуеш,че крещя? :D:D:DПисането с големи букви според интернет етикета се равнява на крещене. Тоест, ако сега ти кажа “ЯСНО ЛИ Е?”, представи си че съм се приближил до ухото ти и съм го отпушил с максимума на децибелите, на които съм способен :)
;)
Много ми харесва как подробно обясняваш :P
08.01.14
13:15
казано от Oceanborn на 08.01.14, 13:13:
О даа, не ти се тича на пътеката и искаш да го заменим с лек спаринг ли?
казано от lordinov на 08.01.14, 13:15:
казано от Oceanborn на 08.01.14, 13:13:
О даа, не ти се тича на пътеката и искаш да го заменим с лек спаринг ли?
Спаринг може да си правиш с някой мъж от твоята категория момко (giggle)
08.01.14
14:34
Пак да попитам - правиш ли разлика между астро ЛОГИЯ и астроНОМИЯ ? ;)
Formal minor planet designations are number–name combinations overseen by the Minor Planet Center, a branch of the IAU. They are used for dwarf planets and small Solar System bodies such as asteroids, but not comets. They are assigned to a body once its orbit is secured, and are unrelated to provisional designations, which are automatically assigned when an object is discovered.
Както се казваше в оня филм “Планета...друг път...”
p.s.
И луната и се казва ХАрон, не ХИрон :) Идва от гръцката митология - превозвача на душите през Стикс.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 08.01.14 14:37.
Планета-джудже е и Ерис, при това - по-голяма от Плутон. Има и още доста такива в пояса на Кайпер - Оркус, Кваоар, Варуна, Иксион и още много открити и неоткрити.
Доста ще трябва да се понапънат “тренд-сетърите” в астрологията, за да ги наместят в схемата май. :) По-скоро ще изберат “втория начин” - да ги игнорират, както правят обикновено. :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.01.14 14:41.
13.01.14
09:48
20 седмица
Начало на 20 седмица - тегло - 81.2 кг.( 81.4 преди седмица), талия - около 97 см. (97 преди седмица).
И тази седмица застой в теглото, за щастие не по моя вина. :D Тази звездно-планетна предопределеност ме лиши от желанието да взема съдбата си в свои ръце. Остава ми надеждата, че късметът ми се намира някъде в бъдещето и трябва само търпеливо да чакам, без да проявявам самоволност, за да не подразня някоя планета. А аз съм дяволски добър в чакането и бездействието. (grin)
понеделник-неделя:
Двигателна активност :
понеделник:
лицеви опори - 34-12-8-10-8-9-8-10-8-9-9-10-8 (1 мин. почивка между сериите)
до края на деня - лицеви опори - 31,30,30,27,25
четвъртък:
лицеви опори - 30-15-10-9-9-10-10-9-9-10-10-10-9 (1 мин. почивка между сериите)
до края на деня - лицеви опори - 29,30,25,30
Ядене:
Като преди, но вместо ориз ядох хляб за разнообразие.
ккал., белт., мазн., въгл.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 20.01.14 19:37.
Само набързо да кажа (да не излезе че нахлувам като хун), че съм ти фен лебеде и отдавна чета дневника.
По въпроса за астрологията се включвам късно, но нямах възможност да пиша в разгара на полемиката. Аз и не разбирам много от астрология за да се изказвам компетентно, но веднага ми прави впечатление едно явно логическо несъответсвие. Според думите на дамата защитаваща ефективността на астрологията, може и с 15 секунди да се различава времето на раждане на двама души и те пак да имат различнен хороскоп. Или дори и в един миг да се родят двама души, то пак ще бъде в маааалко различен миг и следователно хороскопите ще са им различни. И щом дори и в един миг да са родени двама пак може да им тотално различно предначертанието според звездите в следствие на 1000000 неща, как тогава може някой въобще да определи всички тези 1000000 неща как точно са са били когато се е раждал конкретен човек за да му състави верен хороскоп?
Отделно ми се ще да попитам как аджеба е важно до милисекундата когато са родени хората и от това им се променя хороскопа, кой стои с хронометъра до родилката и засича с фотофиниш кога точно даден човек се е родил за да може да му се направи правилен хороскоп когато стане на 20 и почне да вярва в псевдо-науки?
19.01.14
09:31
Хайде и аз да се похваля с малко спортна дейност, да не кажат хората, че Дебелият Лебед нищо не прави. Сега остава само да намеря някой да се набира на тях вместо мен. :D
Специални благодарности на Vasil Stoianov, slavko, Vic и Ivaylo Stefanov за информацията за халки!
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 19.01.14 10:22.
19.01.14
10:32
Много хубаво станаха халките! Успех с тренировките!
19.01.14
12:13
казано от Debel Lebed на 19.01.14, 09:31:
Хайде и аз да се похваля с малко спортна дейност, да не кажат хората, че Дебелият Лебед нищо не прави. Сега остава само да намеря някой да се набира на тях вместо мен. :D
Специални благодарности на Vasil Stoianov, slavko, Vic и Ivaylo Stefanov за информацията за халки!
Изненадай ни... опровергай ни, докажи че сме тъпанри, дето изобщо не сме съумяли да видим атлета в теб! :)
Колко височина имаш(под - таван)? Имаш ли някакъв опит в гимнастиката, сподели какъв, ако имаш. Питам щот спомена че си правил 12 набирания, на 44. Не е чак толкова малко, не че е и нещо де, но все пак може някъде като млад нещо... :) Хайде “закачай” се на халките... :) Ние “дъртаците”, нямаме много време... на хлапетата им е лесно, но ние ако се опуснем и се започва... инфаркт, инсулт и т.н. :)))
Хайде успех :) И пиши тук какво правиш... ще им благодариш още един път след това и толкоз. :) Никой нищо не е спечелил, като е “вирил нос”. :)
19.01.14
13:28
казано от Bobcho Bobev на 19.01.14, 12:13:
Изненадай ни... опровергай ни, докажи че сме тъпанaри, дето изобщо не сме съумели да видим атлета в теб! :)
19.01.14
20:22
казано от Bobcho Bobev на 19.01.14, 12:13:
Изненадай ни... опровергай ни, докажи че сме тъпанри, дето изобщо не сме съумяли да видим атлета в теб! :)
:D С моите бавни темпове няма как да се получи изненада.
За набиране, от таван до долния край на халките е 35 см. (на снимката съм ги пуснал по-надолу), а светлата височина на помещението е 255 см. Нямам опит в гимнастиката или друг спорт. На 16 се бях зарибил по книжката на Атанас Джананов за културизъм и правих някакви пародии на тренировки за няколко месеца. :) Но физическата работа не ми е чужда, а и две години казарма, все нещо съм прихванал. Тия 12 набирания не са нищо особено - преди около 2 години бях айляк за няколко месеца и се бях зарибил да правя един ден лицеви, на другия набирания и така почти всеки ден. Но тогава бях с няколко кила по-лек. Днес пробвах халките и направих само 5. :)
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 19.01.14 20:25.