09.01.14
13:46
Местя тук няколко мнения по темата от друг дневник.
Те набиранията не пречат на тягата.Пречи умората в ръцете - предмишници и бицепс главно.А с набирания до отказ определено ще се усеща яко напомпване в предмишниците, тъй като отказа при набиранията се получава главно, когато предмишниците спрат да държат.А 4х5 с тежест и 2-3мин почивка за мен не е до отказ.Тогава се получава различно натоварване отколкото ако правиш само набиране до отказ с по-кратка почивка.Но всеки е свободен да избира сам за себе си.На който не му пречи да ги прави така, а виждам, че при Рони изобщо няма да му пречат набиранията в началото при тези серии
Тва с предмишницата не е вярно,тва че ти е слаб хвата е твой проблем.Ако наистина хвата те ограничава в набиранията ...тъжно
казано от Vintage на 09.01.14, 11:35:
Тва с предмишницата не е вярно,тва че ти е слаб хвата е твой проблем.Ако наистина хвата те ограничава в набиранията ...тъжно
Искам да те видя как правиш 30-40 набирания и предмишницата ти не е изморена и напомпана.И след тази серия набиране до отказ още 2-3 по 16-17 набирания и да ти видим “здравата” предмишница.
П.С. сметни колко големи са ти мускулите на гърба, които участват в набирането и колко предмишницита.Сметни сега кой мускул ще “изгори” по-бързо ... тъжно е че не знаеш това ;)
Мнението беше редактирано от Борето на 09.01.14 11:39.
09.01.14
11:44
Ронката е трагикомедия :)
Трагичното му е изпълнението на гребането и набиранията, в които толкова силно вярва, комичното му е даването на акъл навсякъде.
Махай тоя надхват, гърба ти е слаб за него, ползата ти е почти нулева.
Махни гребането с щанга и се научи да гребеш хубаво с дъмбел или с дъмбели, като е добре да ползваш някаква опора и да имаш 90 градусов наклон.
Научи се да се набираш с гърба - това най-лесно ще стане с подхват или с успореден хват.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 09.01.14 11:44.
казано от Златан Сомов на 09.01.14, 11:25:
Набиранията изобщо усещаш ли ги в гърбът?? Струва ми се че цялото движение се води от ръцете.. Как е отново на даскало? хаха
И в гърба, и в ръцете усещам набиранията. Иначе на даскало не е зле, но би било по-добре ако го нямаше.
казано от Борето на 09.01.14, 11:38:
Искам да те видя как правиш 30-40 набирания и предмишницата ти не е изморена и напомпана.И след тази серия набиране до отказ още 2-3 по 16-17 набирания и да ти видим “здравата” предмишница.
П.С. сметни колко големи са ти мускулите на гърба, които участват в набирането и колко предмишницита.Сметни сега кой мускул ще “изгори” по-бързо ... тъжно е че не знаеш това ;)
А ти сега сметни какво прави предмишницата и какво прави гърба в набиранията и се надявам да зацепиш най - накрая защо предмишницата не трябва да те лимитира при набирания.
казано от `~1! на 09.01.14, 11:45:
Иначе на даскало не е зле, но би било по-добре ако го нямаше.
Лесно може да се уреди това...
09.01.14
11:48
казано от Борето на 09.01.14, 11:28:
Те набиранията не пречат на тягата. Пречи умората в ръцете - предмишници и бицепс главно.
Боре, тука съм съгласен донякъде с теб, защото бицепсът има доста силен тонус като мускул и ако си направил 5 серии по 10-15 набирания и после следва тежка тяга... аз лично се чувствам некомфортно и усещам опасност за бицепса, особено при смесен хват. Даже съм чувал за скъсвания точно при преминаване от набирания към тяга, но все пак е много индивидуално. Слаб хват не е оправдание за неспособността на някой да прави читави набирания - има магнезий, има и фитили, пък и хватът лесно се тренира.
Иначе, Ронка, браво! Тягата на мен ми изглежда много добре, както и лежанката.
Всеки казва различно. Много се обърках.
Едит: Обещавам, че утре ще се постарая много на набиранията.
Мнението беше редактирано от Ронката на 09.01.14 11:54.
09.01.14
11:53
Овчи, нали съм ти казал да си мълчиш :)
Я помисли какво прави предмишницата когато се набираш и какво прави когато дърпаш тяга. Но помисли хубаво, недей да плещиш врели-некипели наизуст ;)
казано от Vintage на 09.01.14, 11:47:
А ти сега сметни какво прави предмишницата и какво прави гърба в набиранията и се надявам да зацепиш най - накрая защо предмишницата не трябва да те лимитира при набирания.
Мишницата те държи за лоста през цялото време и през цялото време е под напрежение.Само, че не съм този, който трябва да зацепи.Ако си толкова убеден, казах ти, съгласен съм да ми покажеш как ще направиш 30-40 набирания в една серия и след нея още 2-3 серии до отказ, при които да не падаш под 15 и после мишницата няма да ти е гръмнала.Само дето няма как да стане!
09.01.14
11:56
А бе ти правиш ли разлика в положението на китките при различните набирания, в движението, което правят при него, в обема на това движение, коя част на предмишницата колко работи и защот работи и други такива неща ?
Като на теб ти гърмят предмишницте не значи, че на другите трябва да е така, не мислиш ли ?
казано от James Hinks на 09.01.14, 11:53:
Овчи, нали съм ти казал да си мълчиш :)
Я помисли какво прави предмишницата когато се набираш и какво прави когато дърпаш тяга. Но помисли хубаво, недей да плещиш врели-некипели наизуст ;)
Овчи, премислил съм го много преди и двамата да го напишете!Казах ви много е просто да се реши това ненужно “спорене” за нещо, което е ясно.И щом сте такива капацитети отиваме, набирате се до отказ колкото можете и предмишниците ви гръмват.
казано от James Hinks на 09.01.14, 11:56:
Като на теб ти гърмят предмишницте не значи, че на другите трябва да е така, не мислиш ли ?
Попринцип всичко е възможно, но не ми се вярва гърбината ти да “изгаря” първа преди предмишницата.Ако успееш да стигнеш на отказ при набиране и предмишниците ти да не са изгърмели тогава ще се съглася с теб.
Предмишницата ще се напомпала и толкова,гърба ще е умрял.
Както казах - хвата ти е слаб явно и гледай да го оправиш,че не е нормално хвата да е лимитиращ при набирания.
ае ти кво разбираш под изгърмяла предмишница?Да ти гръмне пиратка в ръката ли?щот ми е гърмяла и само дет 20 мин беше безчувствена ;];];]
тва че се напомпва предмишника,незначи че е отказ,нали се сещаш.ти кво,правиш серия набирания и както си се набираш СЕ ДЪРПАШ НАГОРЕ И ПОРАДИ ОТКАЗ НА ПРЪСТИТЕ ПАДАШ? Ъ-ХЪ
09.01.14
12:03
казано от Борето на 09.01.14, 11:56:
И щом сте такива капацитети отиваме, набирате се до отказ колкото можете и предмишниците ви гръмват.
Добре скъпа :)
Слагаме ли и по някой лев ?
Правим набирания до фалит, предпочитам на въже - там доста хват се иска, после тягичка - няколко изцеждащи хвата тежки серии и накрая взимаме една топка за тенис да видим кой колко дълго ще в държи стисната и колко стискания ще направи ?
Ако се пребориш - официално те обявяваме за черна нинджа, взимаш парите от залога и си вечно прав :) Само сега да не включиш задна ;)
Деба тая тенис топка си ебава века след тренировка,Борето тука вече омирга :D
казано от James Hinks на 09.01.14, 12:03:
казано от Борето на 09.01.14, 11:56:
И щом сте такива капацитети отиваме, набирате се до отказ колкото можете и предмишниците ви гръмват.
Добре скъпа :)
Слагаме ли и по някой лев ?
Правим набирания до фалит, предпочитам на въже - там доста хват се иска, после тягичка - няколко изцеждащи хвата тежки серии и накрая взимаме една топка за тенис да видим кой колко дълго ще в държи стисната и колко стискания ще направи ?
Ако се пребориш - официално те обявяваме за черна нинджа, взимаш парите от залога и си вечно прав :) Само сега да не включиш задна ;)
Съгласен!Набиранията класически с раменен надхват.Аз тогава усещам най-много как ми “гръмват” (специално за Vintage) предмишниците.Всяка серия до отказ.Максимална почивка минута и половина.За тяга не сме говорили затова и няма нужда да я включваме.И след набиранията стискане на топка и каквито искаш упражнения за предмишница да видим колко е активна :)
казано от Борето на 09.01.14, 11:59:
казано от James Hinks на 09.01.14, 11:56:
Попринцип всичко е възможно, но не ми се вярва гърбината ти да “изгаря” първа преди предмишницата.Ако успееш да стигнеш на отказ при набиране и предмишниците ти да не са изгърмели тогава ще се съглася с теб.
При отказ на набиранията при мен, причината не е хвата. А аз дори нямам силен хват. Хвата ми беше лимитиращ в самото начало.
Внимавайте с тона,който държите на Боренцето,че как беше...ще ви направи на ПИХТИЯ! :Д :Д
09.01.14
12:16
казано от Борето на 09.01.14, 12:09:
Съгласен!Набиранията класически с раменен надхват.Аз тогава усещам най-много как ми “гръмват” (специално за Vintage) предмишниците.Всяка серия до отказ.Максимална почивка минута и половина.За тяга не сме говорили затова и няма нужда да я включваме.И след набиранията стискане на топка и каквито искаш упражнения за предмишница да видим колко е активна :)
Колко слагаш ? Само не ми излизай с 2-3-5-20-50 лв ;)
Аз отговарям на твоя залог х 10 :) Ванката ще се включи и той и си на далавера отвсякъде :)
Набиранията на въже - там предмишницата гърми най-бързо и сигурно ;)
Тяга задължително - нали не можело тяга след набиранията ;) ...заради предмишницата :D
Вярно ли не сме говорили? Нали точно за тая комбнация ставаше въпрос по-горе? И че хвата ти щял да изгърми на набиранията и после нямало да можеш тяга?
Както казах и преди, хвата МОЖЕ (но не е задължително) да е лимитиращ, но за това си има решения.
Ама дайте да си пишем, колкото да спорим заради идеята.
казано от James Hinks на 09.01.14, 12:16:
Колко слагаш ? Само не ми излизай с 2-3-5-20-50 лв ;)
Аз отговарям на твоя залог х 10 :) Ванката ще се включи и той и си на далавера отвсякъде :)
Набиранията на въже - там предмишницата гърми най-бързо и сигурно ;)
Тяга задължително - нали не можело тяга след набиранията ;) ...заради предмишницата :D
Първо.Аз така като гледам не мисля, че тук става въпрос за парите, а за това е вярно и кое не.И не съм Рокфелер само да знаеш.
Второ.Няма нужда да отговаряш по 10.Баса си е бас залога си е залог.Както ти казах тук става въпрос да се провери кое е вярно.
Трето.Набиранията нормални на лост в раменен надхват.Не сме говорили за набирания на въже.
Четвърто.Без тяга.Тягата нищо не доказва в спора дали ти стига първо до отказ предмишницата или гърба при набиранията.
Редакция:
Към Петко К - говорихме, но после спора се премести за набиранията.Което няма нищо общо с тягата.
Мнението беше редактирано от Борето на 09.01.14 12:22.
ТЕОРЕТИЧНО,ако ти октаже хвата при набирания няма да можеш да дърпаш тяга нали :) ето затова е тя
казано от Vintage на 09.01.14, 12:23:
ТЕОРЕТИЧНО,ако ти октаже хвата при набирания няма да можеш да дърпаш тяга нали :) ето затова е тя
Теоретично и практично - изобщо не ставаше дума за тяга в нашата малка дискусия.Ето затова я няма тягата.
От цялата работа Боре, излиза че съвета,който даде на Рони да си използва гърба при набиранията,дори самия ти не го спазваш,иначе нямаше да ти “гърми” предмишницата преди гърба.
09.01.14
12:27
Бях чел на форума на гимнастиците, че предпочитанията за влизане в СГ-спортна гимнастика се отдават на децата, които след отказа да се набират, могат още да висят. Иначе казано, предмишницата им е силна. Тя много трудно се тренира и губи много време. За това в СГ са избегнали тоя проблем просто.... Аз мога да вися след отказа и със тежести и без, просто нямам динамическа сила ))))-. Което значи, чи има привилегировани хора, родени чече така ))))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 09.01.14 12:28.
09.01.14
12:28
Овчи, не включвай задна сега. Казаха ти за тягата и то от там тръгна спора. Набиранията на въже е доста по-бързо изчерпват резервите на гърба и предмишницата - пробвай и ще видиш. Ако въобще има вариант предмишницата да те лимитира в набиранията, то това е на въже. С раменен надхват ще се набираме до утре ;)
Слагаш 100 лева с възможност да изкраш 1100, нищо страшно няма, нали не вярваше до преди малко в обратното ? :)
09.01.14
12:32
казано от Борето на 09.01.14, 12:24:
казано от Vintage на 09.01.14, 12:23:
Теоретично и практично - изобщо не ставаше дума за тяга в нашата малка дискусия.Ето затова я няма тягата.
айде сега ретроспекция, че да видим тяга или не ;)
казано от Борето на 08.01.14, 23:17:
Хммм правиш 4 серии набирания до отказ и след това правиш тежка тяга?! Може ли да знам колко повторения са ти набиранията до отказ и с каква почивка ги правиш? И ми е чудно после на какви килограми правиш тяга?
казано от Борето на 09.01.14, 11:28:
Те набиранията не пречат на тягата.Пречи умората в ръцете - предмишници и бицепс главно.А с набирания до отказ определено ще се усеща яко напомпване в предмишниците, тъй като отказа при набиранията се получава главно, когато предмишниците спрат да държат.
После кажи, че не си ....
Мнението беше редактирано от James Hinks на 09.01.14 12:32.
казано от James Hinks на 09.01.14, 12:28:
Овчи, не включвай задна сега. Казаха ти за тягата и то от там тръгна спора. Набиранията на въже е доста по-бързо изчерпват резервите на гърба и предмишницата - пробвай и ще видиш. Ако въобще има вариант предмишницата да те лимитира в набиранията, то това е на въже. С раменен надхват ще се набираме до утре ;)
Слагаш 100 лева с възможност да изкраш 1100, нищо страшно няма, нали не вярваше до преди малко в обратното ? :)
Нещо не разбирам.Нали уж общувам с интелигентен човек?!Тогава защо не можеш да се концентрираш върху само една тема/дискусия/спор , а именно “Коя мускулна група първо стига до отказ при набиране? Предмишниците или гърбът? “
Както и затова, че говорим за обикновени набирания - не на въже, не на халки, не с тежест и т.н.
Докога ще се опитваш да променяш условията?Или се правиш на ударен?
Едит: тоя, който дава на задна си ти.Условията са прости.Ти се опитваш да променяш, добавяш и т.н.
Мнението беше редактирано от Борето на 09.01.14 12:34.
Чак ми стана интересно и отидох на лоста,набрах се колко..18-19 пъти,и после 3-4 частични (отказ) и после висях около 20 секунди без проблем,проблема е че вчера се набирах бая и ме болят яко мазолите,дайте 1 дунапренче и няма проблем.
Борка,в предмишницата ли съм отказал или в гърба,щом не мога да се дръпна? :(
09.01.14
12:39
Ей, п@тко, не променям условия - казвам ти и ти вадя какво си казал ти.
Много философстваш, заповядай да спечелиш парите ако успее да ми гръмне предмишницата на набирания така, че да не мога да правя нищо след тях, а в същото време ти можеш нещо повече. Спора тръгна от тяга след набирания и както виждаш съм ти извадил изказванията.
Слагай си праите в джоба и си добре дошъл да видим кой какво го лимитира, ще може ли нещо след набирания, няма ли да може, ще му гръмен ли предмишницата, няма ли да му гръмне...айде, докажи веднъж, че има нещо мъжко в теб :)
За какво се хабите още? То на таквоз като борето(с малка буква по му отива),колкото и да му обясняваш все тая...
казано от James Hinks на 09.01.14, 12:39:
Ей, п@тко, не променям условия - казвам ти и ти вадя какво си казал ти.
Много философстваш, заповядай да спечелиш парите ако успее да ми гръмне предмишницата на набирания така, че да не мога да правя нищо след тях, а в същото време ти можеш нещо повече. Спора тръгна от тяга след набирания и както виждаш съм ти извадил изказванията.
Слагай си праите в джоба и си добре дошъл да видим кой какво го лимитира, ще може ли нещо след набирания, няма ли да може, ще му гръмен ли предмишницата, няма ли да му гръмне...айде, докажи веднъж, че има нещо мъжко в теб :)
Овчи, почва да ми омръзва да седя и да си губя времето в излишни спорове.А и вече почвам да губя надежда, че говоря с интелигентен човек, което допълнително сваля от търпението ми.Всичко е повече от ясно, а ти се правиш на ударен все едно не знаеш за какво става въпрос.Май нещо мъжко липсва у теб.Няколко пъти ти го написах като за втори клас ти пак се правиш, че не си разбрал.От следващия ти пост по темата ще разбера най-накрая заслужава ли си комуникацията с теб, защото честно мислех си, че има какво да се научи от теб ама почвам силно да се съмнявам.Сега този израз “овчи” , който използваш ми се струва, че произлиза от твоята същност.
Деба,спец за борката тия дни ще снимам тяга след набирания,дори кръста и левия крак ме поболяват още ама спец за него :*
е така на мазното с двоен надхват,ако иска и с мазга ш’си намажа ръцете :@ :D :D
EDIT:десния крак бе,не левия,ама тва от отказа на предмишницата и не мога да мисля нещо :(
Мнението беше редактирано от Vintage на 09.01.14 12:45.