Един ден тренировка, два дни почивка?

12.01.14
11:47

Здравейте! Стажът в залата ми е почти година, досега тренирах както почти всички: три пъти седмично.
След като обаче резултатите не са кой знае какви, доста трудно качвам дори и мазно, реших да опитам да тренирам 1 на 2 дни.
Примерно Понеделник Гръб-трицепс, вторник и сряда почивам, Четвъртък Крака-рамо. Почивам петък и събота, в неделя Гърди-бицепс. И пак два дни почивка. Общо взето малко разбъркано ми се струва, но го правя от 2 седмици, и се чувствам по-добре, като че ли и резултати има. Искам просто мнение от вас и има ли някой като мен с такава хаотична “програма”?
Благодаря на отзовалите се. :)

12.01.14
12:49

Според мен това е добър вариант за трудно качващите. Има повече време за възстановяване и натрупване. Оттам и по-бърз растеж.

12.01.14
12:57

99% проблема ти е в хеаната а не в тренировката..

казано от vatman на 12.01.14, 12:57:

99% проблема ти е в хеаната а не в тренировката..

Не знам защо, но и аз си мисля така и преди да кажеш, че няма как да говорим без да сме наясно какво ядеш, напиши едно примерно дневно меню.

12.01.14
15:17

Мда, храненето не е от най-добрите, за това реших да го оправя и да си дам повече време почивка.
Не мога да дам примерно меню, защото не спазвам строго определени режими. Сутрин гледам да ям белтъци и въглехидрати, на обяд същото + мазнини, вечер протеини и мазнини... Междинните хранения са ми по оскъдни, там вкарвам и Gold Standard-a, именно тези хранения се опитвам да подобря.

С калориен излишък от качествени храни резултата ще е налице, на мястото на протеина можеш да вкараш хубава храна ще има по-голям ефект.

12.01.14
17:22

Да, това ми е ясно, работя по въпроса, просто исках да знам дали би било проблем така да си организирам тренировките, знам ли..
По-добре ли е или по-зле и как влияе на различните хора.
Благодаря.

12.01.14
17:35

казано от Миро на 12.01.14, 12:49:

Според мен това е добър вариант за трудно качващите. Има повече време за възстановяване и натрупване. Оттам и по-бърз растеж.

Обясни моля. Как натурален с няма и година стаж е ок да има 10 дена пауза между две тренировки за гърди примерно.
Няма ли да е по-добре да ги тренира направо веднъж на месец?

12.01.14
17:43

Пак почнаха заяжданията от страна на надарените генетично мъжаги... Човека зададе прост въпрос, някои веднага да покажат, че с едно ядене качват 10 кила ММ, и че прогресът им от 60кг. до 80кг. е за една година.
Просто има момчета, на които им е наистина трудно качването, а на други елементарно. Лошо е когато обаче някои с вроден ген обяснява как всичко се криело в яденето, като една колежка тук във форума, която е Доста слаба по рождение, но постоянно обяснява колко важно било храненето...
Поздрави и да, накарахте ме да съжалявам за темата.

12.01.14
17:46

Аз съм надарен с генетиката на гръцки боК и гърди като на Арни правя само с лицеви! Тру стори!

Я, генетично ощетения, сподели какви са ти силовите показатели? Колко си висок, колко тежиш?

12.01.14
17:55

Братле пак ти казвам проблема ти е в храната..Плати си на някой да ти направи един режим и пак пиши след време тук да видим как е..

12.01.14
17:56

Теглото е 69кг, което значи към 8кг чиста ММ за около 7 месеца..Ръстът е 176-178см..
Силови показатели не си го превеждам точно, предполагам тежестта с която тренирам.
Пример за това е лежанка, 50кг, 3х8-10 + 2 загряващи с празен лост.

казано от vatman на 12.01.14, 17:55:

Братле пак ти казвам проблема ти е в храната..Плати си на някой да ти направи един режим и пак пиши след време тук да видим как е..

Благодаря, не се бях сещал за тоя вариянт. :)

Мнението беше редактирано от Георги Йотов на 12.01.14 17:56.

12.01.14
17:57

Означава с какви килограми тренираш на клек, лег, тяга, военна преса, набирания и тн.

12.01.14
18:04

Клек не правя, заради стара контузия в коляното, като клекна до долу и изпуква болезнено, и не, не ми пречи на тягата и другите упражнения за крака.
Лег, по-горе го споменах.
Тяга - почти собствено тегло.
Военна преса не правя, като че ли в залата няма удобство за нея. Правя на смит машина за рамо зад врат.
Набирания не правя, използвам за момента машина имитираща набиране, докато не стигна поне собствено тегло като тежест и тогава почвам набиранията. Пробвал съм и имах болки в лявото рамо след това, понеже нямах никаква сила и за 3 набирания. Сега предполагам имам и за повече, но ще изчакам да напредна още на машината.

12.01.14
18:07

казано от Георги Йотов на 12.01.14, 18:04:

Военна преса не правя, като че ли в залата няма удобство за нея.

Щанги ли няма в залата? Като гледам това не правиш, онова не правиш. То май само машини в тая зала има...

12.01.14
18:10

Успех с качването на маса.

Само да ти кажа, че е препоръчително да правиш точно обратното на това, което правиш сега ;)

12.01.14
18:24

казано от CarnalK на 12.01.14, 18:10:

Успех с качването на маса.

Само да ти кажа, че е препоръчително да правиш точно обратното на това, което правиш сега ;)

Колко време трябва така? Почти два месеца тренирах само с базови упражнения. Ефекта беше драстично намаляване на силата и издражливостта, с която между другото се гордеех преди да за почна да тренирам. Спад в теглото също имаше. Може да е странно, но за това време съм пробвал какво ли не, и това което правя сега като че ли най ми помага. Да не говорим, че от “успоредката” в залата си докарах контузия на рамото, понеже е твърде широка. Ще продължавам така, пък колкото и опасно и безполезно да е.
Та, питането ми беше насочено към една тема, отидохме към съвсем друга посока. Явно няма да получа компетентно мнение, за което съжалявам.
Поздрави и успехи.

12.01.14
18:26

казано от Георги Йотов на 12.01.14, 18:24:

Явно няма да получа компетентно мнение, за което съжалявам.
Поздрави и успехи.

Няма да получиш мнение, което да те подкрепя. Ти това търсиш. Не компетентен съвет.

12.01.14
18:42

казано от Георги Йотов на 12.01.14, 18:24:

... Почти два месеца тренирах само с базови упражнения. Ефекта беше драстично намаляване на силата и издражливостта....

Не ме навиваш.

12.01.14
23:33

Това с лошите гени е най-баналното оправдание. Няма такова нещо като лоши гени, да не би всички бодибилдъри да имат “добри” гени?

13.01.14
15:20

Мда.. да живеят стероидите...
Ще се радвам на модераторите да локнат тая тъпа тема...

Мнението беше редактирано от Георги Йотов на 13.01.14 15:21.

13.01.14
16:22

казано от Георги Йотов на 12.01.14, 17:43:

Пак почнаха заяжданията от страна на надарените генетично мъжаги... Човека зададе прост въпрос, някои веднага да покажат, че с едно ядене качват 10 кила ММ, и че прогресът им от 60кг. до 80кг. е за една година.
Просто има момчета, на които им е наистина трудно качването, а на други елементарно. Лошо е когато обаче някои с вроден ген обяснява как всичко се криело в яденето, като една колежка тук във форума, която е Доста слаба по рождение, но постоянно обяснява колко важно било храненето...
Поздрави и да, накарахте ме да съжалявам за темата.

И аз бях от тия с “лошите” гени.Тренирах 2 години,за да мога от 67 кг да стана 75 кг.После почнах да се ХРАНЯ и за около година и половина прехвърлих 100кг.Не се заяждам,просто малко храна за размисъл.

13.01.14
17:05

Значи и да куца храненето пак става, само че, по-бавно. :)
В заглавието на темата обаче не виждам да пише нищо общо с храненето, не знам защо всички тая песен пеят.
Не съм тъп, ясно е, че храната е ключа...

13.01.14
17:52

казано от Георги Йотов на 13.01.14, 15:20:

Мда.. да живеят стероидите...

Ако продължаваш да тренираш така ще ти трябват

13.01.14
19:05

http://www.youtube.com/watch?v=h5wHFpvwO6o
Човека ти е синтезирал нещата в 4 мин. видео.

13.01.14
19:47

Някой може ли да сподели само как прави военната преса? От пода ли взимате щангата, как я оставяте и как подбирате тежестта?
Гледах няколко клипа, но искам и малко информация от практиката.
Поздрави.

13.01.14
21:04

По принцип аз (както и много други) я правя от стойката за клек. Но ако няма стойка в залата (в което адски се съмнявам) може и от земя - правиш обръщане и почваш.

13.01.14
22:23

Благодаря. Ще включа в тренировките базови упражнения, с изключение  на клека, по обясними причини.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1