Бутащи/дърпащи vs. горна/долна част

12.01.14
17:25

Здравейте,
досега винаги съм тренирал по мускулни групи и искам малко да разнообразя, като потренирам по един от следните варианти:

-долна и горна част на тялото
-бутащи и дърпащи упражнения.

Проблемът е, че никъде не успявам да намеря информация как горе долу би трябвало да изглежда постройката на програмата, по който и да е от двата вида. Моля дайте ми насоки с уговорката след като успея да скалъпя нещо да го публикувам тук за одобрение :)

П.с. Целта ми е да покача още малко чиста маса. 174 съм висок, тежа 78кг. на 23г. Тренирам 4 пъти в седмицата.

12.01.14
17:54

Понеделник - Бутащи - Тежка
1) Клек
2) Кофички
3) Военна преса прав
4) Разгъване легнал
5) Прасец прав

Вторник - Дърпащи - Лека
1) Римска тяга
2) Гребане надхват
3) Набиране подхват
4) Скотово
5) Повдигане на краката

Сряда - Почивка

Четвъртък - Бутащи - Лека
1) Преден клек
2) Лежанка
3) Военна преса седнал
4) Разгъване седнал
5) Прасец седнал

Петък - Дърпащи - Тежка
1) Мъртва тяга
2) Гребане подхват
3) Набиране надхват
4) Сгъване прав
5) Коремни преси

Събота - Почивка

Неделя - Почивка/Отначало

Това е пример за бутащи/дърпащи. На 1-во, 2-ро и 3-то упражнение правиш по 4-5 серии, на 4-то и 5-то - по 3-4 серии. Броят повторения се определя според целите. Асистиращите (4-то и 5-то упражнение) ги правиш само ако искаш и ако имаш възможност, те не са задължителни.

Тренирал съм и по горна/долна, и по бутащи/дърпащи. И двете са доста добри. Силно ти препоръчвам да започнеш по някоя от двете програми.

Мнението беше редактирано от Ронката на 12.01.14 17:56.

12.01.14
18:40

Много благодаря. Изглежда ми като такава, която ще ми е интересно да тренирам по нея. Имам само един въпрос:
Моля да ми поясниш какво точно упражнение си имал в предвид със сгъване/разгъване прав/седнал. Благодаря и се извинявам, ако ми е тъп въпроса

12.01.14
19:36

казано от `~1! на 12.01.14, 19:00:

Това са упражнения за ръце.
Скотово (бицепс)
Сгъване прав (бицепс)
Разгъване седнал (трицепс)
Разгъване легнал (трицепс)

Така и предположих... Благодаря още веднъж. Ще видиме какъв ефект ще има :)

12.01.14
19:38

Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1