Въпроси относно четиридневен сплит за маса при ектоморфи

13.01.14
13:02

Здравейте,
Тренирам фитнес от около 2 месеца. Досега тренирах кръгова програма. Днес започвам четиридневен сплит за маса при ектоморфи. Имам няколко въпроса относно тази програма:

1. След всяко упражнение има колко серии и колко повторения да направя. Например: Набиране с подхват  - 3/2 х 6-8. Очевидно е, че първото число са сериите, а другото - повторенията. Та въпросът ми е защо някои упражнения има серии 3/2, а други 2/3 (аз предполагам, че ако от едното упражнение правя 3 серии, от следващото трябва да направя 2) ?

2. От тренировка А първите две упражнения са съответно: Набиране с подхват (Набирания с дъмбел или друга тежест) - 3/2 х 6-8 и
Набиране с надхват( Набирания с дъмбел или друга тежест) - 2/3 х 6-8. Задължително ли е двете упражнения да ги правя с еднаква тежест или възможно с различни?

3.На всяка тренировка са написаните колко дълги трябва да са почивките - (пример: Почивки между сериите: 2,5 до 4 минути в основни движения, 2 до 3 минути при последните три изолиращи техники) Не мога да разбера, какво точно имат предвид под “основни движения” и “последните три изолиращи техники”

Е, това са ми въпросите за сега. Предварително се извинявам, ако преди е имало подобна тема, или ако въпросите са неуместни. Също така ще съм ви благодарен, ако ми отговорите днес, тъй като днес започвам тази програма. :)

Темата беше редактирана от Teodor Zhekov на 13.01.14 13:02.

13.01.14
13:19

Тази тренировка не е за теб.Съветът ми е да избереш нещо доста по-просто за начинаещи.Във форума има много примерни,разтърси се .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1