01.01.2014 :)
Йога:
ॐ 09:30 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ с начинаещи модификации
ॐ малко повече от 1 час и 15 мин.
ॐ Не се насилвах (много ;) ) ! Получи се приятно! :)
18:20 - Кардио
Кростренажор: 21 мин, 5,30 км (14-15-16 км/ч на 7-ма степен) + 2 мин. за разпускане
ॐ 5 поздрава А, 3 поздрава Б, тазоотварящи, планкове, лотус
Храна и други:
❀ чай ❀ йохимбе + зелен* + лимонов сок
ॐ 09:30 - Йога
⌚ 11:30 - спирулина*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 12:00 - Крем от: кокосов орех*, кокосов крем*, какаови зърна*, джинджифил*, канела* и мащерка
:) - чай мента в прекрасната компания на Марги и Слави :)
⌚ 16:20 - 1 ябълка и сусамов тахан (как хората успяват да хапнат само 2-3 лъжици не знам! Направо им се възхищавам... (giggle) )
ॐ 18:20 - Кардио
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:00 до 22:30 - зеле*, репички*, авокадо*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- извара* и кисело мляко*
татково червено вино*
Мисли разни разнообразни:
✍ Желая ви успешна нова 2014 година! Бъдете здрави и не чакайте щастието да идва само, побутвайте го всеки ден, че може да е задремало по пътя... :)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 02.01.14 09:04.
02.01.2014
Йога:
ॐ 05:30 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ около 1 час и 10 мин.
ॐ Появи се изкуствено предизвикания МЦ и поради тази причина пропуснах доста пози! Хич не обичам така! В общи линии всички обърнати бяха прилежно пренебрегнати...
17:50 - Кардио
Кростренажор: 21 мин, 5,30 км (14-15-16 км/ч на 7-ма степен) + 2 мин. за разпускане
ॐ 5 поздрава А, 3 поздрава Б, тазоотварящи, мъничко планкове (съобразено с моментното неразположение), лотус
Храна и други:
ॐ 05:30 - Йога
⌚ 07:10 - спирулина*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 07:40 - Крем от: кокосов орех*, кокосов крем*, чиа*, какаови зърна*, джинджифил*, канела* и мащерка
❀ чай ❀ мента*
⌚ 13:00 - зеле* и репички* + омлет от 2 яйца* с куркума* и босилек
⌚ 15:45 - 1/2 портокал*
ॐ 17:50 - Кардио
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 19:30 до 23:00 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- кисело мляко*
татково червено вино*
✍ Всичко е чудесно... Ако можех да се свържа с гинеколога си щеше да е някак по-добре... Ще изпусна момента за изследванията (3-тия ден от МЦ, което се пада събота), а това няма да направи особено комфортно ежедневието ми!!! (nbad) А за нещо толкова важно не ми се експериментира при нов лекар! Той ме познава най-добре... А пък и някак сравнително му вярвам (доколкото мога да се доверя вече...)
Но ще трябва сериозно да се замисля... Щом не мога да разчитам на него...
Та аз работя в офис и то работа, която може да изчака (така да се каже...), но 24 часа на ден отговарям на телефона си!!!
Сега ще дишам дълбоко, ще се успокоя и ще се надявам утре да успея да го открия... (nok)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 03.01.14 13:18.
03.01.2014
ॐ 06:10 - Раздвижване ॐ
5 мин на кростренажора
ॐ Поздрави А - 5
ॐ Поздрави В - 5
ॐ Позите от стоеж с кратки задържания във всяка и модификации
ॐ Тазоотварящи
ॐ Опит за някакви полулотуси, но нещо не бях във форма и се пренасяше напрежение към коленете, което ме накара да се откажа...
ॐ лекички планкове
ॐ Всичко за около 45 минути
18:00 - Кардио
Кростренажор: 30 мин, 7 км (13-14 км/ч на 7-ма степен) + 2 мин. за разпускане
ॐ 5 поздрава А, 3 поздрава Б, тазоотварящи, мъничко планкове
ॐ Много лежерно беше всичко! Просто за разпускане след работния ден :)
Храна и други:
ॐ 06:10 - Раздвижването
⌚ 07:15 - спирулина*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 07:50 - Крем от: бадеми*, чиа*, какаови зърна*, джинджифил*, канела*, мед* и мащерка
⌚ 11:00 - 1/2 портокал*
⌚ 13:30 - овесени ядки* с домат* и извара* (с хим.роз.сол* и босилек)
⌚ 15:45 - кашу*
ॐ 18:00 - Кардио
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:00 до 23:00 - зеле*, репички*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет*
- тиквени семки
- кисело мляко* и извара*
бяло вино*
✍ Не открих гинеколога си и днес! Четох из разни форуми, че хормонални изследвания се пускат от 3-тия до 5-тия ден от цикъла... Затова ми остава малката надежда до понеделник (5-тия ден) да установя контакт и действително да не е късно! А пък, ако е, ще трябва да стисна зъби и да се потъпча с хапчета пак... Много ми е криво, но пък и да се ядосвам, и да се тревожа, е `се тая! Само си образувам излишен стрес! А това е нещото, от което най-спешно се нуждая да се отърва!
✍ Ето на това му се вика тазоотваряне! От 3 страни! :D
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 04.01.14 17:14.
04.01.2014
Йога:
ॐ 09:35 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ около 1 час и малко
ॐ Пак с пропускане на пози заради МЦ!
ॐ Липсват ми завършващите пози! :(
Кростренажор: 30 мин, 7,40 км (13-14-15 км/ч на 7-ма степен) + 2 мин. за разпускане
ॐ 5 поздрава А, 3 поздрава Б, тазоотварящи, планкове разни, лотус
ॐ Бавничко и освежаващо раздвижване! :)
Храна и други:
ॐ 09:35 - Йога
⌚ 11:15 - спирулина*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 11:45 - Крем от: кокосов орех* + водата, кокосов крем*, какаови зърна*, мака*, канела* и мащерка
⌚ от 15:30 до 16:00 - половин пипало от октопод (пак не ми се получи особено) с броколи* и чесън* + тиквени семки
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:00 до 23:10 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет*
- тиквени семки
- кисело мляко* и извара*
бяло вино*
✍ Хората имат много странна представа за йогата! Представят си, че дремеш 1 час и това е... (giggle) Една позната упорито я нарича “процедурата”. Може и просто да е чула думата “практика” и да не я е запомнила, но отношението ѝ е точно като към СПА процедура :D Има моменти, когато знам, че е безсмислено да обяснявам и просто се забавлявам на разсъждения разни... А и още по-забавно се получава с това, че съвпаднаха неприятното разбалансиране на хормоните и опухкавяването на крачетата ми (предимно) и заниманията ми САМО с йога... ;)
Дано по-скоро се балансирам, че реакциите на народа са ми забавни, но искам аз да се чувствам добре! :)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 05.01.14 15:11.
Да се похваля с кулинарния си успех днес! (sun)
Сънени соленки и мини питчици:
Продукти:
• повече от 1 ч.ч. брашно от лимец* (просто добавях на око и не знам колко се получи... Може и 2 да са станали)
• 3 с.л. овесени ядки*
• сода бикарбонат
• няколко капки ябълков оцет*
• 2 с.л. кокосово масло* (и малко повече (giggle) )
• кимион
• хималайска розова сол*
• риган
• 3/4 ч.ч. Вода
Екшън ;) :
1. Смесваме брашното, овесените ядки, солта, кимиона и ригана.
2. Отделно гасим содата с няколко капки оцет.
3. Добавяме към брашнената смес кокосовото масло, “изгасената” сода и водата.
4. Месим, докато стане тесто за точене.
5. Печем соленките в предварително загрята на 190° фурна за около 12 минути
6. Питчиците печем на същите градуси, но за около 20-тина минути.
7. Изяждаме ги!!! (nmuchfun)
Ето ги и тях преди точка 7:
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 05.01.14 15:17.
05.01.2014
Йога:
ॐ 09:15 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ около 1 час и 10 мин.
ॐ Този път пропуснах само съвсем обърнатите.
ॐ Малко бавничко се получи...
Кростренажор: 30 мин, 7,57 км (13-14-15 км/ч на 7-ма степен) + 2 мин. за разпускане
ॐ 5 поздрава А, 3 поздрава Б, тазоотварящи, планкове разни, лотус
ॐ :)
Храна и други:
ॐ 09:15 - Йога
⌚ 11:00 - спирулина*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 11:30 - Крем от: кокосов орех* + водата, кокосов крем*, авокадо*, какаови зърна*, мака*, канела* и мащерка
⌚ 14:00 - опитване на сънените соленки*
⌚ 15:30 - половин пъстърва на пара, сънени питчици* и соленки*, броколи* на пара
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:00 до 22:40 - зеле*, репички*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- другата половина от пъстървата на пара
- тиквени семки
- слънчогледови семки* (доста)
бяло вино*
✍ Мисля си утре сутрин да не пия или ям нищо и преди да тръгна за работа пак да се пробвам да намеря доктора... Ако имам късмет, може да ме извика веднага... Ако не, вече не знам...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 06.01.14 08:58.
06.01.2014
Йога:
ॐ 05:40 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ около 1 час и 10 мин.
ॐ Разсеяна! Нужно ми е малко да се успокоя, за да си се съсредоточа в йогата...
ॐ Днес си направих всички пози (за начинаещи, разбира се). Много по-добре се чувствам така!
17:50 - Кардио
Кростренажор: 30 мин, 7,45 км (13-14-15 км/ч на 7-ма степен) + 2 мин. за разпускане
ॐ 5 поздрава А, 3 поздрава Б, тазоотварящи, мъничко планкове, опит за лотус
ॐ Не знам доколко е правилно това следработно разпускане, но се чувствам много добре с него. А това май е най-важното! ;)
Храна и други:
ॐ 05:40 - Йога
⌚ 08:30 - Крем от: кокосов орех* + водата, кокосов крем*, авокадо*, какаови зърна*, мака*, канела* и мащерка
⌚ 13:00 - ябълка
⌚ 15:00 - сладък картоф* на пара, броколи* на пара и извара* (с хим.роз.сол*, риган и малко куркума)
ॐ 17:50 - Кардио
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:00 до 22:30 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- кисело мляко* и повечко извара*
бяло вино*
...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 07.01.14 13:41.
06.01.14
20:56
Доста кокосови орехи ядеш и се чудех как най-лесно ги отваряш? Аз въобще не се справям със задачата и си купувам готов обелен и разполовен от Индийски магазин, а бих искала да си ги обработвам аз, пък и кокосовата вода ако успее да запази човек (inlove) В САЩ съм яла и пресен.. (inlove) (inlove)
казано от Radost_nezemnA на 06.01.14, 20:56:
Доста кокосови орехи ядеш и се чудех как най-лесно ги отваряш? Аз въобще не се справям със задачата и си купувам готов обелен и разполовен от Индийски магазин, а бих искала да си ги обработвам аз, пък и кокосовата вода ако успее да запази човек (inlove) В САЩ съм яла и пресен.. (inlove) (inlove)
По- вкусно нещо от пресния/млад кокосов орех не съм яла! Страхотни са, но рядко си намирам! :)
А старите, които по-често ям, първо им продупчвам две от дупките с пирон и чук (giggle), изцеждам водата и после го удрям със същия симпатичен чук на принципа, показан в това клипче :)
07.01.2014
Йога:
ॐ около 1 час и 10 мин.
ॐ Доста се пощадих или поглезих (не мога да намеря точната дума). Просто правих всичко в зоната на комфорт без да си давам зор (така да се каже...)
ॐ А пък Савасана беше тотално изгубена кауза. Дори за миг не успях да си успокоя съзнанието...
ॐ Без Pārśvottānāsana. Забравих я. (wasntme)
Кростренажор: 30 мин, 7,25 км (13-14-15 км/ч на 7-ма степен) + 2 мин. за разпускане
ॐ Бавничко! Повечето време бях с 13 км/ч
Храна и други:
⌚ 09:30 - Крем от: кокосов орех*, кокосов крем*, авокадо*, какаови зърна*, джинджифил*, мака*, канела* и мащерка
⌚ 12:00 - ябълка
⌚ 13:30 - омлет от 2 яйца* с куркума, хим.роз.сол* и босилек + броколи* на пара
⌚ 16:00 - кашу*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:00 до 23:00 - зеле*, репички*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
бяло вино*
...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 08.01.14 16:17.
08.01.2014
Йога:
ॐ 05:35 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ около 1 час и 15 мин.
ॐ Пак опитах да не се насилвам, въпреки, че на места се изкуших...
17:50 - Следработно раздвижване
Кростренажор: 10 мин, близо 2 км (за допълнително загряване)
ॐ Първи стъпки в Йога Нидра
ॐ Намерих си много приятна релаксираща музика, която ми подейства много добре при поздравите и тазоотварящите :)
Храна и други:
ॐ 05:35 - Йога
⌚ 07:10 - спирулина*
⌚ 07:45 - Крем от: кокосов орех* + водата*, какаови зърна*, джинджифил*, мака*, канела* и мащерка
✽ добавки ✽ - МСМ*
⌚ 13:30 - овесени ядки* с домат*, броколи* и извара* (с хим.роз.сол*, босилек и малко черен пипер)
ॐ 17:50 - Следработно раздвижване
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:00 до 23:00 - зеле*, репички*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- кисело мляко*, извара*
бяло вино*
✍ От няколко дни си мъкна с мен грейпфрут, но не смеех да го ям докато не се приключи с хормоналната какафония! Сега като разбрах, че проблемът не е в естрогена дали да си го хапна... (wasntme)
✍ Излезнаха ми изследванията! В крайна сметка едно от подозренията ми се оправда. Честно казано упорито отказвах да приема, че може това да е причина, но.... Причината е стрес! Тъй като съм по-чувствителна, преживях някой случки в живота ми доста драматично, но не го показах пред никой и дори се опитах от самата себе си да прикрия, че нещо се случва... Правех се на железна, но явно не съм! А по същество - LH хормон ми е с много ниски стойности, а FSH е на долната граница. Сега най-важната задача е да си докарам по-спокойно ежедневие :)
И специални благодарности на Марги, че ме окуражи да ги направя тези изследвания :)
✍И спокойно мога да спра да обвинявам хормоните за опухкавяването ми. (blush) Ще съсредоточа тези усилия да “пипна” хранителния режим! (wait)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 09.01.14 09:33.
09.01.14
16:57
казано от Sunny S. на 08.01.14, 20:58:
✍ От няколко дни си мъкна с мен грейпфрут, но не смеех да го ям докато не се приключи с хормоналната какафония! Сега като разбрах, че проблемът не е в естрогена дали да си го хапна... (wasntme)
[/color]
С какво по-точно може да ти навреди грейпфрута на хормоните? Аз доста често си хапвам грейпфрути,а имам разни хормонални проблеми.. не знаех,че вреди (ndolars)
казано от TeddyBear на 09.01.14, 16:57:
казано от Sunny S. на 08.01.14, 20:58:
[/color]С какво по-точно може да ти навреди грейпфрута на хормоните? Аз доста често си хапвам грейпфрути,а имам разни хормонални проблеми.. не знаех,че вреди (ndolars)
Прегледай тази статия :)
09.01.2014
Йога:
ॐ около 1 час и 20 мин. (бавничко ми се получи)
ॐ Отново бях разсеяна!
17:50 - Следработно разпускане
Кростренажор: 10 мин, близо 2 км
ॐ Йога Нидра
ॐ Някой да препоръча добър запис/клип (не знам как да го нарека) за Йога Нидра?
Храна и други:
⌚ 07:15 - спирулина*
⌚ 07:45 - Крем от: кокосов орех*, кокосов крем*, какаови зърна*, джинджифил*, мака*, канела* и мащерка
✽ добавки ✽ - МСМ*
⌚ 13:15 - омлет от 2 яйца* с куркума, хим.роз.сол* и босилек + зеле* и домат* (смлян на пюре)
ॐ 17:50 - Следработно разпускане
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:00 до 23:20 - зеле, репички*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- сусамов тахан и кокосов орех*
бяло вино*
✍ Забелязвам невероятна връзка между хранителните и спортни навици на човек, музиката, която слуша и неговия характер...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 10.01.14 08:48.
10.01.2014
ॐ 06:10 - Раздвижване ॐ
15 мин на кростренажора (3,3 км за събуждане и подпомагане на загряването)
ॐ Поздрави А - 5
ॐ Поздрави В - 5
ॐ Тазоотварящи
ॐ малко планкове
ॐ стойка на глава
ॐ Всичко за по-малко от 50 минути
ॐ Много ми харесва контраста в усещането между кардиото на тренажора и спокойните движения на йогата след това...
18:00 - Следработно разпускане
Кростренажор: 15 мин, близо 3 км
ॐ 5 поздрава А, 5 поздрава Б, тазоотварящи, планкове
ॐ Йога Нидра
Храна и други:
ॐ 06:10 - Раздвижването
⌚ 07:10 - спирулина* с останал от сутринта чай с лимонов сок*
⌚ 07:50 - Крем от: кокосов орех*, кокосов крем*, какаови зърна*, джинджифил*, мака*, канела* и мащерка
✽ добавки ✽ - МСМ*
⌚ 12:00 - 13:00 - Блендирани черни боровинки*, годжи бери, пчелен прашец и мед*
⌚ 14:30 - овесени ядки* с домат* и извара* (с хим.роз.сол* и босилек)
ॐ 18:00 - Следработно разпускане
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:00 до 23:00 - зеле*, цвекло*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- пушена сьомга* (nlove9)
- тиквени семки
бяло вино*
✍ Установявам още една причина за това да не мога да успокоя ума си. И това е някаква нездрава илюзия, че трябва да влияя на бъдещи събития... Не мога точно да го обясня... Просто се чудя дали едно нещо е правилното за мен, за да предизвикам събития да го привлека към себе си... Което е крайно глупаво! Ако трябва да стане, то ще стане и тревогите и размислите ми единствено пречат на опитите ми да се успокоя и нищо друго... Ще се науча някой ден да не си самоусложнявам живота ;)
✍ А ако прогреса се измерваше в дни..... :D
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 13.01.14 16:24.
11.01.2014
Йога:
ॐ 09:35 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ около 1 час и 25 мин. (много бавно)
ॐ Отново разсеяна!
18:10 - Следобедно разпускане
Кростренажор: 10 мин, близо 2 км
ॐ 5 поздрава А, 3 поздрава Б, тазоотварящи и някои други разтягания
ॐ Йога Нидра
Храна и други:
❀ чай ❀ йохимбе + зелен* + лимон* (блендирах си цял лимон с кората и ще си слагам от тази смес вече. А и е по-вкусно :) )
ॐ 09:35 - Йога
⌚ 11:30 - спирулина* с лимон*
⌚ 12:00 - Сънени соленки* със сос от домат* и извара* (с хим.роз.сол*, черен пипер и босилек)
✽ добавки ✽ - МСМ*
⌚ от 15:00 до 16:00 - 1/2 котлет от сьомга на пара, броколи* и тиквени семки
ॐ 18:10 - Следобедно разпускане
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:00 до 23:00 - зеле*, цвекло*, авокадо*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- другата половина от сьомгата на пара
- тиквени семки
- кисело мляко* (2 часа и нещо след рибата)
бяло вино*
✍ Все още никакъв прогрес в опитите за “Хакуна матата” (giggle) , но пък опитвам... Все някога ще стане... Изумява ме “таланта” ми, когато за миг успея да се успокоя, да започна да се ровя докато не открия нещо, което отново да ме тормози... Някакъв вид мазохизъм практикувам явно!
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 13.01.14 16:23.
Малко разсъждения: (wait)
Имам нужда да се отърва от някои излишни мазнинки! Защото:
1. Не се чувствам добре с тях!
2. Пречат ми на йогата!
3. Дрехите, в които се чувствам комфортно се броят на пръстите на едната ръка на Алф!
И сега идват разсъжденията:
Главният виновник са така любимите ми семки! Мисля си, че като успея да се успокоя, и “нуждата” от толкова семки ще намалее... ↴
↳ Като цяло не ми се иска да намалявам храната, а да увелича физическото натоварване. ↴
↳ Но не трябва да прекалявам с натоварването точно в този период, докато се опитвам да се успокоя, за да си оправя нивата на LH и FSH! Това го подчертавам, тъй като имам навика да прекалявам ↴
↳ И отново въпросът, който си задавах и преди - кое физическо натоварване няма да ми пречи на йогата! Тук Марги ми е отговорила преди и знам, че силовите тренировки няма да са ми от полза, особено при положение, че планът би бил и двете да са в един ден. ↴
↳ Мисля си следобед да правя по- интензивно раздвижването си. Може и да махна тренажора засега (той би бил полезен при интервали, но, както казах вече, се пазя от стресиращи натоварвания за момента), а да загрявам единствено чрез поздравите. И най-важното - да си оставям достатъчно време след това за успокоение на дишането, последвано от Йога Нидра.
Много е полезно човек да си излее размислите писмено! Изводът, до който стигнах е, че семките са злодея в моя филм и , че постоянно си противореча... (giggle)
Изводи:
Никак не обичам да се разделям с неща, които обичам! Приемам го като наказание и се стресирам! Затова за момента просто ще опитам да се движа повече! (wait)
12.01.2014
Йога:
ॐ 09:20 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ около 1 час и 10 мин.
ॐ Пуснах си DVD-то на Кино Макгрегър,тъй като имам нужда да усетя къде да задържам повече и къде по-малко... Което ми беше изключително полезно при поздравите. Досега съм ги правила по-бързо и не съм успявала да дишам по-дълбоко и да разтегна по-качествено...
18:00 - Следобедно разпускане
ॐ 5 поздрава А, 10 поздрава Б, тазоотварящи, дълбоки напади (не занам дали така се наричат, но аз така ги определям), малко планкове.
ॐ Йога Нидра (разсейвах се на моменти)
ॐ Общо 1 час (40 мин. раздвижване и 20 мин. йога нидра)
Храна и други:
❀ чай ❀ йохимбе + зелен* + лимон*
ॐ 09:20 - Йога
⌚ 11:00 - спирулина* с лимон*
⌚ 11:30 - Крем от: кокосов орех* с водата му, сурови какаови зърна*, канела, джинджифил*, мака*
✽ добавки ✽ - МСМ*
⌚ 15:30 - 16:00 - зеле*, броколи*, кокосово масло* и лимон*
- омлет от 2 яйца* с куркума, хим.роз.сол* и босилек
ॐ 18:00 - Следобедно разпускане
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:00 до 23:00 - зеле*, цвекло*, авокадо*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки (ще опитам да са по-малко)
- кисело мляко*, извара*
✍ Днес съм доволна от себе си! Свърших доста работа из вкъщи. И измих колата или по-скоро установих, че под мърсотията имало кола! Много я обичам тая дейност, но не и, когато ми е студено... ;)
✍ Пожелавам ви хубава, забавна, интересна и ползотворна нова седмица!
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 13.01.14 09:44.
13.01.2014
Йога:
ॐ около 1 час и 10 мин.
ॐ С Кино до Навасана. Нататък просто не мога да поддържам темпото, тъй като ми е нужно повече време да се намествам, а и съм с начинаещи модификации ;)
ॐ От вчерашната практика с Кино имам добра мускулна треска. Не ми се беше случвало скоро. Явно наистина досега не съм си давала време за хубаво дълбоко дишане, което да ми помага да влизам по-добре в позите...
ॐ Във видеото ми прави впечатление краткото задържане в някои пози като например Utthita Hasta Pādānguṣṭhāsana и Utthita Pārśvasahita…
ॐ 5 поздрава А, доста поздрава Б (не ги броих. Колкото ми беше приятно) , тазоотварящи, дълбоки напади, мъничко планкове, стойка на глава
ॐ Йога Нидра (разсейвах се (dull) )
ॐ Всичко 1 час
Храна и други:
⌚ 07:10 - спирулина* с лимон*
⌚ 07:50 - Крем от: кокосов орех*, кокосов крем*, какаови зърна*, джинджифил*, мака*, канела*
✽ добавки ✽ - МСМ*
⌚ 12:00 - 12:30 - Блендирани черни боровинки*, лимон* (с кората), пчелен прашец и мед*
⌚ 14:15 - омлет от 2 яйца* (с куркума*, хим.роз.сол* и босилек) + броколи* на пара
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:00 до 23:00 - зеле*, цвекло*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- кисело мляко*
татково червено вино*
✍ Наистина не мога да разбера мерака на хората да идват и да ми говорят, докато се храня! Много неприятен момент...
✍ Хубава вечер! :)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 14.01.14 09:46.
14.01.2014
Йога:
ॐ около 1 час и 15 мин.
ॐ С Кино до Навасана.
ॐ Бях малко по-вдървена днес. Може би и заради мускулната треска...
ॐ 5 поздрава А, около 5 поздрава Б (не съм сигурна за бройката, тъй като не бях съсредоточена в броенето) , тазоотварящи, полулотуси, лотуси, дълбоки напади, мъничко планкове
ॐ Йога Нидра (отново не успях да се съсредоточа (tmi) )
ॐ Всичко 1 час
Храна и други:
⌚ 07:10 - спирулина* с лимон*
⌚ 07:50 - Крем от: кокосов орех*, кокосов крем*, какаови зърна*, джинджифил*, мака*, канела*
✽ добавки ✽ - МСМ*
⌚ 13:30 - Блендирани черни боровинки*, годжи бери*, лимон* (с кората), пчелен прашец и мед*
⌚ 15:00 - овесени ядки* с домат* и конопено семе* (с хим.роз.сол*, черен пипер и босилек)
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:15 до 23:15 - зеле*, цвекло*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- кисело мляко*
татково червено вино*
✍ Как може да има толкова мрачни, арогантни и груби хора не мога да разбера. Да нямаш грам слънчевост... Не искам и да разбирам как живеят така! Аз упорито си се придържам към принципа да съм мила с такива хора, но пък вътрешно ми остава един много горчив “вкус” ...
✍ Дали винаги човек трябва да слуша тялото си? И дали всяко нещо, на което тялото реагира положително, е наистина доброто ... Голямо мислене му хвърлям напоследък!
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 15.01.14 10:34.
15.01.14
17:06
казано от Sunny S. на 14.01.14, 21:06:
14.01.2014
✍ Дали винаги човек трябва да слуша тялото си? И дали всяко нещо, на което тялото реагира положително, е наистина доброто ... Голямо мислене му хвърлям напоследък!
Препоръчвам ти Лиз Бурбо , Слушай своето тяло - твоя най-голям приятел на земята.
Ако ти се чете хубава книжка :)
15.01.2014
Йога:
ॐ малко повече от 1 час и 10 мин.
ॐ - 5 поздрава А, 5 поздрава Б, тазоотварящи, полулотуси (или, както би казал Тодор Живков: “Днес полулотуси, утре - цели лотуси”) (nfun) и няколко упражнения за “core strength” ;)
ॐ - Йога Нидра
ॐ Всичко 1 час
Храна и други:
⌚ 07:45 - Крем от: кокосов орех* + водата му, кокосов крем*, какаови зърна*, мака*, канела* (много е вкусно като използвам неговата си водица. Жалко, че е толкова малко...)
✽ добавки ✽ - МСМ*
⌚ 13:00 - Блендирани къпини*, лимон* (с кората), пчелен прашец и мед*
⌚ 15:00 - омлет от 2 яйца* в сос от домат* и авокадо* (с хим.роз.сол*, босилек и черен пипер)
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:15 до 23:15 - спанак*, зеле*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- кисело мляко*
татково червено вино*
✍ Отново малко хаос в главата, но ще се подреди! :)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 16.01.14 15:48.
16.01.2014
Йога:
ॐ 1 час и 15 мин.
ॐ Отскоците назад бяха по - скоро мятане като риба на сухо...
ॐ - 5 поздрава А, 5 поздрава Б, тазоотварящи, полулотуси, разтягане на предна част на бедрата, упражнения за “core strength” и стойка на глава
ॐ - Йога Нидра (направо си позаспивах на места...)
ॐ Всичко 1 час и 10 мин.
Храна и други:
⌚ 07:50 - Крем от: кокосов орех*, кокосов крем*, фурми*, мака*, канела*
✽ добавки ✽ - МСМ*
⌚ 13:00 - 13:30 - Блендирани черни боровинки*, спанак*, лимон* (с кората), пчелен прашец и мед*
⌚ 15:00 - омлет от 2 яйца* + броколи* на пара и малък домат* (с хим.роз.сол* и босилек)
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:10 до 23:20 - спанак*, зеле*, репички*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- пушена пъстърва*
- тиквени семки
бяло вино
✍ Важното е любов да има... ;)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 17.01.14 09:21.
казано от Sunny S. на 16.01.14, 21:08:
ॐ 1 час и 15 мин.
ॐ Отскоците назад бяха по - скоро мятане като риба на сухо...
Както по-рано писах, има нещо в лунните дни явно... ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 16.01.14 21:37.
казано от Маргарита Манева на 16.01.14, 21:27:
казано от Sunny S. на 16.01.14, 21:08:
ॐ 1 час и 15 мин.
ॐ Отскоците назад бяха по - скоро мятане като риба на сухо...Както по-рано писах, има нещо в лунните дни явно... ;)
Абсолютно (y)
Отдавна съм си обещала да започна да се вслушвам в тея работи, а не да се вманиачавам в разни графици, които съм си съставила... Някой ден ще го направя :)
17.01.2014
06:05 т.нар “Почивен ден”:
ॐ - Кростренажор - 35 мин. (13→14→15 км/ч; 8,5 км; на 7-ма степен) и 2 минути за разпускане
ॐ - малко разни разтягания за 15 мин.
ॐ Не беше лошо. Ако ми е верен пулсомера, държах пулс над 140 като повечето време беше и над 150.
18:00 - Следработно раздвижване
ॐ - 5 поздрава А, 5 поздрава Б, тазоотварящи, полулотуси, разтягане на предна част на бедрата, упражнения за “core strength”
ॐ - Йога Нидра (отново позаспивах...)
ॐ Всичко 1 час.
Храна и други:
❀ чай ❀ йохимбе + зелен*
ॐ 06:05 - “Почивното” движение
⌚ 07:50 - Крем от: кокосов орех*, кокосов крем*, 1 фурма*, сурови какаови зърна*, мака*, канела*
✽ добавки ✽ - МСМ*
⌚ 13:00 - 13:30 - Блендирани черни боровинки*, няколко къпинки*, спанак*, лимон* (с кората), пчелен прашец и мед*
⌚ 15:00 - броколи* на пара и малко цвекло* в сос от кашу*, куркума*, хим.роз.сол* и босилек
ॐ 18:00 - Следработно раздвижване
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:00 до 23:30 - спанак*, зеле*, репички*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- сусамов тахан
бяло вино
✍ Рибата от снощи и моя стомах хич не се харесаха...(dull)
✍ Сънувах, че правя шпагат! Много беше хубаво :) ...
✍ Хммм, сутринта нещо съм си натоварила лявото коляно и до към обяд усещах кофти напрежение!
✍ А тея моми са страшни! :)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 18.01.14 16:10.
18.01.2014
Йога:
ॐ 09:55 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ 1 час и 10 мин.
18:00 - Вечерно раздвижване
ॐ - 5 поздрава А, 5 поздрава Б, тазоотварящи, полулотуси, разтягане на предна част на бедрата, упражнения за “core strength”
ॐ - Йога Нидра
ॐ Всичко 1 час и 10 мин.
Храна и други:
❀ чай ❀ йохимбе + зелен*
ॐ 09:55 - Йога
⌚ 12:00 - Крем от: кокосов орех*, кокосов крем*, фурма*, сурови какаови зърна*, мака*, канела*
✽ добавки ✽ - МСМ*
⌚ 14:30 - Блендирани къпини*, спанак*, пчелен прашец и мед*
⌚ 16:00 - омлет от 2 яйца* с куркума*, хим.роз.сол* и босилек + броколи* на пара
ॐ 18:00 - Вечерното раздвижване
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:20 до 23:30 - зеле*, спанак*, репички*, авокадо*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- кисело мляко*
бяло вино
✍ Осени ме прозрението, че не смея да мечтая за нещо, което истински искам просто, защото нямам самочувствие и не вярвам в себе си... Дори не смея да го допусна в главата си като мисъл, а веднага щом се появи, се отърсвам от нея... Приела съм го като нещо невъзможно... Много глупаво от моя страна! Не предполагах, че съм толкова неуверена... Важното е, че го осъзнах и мога да “работя” това да се промени!
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 19.01.14 13:02.
19.01.2014
Йога:
ॐ 10:15 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ 1 час и 15 мин.
ॐ Не бързах! Дадох си достатъчно време за намествания и за усещане на позите...
ॐ - 5 поздрава А, 5 поздрава Б, тазоотварящи, разтягане на предна част на бедрата, “любимата” Навасана, планкове
ॐ - Йога Нидра
ॐ Всичко 1 час
ॐ Бавно и много приятно :) Е, за Навасана думата “приятно” не важи особено...(wasntme)
Храна и други:
❀ чай ❀ йохимбе + зелен* + лимон* (с кората)
ॐ 10:15 - Йога
⌚ 12:30 - Крем от: кокосов орех*+ водата*, сурови какаови зърна*, мака*, канела*
✽ добавки ✽ - МСМ*
⌚ 16:00 - Броколи* на пара, цвекло*, лимон* и конопено семе*
ॐ 18:00 - Вечерното раздвижване
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:00 до 22:50 - зеле*, спанак*, репички*, авокадо*, кокосово масло*, майорана, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- слънчогледови семки*
бяло вино
✍ Приказките се случват и в реалния живот... (sun)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 20.01.14 08:59.
казано от Sunny S. на 19.01.14, 20:26:
“любимата” Навасана, планкове
...
Е, за Навасана думата “приятно” не важи особено...(wasntme)
Убягва ти практиката на “непривързаност” спрямо Навасана. ;)
20.01.2014
Йога:
ॐ малко повече от 1 час и 15 мин.
ॐ Не знам защо толкова бавно ми се получи...Може би наместванията бяха повече...
17:55 - Следработно раздвижване
ॐ - 5 поздрава А, 5 поздрава Б, тазоотварящи, разтягане на предна част на бедрата, Навасана и планкове
ॐ - Йога Нидра
ॐ Всичко около 1 час.
Храна и други:
⌚ 07:50 - Крем от: кокосов орех*, кокосов крем*, фурми*, сурови какаови зърна*, мака*, канела*, джинджифил*
✽ добавки ✽ - МСМ*
⌚ към 13:15 - Блендирани къпини*, спанак*, лимон* (с кора), пчелен прашец и мед*
⌚ 15:00 - омлет от 2 яйца* (с куркума*, хим.роз.сол* и босилек) + броколи* на пара и малък домат*
ॐ 17:55 - Следработно раздвижване
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:10 до 23:00 - спанак*, зеле*, авокадо*, кокосово масло*, майорана, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- кисело мляко*
бяло вино
✍ Някой трябва да забрани женските предавания и по-точно частта, в която дават съвети за отслабване... (tmi)
✍ Сутринта (в 5! (wait) ) имах две успешни спасителни акции! Два паяка бяха успешно изнесени невредими от банята на терасата... Добре, че по това време няма кой да ме види, че ще се притеснят хората за психическото ми здраве... (nfun)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 21.01.14 09:36.
21.01.2014
Йога:
ॐ около 1 час и 15 мин.
ॐ Не бях във форма. Много трудно се събудих... А бедрените ми мускули бяха сковани...
ॐ А като станах погледнах “сънените” соленки на шкафа и ми изникна еретичната мисъл да се заема с тях ... Но разумът надделя... Знам, че тази идея изникна просто, защото много ми се спеше и се опитах да скатая от движение. Определено не беше продиктувана от глад!
[color=red] 17:55 - Следработно раздвижване
Храна и други:
⌚ 07:50 - Крем от: кокосов орех*, кокосов крем*, фурми*, сурови какаови зърна*, мака*, канела*, джинджифил*
✽ добавки ✽ - МСМ*
⌚ 12:30 - Блендирани къпини*, спанак*, лимон* (с кората), пчелен прашец и мед*
❀ чай ❀ зелен* + мента*
⌚ 15:20 - омлет от 2 яйца* (с куркума*, хим.роз.сол* и босилек) + броколи* на пара и домат*
✽ добавки ✽ МСМ*
- тиквени семки
- кисело мляко*
- слънчогледови семки*
бяло вино
✍ Днес представлявах нещо ето такова:
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 22.01.14 21:52.
22.01.2014
Йога:
ॐ повече от 1 час и 15 мин.
ॐ Започвам да се уча да не се насилвам. Не съм предполагала, че ще ми е толкова трудно... Егото е голямо нещо! (dull)
18:05 - Следработно раздвижване
ॐ - 5 поздрава А (много бавни), 3 поздрава Б, тазоотварящи
ॐ - Йога Нидра (направо си позаспах по едно време...)
ॐ За около 40 - 45 мин.
Храна и други:
⌚ 07:50 - Крем от: кокосов орех* + водата*, кокосов крем*, сурови какаови зърна*, мака*, канела*, джинджифил*
✽ добавки ✽ - МСМ*
⌚ около 13:00 - Блендирани къпини*, спанак*, лимон* (с кората), пчелен прашец и мед*
14:00 - 15:30 Безсмислена работна среща
⌚ 16:00 - домати* (с хим.роз.сол*, черен пипер и босилек), сънени соленки*
ॐ 18:05 - Следработно раздвижване
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:10 до 23:15 - зеле*, цвекло*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
бяло вино
✍ Мислех си, че съм станала по-спокойна, но днес пак си паказах рогцата! Много се изнервих на срещата следобед, защото човека закъсня, а моята мисъл беше при соленките ми, които ме чакаха... И не ставаше въпрос за глад, а за моите прословути графици и планове... Мислех си, че съм се отървала от тая мания... Но някъде в мозъчето ми се беше загнездила идеята, че трябва до 16:00 ч. да съм си хапнала, за да мине някакво време до следработното ми раздвижване... А да ям като ме тресе нервата е меко казано тъпо!
✍ Лека вечер и нощ! :)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 23.01.14 11:08.
23.01.2014
Йога:
ॐ 1 час и 20 мин.
ॐ Много бавно! Бедрените ми мускули така и си останаха схванати през цялата практика... Забелязвам, че колкото повече наближава края на седмицата, толкова по-тегаво ми е...
ॐ - 5 поздрава А, 5 поздрава Б, тазоотварящи, разтягане на предна част на бедрата, доста крива Навасана и планкове
ॐ - Йога Нидра (и пак се унесох...)
ॐ Всичко около 1 час.
Храна и други:
⌚ 07:45 - Крем от: кашу*, фурми*, чиа*, сурови какаови зърна*, мака*, канела*, джинджифил*
✽ добавки ✽ - МСМ*
❀ чай ❀ йоги чай* с лимон, джинджифил, зелен и др.
⌚ около 13:00 - Блендирани къпини*, спанак*, лимон* (с кората), пчелен прашец и мед*
⌚ 15:30 - овесени ядки* с домат* (направен на пюре с хим.роз.сол, черен пипер и босилек)
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:15 до 23:20 - зеле*, цвекло*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- слънчогледови семки*
татково червено вино*
✍ Днешните мисли ще останат без споделяне ;) ...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 24.01.14 09:19.
казано от Sunny S. на 23.01.14, 20:54:
ॐ - Йога Нидра (и пак се унесох...)
Това също си е въпрос на практика. ;)
24.01.2014
06:00 “Почивен ден” ;) :
ॐ - 5 поздрава А и 3 поздрава Б
ॐ - Кростренажор - 32 мин. (13→14→15 км/ч; 8 км; на 7-ма степен) и 2 минути за разпускане
ॐ - малко разни разтягания за 15 мин.
ॐ Пулсът пак го държах около и над 140. И бях внимателна с колената, че миналата седмица нещо си изтормозих лявото коляно и цяла седмица напомня за себе си по време на йогата...
ॐ - 5 поздрава А, 5 поздрава Б, тазоотварящи, разтягане на предна част на бедрата, Навасана, планкове, стойка на глава
ॐ - Йога Нидра (учудващо успях да не изпадна в дълбок сън, имайки предвид изминалия изморителен ден... (wait) )
ॐ Всичко 1 час.
ॐ Това раздвижване, придружено с разпускане, след работа ми връща желанието за живот. (sun)
Храна и други:
ॐ 06:00 - Движението
⌚ 07:45 - Крем от: кокосов орех* + водата, кокосов крем*, сурови какаови зърна*, мака*, канела*
✽ добавки ✽ - МСМ*
⌚ 12:00 - 12:30 - Блендирани годжи бери*, спанак*, лимон* (с кората), пчелен прашец и мед* (много вкусно)
⌚ 15:30 - омлет от 2 яйца* (с куркума*, хим.роз.сол*, босилек) и броколи* на пара
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:10 до 23:30 - зеле*, цвекло*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, майорана, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
татково червено вино*
✍ Из разговорите в офиса: “Яде ми се нещо по-солидно! Ще си взема Активиа”... (tmi)
✍ Беше натоварен ден и се поуморих! Всъщност, ако можех да си върша всичко сама, щеше да е супер! Хората масово са страшно безхаберни...
✍ Приятна вечер! :)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 25.01.14 15:37.
25.01.2014
Йога:
ॐ 09:20 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ 1 час и 25 мин.
ॐ Много бавно! (dull) Като че ли най-много се забавих при поздравите и позите от стоеж... Залисах се с дишането...
ॐ - 5 поздрава А, 5 поздрава Б, тазоотварящи, разтягане на предна част на бедрата, Навасана, планкове, стойка на ръце (До стената! Много беше крива, т.е. ръцете ми бяха далечко от стената и тялото беше по-скоро по диагонал) , стойка на глава
ॐ - Йога Нидра
ॐ Всичко около 1 час. и 10 мин.
Храна и други:
ॐ 09:20 - Йога
✽ добавки ✽ - МСМ*
⌚ 12:15 - Сусамов тахан с мака*, канела*, сурови какаови зърна*, сусам* + още тахан от буркана (wasntme)
❀ чай ❀ - мента
⌚ 16:00 - Омлет от 2 яйца* (с куркума*, хим.роз.сол* и босилек) + броколи* на пара
ॐ 18:00 - Вечерно раздвижване
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:15 до редакция: до 00:00 (tmi) - зеле*, цвекло*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- кисело мляко*
бяло вино
✍ Открих начин да ям тахан като нормален човек! Просто започвам с него малко преди да трябва да излизам. Така времето и ангажимента играят ролата на спирачка :D ...
✍ Видях се с любима моя бивша колежка! С нея се разбираме от половин дума... И имаме теория, че имаме някаква връзка, тъй като и двете сме родени на 22-ро число ;) Та тя ми каза, че е чела статия за това на какво се дължи преяждането на някои хора, когато са тъжни или депресирани. Според статията това се получава след като, когато са били деца и са плачели за нещо, родителят им е давал някое “лакомство” за успокоение... Интересно ...
✍ Установих, че съм станала много сериозна и рядко се усмихвам. Вътрешно си имам положителната нагласа, но външно изразявам нещо съвсем друго... Предполагам защо се получава така и мисля, че е време да махна една стена! ...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 27.01.14 09:01.
26.01.2014
Най-накрая мечтаното дълго спане! Станах малко след 10:30 :) Ако не бях сънувала разни неприятни неща, щеше да е по-добре, но.... И това е нещо! Да не бъдем алчни ;)
Йога:
ॐ 11:25 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ малко по-малко от 1 час и 15 мин.
ॐ Опитах лотосите с десен крак отдолу! Хич не е комфортно!. (Добре, че видях в други дневници как се пише “лотос”, че съм се изложила в предните постове като съм го гледала от английското изписване...)
18:05 - Вечерно раздвижване
ॐ - 5 поздрава А, 5 поздрава Б, тазоотварящи, разтягане на предна част на бедрата, Навасана, планкове. С виняси помежду им по време, на които си упражнявах най-вече “jump trough” (в начинаещия му вариант, разбира се)
ॐ - Йога Нидра
ॐ Всичко малко над 1 час.
Храна и други:
ॐ 11:25 - Йога
✽ добавки ✽ - МСМ*
❀ чай ❀ - мента* и мурсалски*
⌚ от 15:20 до 16:20 - малко годжи берита*, сусамов тахан и повечко слънчогледови семки
ॐ 18:05 - Вечерно раздвижване
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:10 до 23:00 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- половин котлет от сьомга на пара
- тиквени семки
- слънчогледови семки*
бяло вино
✍ Изумително е как едно съвсем малко нещо може да ме направи изключително щастлива :) ...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 27.01.14 08:59.
казано от Sunny S. на 26.01.14, 20:58:
ॐ Опитах лотосите с десен крак отдолу! Хич не е комфортно!. (Добре, че видях в други дневници как се пише “лотос”, че съм се изложила в предните постове като съм го гледала от английското изписване...)
В Ащанга, лотосите винаги се изпълняват с десният крак първо (т.е. отдолу). Отначало е неудобно, но се свиква. Когато правя лотос без да използвам ръцете си (от стойка на глава напр.), естествено ми идва да сложа левия крак първо. (dull)
Всъщност, има логика в поставянето на десния крак под левия, и тя е свързана с асиметричното разположение на органите в коремната кухина. Дисбаланса, който евентуално може да се получи в таза, се балансира със позите, където двата крака са зад главата - тогава левия остава отдолу. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 26.01.14 21:11.
казано от Маргарита Манева на 26.01.14, 21:10:
казано от Sunny S. на 26.01.14, 20:58:
В Ащанга, лотосите винаги се изпълняват с десният крак първо (т.е. отдолу). Отначало е неудобно, но се свиква. Когато правя лотос без да използвам ръцете си (от стойка на глава напр.), естествено ми идва да сложа левия крак първо. (dull)
Всъщност, има логика в поставянето на десния крак под левия, и тя е свързана с асиметричното разположение на органите в коремната кухина. Дисбаланса, който евентуално може да се получи в таза, се балансира със позите, където двата крака са зад главата - тогава левия остава отдолу. :)
Уж чета и гледам внимателно, но тази част с десния крак чак сега я асимилирах (dull) и то точно защото слушах някъде (най-вероятно някой от клиповете на Кино) специално за това защо се прави така... А именно - това, което ти си написала :)
27.01.2014
Йога:
ॐ 1 час и 15 мин.
ॐ Мисля, че започвам да схващам “jump trough”! Но просто да го схващам, не да го изпълнявам ;) ...
ॐ Трябва да спра да ям толкова късно вечер! През цялото време ми беше некомфортно от това, а и при стойката на глава като се изправих и усетих една тежест в областта на гръдния кош, стомаха, гърлото и “слезнах” в детската поза. След кратка почивка си направих стойката без проблем... Но знам, че проблема е в това, че съм се претоварила с храна снощи...
17:55 - Следработно раздвижване
ॐ - 5 поздрава А, 5 поздрава Б, тазоотварящи, разтягане на предна част на бедрата, Навасана и планкове
ॐ - Йога Нидра (разсеяна бях...)
ॐ Всичко около 1 час.
Храна и други:
⌚ 07:45 - Крем от: кокосов орех*, кокосов крем*, фурми*, сурови какаови зърна*, мака*, канела*, джинджифил*
✽ добавки ✽ - МСМ*
⌚ към 13:00 - Блендирани годжи бери*, спанак*, лимон* (с кората), пчелен прашец и мед*
⌚ 15:30 - омлет от 2 яйца* (с куркума*, хим.роз.сол*, босилек) + броколи* на пара и домат*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 20:00 до 21:20 - По- голям от обичайния “казан” ;) : зеле*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- слънчогледови семки*
❀ чай ❀ маточина + лавандула*
✍ Започвам трудната работа по озаптяване на късното вечерно ядене и по-скоро озаптяване на семко- лакомията ;) ! Въпросът е да осъзная кога да спра и докога ми носи някакво удоволствие... Сега някак се оставям на инерцията... И тъй като ще ми е трудно, ще започна по малко! Например днес ще спра да ям 30 мин. по-рано и така всеки ден ще увеличавам това време с 10-ина минути... Проблемът е само и единствено в главата ми и ще трябва време... Дава ми сили това, че ще знам, че тази промяна ще ми помогне на йогата. А това е нещо, което ми е значително доста важно! (wait) Точно това ме накара изобщо да предприема нещо... Ако не беше йогата, нямаше да предприема нищо и щях да продължа да си дъвча с часове... Въпрос на приоритети е вече ;)
И за да се справя с проблема, трябва да го изследвам!
Въпрос: Защо го правя?
Отговор № 1: Вкусно ми е! - и затова няма да спирам напълно
Отговор № 2: Явно не съм се наяла! - затова ще гледам да имам по-засищаща вечеря
Отговор № 3: По някакъв странен начин свързвам това похапване с релакс. По принцип ям много бавно и се наслаждавам на всяка хапка и обожавам това... И в случая семките са нещото, което ям съвсем бавно и фактически си доставям на тялото 1-2 часа удоволствие! Тогава не усещам тежест. Напротив, чувствам се добре! Но някак винаги ми се иска да приключа с нещо друго. Явно това дъвчене на семките ми изостря лакомията...
Допускам и подобен отговор: Използвам го за запълване на времето, защото няма нищо друго, което да ми е достатъчно приятно по това време...
Запасила съм се с търпение към себе си и мисля, че любовта към йогата ще ми помогне да си постигна целта! И нека не се разбира погрешно! Изобщо няма да е проблем да не ги ям тези семки! Правила съм го доста време, но някак ме е затормозявало това ограничение... Затова искам хем да си запазя усещането за удовлетвореност, хем да се спра до удовлетвореност и да не позволявам преминаването в лакомия...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 27.01.14 21:44.