Първо да качвам или да свалям?

12.01.14
17:53

Здравейте! Малко за мен :

Години: 14
“Стаж” : около 1 година, иначе във фитнеса близо 5 месеца.
Ръст: 175
Килограми: 60

Може да ви звучи странно за сваляне на тези килограми, но наистина имам доста подкожни мазнини особено в корема, като се обърна и погледна отстрани на огледалото без да го гълтам, изглежда като шкембе. Иначе ям добре, имам си хранителен режим бях пуснал една тема преди време, която го бях написал, затова ако е нужно ето я.

Вмомента тренирам 5 пъти седмично (доста е за начинаещ, но пък не се товаря много), всмъсъл всеки ден от понеделник до петък с съученик ходим да тренираме.

Иначе програмата е така:
Понеделник - Гърди, Рамо
Вторник - Крака (много ми изостават)
Сряда - Бицепс, Трицепс
Четвъртък - Гръб, Трапец
Петък - Корем .. дори и да е тъпо, но все пак затова питам.

Та, мислех си да качвам до лятото и тогава да започна да свалям, но бихте ли ми казали има ли нужда, или едновременно да топя мазнини и да качвам ММ или първо едното после другото. Някъде пишеше, че ако кача, при период на сваляне, ще изгубя всичко и е безсмислено.

Благодаря, ви много се надявам да помогнете, всеки моля да даде своето мнение.

AG

12.01.14
18:46

На тия мерки и години почвай една програма програма 5х5. Видях ти темата за диетата, храниш се добре, остава да почнеш и да тренираш тежко.

Коремът ти вероятно изглежда голям, защото нагоре си рахит.

12.01.14
18:56

Като каза рахит погледнах в интернет и излязоха шокиращи снимки o.O?

AG

12.01.14
18:59

Е това не трябваше да го правиш. Рахит е нарицателно за слаб. Не се обиждай. Нямам предвид, че си болен.

или ти е кофти стойката, загледай се и за това ;)

12.01.14
19:41

Много си малък още за “чистене”.Като станеш 80 кила ,тогава може и да се наложи.Или пък не,зависи ти дали ще искаш тогава.

12.01.14
20:55

Няма смисъл от никво чистене.Предполагам,че последната година си пораснал поне 5-6 сантиметра ? Знаеш ли,че трябва да ядеш даже много повече от нормалното,за да може организма ти да качи килограмите,които ти трябват за ръста ? Почвай да качваш яко и корема няма да ти изглежда голям,никво чистене на тия кила...

Мнението беше редактирано от Deian Petrov на 12.01.14 20:55.

12.01.14
21:02

Миналата година по това време бях 47 кила, 165.

14.01.14
10:30

Като за начало бих ти препоръчал да правиш следното:

Понеделник: Кофички + Набиране
Вторник: Мъртва тяга + Клек
Сряда: Почивка
Четвъртък: като понеделник
Петък: като вторник

Това е. Можеш да го правиш в продължения на година. След това може да си говорим за сплитове.

Храненето ти е добре, а и килограмите ти не са малко за 14 годишен. Тоя колега дето се базика че си бил рахитен, много ми е интересно той колко килограма е бил на 14.

Движиш се в правилната посока, успех.

Мнението беше редактирано от antipodean aub на 14.01.14 10:33.

AG

14.01.14
11:23

120 на 3% подкожни, но после почнах да се занимавам наУка

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1