05.01.14
07:23
Здравеите имам питане към вас от утре почвам да тренирам по програма препоръчана ми от момче от форума,имам 3 месеца стаж,на 16г съм 175 70кг И тои ми прпоръча да правя бутащи и дърпащи упражнения и ми състави програма която ми се изка и вие да видите и да си дадете мнението.
тренировка А - понеделник
1.клек
2.кофички
3.военна преса прав
тренировка Б - вторник
1.римска тяга
2.гребане надхват
3.набиране подхват
тренировка В - четвъртък
1.преден клек
2.лежанка
3.военна преса седнал
тренировка Г - петък
1.мъртва тяга
2.гребане подхват
3.набиране надхват
също ми каза на всяко упражнение правиш по 4 серии - първата 12 повторения, на втората увеличаваш тежестта и правиш 10 повторения, на третата пак увеличаваш и правиш 8 повторения и на последната увеличаваш и правиш 6 повторения (най-добре увеличавай с по 5кг всяка серия)
старай се всяка седмица да увеличаваш тежестта
1Моят въпрос е дали тази програмка е добра за качване на маса ?
2.с какво упражнение да заменя римската тяга ,защото ми се вижда ,че е опасна за кръста.
Темата беше редактирана от Кристиян Христов на 05.01.14 07:25.
Доста време съм тренирал така и определено има ефект,но според мен е добре след 3-те пражнения в тренировкита да вкараш и по 1-2 оформящо. Примерно в тренировка за бутащи да вкараш френско и прасец ,а в тренировка за дърпащи да вкараш нещо за бицепс и корем. Ще стане идеално.
05.01.14
13:17
Мерси за отговора ще направя корекциите и ще я кача да я погледнеш само ми кажи с какво да заменя римската тягаа
05.01.14
13:32
тренировка А - понеделник
1.клек
2.кофички
3.военна преса прав
4.Скрипец-за трицепс
5.повдигане на пръсти от стоеж
тренировка Б - вторник
1.римска тяга-с какво да я сменя
2.гребане надхват
3.набиране подхват
4.Скотово сгъване с лост или с дъмбели вие кажете кое е по добре.
5.коремни преси
тренировка В - четвъртък
1.преден клек
2.лежанка
3.военна преса седнал
4.Трицепсово бутане от лег с подхват
5.Предмишница
тренировка Г - петък
1.мъртва тяга
2.гребане подхват
3.набиране надхват
4.бицепсово згъване с дъмбели
5.гребане с подовки са корем
Супер е. Само предмишницата си я смени пак с нещо за прасец. Тя достатъчно се натоварва с всички упражнения,които правиш. Така мисля аз поне,но виж и други мнения.
Aз лично в момента тренирам цяло тяло,но след няколко дена почвам твоята тренировка самоче в 2 еднакви тренировки.
тренировка А:бутащикрака гърди.трицепс
клек
напъди
прасец
лежанка
кофи
френско
лежанка тесен хват
прасец
тренировка Б дърпащи
гръб.бицепс,рамо
набиране
мъртва тяга
раменни преси
повдигане на дъмбели в страни
чукове с прав лост
бицепс с прав лост
бицепс с дъмбели
корем
редувам ги през ден,като понякога сменям с различни упражнения,но това са основните,които правя.
05.01.14
14:58
Ок тренирам така и тва е ще пиша резултати след време.
казано от `~1! на 05.01.14, 14:42:
Раменната преса не е дърпащо, ‘що си я сложил там?
Сложих я там ,за да се раделят мускулните групи на 3. Рамото ми е при гърба с тази цел.Не е проблем. А и понякога сменям раменната преса с хеликоптер и разни други дърпащи за рамо.
16.01.14
00:41
Здравейте пробвах с програма с бутащи и дърпащи упр. но не ми се получава нещо мисля че не съм готов за нея по натам ще я пробвам какво ще кажете за този сплит тои мн ми допада. http://www.bb-team.org/workout/1568_pet-dnevna-sistema-za-pokachvane-na-muskulna-masa-pri-mazhe