03.01.14
14:48
Здравейте !
Много научих от този сайт, включително и от дневниците в него. Много ми се искаше да си направя и аз мой, но не чувствах да му е дошло времето. Сега вече мисля, че мога да опитам. Имам толкова много въпроси, а често като се зачете човек и още повече се обърква.
За мен- Казвам се Галя, на 30 год. съм. Висока съм 178 съм и към момента тежа 88 кг. Бях кльощаво дете. После бях кльощав тийнейджър.Някъде около двайстата си година започнах да качвам. В началото беше хубаво, придобих някаква форма , заприличах на жена. После обаче нещата започнаха да излизат извън нормалното. Никога не съм спазвала някакви режими на хранене, не съм се и замисляла особено много за това кое е здравословно, кое не. Спорт за мен значеше бягане навън един –два пъти седмично. На фитнес ходих един единствен път , бях 16 годишна и напълно неориентирана какво да правя там. Ужасих се и си казах, че това не е за мен.
На 25 год. започнах първата си истинска работа и се започна едно странно забързано ежедневие с по 10-12-14 часа работа и един почивен ден седмично. Лудница на ниво. Свободно време нула. В един момент стигнах ужасяващите за мен тогава 78 кг. Започнах да ходя на тае-бо и то толкова много ми хареса, че 3 години ходих по 3-4 пъти седмично, започнах и упражнения вкъщи. Резултатите бяха на лице и повече от стимулиращи. Намирах трудно време, но успявах. Дисциплина поне никога не ми е липсвала. После смених работата и ми беше невъзможно да ходя повече , имах и много, много стрес в личен план и така неусетно от 70 станах 100 кг. и това в рамките на една година . Имах инсулинова резиистентност и висок тестостерон. Лекарите казаха, че така ще си живея цял живот, че едва ли не няма какво да се направи. Тогава се взех в ръце. Започнах да ходя на фитнес поради простата причина, че работеше от много рано до много късно и можех да се вместя някак си. Признавам си, в началото хич не ми харесваше, комплексиращо ми беше да вляза в залата заради вида си, а и нямах никаква идея какво да правя там . Смених двама инструктори. На третия попаднах на точният човек и започна да ми харесва това , което правя. Започнаха и резултатите. Така, близо година по-късно съм 12 килограма по-малко, 2 размера надолу и здрава – всичко ми е в норма вече повече от половин година. Чувствам се добре, много по-жизнена, много по-оптимистично настроена, много по-скокойна и не на последно място- много по-силна.
За тренировките – работим със собствено тегло и свободни тежести, уреди ползвам много, много рядко. В началото почнах с 3 дена седмично, всеки път тренировка цяло тяло. После ги разделихме на гръб, корем , бицепс / гърди, рамо, корем, трицепс/ крака плюс един ден интервално кардио. После минахме на 4 дена – гръб и корем/гърди, рамо и корем / бицепс, трицепс и корем/ крака и един –два дена кардио, които аз сама си добавях ( в залата или тае-бо). В момента тренировките ми са 3 разделени и 2 общи, които са с TRX - нещо, в което съм съвсем начинаеща, но пък много ми допада. Така е супер, понеже има разнообразие, а и натоварването е добро. Чакам с нетърпение да се постопли за да подновя бягането, много по-приятно е навън. Редувам спринт с бавно бягане , скачам и на въже.
Може би ще ми е трудно с описанието на тренировките, но ще опитам. Не на всичко знам името, не и всичко има име (инструктора ми доста модифицира и експериментира).
За храната – ех, храната. Голямото ми куцане с елементи на спъване . Изчистих си храната много, ям много повече протеин ( разбрах, че протеин не значи само месо), преди живеех на въглехидрати и то не от полезните такива. Намалих и количествата. Научих се да отказвам на себе си и лакомията си. Но...още се боря. Ще я описвам и ще се радвам на съвети.
Целите ми са простички – все ми е тая колко тежа , искам като се погледна в огледалото да се харесвам и искам да съм здрава. Искам да мога да контролирам тялото си, не то мен. Искам да победя в борбата със себе си !
Благодаря предварително на всички, които ще помагат и успех !
Темата беше редактирана от Rapuncelina на 15.04.14 13:39.
03.01.14
16:23
Страшно ме вдъхнови и ти се възхищавам! (F) Продължавай в същият дух, ще те следя с интерес. Много ми е интересно да видя менюто с което си преборила проблемите с инсулина и т.н. Желая ти успех! :)
03.01.14
16:34
казано от Rapuncelina на 03.01.14, 14:48:
Целите ми са простички – все ми е тая колко тежа , искам като се погледна в огледалото да се харесвам и искам да съм здрава. Искам да мога да контролирам тялото си, не то мен. Искам да победя в борбата със себе си !Благодаря предварително на всички, които ще помагат и успех !
Иска ми се всички жени да можеха да мислят като теб ! Евала :) Ще следя
03.01.14
17:04
Благодаря ви !
При храненето за мен промените бяха следните :
- пресни зеленчуци и плодове всеки ден , избирам ги да са сезонни
- сурови ядки поне 50 гр на ден
- чай, много чай ( кафе не пия отдавна)
- всичко е варено, на пара или печено (открих, че така ми е много по-вкусно)
- месо ...леле как мразя месо, но се прежалих , ям пиле и риба, друго мнооого рядко и мнооого трудно
- винаги съм обичала млечни продукти, ям по една кофичка кисело мляко на ден, преоткрих сирената
- яйца - хич не можех да ги ям, наложих си да ги ям , даже понякога ми е вкусно
- сладкото - гледам да имам фурми и стафиди под ръка, вършат работа за приливите на лакомия за сладко
- научих се да си правя здравословни сладки и да ям тях вместо купените
-включвам киноа, булгур, кафяв ориз, елда, трици и семена когато и където мога
- гледам да готвя възможно най-често (трудно е като се прибираш в 9-10 вечерта)
- хляб ям малко, имаме си пекарна вкъщи и се старя да си го правя сама
-установих, че се чувствам най-добре с проста храна с по един -два компонента, не с манджи със 10 продукта вътре
- преди да изям нещо мисля ...ако после ще се чувствам виновна, значи не трябва да го ям
04.01.14
10:43
По същество , за вчера :
Храната закуска - едно кисело мляко с 1с.л. овесени трици и 2с.л. мляно ленено семе (знам, че е малко и некачествено, но все още се уча да закусвам)
към 11 h -сурови бадеми около 50 гр и чай лайка
обяд - пилешко бутче (без кожата) със спанак и шопска салата
някъде към 18 h - 2 кюфтета на скара (свински)
вечеря към 21:30 - 2 яйца , 1 парче моцарела , малко ементал ,една сурова чушка и една филия пълнозърнест хляб с много орехи
мандарини към половин килограм , някъде на части през деня
Тренировка след работа, към 19:30 h
само да кажа , че бях сама (без инструктор) и експериментирах, общо взето правих упражнения, в които се чувствам сигурна откъм техника и с по-малки килограми . Не бях тренирала 4 дена и имах супер много сила , която естествено повяхна някъде още към 15тата минута от тренировката , но си продължих.
10 мин пътека , интервално
клек и добро утро , редувам един клек и едно добро утро с лост 20 кг , 3 сериии по 10 повторения
ренегатско гребане с 6 кг дъмбели 3 по 10 в суперсерия с планк с ръце на топка 30 секунди
лицеви опори от колене 3 по 10 в суперсерия с планк с крака на топка и на ръце 30 секунди
суинг с една ръка - 8 кг - по 15 на ръка , една серия, после 2 серии с по 10 кг и 10 на ръка
бицепс скотово с една ръка 6 кг в суперсерия с трицепс сгъване над глава с двете ръце с 8 кг - 3 серии по 15 повторения всяко упражнение
10 мин кростренажор и 10 мин пътека, интервално
Извинявам се за малко странните обяснения, но едва наскоро почнах да се замислям кое как се казва . Надявам се да разбирате какво имам предвид .
Хубав ден ви желая на всички !
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 04.01.14 10:45.
05.01.14
20:51
Такааааааааа :)
Събота не успях да закуся, защото се пооспах, после на работа просто нямаше как. Та към 12 успях да хапна една пилешка пържола, салата зеле и моркови и едно кисело мляко. Някъде следобед ядох малко орехи и един банан. Вечерята беше късно след тренировка и беше яйца и сирене.
Тренировката ми беше волна импровизация от моя страна :
10 мин кардио
напад напред, назад и встрани - 3 серии по 10 крак
гръдни преси 2 серии с по 4 кг и една с 6 , по 15 на ръка в суперсерия с планк на една страна с ръката нагоре
разтваряне на ръце встрани за рамо със събиране пред тялото и завъртане на ръцете , 3 серии по 15 с 2 кг в суперсерия с коремни преси , най-обикновени
бицепс и трицепс на скрипец
20 мин кардио
Неделя т.е днес
Закуска :една филия пълнозърнест хляб и едно парче сирене
тренировка
обяд : салата айсберг, моркови, чушка зелена , краставица, тиквени семки и орехи с моцарела и малко ементал
вечеря : пак същата салата и 5 кюфтета от елда ( елда, моркови, много магданоз, орехи, зехтин и малко картоф/ печени са)
тренировката :
10 мин кардио
клякане на един крак (което сигурно си има име) с пейка под дупето (че да си поседна ако не успея иначе, но не съм я позлвала , просто си правих по-късо клякането ) и римска мъртва тяга на един крак , редувам ги , 3 серии по 10 на крак
бг клек и повдигане на таза на един крак в суперсерия, всяко по 15 на крак
едно упражнение ,нещо като ренегатско гребане с едно загребване и едно вдигане на ръката нагоре със завъртане на цялото тяло - тук много, много се изложих , едва успях 3 серии по 5 на ръка , пуста мускулна сила хич я няма
флайс една серия с 3 кг, две с 4 , по 15
раменни преси с лост от седеж (не знам колко тежи, мисля че е 8 кг) 3 серии по 15 в суперсерия с 2 упражнения за корем
15 мин кардио
Да отбележа, че по принцип храната ми е малко днес, но имах нужда от един ден без месо и се чувствам много, много добре.
Сега ще правя бонбони да има за утре . Правя ги от ядки , сушени плодове, фреш и какао и /или кокос.
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 05.01.14 20:53.
06.01.14
18:24
Снощи почти не спах, малко проблеми и така целия ми ден беше крив, но хубавото е, че всичко минава.
Сутринта започнах рано с тренировка с TRX , малко на гладно, недоспала, но пък ми дойде някаква странна сила (от инат и кривотия ще е била) и си направих всички упражнения . Пооправи ми се и настроението и изобщо всичко си дойде горе-долу на мястото . Обичам денят ми да започва с тренировка, тази пък ми се превръща в любима !
Храната :
след тренировка 2 сварени яйца
обяд - пилешка пържола, картофи на фурна , салата (цвекло, моркови, магданоз и копър)
към 17 h - 100 гр стафиди и 50 гр сурови орехи
вечерята не знам каква ще е , яде ми се риба , може би това
08.01.14
11:30
За вчера (явно ще се отчитам с един ден назад) :
Храната закуска : 1 кисело мляко, 2 с.л. трици и 2 с.л. ленено семе , 1 банан
обяд : запеканка с ориз, спанак, яйце и кашкавал и едно кисело мляко
към 17 h 100 гр сурови орехи и 1 банан
тренировка
вечеря : зелена салата със сирена, орехи и малко стафиди, пилешки хапки със зеленчуци на фурна , 2 чаши бяло вино
Тренировката гръб, корем и бицепс
1) мъртва тяга , 1*20*20 кг , 1*20*25 кг , 1*20*33 кг
2) гребане с дъмбели от наклонена лежанка 3*20*6 кг
3) коремно сгъване на босу топка с 3 кг топка в ръцете 3*20
1,2 и 3 се редуват
4) придърпване на горен скрипец пред гърди с тесен хват 1*20*25 кг , 2*20*30 кг
5) планински катерач с ръце на топка 3 *10 на крак
4 и 5 се редуват
6)набирания на машина , 60 кг 3*10
7) хм, едно такова, сгъваш се като за коремна преса и стоиш така 30 сек. :)
6 и 7 се редуват
8) сгъване за бицепс на долен скрипец, легнало положение, 1*15*10 кг, 2*10*15 кг
Тъй... ще се опитвам вече да наблягам на по-тежко , за сега ме беше страх доколко ми е добра техниката, доколко е подходящо. Сега поне съм дълбоко убедена, че там е истината , а и имам желание да работя в тази насока. Пък и ми е дошла някаква сила, съчетана с доза мазохизъм и трябва да се използва. Както казва инструктора ми “Като се роди мазохистчето в теб и започват истинските резултати” .
Хубав ден ви желая !
09.01.14
14:41
За вчера :
храната : закуска : мляко с мед и канела и един суров вегански десерт (съдържа ядки, сушени плодове и какао)
обяд : пилешка пържола, салата цвекло и морков и малко спанак с ориз
следобядна закуска : орехи, един бабан и половин шоколад Милка (оставила съм си правото на един хранителен оргазъм на седмица)
тренировка
вечеря : залата айсберг, чушка, краставица, орехи и малко печена сьомга
тренировка много, много хубава тренировка час и 10 мин с TRX
Днес
храната закуска :протеинов шейк с прясно мляко
обяд: свинска пържола в зелев лист и зеленчукова супа
имам бадеми ако поогладнея, за довечера още се чудя какво да сготвя, ще експериментирам нещо в гювече
тренировка гърди, рамо , трицепс и корем
няма да описвам детайлно (трудно ми е ) , общо взето днес бяхме на тема упражнения на макари , включително и за корема, малко усуквания с лост , малко лицеви опори
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 09.01.14 15:03.
11.01.14
12:42
Вчера
Храната закуска:кисело мляко с трици и ленено семе
обяд: една пъстърва и зелена салата
към 18 h : 2 крекера (сушени, с много семена) и един вегански суров десерт (ядки, сушени плодове, какао и годжи бери)
вечеря: броколи с ементал, крема сирене , моцарела и яйце , 2 филийки пълнозърнест домашен хляб
Тренировката Сега е момента пак да блесна с чудни обяснения :)
15 мин кардио
разтягане
1) заставам в клекнало положение, с гръб подпрян на стената и топка между краката и стискам топката 4*20
2) придърпване на топка с крака с повдигане на таза 4*15
1 и 2 се редуват
3) нещо като бг клек, но с крак върху босу топка 4*15 на крак
4) повдигане на таза на един крак, изпънат в коляното и пак върху босу топка 4*15 на крак
3 и 4 се редуват
5) мъртва тяга на един крак , само заставам в това положение и задържам 30 сек на крак
6)абдуктор машина с 30 кг, разтварям и задържам 1 мин
5 и 6 се редуват
7) прасец 3*30
10 мин кростренажор, редувам една минута напред, една назад, 10 степен
разтягане
Общо взето вчера ми беше тренировка без тежести, но пък за сметка на това добре се натоварих и имам даже мускулна треска.
Днес и утре ще почивам откъм тренировка, храната ще опиша по-късно.
11.01.14
12:58
казано от Rapuncelina на 11.01.14, 12:42:
2) придърпване на топка с крака с повдигане на таза
Hamstring curl с швейцарска топка ли е това? :)
Тренировките с босу и швейцарска топка са от голяма полза.
Не ги пропускай и не се пести на тях. :)
С това хубаво хранене, тези тренировки и редовното споделяне тук неусетно ще изваеш хубаво тяло ;) .
11.01.14
15:56
казано от Кольо Пияндето на 11.01.14, 12:58:
казано от Rapuncelina на 11.01.14, 12:42:
2) придърпване на топка с крака с повдигане на таза
Hamstring curl с швейцарска топка ли е това? :)
Тренировките с босу и швейцарска топка са от голяма полза.
Не ги пропускай и не се пести на тях. :)
Да, точно това е :) Благодаря ! Само че аз се опитвам да го правя с ръцете горе във въздуха за по-малко опорни точки и повече товарене. Много си ги обичам тези тренировки, много добре се усеща колко са натоварващи всъщност. А и си е разнообразно. Тук заслугата е изцяло на инструктора ми :) Той ми води и тренировките с TRX .
11.01.14
15:57
казано от maria на 11.01.14, 13:05:
С това хубаво хранене, тези тренировки и редовното споделяне тук неусетно ще изваеш хубаво тяло ;) .
Ех, дано, дано ! Много ми се иска да вярвам в това , затова се “възпитавам” да не се отказвам !
11.01.14
16:32
казано от Rapuncelina на 11.01.14, 15:56:
аз се опитвам да го правя с ръцете горе във въздуха за по-малко опорни точки и повече товарене.
...и правилно се опитваш. :)
казано от Rapuncelina на 11.01.14, 15:56:
Много си ги обичам тези тренировки, много добре се усеща колко са натоварващи всъщност.
Мога да ти гарантирам, че половината от нацепените батковци по фитнесите не са в състояние да направят повече от една серия (15 повторения) Hamstring curl с швейцарска топка... най-вероятно много от тях и нея няма да завършат. :)
Ако държиш добър баланс, опитай да изпълняваш това упражнение на един крак. ;)
Преди всичко - дръж се за този инструктор... рядко се срещат.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.01.14 16:33.
11.01.14
17:15
Карал ме е на един крак, резултатът беше мускулна треска на корема ...от смях. Обикновено в началото, първата серия пробвам така колкото мога, после с два крака. Аз на това упражнение му казвам “торен бръмбар” :)
За инструктора знам , той ми е 3-ти и не го сменям за нищо !
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 11.01.14 17:17.
13.01.14
12:00
Събота и неделя ударих на лешперлък откъм тренировки , иначе храната си я запазих добре(няма да описвам, не се различава особено от предните дни). Събота вечерта бяхме на гости и съм особено горда от себе си, че изкарах на салата и пилешко месо въпреки всичките изкушения. В неделя бях при мама и пак устисках положението, изключае едно парче домашна торта, но не мисля че е края на света.
Днес започнах с тренировка с TRX на гладно, добре се поизпотих, направих си упражненията, едва видимо ми е “заякването”, но аз си го усещам и му се радвам. Закусих половин кофичка кисело мляко (купувам на Хармоника) с ленено семе и трици, един банан и една ябълка. Преди малко хапнах един суров бар от ядки и сушени плодове .
Да добавя останалото обяд : пилешко роле (филе с кисела краставица и кашкавал на фурна) , зелена салата
следобед : едно кисело мляко, ябълка
вечеря : сьомга и салата айсберг с авокадо и маслини
Усмихнат ден на всички !
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 14.01.14 11:00.
14.01.14
23:55
Днес оплесках яко храната , но цял ден ми се гади и просто не ми се ядеше друго.
Закуска : кисело мляко и няколко крекера от лимец
Обяд :чист ориз , малко краставица и няколко картофа на фурна
вечеря :свинско печено
Тренировката :
1) мъртва тяга 1*15*30кг ,1*15*35 кг , 1*10*35кг,1*10*40кг
2) набирания под лост 4*10
1 и 2 се редуват
3) горен скрипец с една ръка 3*15*10кг
4) хиперекстензии 3*15
3и 4 се редуват
5) долен скрипец , тесен хват и висока позиция на краката 4*15*25кг
6) коремно разгъване на швейцарска топка 4*10
5 и 6 се редуват
7) бицепс скотово сгъване 3*15*6кг с една ръка , редуване без почивка
8) бицепс на машината с макарите, с подпряна ръка 3*10*7кг пак с редуване на ръцете без почивка
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 16.01.14 09:29.
15.01.14
00:00
Храната ти не е чак толкова яко оплескана днес... Не е това, което е добре да бъде, но не е трагична.
В момента това няма значение - важно е каква ще бъде манджата утре. ;)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.01.14 00:01.
15.01.14
10:16
Днес съм по-добре , надявам се да не е вирусно и да се оправям.
Вчера писах през телефона, малко е туткаво, та не си дописах. Имам няколко въпроса :
На тягата ме приболяват китките и малко предмишницата . Това е причината за сега да се спираме до тези килограми, въпреки, че съм сигурна, че можем да вдигнем поне още 10 . Болката не е силна, по-скоро е нещо като “презорване” , след упражнението отшумява. Аз си го обяснявам с това, че ръцете ми сега за първи път се сблъскват с подобни тежести и не са свикнали. Това нормално ли е , ще изчезне ли ?
Другото ми питане е по-генерално . Явно нещо не ми е както трябва. По принцип свалям мазнини супер трудно, особено тези в коремната област и от ръцете, но вече година тренирам, старая се да се храня правилно (без да претендирам че успявам) , но не свалям. Краката ми се изчистиха много бързо, имах някакви наченки на целулит и те се махнаха. Но корема си стои. Като пипна усещам, че отдолу се е стегнала мускулатурата и то много , прибрал се е корема като цяло , но сланинките отгоре си стоят. Такова е и положението с ръцете , оформили са ми се мускулите (понякога чак се стряскам от размера на рамото ми ) , но има и много подкожни мазнини. Не съм пила бърнър, честно казано нямам и желание. Взех си по едно време L-карнитин, но не ми понесе, може да е само внушение, не знам, обаче докато го пиех се потях 5 пъти повече и ми прималяваше. Идеално знам, че всеки си има различен организъм , при едни става бързо, при други бавно, но все пак ще се радвам на някакви насоки с какво мога да си помогна.
И накрая да се похваля, че вчера успях да замъкна мъжа ми на тренировка. Сякаш му хареса, като за първа тренировка не прави кой знае какво и въпреки това имаше мускулна треска сутринта , но иска да повтори :)
Хубав ден ви желая !
И малко идейки :
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 15.01.14 11:13.
15.01.14
22:41
Закуска :орехи към 50 гр. ,2 ябълки
обяд : пилешко бутче , шопска салата , малко печени картофи
следобед :орехи и ябълки
вечеря: 2 филии многозърнест хляб с едам , моцарела и 1авокадо
Тренировката :час и малко TRX , нямах нито настроение, нито сила, даже за малко да падна на два пъти.Имам си и такива депресарски дни.
16.01.14
14:51
Закуска : 1 кисело мляко, 2 лъжици ленено семе,овесени трици
обяд : пилешка пържола от бут, шопска салата и малко домашна снежанка
следобед : мандарини и орехи , протеинов десерт ( с безкрайно странен вкус)
вечеря : пълнени тиквички с киноа , чиа, яйце и извара (това мисля да готвя, че ми се яде от няколко дена , а времето все не стига)
Откъм тренировка почивам , имам доволно мускулна треска на страничните коремни мускули и на кръста ( на бонфилето :) ) , малко и отпред на бедрата.
Иначе като почивам съм точно ей така
17.01.14
22:42
Храна :закуска :2 филии многозърнест хляб с едам и кисело мляко
орехи към 50 гр и 1 банан
обяд :свинско с кисело зеле
преди тренировка :1 банан
вечеря : доядох си тиквичките от вчера
Тренировка : загрявка и 10 мин кростренажор
1) клек 2*20*0 , 3*20*20 кг
2) римска мъртва тяга с широк разкрач 3*20*20 кг в суперсерия с една чекня на земя за вътрешна част
3) напади на място със заден крак на босу и 2*3 кг 3*15 на крак
4) машина бедрено сгъване 3*20*15 кг
5) машина standing gluteus 20 кг 3*20 на крак
4 и 5 са в суперсерия
6) абдуктор и аддуктор 3*20*30 кг в серия без почивка
7) повдигане за прасец на един крак 3*20 на крак без почивка
10 мин кардио и разтягане
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 18.01.14 10:36.
18.01.14
22:26
Закуска :2яйца , сирене, маслини
обяд :пилешки дробчета и зелена салата
вечеря : преди тренировка - пилешка пържола и картофено пюре
след тренировка -крем супа от тиквички и чиа ,2яйца
Тренировка (бях супер изморена и изнервена , в залата лудница)
1) гръдни преси с една ръка на машината с ластиците 3*15 на ръка
2) коремни преси пак на нея
3) кофички на машина 60 кг 3*15
4) повдигане на крака от лег 3*15
5)придърпване на лост към гърди 3*15*13кг
6) странични коремни преси 3*15 на страна
7) суинг с редуване до гърди и над глава 4*20*6кг на ръка
8) арнолд преси с една ръка 3*15*4кг
9) повдигане крака на успоредка 3*15
10) кик бек на пейка 3*15*3кг на ръка без почивка
Днес с тия смешни кг направо се скапах, нещо бях с low batery Другата седмица ще пробвам нова зала и да се справям сама , да видим. Странно ми е ...
Утре мисля да направя едно кросче, то си е направо пролет.
19.01.14
11:14
Легнах с идеята за крос в морската градина, но сутринта поспах повече и бягането се премести в двора на училището до нас. И понеже там хич не ми идва муза да бягам, помъчих се към 20 мин да редувам крос, бързо ходене и подскачане/бягане настрани и се лепнах на стълбите и направих 3 серии от следното : 10 скока върху “кутия” (онова издаденото нещо вдясно от стълбите) , 10 лицеви с ръце на стъпало, 5 бърпита (това ми е капацитета, до който не припадам) и към 200 метра крос. На 3тата серия вече виждах света наопаки и най-културно се прибрах.
Закуската след тренировка : една огромна филия ръжен хляб и ементал (печена) , 2 яйца, зелен чай с много, много мед.
Ето я моята “зала ” днес :)
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 19.01.14 11:23.
19.01.14
15:14
колко “много” е този мед?
19.01.14
15:25
2 с.л. докато правих чая , още 2 вътре :) по принцип пия чая чист.
Да си добавя храната от днес :
По обяд излязохме да се разхождаме за малко , но времето беше толкова хубаво, че се позабавихме. Нещо като обяд беше 2 филии ръжен хляб, кашкавал и луканка, по-късно на прибиране 1 банан.
Вечерята : пъстърва, броколи на пара и салата ( краставици, морков, цветло, орехи, маслини , лимон и зехтин)
Ето и малко снимки от разходката , май зимата не е това, което беше :)
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 19.01.14 19:59.
20.01.14
15:00
След вчерашните ми занимания имам мускулна треска убиец на краката. Отделно имам на гърба и на корема. Изобщо днес тренировката ми с TRX беше повече почивка и по-малко тренировка. Едно такова странно усещане имах през цялото време, че ще ми се изсипят червата на земята :) Иначе като цяло съм доволна от себе си. Упражненията за корем, които в началото ми бяха непосилни, сега не са чак толкова страшни. Успях да си направя набиранията от хоризонтално положение на тялото, досега нещо не ми се получаваше .Даже другият път може да се престраша да пробвам с изпънати крака . Може и да се изложа, ама никой не се е изложил без да опита . Пък след няколко излагания идва и неизлагането . И започнах да спускам по-надолу на лицевите опори. И даже успях с бърпи на 1 крак на земята и 1 на TRX-чето .
Закуска : 1 кисело мляко, 2 филии хляб Вита с кашкавал , след около час - орехи към 50 гр
обяд : патладжан със сирене и яйце, леща
следобедна закуска : банан и сурови бадеми
мляко с какао
вечеря : сирене по шопски и броколи на пара
Утре ще се пускам на тренировка сама , в момента с инструктора ми тренират още не знам колко човека (синдрома на януарското преобразяване) и е супер изнервящо, ще ходя с него като е първа смяна (малко луди тренират в 7 сутринта) , през другото време сама. Рано или късно трябва да напуска удобното местенце под крилото му :) Пък да видим какво ще излезе.
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 22.01.14 11:04.
22.01.14
11:27
Вчера ми слагаха гадни ритейнъри на зъбите, така че тия дни храната ще е не много каквато трябва, но пък мека :) Надявам се до 2-3 дена да свикна и да започна да дъвча.
За вчера :
Храната
кисело мляко, трици , ленено семе, банан
банан
леща, печени картофи
4 мандарини
омлет от 2 айца, сирене, моцарела и едам / салата от цвекло, моркови, орехи , чия , лимон и зехтин (стана много вкусна , нищо че беше в ужасен вид понеже беше почти пасирана)
Тренировка
10 мин кардио , загрявка
1) придърпване горен скрипец пред гърди , широк хват 1*15*20кг, 1*15*25кг, 2*15*30кг
планк на длани и крака на швейцарска топка 4*40 сек
2) едно упражнение - лягам по корем на топката, вдигам срещуположни крак и ръка с гири по 4 кг 3*10
махало 3*10 и повдигане на крака от легнало положение 3*10
3) мъртва тяга 1*15*20 кг, 1*15*25кг, 1*10*30 кг, 1*10*35кг, 1*10*40кг, 1*9*45 кг
коремни преси на босу топка , със сгъване на срещуположен крак/ръка 6*10 на страна
4)долен скрипец с 1 ръка без почивка , 3*10*10 кг на ръка
5)чуково сгъване бицепс 3*10*6 кг
6) нещо като скотово за бицепс, но вместо пейка ползвам топка и си го правя на колене на машината с ластиците 3*10
кг не мога да кажа, там е на някакви степени, но тежеше
10 мин кардио и разтягане
Тягата я правих така по средата , защото лоста беше зает, а исках точно с този да правя, че е най-удобно.Оказа се, че ми е по-добре да не е първо упражнение, понеже така съм загряла и някак си повече ми вървеше. 45 кг си ми натежаха и не посмях да пробвам с 50 . Нищо, другият път, важното е техниката да не страда. Имам си нови ръкавици и не знам дали имат някакво участие, но този път китките не ме боляха нито за миг :)
В залата, която посещавам, жените не “вдигат” , има 2-3 изключения (те и мъжете там толкова вдигат, ама пак е по-добре положението) . И вчера много странно ме гледаха, даже една девойка ме гледаше леко погнусено. Ама ...аз се радвам и искам и още !
23.01.14
12:28
Вчера
Храната 1 банан, кисело мляко, овесени трици
2 големи зелеви сърми с пилешко и бекон, зелена салата
1 пилешко бутче
салата от моркови, цвекло, чия, орехи, лимон и зехтин , 2 яйца
Тренировката TRX , хич не съм доволна този път , не от себе си, ами от условията при които тренирах
Забравих да кажа, че си взех Pure nutrition herbal burn . Малко сме скарани с кофеина, от L-карнитин ми става зле, та реших да пробвам с това. Днес ми е 3ти ден, много е рано още за отзиви.
казано от Rapuncelina на 23.01.14, 12:28:
...от L-карнитин ми става зле...
Ха!? Има ли въобще човек, на когото това да му действа по какъвто и да е начин?
23.01.14
14:50
Аз имам тази чест да ми се додрайфа и да ми прилошее :) Без да съм надвишила никаква доза.Инструкторът ми каза, че било “индивидуална чувствителност”. Не знам какво е, ама е гадно. И в това, което пия сега, има L-карнитин в състава, но няма такива ефекти.
Зачела съм се сега в една книга, има я в нета. Мисля, че би била много полезна и на други начинаещи. Ето я :
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 23.01.14 14:52.
казано от Rapuncelina на 23.01.14, 14:50:
Аз имам тази чест да ми се додрайфа и да ми прилошее :) Без да съм надвишила никаква доза.Инструкторът ми каза, че било “индивидуална чувствителност”. Не знам какво е, ама е гадно. И в това, което пия сега, има L-карнитин в състава, но няма такива ефекти.
Зачела съм се сега в една книга, има я в нета. Мисля, че би била много полезна и на други начинаещи. Ето я :
Л-карнитинът е общо взето плацебо. Затова изпитвам силни съмнения, че ти се е отразил по този начин или по който и да е друг. Възможно ли е да ти е прилошало от нещо друго?
Мисля, че имам книгата. Косгроув е известен треньор (както и жена му). Използвал съм негови тренировъчни комплекси.
23.01.14
15:33
Точно от него си е, факт странен и за мен като знам какво е и как действа.Обаче съм ходила да тренирам гладна, недоспала , преуморена , в цикъл , болна и никога не ми е ставало така. Даже сега с поръчката гледам ми сложили бонус 2 ампули L - карнитин. Ще взема да изпия едната да видя наистина ли е от него.
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 23.01.14 15:36.
23.01.14
17:09
може да не е от л-карнитина като цяло, а от дадения продукт, който си използвала :)
23.01.14
17:20
Да, явно е нещо такова, с този сега нямам проблем.
25.01.14
14:42
Храната тези дни не се отличава особено от предните, онзи ден прегреших с една пица, другото си беше в реда на правилното хранене .
Пробвах днес сутринта нова зала, хич не ми хареса и с подвита опашчица утре си се връщам в старата.
Тренировката днес ми беше по-скоро за раздвижване, че нещо ме понаболява кръста (от правилно изпълнена тяга ще да е ) .
3 кръга от следното :
-клек с дъмбели 2*8 кг плюс раменна преса при изправянето * 15
-римска мъртва тяга прави крака с 14 кг (натоварих всички налични тежести в “женската” зала и се получи това ) с придърпване на лоста за рамо с изправянето *15
-суинг до хоризонтала 10кг , *10 на ръка
-лицеви опори *10
-планк 60 сек
-бърпи 5
30.01.14
11:07
Днес чуквам една годинка фитнес занимания. И ми е тъжно... И преосмислям нещата...И се опитвам да нацеля правилния път...
Тази седмица не ми се тренира. Изморена съм до краен предел. И си дадох почивка.Имах нужда няколко дена да нямам мускулна треска, да не ме боли нещо, да не опитвам да жонглирам със 100 неща, че да стигна до фитнеса, да не си крада от съня и от и без това минималното време за личен живот. Чувствам се добре, тялото ми явно е имало нужда от почивка, може би и психиката. Бях забравила какво е вечер да се прибереш, да си полегнеш на топло и да почетеш, погледаш телевизия или просто да си стоиш и да помислиш.
Преосмислям начина си на трениране. Винаги съм била на принципа да стоя поне час и половина в залата, да си дам зор до краен предел. Хубава тренировка за мен значи на излизане едва да мърдам. А не трябва да е точно така :)
Не ми харесва нещо и сплит схемата. Изморително ми е , скучно ми е и което е най-важно - не виждам желаните резултати . А не трябва :)
В резултат на всичките тези неща изпадам в едни такива настроения, че всичко, което правя няма смисъл, отчайвам се и си оплесквам и храната . А не трябва :)
И така , ще започна кръгови тренировки, без упражнения за конкретна мускулна група и по-кратки. Ще си включа и кардио повече. Чакам с нетърпение да се постопли, че да си тренирам и навън. Ще трябва и да направя нещо, което отдавана може би трябваше- да хвана метъра и фотоапарата и да документирам дали нещо се случва и какво
Най-рано събота ще успея да стигна до залата и мисля да пробвам това :
Хубав ден ви желая (F)
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 30.01.14 11:10.
казано от Rapuncelina на 30.01.14, 11:07:
...
Хубава тренировка за мен значи на излизане едва да мърдам. А не трябва да е точно така :)
Да си размазан не означава, че си тренирал хубаво. Рзабира се, някои тренировки го изискват, но не е критерий за “хубава” тренировка.
...
Не ми харесва нещо и сплит схемата. Изморително ми е , скучно ми е и което е най-важно - не виждам желаните резултати ...
Ако питаш мен, сплит е най-малко изморитгелния начин за трениране. А за резултатите - зависи от желанията ;).
...И така , ще започна кръгови тренировки, без упражнения за конкретна мускулна група и по-кратки. Ще си включа и кардио повече.
:) Имаш официална покана да се включиш в тренировките на открито на групата (за съжаление, тренировки в зала за момента не мога да предложа...)
30.01.14
11:32
Vic , за тренировките ще се включа, само малко да мине Ice age :)
За сплит имам впредвид, че ми е изморително едно и също, хоп тука 3 серии по 15, хоп там 4 серии по 20 ...Може би ми е отегчително , така май е по-точно !
01.02.14
22:38
Пускам една снимка да напомня на себе си , че все още далеч от целта значи все пак и далеч от началото .