08.11.05
22:11
Занимавам се с фитнес отскоро (4 месеца), ходя 3 пъти седмично в залата. Знам, че 4 месеца са доста малък период от време за който да искам големи постижения в мускулатурата ми, но от почти всички мускули сам що годе доволен, освен от бицепса. Не сам доволен от резутатите на бицепса ми и за това реших да си купя 2 дъмбела с достатъчна за мен тежест, за да може освен един път в залата да тренирам бицепса си и вкъщи. И въпроса ми е колко пъти седмично максимум е прието да се правят упражнения за бицепс?
10х
08.11.05
22:52
bolkers:
Като за твоя стаж 1 път е достатъчно
Дори е препоръчително :wink:
щом тренираш от 4 месеца - 1 път седмично е напълно достатъчно.явно трябва да смениш упражненията си за бицепс. :wink:
09.11.05
20:16
абе той и да смени упражненията това едва ли ще помогне. Смени повторенията аз бих казал. Опирай с повече повторения и по-малко тежести като контролираш движението и пускаш бавно без да почиваш нито горе, нито долу(особено долу) и ако не стане опитай да го тренираш много тежко - средно по 6 повторения с максимално тежести като това за почивките пак важи.
кажи какви упражнения правиш за бицепс.Може и 2 пати да го правиш ако щеш и 10 :wink: , но нали знаеш че мусколите растът докато почиват.Предлагам ти да правиш от 6 до 8 повторения не повече.
Бицепса е малка мускулна група така че по-добре 1 път,но ако гориш от желание тренирай го и 2-ри път,обаче гледай да има достатъчно почивка между сплитовете.
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Какво имаш предвид под малък че не е 45,50 см
Нещо не схванах въпроса?