04.01.14
16:02
Не знам какви упражнения да
предприема за да намаля размера на ръцете си. Бихте ли ми
казали какви упражнения да правя, за да
преодолея този проблем. Ще Ви бъда изключително
благодарна! :)
Ако размера се формира от излишни тлъстини - тренировки и хранителен режим с цел общо отслабване и стягане. Няма начин мазнини да се свалят само от едно място.
04.01.14
17:16
Ако качиш снимка и споделиш малко повече информация за себе си - например тренираш ли, как се храниш, на колко си, ръст, кг..... може би ще ни е по-лесно да ти дадем съвет. Все още не сме развили способности на медиум
07.01.14
10:25
Доста странно желание имаш, но за да помогнем адекватно трябва да дадеш повече информация относно хранителния и тренировъчния ти режим, както и да споделиш ръст и килограми.
висока съм 1,61см и килограмите са ми 56,800кг.. попринцип тренирам,посещавам фитнес зала, но сега съм малко възпрепятвтвана и не ми остава време :(
Най-лесният начин да си намалиш размера на ръцете е да не ги тренираш и да си намалиш подкожните мазнини, чрез упражнения, които не натоварват ръцете.
Интересни желания има по тези подраздели (dull)
Ако са мазнини - диета и аеробика. Ако са мускули (много съмнително) - никакви тренировки за горната част на тялото и ще атрофират.
Петко К, gotcha, извинявам се за глупавия въпрос, но това важи ли и за краката? Питам, понеже имам голям дисбаланс между долната и горната част на тялото (в полза на долната). Знам, че е трудно да не се тренират краката, но питам специално за тренировките с тежести. Скоро четох в един блог, че не е добре да се тренират, ако искаш да намалиш обиколките, но ми се щеше да го чуя и от някой от тук :-)
10.01.14
14:17
Ако обиколките ти на краката са от мускули, а не мазнини - тогава може би е добре да не ги тренираш толкова особено със свободни тежести, поне според мен. Но ако са от мазнини, нещата стоят по друг начин :) По-компетентните да ме поправят,ако бъркам;п
Едва ли става въпрос за мускули.
Жените с мускули по ръцете и краката обикновено си ги харесват(И ние ги харесваме) и са повече от наясно, как да намалят обиколките си.
От друга страна, има немалко жени(и не само), които смятат обиколката на нещо си за “структура”/”едър кокал” или мускул, докато е налице точно обратното - слаба и атрофирала мускулатура и повишен процент мазнини.
а поседно за да намаля размера на ръцете, които определено не са само мускули, трябва ли да ги тренирам?
Тренирай ги, без да прекаляваш. Не, че от това ще намалиш обиколката им, но когато загубиш “онова което не е само мускул”, би искала да имаш какво да покажеш, нали?
Най-малкото при добър мускулен тонус, ръцете ти ще изглеждат по-добре.
Благодаря за коментарите, определено ще преразгледам храненето си. Специално аз имам доста мазнини по краката, не мога да кажа, че нямам и мускули, тъй като спортувам редовно и мога да клекна със 70кг, което всъщност не знам дали означава, че имам много мускули. Няма да спирам с тренировките за крака, просто ще включа повече кардио. Благодаря!