Вчера и днес, с пудовките пак на работа.
Заучавах изхвърлянето, вече почти не си удрям предмишниците. С една ръка е безпроблемно, но за двете едновременно, трябва още подем.
Доста въртях над глава и около тялото. Ръцете, раменете и ядрото се натовариха стабилно.
Не знам защо, но дланите ми се потят много и трудно удържам на суинговете с една ръка и обръщатего, ще трябва да си взема магнезий.
Най-накрая ми пристигна китайския телефон. Вече имам нещо читаво за снимане на клипове. Като изключим чакането, съм приятно изненадан от машинката. За 240лв с доставката получавам 4 ядра на 1.5GHz, 4.5 ретина дисплей, 8mp камера, 3000mah батерия, 16500 точки на Antutu. Повече “марков телефон” - Нихт Пипен :D
За много години!
Да се похваля, от 2 януари съм горд татко на момченце! Да ми е жив и здрав!
Спи през деня, нощно време плаче и си “приказва”, вече си му свикнахме. Храни се стабилно с майчино мляко, расте с часове. Появиха му се колики и е доста неспокоен, няма как, трябва да си мине и този период.
Не успявам да си доспивам, но тренирам сравнително прилично.
Леко обобщение за миналата година.
Храненето беше по-скоро РБД. 80% от времето се храних циклично. Не съм по режимите и когато ми се ядеше нещо, си го позволявах. Прекалено наблягах на месото, за сметка на зеленчуците. За тази година се надявам да включвам повечко зеленчуци, плодове, ядки и да намаля протеина.
Тренировките започнаха много добре. До средата на април бях много доволен от себе си. Тогава се изпоконтузих и станах доста нередовен и хаотичен. Надявам се да направя поне 180 тренировки за новата година. Обръщам особено внимание на техниката на изпълнение, понеже бях тръгнал по “кривата” пътека.
Като постижения не съм доволен, но то и няма на какво да стъпя поради несериозността си :D
При тегло 68-70кг с около 15-20% мазнини:
Набрах се 16 пъти със СТ
Клекнах: 115кг
Преден клек: 95кг
Военна преса: 62кг
Тяга: 155кг без фитили и колан
Лег: много зле, мисля че имам тройка на 85, но с лоша техника. Ще трябва да натисна тук.
Добавки почти не съм пил. 1 кутийка магнезий, 200-300гр креатин иии май е това.
Лирично отклонение: Искам да изкажа благодарност към потребителите на форума за споделения опит, знания и позитивното отношение. Не се познавам с никой от вас лично, но се чувствам като част от едно голямо семейство на умни и будни хора, с каквито искам да общувам в ежедневието си. Както се казва: “Краставите магарета се надушват отдалече”.
Успех на всички!
казано от Sarfaa на 16.01.14, 15:13:
Да се похваля, от 2 януари съм горд татко на момченце! Да ми е жив и здрав!
Честито! Живо и здраво да ви е и да ви носи само радост! :)
Благодаря ти Боби :)
№7 Тренировка днес
Преден клек: 5@50, 5@60, 5@70, 3@80, 2@90, 1@95, 1@102
Заден клек: 4@102, 3@102, 3x2@102 в суперсерия с
Набиране: Надхват-9, Подхват-9, Успореден - 7, Надхват -8, Подхват -8
Малко за въздух прескок на лежанката, борческо с дъмбели, въртене на диск и набиране в два кръга.
№8 Вчера
Раменна преса: 5х6@52
Лег: 5х5@72
Кофи със СТ: 20, 15, 10, 10
Много ми тежи лега, трябва да го натисна.
Мнението беше редактирано от adutev на 21.01.14 16:59.
21.01.14
12:27
Да ти е жив и здрав сина !
Може да се тренира и недоспал :)
Благодаря, Мастър!
№9 Днес
Тяга: 5@100, 3@110, 2@120, 2@130, 1@135, 1@142, 2x5@110
Набиране: НХ 10, ПХ 10, НХ 8, ПХ 6
Гребане с дъмбел: 3х7@26кг
Набиране с една ръка на лоста, другата хваната за нея: лява 2, дясна 3 бройки.
Тягата само надхват, стабилка. От набиранията и пудовките, хватът е доооста по-здрав от преди.
№10 23.01.14
Преден клек: 5@60, 4@70, 3@80, 2@92, 1@94, 1@96, 2@92, 2@92, 1@92 / Набиране НХ:10, ПХ10, НХ8, ПХ8
Заден клек: 5x2@102, 10@70
Клековете си тежаха, не се бях възстановил.
След края на месеца ще започна по-систематизирани тренировки.
№11 24.01.14
Лег: 5@50, 5@60, 5@70, 3@82, 2@86, 2@86, 2@86, 2@86
Лег с дъмбели: 3x6@26 /Кофи СТ: 20, 15, 10, 10
Нищо особено.
Мнението беше редактирано от adutev на 25.01.14 13:06.
№12 3.02.14
Клек: 5x5 с 86кг
Лег: 5х5 със 76кг
Гребане с щанга: 5х5 със 76гк
№13 5.02.14
Преден клек: 5х5 със 76кг
Военна преса: 4, 3, 3, 3, 3 с 56
Тяга: 1х5 със 120кг
Джънк: Два малки санвича
Мнението беше редактирано от adutev на 06.02.14 10:43.
Да си очертая горе-долу целите за годината.
1. Да запазя и ако е възможно да покача силовите си постижения. В момента тренирам по нещо като 5х5
2. Тегло в рамките на 68-72кг, но с намален процент мазнини, дай боже около талията. В момента е 86-88см и ни мъ кефи ич :)
3. Да съм по-сериозен в хранителния си режим - ВМ-НВД. Последната половин година си позволявах доста “лоши” храни. Ще се постарая да вписвам поне джънка.
4. Като се стопи снегът, ще започна да тичам. Брат ми учи за треньор по футбол и ще си направим една предсезонна подготовка. Ще съм му като опитно зайче. Надявам се да съчетая двата вида тренировки.
Пиша си ги тези неща, понеже често се увличам и си сменям настроенията и нагласите. Дано ми помогне...
Мнението беше редактирано от adutev на 06.02.14 10:44.
№14 7.02.14
Клек: 5x5 с 86кг
Лег: 5х5 със 76кг
Гребане с щанга: 5х5 със 80гк
Същите тежести като предния път. Не бях в кондиция и ми тежеше клека.
№15 8.02.14
Пудовки. Различни упражнения, да раздвижа по време на “работа”.
Вечерта - 1 час футбол.
Вчера трябваше да тенирам, но получих адските спазми и болки в стомаха след ядене - супа от свински крака и патешки сърца с малко пържени картофи. Странното беше, че от 5 души, само на мен ми стана зле. Врънах поръчката, пих магнезий да ме поразкара и днес ще гладувам до следобяда и ако се чувствам добре, ще отида до залата.
Мнението беше редактирано от adutev на 11.02.14 11:01.
№16 12.02.14
Клек: до тройки на 100
Лег: 5х5х75
Кофи и набирания
На една супа и мишмаш от предния ден. Никаква сила.
№17 13.02.14
Раменна преса: 5х3х55
Кофи и лицеви
Отново много слаба храна. Пак нямах сила за нищо.
№18 14.02.14
Преден клек: 5х80, 5х80, 5х80, 4х80
Набиране: надхват, подхват, успореден по 10 бройки
Тяга до: 3х130
Много тежко ми се отрази хранителното неразположение. Май ще се окаже, че лютото ми е дошло в повече. Сметнах си грубо калориите, за последните 10 дни ми се падат по около 1500 на ден. Ще гледам да не се повтаря.
Смених залата, новата е значително по-чиста и приятна. Лоста и успоредката са от новите, страшно хлъзгави, сякаш нарочно ги правят така.
№19 15.02.14
1 час Футбол
Добро мачле се получи. Събрахме се старите муцуни и си припомнихме славните години на отборчето. Тромавички сме, обаче желанието за игра е на лице.
Храната отново беше зле. 100гр кашкавал, 1 кисело мляко, черпиха ме някакви домашни тестени закуски, 3яйца, 50гр сланина, 1 бургер с телешка плескавица.
№20 22.02.14
Клек: 5х95, 4х95, 3х2х100
Лег: 5х5х77.5
Кофи с 10кг: 3х10
Лицеви с тежест: 2х10 с 10кг
Не бях тренирал от миналата събота, наложи се да остана в София още няколко дни и леко се разбута програмата.
№21 23.02.14
Набиране Ух, Нх, Пх по 10 бройки
Обръщане:3х7х52
Раменна преса: 3х5х52
Обръщане с пуш преса: 3х3х62
№22 25.02.14
Преден клек: 5х5х80
Тяга: 5х100, 3х5х110
После колелце от колена, искам да му свикна ама още ми е рано май :(
Малко набиране и корем.
Доста се уморих. Добре ми се получи клека. Другият път качвам тежестта.
№23 26.02.14
Бързичко за събуждане на работа.
Обръщане тласкане с двете: 3х9
Тръстъри с двете: 3х10
Суинг с една пудовка: 2х40
Завчера равихме погача на малкия. Жените ни изгониха, за да могат да си правят магиите. Озовахме се в една кръчма. Резултата е 3 бири, по половин бутилка бяло и червено, кебапчета, шишчета, после вкъщи торти, питки...
От едно плевенско село, ми донесоха поредния лаптоп за поправка. Нямаше да взема пари от жената при никакви обстоятелства, понеже е близка на мой приятел. За благодарност обаче, донесе картон домашни яйца, 2 парчета сланинка и едно стъклено лимонадено шише с ракия. Много мило ми стана. Сякаш ми четат мислите :D
№24 3.3.14
Клек: 4, 4, 3, 3, 3 х 100
Лег: 5, 5, 4, 4, 4 х 80
Кофи: 3х10х15кг
Има лек напредък с тежестите.
Минаха над две седмици прерз които храната е по-малко от необходимата ми. Не съм мръднал на килограми.
№25 4.03.14
Набиране Ух, Нх, Пх по 10 бройки
Обръщане:3х9х52
Тяга: до 1х140, 3х130
И в новата зала дисковете са с по-малък диаметър, лостовете са “двойно” изкривени. За капак, забелязах че и подът е под наклон също. Просто нямам друго обяснение, как преди съм правил 140 в надхват без помощни средства, а сега едва удържам 110. Другия път ще правя широка тяга, а след нея две-три серии с фитили.
№26 6.03.14
Преден клек: 5, 5, 4, 3, 2 х 82.5
Военна преса: до 3х55, 1х57.5, 1х60, 1х60
Военна преса/Набиране Пх 6х50, 4х50, 4х50 / 11, 10, 7
Клека почна добре, накрая нещо обърках настройката и ми натежа. Затвърдих 60 на военната. Доволен.
N27 7.03.14
Лег: 5х5х80
Кофи: 3х8х20кг
Лицеви: 2х10х20кг
Лега беше много стабилен. Що годе редовните тренировки, дават резултат.
N28 9.03.14
Набиране ПХ: 7х3х20кг
Изхвърляне с пудовка: 3х10 на ръка
Обръщане тласкане с двете: 3х10
Цяла седмица не съм влизал в зала, но хубавото време предразположи към по-приятни занимания. Направихме си дълги разходки с бебока. От хотел Балкан до хотел Кайлъка, отиване и връщане - 12.5км. Това, четири дни подред, общо 50км.
N29 16.03.14
Лег: 7х3х87
Преден клек: 4х82, 3х82
Преден клек/Набиране: 1х90, 1х90, 1х90/ 12, 12, 9
Мнението беше редактирано от adutev на 16.03.14 21:05.
Да пиша, че забравям.
N30 19.03
Обръщане тласкане с пудовките: 3х10
Изхвърляне: 3х10 на ръка
N31 20.03
1 час футбол
N32 24.03
Лег: 7х2х88кг
Набиране: НХ 12, ПХ 12, НХ 12
Кофи много широко: 3х15 СТ
N33 25.03
Клек: 4, 4, 4, 3 х 102
Тяга: 4х110, 4х120, 3х130, 1х140
Военна преса: 8х52, 6х56, 3х61, 2х62
Много айляшки тренировки. Въпреки това прогресирам лекичко на клек, лег и военна преса. Днес след тройката на 61 се убедих, че военната трябва да се прави след клек. Ядрото е подготвено и тялото действа като едно цяло.
Продължаваме с разходките с малкия, всеки ден сме минимум по 4 часа навън. Онзи ден го натоварихме на кенгуруто и си направихме излет до Крушунските водопади. Много хора, хубаво време, приятни моменти. Къпах се в ледените води...кеф голям!
N34 29.03
3 пъти
Обръщане с пудовки: 10, 10, 10 на ръка
Раменна преса с пудовки: 8, 7, 7 на ръка
Суинг: 15, 15, 15 на ръка
Клек с пудовките над глава: 6х5
Заиграх се да уча турското ставане. Много зле. Ще се упражнява “на сухо”.
N35 30.03
1час футбол
N36 02.04
Лег: 3х80, 3х85, 3х88, 9х1х90 през минута и половина
Кофи: 2х8х23кг
Личен рекорд на лега. Много чисти повторения, нищо общо с педи.
N37 3.04
Преден клек: 5х80, 3х87, 3х2х92, 3х1х92
Набиране: НХ, ПХ, НХ, ПХ 4х12
Военна преса: 2х62 иии фалит
Снимал съм си клека. Сгъва ме като не съм концентриран. Забелязах, че колената тръгват навътре. Другия път ще се снимам и отпред.
Нещо се е сбъгясало и не се е качил целия клип. Ще го пусна после...
Мнението беше редактирано от adutev на 03.04.14 17:58.
N38 04.04 Бързичко
Тяга: 1х120, 1х130, 1х140, 1х140, 1х150, 0х160
Експлозивни отскоци от място: 5х10
До 150 леко. 160 не успях да ги заключа. Това ми беше последната тежка тяга. Снимах се и установих, че техниката никак не се е подобрила. За следващите тренировки, загърбвам егото, смъквам на 80 и много, много повторения, докато се науча правилно.
Благодаря Ви!
Ами направих една голяма беля. Бях се натровил леко с месо и на другия ден с целия си акъл играх футбол. Нямах никаква сила и тонус и на края на мача коляното поддаде. На 26-ти съм на артроскопия. На 90% имам скъсана кръстна връзка, а се съмняват и за менискус. Надявам се, на чудо и да е само разкъсана, че иначе до есента съм в бокса. Плаче ми се, ама то човек каквото сам си направи...
Специални благодарности на Славко, че ме насочи към точните хора в Плевен.
17.05.14
00:54
Честит Рожден Ден и да се оправяш, и да е малкия дявол !
Привет, привет :)
За съжаление артроскопията установи, че имам скъсана предна кръстна връзка. На 9-ти Юли ме оперираха, който иска да гледа:
Всичко мина гладко, много съм доволен от болницата и екипа на д-р Халваджиян. Препоръчвам!!! Шина носих точно половин ден, понеже ме болеше доста с нея, а и доктора нямаше нищо против. На шестия ден си стъпих на крака и направих няколко крачки без патерици. След осмия ходя вече свободно, но гледам да си почивам. Днес ми махнаха конците, от утре почвам физиотерапия.
След близо 3 месеца почти никаква активност съм свалил от 69 на 63кг. Болния крак е видимо отслабнал, но не го мисля за сега. Остават ми 10 дни от хапчетата за разреждане на кръвта и ще си пусна изследвания. Последните две години следя материалите на д-р Джак Круз, смятам да направя LeptinRx и да започна Cold Thermogenesis. Книгата на Wim Hoff - Becoming the Iceman, доста интересни истории, допълнително ме подтикна да експериментирам по-сериозно със студа.
Утре след физиотерапията ще мина през залата, ще врътна една лежанка, малко набирания и кофи. За другото има време...
Поздрави,
Тони
Започнах физиотерапията, вече направих 5 процедури. Слагат ми лед, след това масаж, електростимулация и накрая малко упражнения, от днес карам и колело. В началото не ми вярваха, че са минали само 12 дни от операцията, искаха ми епикризата за да се убедят, че са ми правили пластика :D Можех да сгъвам в коляното на 90 градуса и си ходех като пич. Викам си - физическата активност дава резултат.
Днес се погледнах в огледалото. Леко се стреснах колко много обем съм загубил. Почти мога да обхвана лявото бедро с педите на двете си ръце. Чувствам как ще преименувам дневника на “Смолов начална тежест СТ”, но има време. Сега целта е да възстановя пълния обхват на движението. Нещата се случват бавно, но се случват :)
// Вчера оставихме детето на бабата и дядото за цял ден. Те взели, че счупили количката като я сгъват. Жената подивя. Сега ще ходя до Метро да си взема някво евтино гедоре, че ми писна да нямам инструмент под ръка и ще се правя малко на майстор.
Да попиша какво се случва около мен.
Възстановяването на коляното върви добре, остават ми още около 20 градуса за да го заключа напълно. Все още е подуто и боли при някои специфични движения като слизане по сълби. Бях един месец на море, поплувах, но се застоях вкъщи и не се разхождах достатъчно. Отчитам си го като грешка.
Междувременно се върнах на работа, въпреки че можех да си взема още болничен. Следващата седмица ще изкарам още един курс физиотерапия и ако не се чувствам добре ще изляза пак в почивка.
Ще трябва да отида при Цецо Василев да ми види врата, че от толкова лежане съм се изкривил. Ще го питам и за коляното какво мисли. Имах някакви мераци да се връщам в залата, но разумът надделя. Първо ще наблегна на по-дълги разходки, клекове със СТ, леки подскоци, доста масажи и разтягания.
Но трябва да се взема в ръце и да си върна дисциплината. Това ще ми е приоритет до края на годината. Усещам се как вече близо година му изпускам края, а това ще ме провали в много от начинанията.
Та ето какво си поставям като цели до края на месеца:
1. Да си оправя врата - упражнения два пъти по 15 минути
2. Масажи и стречинг на болния крак: 30 минути
3. Поне 5 км пеша
4. Да си направя HS CRP, Vit D, DHEA изследванията, които планувам вече няколко месеца и ако е нужно да оправя лептиновата чувствителност. Вярно, леко скъпички са, но ми е интересно до какво ниво съм се докарал.
5. Да си лягам преди 22 и да не ползвам техника след 20.
6. Да си пиша в тефтерчето всяка вечер :)
Направих си тестовете, без вит Д. Годе долу според очакванията ми.
CRP-то трябва да го докарам под 0.5, ДХЕА-та поне на 12.
Test (profile) name Result Measurement Reference values
hs CRP 1.150 mg/l
1.0 риск за ССЗ
Test (profile) name Result Measurement Reference values
DHEA-S ( ДХЕА-С ) 9.270 µmol/l 15-44г.Ж<9.85;M<12.65;
Изпълнявам си целите за сега. Имах много работа и не успявах да се наспя.
Това ми е най-големия проблем в момента.
Почвам отново да суплементирам с вигантол и магнезиев цитрат. Повечко маринована риба и така...
В събота тествах коляното, бях на гроздобер. Кляках, ставах, носих чували. Почти не ме боли.
В петък ходих с направление при друг физиотерапевт и ще направя още един курс по физиотерапия.
Измериха ми разликите в най-атрофиралата част на 11см над коляното. Левия крак е 42, а десния 47 см, което е много.
Пробвах се да тичам, но ми е много некомфортно все още.
Вечер се опитвам да заспивам преди 22, но не ми се получава. Заспя ли обаче, будя се чак на сутринта.
Храната е прилична. Пия по 20000UI vit D и по 2/3 лъжичка магнезиев цитрат, което ми напомня да си купя още Вигантол.
Новия курс физиотерапия започна. Направих 3 процедури и съм меко казано доволен. Хората си разбират от работата, не че предишните не разбираха, но аз се влагам по-сериозно на упражненията, даже го докарах до мускулна треска. За съжаление излязоха непредвидени ангажименти и няма да ходя цяла седмица. Готов съм на 90%. Обхватът на движението е почти пълен. Все още има лек оток и от него идва дискомфорта. Мога да тичам умерено. Още мъничко остава и се завръщам с пълна сила.
Не съм писал редовно вече повече от година. Не съм и тренирал, та да има за какво да пиша.
Ноември приключи едногодишното ми пребиваване в Плевен. Сега отново сме в София, Младост 4.
Малкия расте и ни радва все повече. Парите почти не ни стигат, но не си го слагам на сърце :)
Двама от колегите ми напуснаха, за последните 3 месеца съм с близо месец овъртайм. Следователно не съм тренирал редовно.
Ходя в старата си зала в Студентски, но ми е далече и ще търся нещо в Младост. Колебая се между Флайс, ТопФит и Титаниум.
От многото работа се позастоях и коляното веднага се обади. Започнах да тичам по малко, но още не съм в зоната си на комфорт.
Много съм отслабнал, 62кг не съм бил от бригадата в Англия 2009 :)
Реших да експериментирам със стриктно ВМ-НВХ. Вече 10-ти ден съм на близо 80%м- 15%пр -5%в. Все още не съм се адаптирал, съдейки от липсата на енергия при всякакъв вид физически натоварвания. Не ми се отразява на ученето и мисловната дейност.
Добавки, пия: B-12, B3, Цинк, Йод и глюкозамин.
Като тренировка ще разчитам на базови упражнения в ниски повторения 1-6. Целта е отново да функционирам правилно и да стана як, без да качвам много килограми. Пробвах да клякам, макса ми е 50кг, но коляното ме наболява. Заменил съм го с напади, бг клек, скокове и малко машини. Ще трябва да помисля как да си структурирам програмата. Но това ще е едва когато новите колеги влязат в график.
Ако имаш интерес мога да ти предложа една малка зала в Младост-4 на съвсем прилични цени...Собственика е отзивчив с познания...спокойно място с не много хора.