ЦАЦА в хранителен режим, увеличаване на теглото

22.01.14
17:48

След два дни започвам 6 месечен спартански режим за увеличаване на теглото с поне 15-17 кг, мускулна маса и сила са приоритет, но мисля да продължа да живея и ако кача и мазно, преса не ми трябва, ще приемам 5000-7000 калории, а и имам и доста натоварен график и за други физически дейности.

Бюджета е ограничен в момента и сканирам суперите за възможно най-евтини източници на протеин. Под радара попадна цацата, 1 лев за половин килограм и се харесахме. Правил съм интересни експерименти, но за този са ми нужни мненията ви. В хладилника имам извара както винаги, ядки около 25-26 хиляди вида, малко конско..ще купувам още, пилешки дробчета немалко...мисля да добавя 1 кг цаца дневно...и не съм сигурен, че ще се разбира добре с 3те литра мляко..дневно. А пък и без млякото се чудя дали няма да ми дойде повечко живак. Моля за експертни мнения.

Мерси и поздрави!

22.01.14
18:09

Цацата от всички риби има най-малко живак, и е в топ 5 по омега -3 . Ако не ти е гадна, яж я, много добър избор е.
Логиката с живака идва от там - възраст на рибата = повече време да се натрупа живак ,т.е. най-дребната риба е с най-слабо замърсено месо.
Взимай риба ловена покрай Скандинавския п-в.

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 22.01.14 18:10.

22.01.14
18:35

Как разбираш къде е ловена?

22.01.14
18:40

казано от Anthony на 22.01.14, 18:35:

Как разбираш къде е ловена?

Обикновено си пише на пакета, ако може да му се вярва.

22.01.14
18:49

А как може да се прави, освен да се пържи? Аз също си мислех да си взимам, но варена не ми се струва хубава.

Мнението беше редактирано от Петър на 22.01.14 18:50.

22.01.14
18:52

казано от Петър на 22.01.14, 18:49:

А как може да се прави, освен да се пържи? Аз също си мислех да си взимам, но варена не ми се струва хубава.

Лятото я печах във фурната без мазнина.Ако искаш може първо да я оваляш в брашно.Загряваш фурната на 200-220 градуса и печеш 10-12мин.Бързо става,но да се яде на момента,после е гадна :)

22.01.14
19:06

Значи до момента се очертава, че е много малко вероятно да има някакъв проблем с консумирането на 1 кг., що се отнася до живака. Относно консумацията на мляко с риба 6-7 пъти дневно..си нямам представа дали е толкова лоша идея. По принцип двете не трябва да се консумират в едно ядене..доколкото съм чел, но интервал от час и половина между тях няма ли да сведе риска от стомашни проблеми до минимум? Ако ако не..да махам едното от режима..

22.01.14
19:17

Защо ти е да ядеш по кило цаца  ?
И от тия 15 кила за 6 месеца колко ще е мускул..
Както и да е,темата иначе е интересно,като изключим килограмите храна.

22.01.14
19:24

И от тия 15 кила за 6 месеца колко ще е мускул..

Не всички, но няма да е малко, с една дума - повечето. Не смятам да си броя вените, мазно не ме плаши, както казах.

А що ми е да ям 1 кг цаца дневно...има протеин, евтина е...и ми харесва.

Мнението беше редактирано от Ко Ша Ям на 22.01.14 19:29.

22.01.14
19:32

А каква е хранителната стойност на цацата? Видях,че има там 17 протеин и 5-6 мазнина,но какъв й е АК профила?
А като ядеш тази цаца това мляко за какъв ти е?
И като ядеш много въглехидрати и се съберат по 300-350 gr протеин и нагоре..Да не си 150 кг чиста маса(демек трябва да си към 200 кг целия),че да ядеш по 400 протеин :D

Мнението беше редактирано от Teen Power на 22.01.14 19:33.

22.01.14
19:47

казано от Teen Power на 22.01.14, 19:32:

А каква е хранителната стойност на цацата? Видях,че има там 17 протеин и 5-6 мазнина,но какъв й е АК профила?
А като ядеш тази цаца това мляко за какъв ти е?
И като ядеш много въглехидрати и се съберат по 300-350 gr протеин и нагоре..Да не си 150 кг чиста маса(демек трябва да си към 200 кг целия),че да ядеш по 400 протеин :D

Ако вдигах железата и след тва цял ден на канапето...със сигурност ще са ми в повече. А аз тренирам двуразово, понякога триразово. Освен да вдигам щанги, също се боря много и често, правя кросове, спринтове, плувам 3 пъти седмично, с боксовия чувал съм скаран и го пердаша много, отделно новите колежки ми горят калории..за нищо ги нямат. Още ли ти се струват много? :)

23.01.14
20:33

Баба ми правеше цаца с ориз, нещо като пиле с ориз. Беше много вкусно, но за жалост не мога да ти кажа точна рецепта. Просто като идея.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1